evet 9 gunum var kanda baktırsam mı diye kararsız kalmıştım
arkadaşlar, ben gebelik öncesi testlerimi yaptırmak üzere yakın zamanda doktora gitmiştm ve ultrason görüntümde yumurtalarımın polikistik olduğu görüldü. adet düzenszlği, kilo, tüylenme vs gibi sorunlarım yok. çok moralim bozuldu açıkçası. doktorum 1yıl bekle, hamile kalamazsan tedavi olursun dedi. 1 yıl beklemelimiyim gerçekten? yoksa hemen başka bi doktora mı gitmeliyim?
adet düzensizliği kilo tüylenme vs yoksa ve eşinin de spermlerinde sorun yoksa bence yumurtlama ilaçları kullanabilirsin doktor kontrolünde yumurta takibi ile bence iyi olur yoksa her ay hamile olduğunu düşüneceksin çünkü bilemeyeceksin yumurtlama oldu mu olmadı mı diye?
yine de sen bilirsin...hemen çocuk düşünmüyorsanız bile o kistleri yani folikülleri de atmak için ilaç lazım yani her durumda ileç gerekli...
evet bende öyle düşünmüştüm ama doktor hiç oralı olmadı bekleyelim 1 yıl dedi sadece, fazla açıklama yapmadı bende konuyla ilgili bilgim olmadıı için ortada kaldım azcık
ya zaten ben bu doktorlara çok kızıyorum hasta oraya bilgi edinmeye gider bunlar hiç bişey anlatmazlar görevleri nedir bilmiyorum hepsi için demiyorum ama geneli böyle ben kaç tane doktor değiştirdim hatırlamıyorum halbuki pkos olan hastanın aynı doktora tedavi olup mümkünse doğumunun da onu tanıyan doktorun yaptırması uygundur...
sen kafana takma ve iyi bir doktor araştırmaya başla bence canım...
ben de izmirdeyim henüz iyi bir doktora denk gelemedim...
ancak karşıyakada yeni bir doktora perşembe günü gideceğim memnun kalırsam sana da yazarım canım ne tarafta oturuyorsun yakın olması önemli mi?
bir de orkan tatlı yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi devlet hastanesinde o doktoru öneren arkadaşımız var yeri bana uzak geldi ancak sen düşünürsen alsancakta özeli varmış internetten yerini bulursun canım...
ben de yine memnun kalmazsam uzak da olsa ona gideceğim...
ben karşıyakada oturuyorum cnm ama izmirde yaşamaya yeni başladığım için açıkçası her yeri bilmiorum şehri yeni tanımaya başladım. sen kime gidiceksin?
karşıyaka sahil vapur iskelesi karşısı akbankın üstünde özeli var Kıvanç Bilici ona gideceğim...
karşıyaka devlet hastanesinde de görev yapıyor...
kısırlık üzerine de eğitimi var internetten araştırdım bunun üzerine gidip tanışacağım...
inşallah memnun kalırsın cnm. bende karşıyaka civarı olursa daha ii olur die düşünüorum ama egepol hastanesinde gökalp bey varmış onu duymuştum... ben mitra kadın doğuma gitmiştim genel olarak memnun kaldım ama pko konusunda hiç açıklayıcı olmadılar
evet bende öyle düşünmüştüm ama doktor hiç oralı olmadı bekleyelim 1 yıl dedi sadece, fazla açıklama yapmadı bende konuyla ilgili bilgim olmadıı için ortada kaldım azcık
yaaa
o zaman mitra seçenekler arasından çıksın seni anlayacak doktor gerekli...
zaten pkoyu yeni tanıyorsun nasıl açıklayıcı olmazlar anlamıyorum
hamile kalmaya engel değil pko sadece gecikebilir gebelik dedi doktorum ve bekle dedi işte. ama içime kuşku düştü bir kere. çok aklıma takmaya başladım doğal olarak. umarım yeni bulacağım doktordan bir açıklama duyabilirim ve tedavime başlarım.
bana da bir yıl bekle dediler.. bekledim ve işte şimdi sonunda yumurtlama ilacına başladım.. ne değişti diyorum kendi kendime..1 yıl boyunca her ay hamile miyim diye stres yaşadım kan verdim..negatif negatif.
şimdi yumurtlama tedavisi oluyorum ama açıkçası bu sekilde beklemek daha stresliymiş. cunku ilaç alıyorsun ve artık olsun istiyorsun. negatif sonucunu gorursem cok daha fazla uzuleceğim.
bence 1 yıl değil ama 6 ay bekleyebilirsin. bu stresli bir süreç çünkü. ama eninde sonunda olacaksa çok da beklemenin anlamı yok. 1 yıl normal insanlar için deneme süreci. biz daha erken hareket etmeliyiz. bu arada incir kürü iç. ben faydasına inanıyorum. denediğim ilk ay yumurtam oluştu.keşke daha onceden deneseymişim. ama artık geçti.ilaç yoluna girdim.
yaaa
o zaman mitra seçenekler arasından çıksın seni anlayacak doktor gerekli...
zaten pkoyu yeni tanıyorsun nasıl açıklayıcı olmazlar anlamıyorum
hamile kalmaya engel değil pko sadece gecikebilir gebelik dedi doktorum ve bekle dedi işte. ama içime kuşku düştü bir kere. çok aklıma takmaya başladım doğal olarak. umarım yeni bulacağım doktordan bir açıklama duyabilirim ve tedavime başlarım.
anladım ben memnun kalırsam perşembe günü yazarım sana sen de en yakın zamanda gidersin tamam mı?
ben soğan kürü kullanmaya başladım 1 hftdr. deneyip faydasını gören varmı aranızda?
fayda gören de var görmeyen de ama denemekten zarar gelmez tabi...ama hormon haplarıyla birlikte olmaz hiç ilaç almıyorsan soğan kürü olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?