Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm kızlar bi sorum olacak.ben çatlama iğnemi 13 gün once oldum.idrar testi yaptım çıkmadı.hala da adet olmadım.ben şu anda progestan diye bi ilç kullanıyorum çocuk olusursa tutunsun diye.normalde iğneden 15 gün sonra adet görülüyo ama benim ilacın bitmesine 3 gün var ben ilaç bitince mi adet olacam yoksa iğneye göre mi kafam karıştı.ilaçta bitiminden 3 gün sonra adet kanaması görülüyo.

anladım canım benim de senin gibi ancak ilaçla büyüyebilecek...ama sen sıkma canını elinden geleni yapıyorsun bence bu ay olacak hafta içinde yumurtan çatlasın hele... 48 kilo daha iyi elbette ama boyun kaç?
benim en son yumurta oluşumu yoktu evet ama yumurtlama tedavisi veremedi hemen çünkü rahim ağzı yarama temmuzda tekrar smear yapacak oradaki bazı hücreleri beğenmedi... eğer iyileşmişse hemen bebek tedavime başlayacağım :)
hepimiz için hayırlı olsun...

adet söktürücü kistlerinin de atılmasına ya da parçalanıp atılmasına neden olur regl ile birlikte doğru yapmış yani :) bence adetin bitmeden gidip 3. gün hormonlarına baktır.. LH değerin FSH tan yüksek mi değil mi ya da aynı mı onu gör bu önemli..
benim iltihap rahim ağzı yarasından kaynaklandı ancak donduruldu fakat yine de buradaki bazı hücreleri doktor beğenmediğinden temmuzda yeniden smear alınacak ve ben ondan sonra bebek tedavisine başlayacağım şu anda sadece adet söktürücülerle devam ediyorum...mecburiyetten yani ama olsun sağlık için katlanılır..
benim sana bahsettiğim muayene özel ışıkla rahimağzı dahil kontrol ediyorlar ya oydu bu çok faydalı bir sorun varsa bile önceden önlem almak için..
benim doktorum gider gitmez yaptı bu muayeneyi..

Son düzenleme:

çatlatma iğnesi olunan gün mü çatlıyor yumurta bunu bilmiyorum ama o gün çatlıyorsa demek ki 13 gün geçmiş.. normalde çatlamadan 14 gün sonra mutlaka adet görülür... progestanı ben de kullandım ve ilaçlarım bitmeden adetim gelmişti herkeste farklı etki yapabiliyor yani kesinlikle doktorunla görüşmen gerekli diye düşünüyorum benim fikrime göre 5 gün daha bekle ve gidip kanda gebeliğe baktır canım...
bebek olsa bile korkma progestan içtiğin için tutunacaktır bebek yoksa eğer progestan içerken de adet görebilirsin bende öyle olmuştu...adet söktürücü olarak kullandığımda haplarım bitmeden adet olmuştum...
ve eğer gebeliğin varsa ilaca da devam etmen gerekir yani her durumda doktorla görüşmelisin ya telefonla ya da gidip görüş...hadi hayırlısı...

Son düzenleme:
tuncs hangı ılac canım bu?

ben cyclo progynova adında adet döngüsüne destek olan bir ilaç kullanıyorum aynı zamanda da glukophage kullanıyorum.. adet olamamaktan oluşan kistciklerimi yok edicek ilk olarak doktor, sonrasında bebek için çalışma

boyum 1.57 falan diye biliyorum aslında benim yaşımda küçük önümde daha allah nasip ederse uzun yıllar var ama maalesefki iki eltimde bana kötü örnek evlenir evlmez peşpeşe doğurdukları için kaynanam bendende aynı performansı bekliyor geçende belgesele bakıyorduk bana dediği laf şu 'sende şu kuşlar gibi kuluçkaya yatamadın' beni aldı bir sinir içimdende sakin sakin diyorum kendi kendime ona bir baktım o benim ne demek istediğimi anladı sonra benle konuşmaya çalışıyor ben cevap vermiyorum birşeye nerede nasıl konuşcağını bilmiyor canım ağzımdan bal damlıyor inşallah bu ay olur

inşallah tez zamanda iyilşeir canım ilaç kullanıyormuydun kusura bakma ilaç kullandığını yazdıysanda ben biraz unutkanımdırda tekrar soruyorum

48 kilo olman daha iyi ama 50 de yeterli yeterki moralin iyi olsun canını sıkma ilaç kullanıyorum adet söktürmek için ... temmuzdan sonra başlayacağım canım klomene
bu arada sana edilen lafa çok canım sıkıldı.. başkaları doğurmasaymış peş peşe marifet sanki hem doğurmak değil asıl mağrifet bakabilmekte...
neyse sen nasıl dayanıyorsun bu laflara ben lafımı esirgemezdim valla isterse darılsın ama karşımdaki insanlıktan çıkarsa kim olursa olsun lafımı esirgemem öyle bi yapım vardır..
Allahtan kocan anlayışlı o da farkında dır annesinin kabahatlerinin de ondan....
esas konumuz neydi sen yumurtluyorsun bu stresli ortamdan ötürü etkileniyor olabilirsin...ve yine de büyüklüğünü bozmuyor onlara cevap vermiyorsun çok takdir ettim seni canım Allah bu yaptıklarını görecek unutma... hepsinin karşılığını alacaksın...demişti dersin :)

Son düzenleme:

canım kocamın yanınnda söylerse kocam verir cevabını ondan bir ara onun yanınnda birşey diyemiyordu ama başladık yine tekken yakaladı işte o gün bende hiç bozmadım istifmi lafta söylemedim allah görüyor valla ama dayanamadığım bağırdığımda oluyor bende lafımı esirgemem bana bir laf dendiğinde o zaman diyemesem bile illa cevabını veririm

hadi bakalım çok motive oldum şimdi inşallah bu ay olur bakalım hayırlısı ben bu hastalığa alıştım sanırım adet olduğumda üzülmüyorum artık ilk aylarda ağlardım hep hadi bakalım rabbim isteyen herkese nasip etsin dua etmekten başka çaremiz yok inşallah olur isteyenlerin

ateş ölçme yöntemine ne zaman başlanıyor acaba? bu ay bi denemek istiyorum da..
ilaç kullanıyorum gerçi ama en azından yöntemi kullanmayı öğreneyim diyorum :)

en güzelini yapıyorsun gerektiğinde ver cevabını içinde kalmasın bırak sen düşünme o düşünsün... yeterki üzme kendini tüm sıkıntılara çözüm var.. hem bu senin hayatın kimse senin içini, neler düşündüğünü, yaşadığını bilemez...bir de bebeğe odaklanma aklını başka şeylerle dağıt bebek geldiğinde süpriz olsun hep aynı şeye takılıp kalmak da insana negatif enerji verir...zaten elinden geleni yaptın gerisini zamana ve akışına bırak canım...

Son düzenleme:

yumurtlama dönemi yaklaşırken ateş oynar ama yumurtlama dönemini bilmiyorsan eğer adet tarihinden itibaren 10. gün başlayabilirsin ateş ölçmeye normalde 14. günde yumurtlama olur ama tabi bizlerde durum farklı canım yani bunu anlamanın yolu ateş ölçmek mi onu da bilmiyorum bana saçma geliyor çünkü benim ateşim yarım derece zaten oynar... yükselir yani bence en garantisi 21. gün progesteron testinden doktorlar anlar yumurtlama olup olmadığını...kullandığın ilacı gördüm metformin yumurtlamaya yardımcı belki yumurtlaman oluyordur en güzeli 14. günden itibaren ultrasonda baktırman... yalnız diğer içtiğin hap gebe değilsen tüm yumurta kist ne varsa adet ile hepsini yok eder.. bu arada o hapla gebe kalma şansı da var.. ve gebelikte içilmeyen bir hap yani yumurtlaman oluyorsa şu durumda da sen gebe kalabilirsin..eğer öyleyse de bunu bilmen gerek kullandığın haptan dolayı yani yumurta takibine git bence...

Son düzenleme:

canım bak sımdı reglının 1. Gunu baslıyosun olcmeye kı ben 3. Gunu basladım sorun dııl.hergun aynı saatte yataktan cıkmadan elının altındakı dereceyı alıyosun :) dılının altına koyuyosun cıkan sonucuda not edıyosun.benım yumurtamın catladıgı gunu dr.da teyıdıyle kesın net gosterdı bu yontem.

biricik doktora gitti herhalde yoksa yazardı bizlere... öğle tatilinde gitmiş olabilir haydi bakalım hayırlısı...

oyledır umarım baska bısey olmasında.gercı yogunum demıstı gecen gun belkıde ıslerınden dolayı gıremıyodur. Ya ben bu atesımı neyapayım:) bugunde yuksek cıktı.

merhaba kaderdaşlarım,

bu kelimeyi kullandım çünkü gittiğim her doktor pkonun bir kader olduğunu ve ömür boyu bir şekilde bizimle olacağını söylemişti. aranıza katılmak istiyorum. birçok sorundan muzdaribim evet ama şu an en büyük sorun çocuk. 1 yıldır korunmuyoruz her ay hüsran... umarım paylaşımlarınızı okudukça ben de mutlu sona ererim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…