oyledır umarım baska bısey olmasında.gercı yogunum demıstı gecen gun belkıde ıslerınden dolayı gıremıyodur. Ya ben bu atesımı neyapayım:) bugunde yuksek cıktı.
merhaba kaderdaşlarım,
bu kelimeyi kullandım çünkü gittiğim her doktor pkonun bir kader olduğunu ve ömür boyu bir şekilde bizimle olacağını söylemişti. aranıza katılmak istiyorum. birçok sorundan muzdaribim evet ama şu an en büyük sorun çocuk. 1 yıldır korunmuyoruz her ay hüsran... umarım paylaşımlarınızı okudukça ben de mutlu sona ererim.
aramıza hoş geldin bu forumumuzda yazılı olanlardan pek çok şey öğrenebilirsin.. soracakların olursa da buradayız...
bebek tedavisi gördün mü?
yok hayır bicimcim, sadece yıllarca ara vere vere dogum kontrol hapı kullandım. sadece bir kez klomen tedavisi gördüm ama onda da yumurta olusmasına ragmen tutmadı. bir de benim sorunum eşim sürekli yanımda değil o nedenle tarihleri de tutturamıyoruz ama yine de 1 yıl az bir süre değil...
eşinin sürekli yanında olmaması sorun olmuş o zaman bir de metformin tarzı haplar var yumurtlamayı direk sağlamasa da bir çok pkolu kişide işe yarıyor istersen doktoruna danış..insülin direnciyle ilgili bu ilaçlar..
klomen tedavisi de belirli aralıklarla tekrar ediliyor aslında tedavin yarım kalmış gibi..
adetlerin nasıl düzenli mi yoksa çok mu düzensiz..şu anda kullandığın herhangi bir ilaç var mı?
hormon değerlerine baktırdın mı sonuçları nasıl bir de kilo sorunun var mı?
yaklasik 15 yıldır pkoluyum neredeyse, hiç bir dr bana metformin tarzı ilaç vermedi ben de buna takıldım burayı okuyunca. şeker değerlerim kilo alınca artar genelde ama normalde tokluk 90-95 arası oynar. aslında desteklenmeliyim bu ilaçlarla çünkü kilo almaya çok müsaitim.
geçen sene baya bir kilo verdim o zaman adetlerim çok düzenledi kendini ve dr um gayet iyi hormon degerleriniz de dedi ama sonra işi bırakınca yavas yavas kilo aldım ve su an 1.70 boya 75 kiloyum ve cogu göbek bölgemde.
klomeni bir kere yaptım çünkü sonrasında elim yurt dısına gitti geldi ara ara devam edemedim. adetlerim düzenli aslında ama arası açıldı. her ay yumurtlama sıvımı da görüyorum o uzayan cinsten olanı. su an ara ara folbiol dışında hiç ilaç almıyorum.
iyice umutsuzlanmaya basladım... birkaç aya ankaraya yerleşeceğim orada sıkı bir takibe gireyim diyorum ama yaş da 28 zaman kaybetmemek lazım..
tedavi süresince sabırlı olmak çok önemli ben de 30umu dolduracağım yakında ama yaşı sorun etmiyorum.. her şeyin bir zamanı vardır aslında kilo verebilirsen adetlerin düzenli hale gelir yeniden... uygun diyetle çözebilirsin bunu dediğin gibi iyi bir doktor bulup sıkı bir diyetle ve doğru ilaçlarla çözebilirsin durumun ümitsiz değilki biçoğumuza göre iyi bile bence.. yumurtlamanın da olduğunu düşünüyorsun benim yumurta hücrem gelişmiyor bile biçoğumuzda da bu böyle... canını sıkma uygun tedaviyle hepsi düzelir...
teşekkür ederim tatlım ilgin için. yaşı inan benim hiç sorun yaptıgım yok ama 3 yıllık evli olunca millet sormaya basladi. herkese neymiş diyebilirsin ama Allahtan eşim genelde dışarıda da kimse çok ısrarlı soramıyor. kilo vericem evet ama şu sıralar o dediğim ilaca taktım. hem kilo vermeye de yardımcıymış hem de yumurtlamayı düzenliyormuş. bu böyle ilaç kullanmadan destek almadan yola girmeyecek.
tüylenmem de var ama olanı da ben başedemediğim için çoğallttım sanırım. cımbızdı jiletti derken. bunun için bi çözüm var mı topikte konuşulan ya da drların verdiği?
anladım o zaman sen de metformin tarzı haplardan deneyebilirsin düşük doz başlanıyor..evet iştah kapattığını söyleyen var kilo verdirdiğini söyleyen var ama tabi kişinin gayreti çok önemli burada..
bu arada tüylenme ile ilgili lazer epilasyon olabilir... bende tüylenme olmadı bu sebeple olan arkadaşlar yardımcı olurlar..hep tüylenmeye doğum kontrol haplarını verirler ancak iyi bir doktor bulup istersen özele de gidip her konuyu ayrıntılı görüş istersen hem aklın da rahat eder... bu arada kaç yıl geçerse geçsin evliliğinin üzerinden bu senin özel hayatındır kimsenin sana neden çocuk yapmıyorsunuz deme durumu olamaz yani.. benim çok arkadaşlarım var 5.5 yıllık evli ve çocukları olmayan... illa çocuk olması mı normal yani... neyse canım sen glifor ilacını da sor doktora hem insülin direnci ayrı bişeymiş ona da baktır... tedavi süreci meşakatli ama karşılığını yavaş yavaş aldıkça zor gelmeyecek inanki...
gunaydın kızlar.ya basıma gelen pısmıs tavugun basına gelırmı bılmıyorum neyse dırek olaya gıreyım pazar gunu cıceklı koye kahvaltıya gıttık ordanda hadı dedık gezelım yıgıtler koyu dıye bı yere gıttık dere falan gecıyo papatyalar agaclar heryer yemyesıl ama ben bı guzel askılılarla cımlerde oturdum kalktım.dun aksam oturuyoruz sooyle guzel bı cay demlemısım yanınada bınbır rıcayla esıme pasta aldırmısım degmeyın keyfıme yanı tam cayımı aldım kolum kasınıyo askım bak bakayım dedım KENEEE dedı.alllaaah ben nasıl oldum bılıyonuzmu tavana kadar fırladım heralde.bızım burdakı ozel hast. Gıttık cıkarmadılar devlet hast. Gıtmemız gerekıyomus neyse yesılyurt yolları tastan gıttık ama kol benım degıl sankı oyle boyle acılde aldılar bı guzelde nesterle aldılar o derıyı ama tetnoz ve dızanterı karısık ıgne yapcaklardı yaptırmadım hamılelık olabılır dıye ve bugun mecburen gıdıpkanda baktırıcam cıkar umarım.10 gun kendımı dınlıcem yıne.dun cok guldum zaten basıma gelcek varmıs.kızlar cok dıkkat edın sızde emı benım gıbı askılılarla yuvarlanmayın cımlerde.
bırıcııık cok sevındım senı gordugume aklımdan gecıyodun yıne gelmemıs bu kız dedım sen cıktın.ıyısın dımı
oooooyyyyyyyy!!!!!!!!!!! valla tatlım, geçmiş olsun!!! ne işi var o hergelelerin bu mevsimde??????
merak ettim şu an nasılsın?
oooo testı dun yaptırdım bıle nurtopu gıbı 0,100 luk bı negatıfım var
oofff okudum geçmiştede yok olduğunu. olsun ben bunu zaten 1. klomen olarak sayıyorum çünkü, ilkinde oynamamıtı pek.
bundan sonra olucaktır......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?