Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inşallah canım inşallah....Allah bu defa kucağına almayı nasip etsin....Şeniz

sağol canım,Allah hakkımızda hayırlı olanı versin.geçen sefer ilk ayda sonuç almıştım,inşallah yine çok beklemem.ama herşeyden önce hayırlısını dilemek lazım.sen de sabrını ve umudunu asla yitirme canım,dualarım seninle...

saolasın arkadaşımm,benimde dualarım hep benim gibi bekleyenlerle vallahi....Allah hepimize acısın inşallah...Şeniz

kızlar yaaa..bu pko yüzünden yüzüm bugünlerde sivilce doldu...aynaya bakamıyorum..bu glukofen sivilcelerede çare olabiliyo mu acaba.sizlerde durumlar nasıl canlarım..

kızlar yaaa..bu pko yüzünden yüzüm bugünlerde sivilce doldu...aynaya bakamıyorum..bu glukofen sivilcelerede çare olabiliyo mu acaba.sizlerde durumlar nasıl canlarım..

benim de son günlerde sivilcelerimde artış var.glukofen birçok problemimize dolaylı yoldan çare oluyor,inşallah buna da olur.ama işin ilginç yanı,ben pko olduğumu bilmiyorken yoktu,ilaç içtiğim bu dönemde nasıl oluyor?ama ben doktoruma ve izlenen tedavime güveniyorum.inanıyorum,bu hastalığın tüm olumsuzluklarını yeneceğim.
bu arada,daha önce de yazmıştım ama tekrarlayayım,doktoruma hayıtı sorduğumda kendisinin de hastalarına kullandırdığını söylemişti.hayıtı düşünen ama emin olamayan arkadaşlara duyurulur,alanında uzman,30 yıllık tecrübeye sahip profesörler de kullandırıyor.

tabiki bu hastalıkta adet olma cok önemli ilacını kullan ben 1 senedir tedavi görüyorum ve doktorum kesinlikle adet olmadıgım taktirde ilaçımı aksatmamamı söylüyooo

kızlar bende de ne yazıkki pko var
adet düzensizliğimden dolayı gitmiştim doktora bana pko tanısı koydu
adetimin 3. gününden itibaren diane_35 kullanmamı söledi
kullanıp kullanmamakta kararsızdım yan etkilerinin korkusundan dolayı
ama sanırım kullanmaktan başka alternatifim yok
sizde tüylenme varmı ?

kesinlikle verdiği ilacı kullan,pko da evet senin kullandığın ilacı veriolar bekarlara...Bak erken teşhis ne güzel,ben evliyim ve pko olduğumu evlendikten sonra öğrendim,tek şikayetim adet düzensizliğiydi...kilo ve tüylenme yoktu,şimdi babak için ugraşıorum.çooooooookkkk zor bi psikloji,bu sebeple şimdiden önlemini almalısın canım...sevgiler

Sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum Allah şifa versin..Bende ergenliğimden beri tüylenme var hormon tahlillerim normal çıktı bi tek testesteron hormonum biraz yüksek çıktı.Bi de geçenlerde kadın doğum uzmanı ultrasonografiyle baktı yumurtalıklarıma sol yumurtalıkta kist mevcut dedi.Ama adetlerim düzenli ve sivilcem yok.Bu yüzden bana 'kist var ama tam tipik bir polikistik over hastası değilsin'dedi.Kıllanma şikayetim var sadece.Bir d ekadınlık hormonlarına tekrar bakalım ona göre tedavi vercem dedi.Benim gibi durumu olan var mı?Ne gibi bir ilaç tedavisi verir sizce?Ve o ilaç tüylere ne şekilde etki eder,yok etmeyeceği kesin ama azalma incelme olur mu tüylerde.İlaç tedavisiyle birlikte epilasyona başlayacağım zaten.
Çok konuştum..bilgisi olan varsa paylaşırsa mutlu olacağım..

melikex bende bu hastalıkta yeniyim ne yazıkki
adetlerin düzenli ise d.kontrol hapı verirmi bilmiyorum
ama geçmiş dönemlerde mutlaka adet düzensizliğin olmuştur
yoksa kistler olmazdı
bende de çenem de ve göğüs ucumda kıllanma var
çenemdekiler rahatsız edici ileride lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum
tedavi esnasında yaptırmak dahamı doğru olur yoksa kontrole giitiğimde dktra sorucam.

cnm çok teşekkür ederim ilacı kullanmaktan başka doğru bir alternatif yok zaten.
bana doktor ultrasonografi ile bakmıştı hormon testi yapmadı. bunun için özellike bir kez daha doktora gitmek istiyorum tekrar kadın doğum uzmanına mı gitmem gerekli bu konuda ?

Hayır elisaa hiç mi hiç adet düzensizliği yaşamadım ilk adetimden bu yana şükür.Doktora da söyledim,böyle durumlar olabiliyormuş.Yani 27-28günde bir olurum ve 5-6 gün sürer,o derece normal olurum senin anlayacağın.Benim sadece çene ve boyunda değil basen kalça göbekte de var tüylenme ff sinir oluyorum.Ne ilacı verir acaba ne gibi etki eder merak ediyorum

bana doktor tüylenme için aldactone verdi, çok düzenli kullanamıyorum ama azalma oldu

hormon testleri için endokronoloji uzmanına da gidebilirsin. benim pko teşhisini endokronoloji ve metabolizma uzmanı teşhis etti

Bendede PKO denen ilet var.2 sene önce konuldu teşhis.İlk zamanlar adetlerim düzensizdi ama son bir senedir düzene girdi ve düzene girdikten sonra hamile kaldım 2 kez bebeğimi kaybettim ama pko nun buna sebep omayacağını söyledi doktorum.Şimdi pko yu unuttum bebeğimi öldüren mikropu arıyorum.Allah hepimize şifa versin....

kayıpların enfeksiyona mı bağlıymış?doktorum hamileliğimin ilk kontrolünde 'hastalığın düşük riskini arttırıyor.' diye beni uyarmıştı,sonra da dediği gerçekleşti.bebeğimi kaybettim.sonra beni kahreden birşey öğrendim,hamile kaldım diye bıraktığım glukofeni düşük riskine karşı hamileliğimde de kullanmam gerekiyormuş.sen bu ilacı( ya da muadilini) hamileliğinden önce veya hamileliğin sırasında kullandın mı?

merhba arkadaslar bende de pko var doktorum diane 35 verdı ve zayıflamamı onerdı
ilacı kullanmadan once zayıflamayı deneyın bende ıse yaradı hiç ilac kullanmadım ama artık duzenlı adet oluyorum
ilaçtan once zayıflamayı deneyın lutfen netıcede ılaclarda zararlı

cnm bende kilo problemi yok çok zayıfım 1.62 boy 48 kilo
mecburen kullanıcam
geçmiş olsun cnm

bende kilo fazlası vardı diyet yaptım aynı zamanda da diane 35 kullandım. doktor 5-10 kilo verince düzelebilir demişti ama kesin etki için ilaca 1 yıl devam etmem gerektiğini de söyledi. 22 kilo verdim ve aralıkta diane 35 e ara vereceğim, bakalım...

arkdaşlar bi de şu çörek otu, bal, tarçın karışımı iyi geliyormuş ya pko ya onu nasıl tüketicez? çörek otu çekilmiş mi yoksa normal tane çörek otu şeklinde mi olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…