Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

oyledır umarım baska bısey olmasında.gercı yogunum demıstı gecen gun belkıde ıslerınden dolayı gıremıyodur. Ya ben bu atesımı neyapayım:) bugunde yuksek cıktı.

çalışıyordur tabi belki toplantısı vardı sabahtan...
canım ya ya sen hamileysen ne bileyim erken baktırdın ya kanda bende şüphe oluştu... adet görmezsen 18inden sonra yine kanda gebelik testine baktır tamam mı?

aramıza hoş geldin bu forumumuzda yazılı olanlardan pek çok şey öğrenebilirsin.. soracakların olursa da buradayız...
bebek tedavisi gördün mü?

aramıza hoş geldin bu forumumuzda yazılı olanlardan pek çok şey öğrenebilirsin.. soracakların olursa da buradayız...
bebek tedavisi gördün mü?

yok hayır bicimcim, sadece yıllarca ara vere vere dogum kontrol hapı kullandım. sadece bir kez klomen tedavisi gördüm ama onda da yumurta olusmasına ragmen tutmadı. bir de benim sorunum eşim sürekli yanımda değil o nedenle tarihleri de tutturamıyoruz ama yine de 1 yıl az bir süre değil...

eşinin sürekli yanında olmaması sorun olmuş o zaman bir de metformin tarzı haplar var yumurtlamayı direk sağlamasa da bir çok pkolu kişide işe yarıyor istersen doktoruna danış..insülin direnciyle ilgili bu ilaçlar..
klomen tedavisi de belirli aralıklarla tekrar ediliyor aslında tedavin yarım kalmış gibi..
adetlerin nasıl düzenli mi yoksa çok mu düzensiz..şu anda kullandığın herhangi bir ilaç var mı?
hormon değerlerine baktırdın mı sonuçları nasıl bir de kilo sorunun var mı?

Son düzenleme:

yaklasik 15 yıldır pkoluyum neredeyse, hiç bir dr bana metformin tarzı ilaç vermedi ben de buna takıldım burayı okuyunca. şeker değerlerim kilo alınca artar genelde ama normalde tokluk 90-95 arası oynar. aslında desteklenmeliyim bu ilaçlarla çünkü kilo almaya çok müsaitim.

geçen sene baya bir kilo verdim o zaman adetlerim çok düzenledi kendini ve dr um gayet iyi hormon degerleriniz de dedi ama sonra işi bırakınca yavas yavas kilo aldım ve su an 1.70 boya 75 kiloyum ve cogu göbek bölgemde.

klomeni bir kere yaptım çünkü sonrasında elim yurt dısına gitti geldi ara ara devam edemedim. adetlerim düzenli aslında ama arası açıldı. her ay yumurtlama sıvımı da görüyorum o uzayan cinsten olanı. su an ara ara folbiol dışında hiç ilaç almıyorum.

iyice umutsuzlanmaya basladım... birkaç aya ankaraya yerleşeceğim orada sıkı bir takibe gireyim diyorum ama yaş da 28 zaman kaybetmemek lazım..

tedavi süresince sabırlı olmak çok önemli ben de 30umu dolduracağım yakında ama yaşı sorun etmiyorum.. her şeyin bir zamanı vardır aslında kilo verebilirsen adetlerin düzenli hale gelir yeniden... uygun diyetle çözebilirsin bunu dediğin gibi iyi bir doktor bulup sıkı bir diyetle ve doğru ilaçlarla çözebilirsin durumun ümitsiz değilki biçoğumuza göre iyi bile bence.. yumurtlamanın da olduğunu düşünüyorsun benim yumurta hücrem gelişmiyor bile biçoğumuzda da bu böyle... canını sıkma uygun tedaviyle hepsi düzelir...

teşekkür ederim tatlım ilgin için. yaşı inan benim hiç sorun yaptıgım yok ama 3 yıllık evli olunca millet sormaya basladi. herkese neymiş diyebilirsin ama Allahtan eşim genelde dışarıda da kimse çok ısrarlı soramıyor. kilo vericem evet ama şu sıralar o dediğim ilaca taktım. hem kilo vermeye de yardımcıymış hem de yumurtlamayı düzenliyormuş. bu böyle ilaç kullanmadan destek almadan yola girmeyecek.

tüylenmem de var ama olanı da ben başedemediğim için çoğallttım sanırım. cımbızdı jiletti derken. bunun için bi çözüm var mı topikte konuşulan ya da drların verdiği?

anladım o zaman sen de metformin tarzı haplardan deneyebilirsin düşük doz başlanıyor..evet iştah kapattığını söyleyen var kilo verdirdiğini söyleyen var ama tabi kişinin gayreti çok önemli burada..
bu arada tüylenme ile ilgili lazer epilasyon olabilir... bende tüylenme olmadı bu sebeple olan arkadaşlar yardımcı olurlar..hep tüylenmeye doğum kontrol haplarını verirler ancak iyi bir doktor bulup istersen özele de gidip her konuyu ayrıntılı görüş istersen hem aklın da rahat eder... bu arada kaç yıl geçerse geçsin evliliğinin üzerinden bu senin özel hayatındır kimsenin sana neden çocuk yapmıyorsunuz deme durumu olamaz yani.. benim çok arkadaşlarım var 5.5 yıllık evli ve çocukları olmayan... illa çocuk olması mı normal yani... neyse canım sen glifor ilacını da sor doktora hem insülin direnci ayrı bişeymiş ona da baktır... tedavi süreci meşakatli ama karşılığını yavaş yavaş aldıkça zor gelmeyecek inanki...

gerçekten şu insanları anlayamıyorum evlenir evlenmez çoçuk derdine düşüyorlar karı koca ne düşünür nasıl ister demeden neden çoçuk düşünmüyorsunuz demesini bilirler çoçuk yapın demesini bilirler eşimin annesinden tutunda komşular bile özel hayatıma burnunu sokmaya çalışıyor kimeneyse gerçekten bu konuda çok doluyum öyle bir gerikafalı yere geldimki anlatamamm sorsan çok kültürlüler ama bana göre cahillikten başka birşey değil tamam çoçuğun olur yaparsın ama olmayıncada diretmiyorlar mı neden yapmıyorsun diye siniir oluyorum allah nasip kısmet eder diyorum siz bir deneyin gerçekten moralim şuan çok iyi ama bunlarıda yazmadan geçemedim insanların hiç işi gücü kalmamış kızlar

kızlar merak etmişsiniz,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sormayın ..çarşamba yatılı misafirim geldi. çarşamba akşamı dr. da baktırıcaktım yine ultrasona biliyorsunuz, misafirimi havaalanından almak zorunda kaldım!!!

neyse, telefon ettim doktor bütün gün yokmuş perşembe, yani yarına kaldı. birde hala misafirim var, işyerimde nasııllllll yoğunum, tam herşey üst üste geldi......

nasıl yorgunum, uykusuzum anlatamam....

yarın akşam (kısmetse diyim artık) baktırıcam. birde haftaya ailemden misafir gelicekmiş, ben yandım!!! yılda 1 kere gelirler, bu da o günlere denk gelicek..neyse, halletmeye çalışıcam!!!

Trajikomik, şu an gülüyorum inanın!

kızlar merak etmişsiniz,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sormayın ..çarşamba yatılı misafirim geldi. çarşamba akşamı dr. da baktırıcaktım yine ultrasona biliyorsunuz, misafirimi havaalanından almak zorunda kaldım!!!

neyse, telefon ettim doktor bütün gün yokmuş perşembe, yani yarına kaldı. birde hala misafirim var, işyerimde nasııllllll yoğunum, tam herşey üst üste geldi......

nasıl yorgunum, uykusuzum anlatamam....

yarın akşam (kısmetse diyim artık) baktırıcam. birde haftaya ailemden misafir gelicekmiş, ben yandım!!! yılda 1 kere gelirler, bu da o günlere denk gelicek..neyse, halletmeye çalışıcam!!!

Trajikomik, şu an gülüyorum inanın!

bırıcııık cok sevındım senı gordugume aklımdan gecıyodun yıne gelmemıs bu kız dedım sen cıktın.ıyısın dımı

oooooyyyyyyyy!!!!!!!!!!! valla tatlım, geçmiş olsun!!! ne işi var o hergelelerin bu mevsimde??????
merak ettim şu an nasılsın?

baska sıkıntı olmasın bosver gecıcı seyler bunlar da cıdden bıraz kotu olmus tam yumurtanın catlıcagı zamana denk gelcek neyse kacırma sakın o gunu

bırıcııık cok sevındım senı gordugume aklımdan gecıyodun yıne gelmemıs bu kız dedım sen cıktın.ıyısın dımı

iyi canım işte yazdığım gibi yorgunluk var. misafirim şu an dışarıda bir işi varda, bende fırsat diye girdim sizlere bakiyim dedim.....

sen nasıl oldun ya????? kene, mene! hergeleler ya? bu mevsimde kene olabileceği hiç aklıma gelmezdi, bende dikkat ediyim bari!

canım hafta sonu sonrası test yapıcakmısın?

oooooyyyyyyyy!!!!!!!!!!! valla tatlım, geçmiş olsun!!! ne işi var o hergelelerin bu mevsimde??????
merak ettim şu an nasılsın?

turp gıbıyım:)))) sorma ya gecen sene sırf su kene olaylarından ne pıknıge gıttım nede cımde oturdum bu sene unuutum sanırım ama ıyı hatırladım.bıdaha pıknık falan aslaaa.bu sezon ızmırde ılk kene vakasını ben cıkardım sanırım :)))

arkadaşlar acil cevap lazım
puko hastasıyım ben de
en son 2 martta adet oldum gecikince adetim doktor progestan vermişti
7 gün kullan bırakınca 7 gün içinde adet oalcaksın demişti
ama adet olmadım ilaç biteli 10 günü geçti ne yapsam?
çatlicam
artık dayanamıyorum sürekli gidip kollarımı deldirip kan aldırmaktan yoruldum

adet olmam için bir ilaç ismi bilen varsa özel mesaj atsın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…