Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

geçmiş olsun canım, baya bi bahtsızlık olmuş senin ki.. test sonucun inşallah pozitif çıkar ben senden çok ümitliyim, göbüş tokuşturcaz senleeee inşallah

arkadaşlar hatırlıyo musunuz cuma gunu doktora gitmiştim ve "yumurtan buyumemiş belki gec buyur. salı gunu gel bakalım" demişti. benim hic umudum yoktu ama ,salı gunu yani dün gittim ve yumurtam olgunlaşmış. cok sevindim. "çalışın" dedi doktor. inşallah hamile kalırım.. tekrar bu aşamaları yaşamak istemiyorum..
inşallah hepimiz hamile kalırız sağlıkla..

kızlar pko nun tam teşhisi nasıl konuluyor. ben de de insülin direnci var yumurta sayım fazla oluyor ilaç kullanmazsam

hayırlısı olsun canımm.. skaın canını sıkma, sonuçta bu daha ilk denemeydi, bizler için yumurtanın oluşması büyümesi bile büyük bi ilerleme.. yılmak yok yola devam, önümüzdeki aya kaldı ümitlerimiz, ama kendini fazla üzme ne olur..

ya saglık olsun artıııı benım canım sag olsun:) herseyın bı zamanı var demekkı..karma ısgnemıde yaptırdım.benım umudum yok artık ama dr. Aradım senın yumurtan 3 yada 4nısanda catladı dedı olsada suan zaten cıkmaz dedı o kafamı bulandırdı bıraz ama sanmıyorum 0,100 den 5 cıkcak halı yok heralde 5 gunde.oyle ıste reglımı beklıyorum zaten annelık bana gore degıl sanırım zorlamayım daha fazla

canımbenim herşeyde bir hayır vardır diyen sendin bundada vardır bir hayır demekki çoçuğuna daha verimli bir anne olmak için daha vaktimiz var böyle kötü düşünme daha ilk aydan yılarsan yıllarca bekleyenler ne yapsın sabır canım sabır

kızlar pko nun tam teşhisi nasıl konuluyor. ben de de insülin direnci var yumurta sayım fazla oluyor ilaç kullanmazsam

ultrasonda bakılır doktor anlar onu ve adetin 3. günü kanda 5 hormona bakılır onların sonucunda da anlaşılır.. doktorunla görüş insülin direnci varsa metformin hapları tercih ediyor doktorlar sen de bir görüş istersen ve mutlaka kan testi yaptır adetin 3. günü bahsettiğimi bir de adetin 21. gününde de progesterona bakılıyor oradan da yumurtlama olup olmadığı anlaşılıyor..

selam kızlar dun adet duzensızlıgı sebebıyle doktora gıttım sol yumurtalıgımda 4,5 cm bır kıst varmıs ama bu adet kanamasıyla kuculebılrmıs dıger yumurtalıgımda ıse polıkıstık over var dedı doktor yazılanları okuyorum da herkese bır takım testler yapılmıs ve sonra pko tanısı konulmus ama doktorum bana sadece adet sokturucu verdı ve ultrasonla yumurtalıklarıma baktı once adet ol sonra dıger tedavılere gecerız dedı test yapmadan ultrasonla tanı konuluyor mu acaba yoksa doktor bosyere mı benı boyle strese soktu

yellooww
canım doktorunla görüşmeden içme bence zaten bu tedavin bittikten sonra hamile kalma olasılığın yüksek bana göre çünkü yumurtlaman oluyor...ondan sonra gerekirse doktor verecektir sana bu şeker haplarından...zaten gebelikte de kan şekerine pko lularda dikkat ettiriyor doktorlar çünkü gebelik şekeri oluşma riskimiz çok yüksek...ona göre tedavi ugulanır... ben senden çok umutluyum ne zaman yumurtlama dönemin?

ultrasondan da anlaşılır testlerin sonucu ultrasonu doğrular bu sebeple testler de önemli ama doktor öyle dediyse muhtemelen pko dur..

dun doktorum pko deyınce ısmıne asınayım dıye o kadar kotu gelmemıstı doktor arastır dedı pko yu ama arastırdıkca cok korkuttu ya benım sol yumurtalıgım agrıyordu 2 aydır sebebı bu galıba dun hıc aklıma gelmedı doktora da soylemedım

tuanatay sıkma canını her zaman her sonuçta bir hayır vardır canım denemiş oldun ve yumurtan çatladı bu çok iyi bişey bundan sonraki ayda da belki kendiliğinden çatlar hiç belli olmaz..
yumurtlaman çatlaması ayın 3ü 4 gibi olduysa 4nisan +14gün= 18 eder yani senin adetin gebelik yoksa 18 nisanda gelecek.. bence de erken baktırmış olabilirsin...şu durumda 18 inden sonra adetin gelmezse kesin gebelik var diye düşünmek gerekli...
sen kafanı bulandırma içini ferah tut öyle yada böyle sonuç ne olursa olsun her şey yolunda...

Son düzenleme:

kasık ağrısı da olabilir o bahsettiğin bence bir dahaki gidişte doktorunla bunu da görüş iltihap da kasık ağrısı yapar..
ne tedavisi uygulayacakmış doktorun bebek mi düşünüyorsun?

kasık ağrısı da olabilir o bahsettiğin bence bir dahaki gidişte doktorunla bunu da görüş iltihap da kasık ağrısı yapar..
ne tedavisi uygulayacakmış doktorun bebek mi düşünüyorsun?

evet canım artık ıstıyordum ama sanırım bıraz zor olacak

evet canım artık ıstıyordum ama sanırım bıraz zor olacak

olumsuz bakma bizler de uzun zamandır savaşıyoruz bununla ve artık hafife bile alır olduk.. insan herşeye alışıyor zamanla yeterki çaresiz dert olmasın...
gebelik düşünüyorsan ona göre yumurtlama hapları var önce kistlerden kurtaracaktır doktorun sonra da bu diğer yumurtlama tedavilerine başlar..
muayene etti mi?
mesela bende rahim ağzı yarası ve iltihap sorunları da vardı önce bunları geçirmek için tedavilerim devam ediyor daha sonra yumurtlama tedavilerine başlayacağım..

bende haftaya dra gidicem bir daha sorucam kendisine metformini ve kesinlikle yazdırıcam onu bende şimdi femara diye bir ilaç içiyorum işte cumartesi bitiyor ptesi yada salı günü yumoşlarıma baktırıcam ondan sonra çatlatma iğnei olucak beenimde ilaç olmadan büyümüor yumurtalıklarım ben nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmeden hemen ilaca başladık aslında bende bir süre kendimi dinleyebilirdim metforminle yumurtalarımı uyarabilirdim ama neyse vardır herşeyde bir hayır 2 aylık evliyken bir gebeliğim olmuştu o zmana 48 kiloydum şuan 52 ile 53 arasındayım acaba yine 48e düşsem daha mı iyi olur
bicimcim senin nasıl gidiyor en son kontorle gittiğinde kistlerin yoktu ama yumurta oluşmuyordu sanırım birdaha dr kontrolün ne zaman canım

muayene sadece ultrasonla vajınal muayene yaptı once adet sokturucu verdıadetım bıtınce gıdecegım canım dedıgın gıbı ınsan herseye alısıyor ıkı gun once belkı hamıleyım dıye sevınıyordum gecıkme oldu dıye sımdı ne zmn hamıle kalırım ya da kalabılır mıyım acaba dıye kara kara dusunuyorum senın tedavın nasıl gıdıyor ıltıhap var demıssın ıdrar yollarında mı

tuanataycım belkide erkendir test için inşallah bu ayın gebesi sen olacaksın.çok geçmiş olsun.kıs daha tam yaz gelmedi donmadınmı ip askıyla ya biz hala istanbulda montla çıkıyoruz kış çok çetin geçmedi ama güneşte gelemedi bi türlü.
bugün öyle güzel alışveriş yaptımki ay harikaydı kendimi ne diye ödüllendirdim bilmem hemde bu sıkışıklıktabu ay rahim filmi ve testler toplam bibuçuk tuttu.bu hormon tahlillerini ssk yapıyor değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…