Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selam pkodaşlarım :)
sizlere bir sorum olacak, henüz çocuk düşünmüyoruz ama düşündüğümüz zaman ilk aşama ne yapmak lazım?
mesela ben ilaç ile adet olabiliyorum, ilacı bırakınca adet olamıyorum...
ilacı bırakıp,kendiliğinden çocuk olmasını beklesek hiç adet olamam..
ama kendiliğinden hamile kalanları da duydum tedavisiz..
yani napcaz kısacası?

ah canım inşallah.....ki hayatımda hiçbirşey planladığım gibi olmadı ama, olması için elimden geleni yapıcam.....

Seninde canım tedavi sürecin hemencik geçicek bak gör...Sabır bizim şu anda en çok ihtiyacımız olan şey...be sabrettim 1 yıl, burda anlattım hep...seninde öyle olucak inan...

kızlar aranızda metformin kullanan var mı ve günde kaç tane içiliyor yazarmısınız

evet canım ben kullanıyorum. Ağustos 2010 dan beri sabah 1000 mg, akşam 1000 mg.
ilk zamanlarda bulantı, ishal yapabilir. (büyük ihtimal) yan etkler ama 1-2 haftaya geçiyor.
öğün aralarında alırsan çok iyi olur...ağzına bir kaç lokma attıktan sonra yani....
Adetimi düzenledi, çoğuna kilo vermede de yardımcı oluyor. Tatlı krizlerim geçti.....
Bana çok iyi geldi açıkcası

adetin 3. günü kan aldırıp hormon testi yapmak lazım. ona göre büyük ihtimal metformin+doğum kontrol hapı. Adeti düzenleyip, yumurtlamayı sağlamak lazım.....Hormonlar düzgün değilse d.kontrol hapı ile baskılanıcaktır. kilo vermek lazım, ya da şart! karbonhidrattan uzak durmak lazım.

bunların hepsini sağlarsan, ilerde bebiş için fazla zorluk çekmezsin.....

mrb cnm tedavindeki gelişmeler beni çok mutlu etti inş en kısa zamanda mutlu sona erişirsin...
bende de 850 mg işe yaramadı sabah akşam 1000mg çıkardı yani beni pko pek dirençli çıktı...

doğum kontrol hapı kullanıyorum zaten..hormonlarım normal bi sıkıntı yok.
ama kilo problemim var, o da pco olduğumu öğrendiğimden beri arttı..
zor bu işler zor, bir an önce doktora görünmek lazım

teşekkür ederim..

teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geliyor insana ben de inanıyorum iyi şeyler olacağına birbirimizin desteği ile hepimiz bu kısırdöngüyü kıracağız.. hamilelerimiz de en güzel örnek elbette :)

innnnşaaalllahhhhh her şey istediğin gibi olur:)Allah hepimizin yardımcısı olsun...

internete girmeme kararı aldım inş uygularım pkoyla ilgili hiç bişiiye bakmıcamm araştrmıcam soruştrmucam hiç bi şey öğrenmicem.....
cehalet mutluluktur bunu uygulcam cahil olucam .....
çünkü ne zamanki bu hastalıkla ilgili sürekli araştma yaptım adet düzenm tepeaklak oldu adet söktürcü ne demek bilmezdim üç aydır piyasadki bütün adet ssöktrcü hapları öğrendim....

canını sıkma şeker hapı 1000mg lık işe yarayacaktır inşallah bir çok arkadaşımızda olduğu gibi..o zaman adet söktürücülere gerek kalmaz.. bizler de aynı durumdayız kafandan atmak için araştırma yapmaman gerekiyorsa yapma elbette ama bunu bir sorun olarak görmek yerine bununla yaşamaya alışık olmak gerekiyor ancak o zaman huzurlu olabiliyoruz ve tedavimiz de olumlu gidiyor... her şey iyi olacak
yine de nete girip paylaşmak istersen bizler buradayız...

mesela ben paylaştıklarınızı okudukça kendimi yalnız hissetmiyorum bu sitede sizlerle paylaştığım her şey ve sizlerden öğrendiğim her şey bana iyi geliyor...

Son düzenleme:
nediyim arkadaşımız nasıl acaba hamileliği nasıl gidiyor merak ediyorum umarım her şey yolundadır..

dinlenmeye çekilmiştir herhalde..cevaplar veriyor bizlere ama ara sıra geliyor nete haliyle ....

Son düzenleme:
mrb cnm tedavindeki gelişmeler beni çok mutlu etti inş en kısa zamanda mutlu sona erişirsin...
bende de 850 mg işe yaramadı sabah akşam 1000mg çıkardı yani beni pko pek dirençli çıktı...

hhıımmmm, geçmiş olsun diycem şimdi ama.......ben hastalıkla dalgamı geçmeyi bile öğrendim.
umarım sendede aynı gelişmeler olur. yalnız ben toplam 7 kilo verdim, onun da çok faydası oldu...

Biricik ablaaaaaaaaaaaaaaaa çok sevindimmm o kadar çok sevindimkiii demek yumoşun varmışş sen işte buradaki en ama ennn büyük en güzel örneksin bize azmetmenin meyvesini alan en güzel örnek iyiki varsın iyiki burada kendinle beraber bizede azim kattın rabbim gönlünde ne zaman annelik varsa o zaman nasip etsinn ne güzell kesin sen bayadır düzenli yumurtluyordun.çok güzel ya hadiiii tuanacımm önce senn sonra ablacımm sennn sizi çok seviyor
minietek nasıl gidiyor gebişlik kız hiç miden bulanıp aşermiyonmu maşallah sübhanallah sana.bu arada yavru kuşuna hiç bişi aldınmı.
Bendede acaip gögüs sancısı var ilacın bitimine 7 gün kaldı ama benim kasıklarım dehşet ağrıyor neden acaba kıslarr yaa

tuanatay kaçıncı gün oldu bu gün hadi bakalım az kaldı bekleme süresi evde kendini çok yormadan aklını dağıtacak işler yap ama sakin sakin tamam mı inşallah gebelik oluşumu vardır öyle istiyoruz ve çok umutlandım ben senin adına bakalım hayırlısı tabiki...ve dinlenme zamanları ayır kendine ayaklarını uzat film izle bu aralar dinlenmeye de çok zaman ayır hep ev işi nereye kadar... ütünü bile yapacaksan oturarak yap...

gunaydın kızlar.ya basıma gelen pısmıs tavugun basına gelırmı bılmıyorum neyse dırek olaya gıreyım pazar gunu cıceklı koye kahvaltıya gıttık ordanda hadı dedık gezelım yıgıtler koyu dıye bı yere gıttık dere falan gecıyo papatyalar agaclar heryer yemyesıl ama ben bı guzel askılılarla cımlerde oturdum kalktım.dun aksam oturuyoruz sooyle guzel bı cay demlemısım yanınada bınbır rıcayla esıme pasta aldırmısım degmeyın keyfıme yanı tam cayımı aldım kolum kasınıyo askım bak bakayım dedım KENEEE dedı.alllaaah ben nasıl oldum bılıyonuzmu tavana kadar fırladım heralde.bızım burdakı ozel hast. Gıttık cıkarmadılar devlet hast. Gıtmemız gerekıyomus neyse yesılyurt yolları tastan gıttık ama kol benım degıl sankı oyle boyle acılde aldılar bı guzelde nesterle aldılar o derıyı ama tetnoz ve dızanterı karısık ıgne yapcaklardı yaptırmadım hamılelık olabılır dıye ve bugun mecburen gıdıpkanda baktırıcam cıkar umarım.10 gun kendımı dınlıcem yıne.dun cok guldum zaten basıma gelcek varmıs.kızlar cok dıkkat edın sızde emı benım gıbı askılılarla yuvarlanmayın cımlerde.

ayy geçmiş olsun canım ya Allaha şükürki çıkmış.. ama o iğneleri de olman gerekli hamile değilsen tamam mı
kendine dikkat et diye çırpınıyorum ben burada sen çimlerde yuvarlanıyorsun :))
neyse olacağı varmış canım... herşeyde vardır bir hayır... kan sonucunu yaz bize...umarım kandan netice alırsın bu gün...

Son düzenleme:
ayyy geçmiş olsun cnm yaa

canım yaa çok geçmiş olsun hadi bakalım kanda baktırda inşallah güzel haberler alırsın

canım bence bir ay daha yumurtlama hapı içeceksen metformine ondan sonraki ay başla ikisi birden ağır olabilir ve yan etkileri olabilir ilaç etkileşimleri önemli sen aklını rahat tut tamam mı?

saolun kızlar cevaplarınız için bende başlamak istiyorum ama benim bu ay kullandığım ilaçlar biraz ağır ilaçlar bicim arkadaşımındada dediği gibi yan etkisi olur mu diyede düşündüm olmazsa haftaya dra gitcem mutlaka isticem bu ilaçtan artık bende tatlı krizine girmek istemiyorum yemek yeme isteğimde oluyor geç vakitlerde ama artık kendime kısıtlama koydum 7den sonra meyve dışında birşey yemicem aslında kilom iyi ama bunu korumam lazım çok kolay kilo alabiliyorum

gecmıs olsun dıleklerınıze cooook tesekkur ederım canlarım benım:) yesıllık alanlarda dıkkat edın kendınıze sahsen ben tovbelıyım artık hayatta gıtmem pıknıge falan.kan verdım 17:30 da cıkcak sonuc cıkmazsa bısey cokta uzulmıcem herseyde var bı hayır kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…