Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhabalar bende pkoluyum ama henüz tedaviye başlamadım doktor araştırıyorum.yazdıklarınızı okuyorum bilgi amaçlı çünki pko hakkında bir kaç ay öncesine kadar hiç bi bilgim yoktu.neyse yazmadan çıkmak istemedim allah hepinizin gönlüne göre versinbiraz daha sabır neler göreceğiz neler.mevlam ihmal değil sadece imtihan eyler...hepinize iyi günler diliyorum

ben 2 yıl doğum kontrol hapı kullanmıştım, o zmn bilmiordm pko olduğumu ve bıraktıktan 3.5 ay sonra doktora gttğmde kistlerim vardı. dk hapları kistleri geçirmezmi normalde? o zmn benim kullanmadğm 3.5 ay içindemi tekrar oluşmuşlar demek oluyor bu arada kan tahlili yapmadan pko tanısı koyulabiliyormu? bana yapılmadı da

adetin 3. günü kan tahlilin yapılmadı mı yapılmalı bence ve 21. günü progesteron testi de yumurtlama olup olmadığını gösterir...
ultrasonda yumurtalıkların yanında inci gibi dizilmiş kistler oluyor bu pkodur...
bunu görmüştür doktor ama kan testi istemelildi yine de Lh hormonu yumurtlamayı sağlayan hormondur ve pko da bu FsH tan yüksektir...

merhabalarr.ben 24yaşındayım,10 aylık kızım var,bugün rutin kontrol için doktoruma gittim ve pko olduğunu söyledi,ben henüz doğumdan sonra regl olmadım,bana bi ilaç yazdı 1 hafta falan içip adet olucakmışım sonra adetin 3.günü kanda hormonlarıma baılıcak,kilo fazla aldım hamileliğimde acaba bundanmı oluştu yaaa,üzülüyorum.nedirr bilmiyorum

merhaba
bebeğinizden önce yok muydu hiç pko belirtileri genelde ergenlik döneminde çıkar bu yumurtalık kisti sorunu ondan... ama bu şekilde de olabiliyor demek ki... bence hormon değerlerinize bakıldıktan sonra doktorunuz gerekli tedaviyi uygular kilo fazlalığı gebelik şekeri varmıydı ondan da olablir...
bence diyetisyenle düzenli kilo vererek bu adet görememe sorununu çözebilirsiniz gibi geldi bana...
şimdi adet göreceksiniz bu ilaçla sonrasında da sıkı bir diyetle adetlerin devamı sağlanacaktır.. metformini sorun doktorunuza emzirme dönemi bittiyse kilo vermenize yardım edecek ve insülin hormonunu düzenleyecektir... insülin hormonunun pko ile ilişkisi olduğu biliniyor.. mutlaka sorun kan şekerinize de baktırın açlık ve de tokluk...

canımm benim doktorumda önermedi insülün direncim yokmuş belki ondan vermedi diye düşünüyorum
ancak burdaki arkadaşlarında bazılarının insülin sorunu yokmuş
yani bende doktora gidince sorayım diyom banada versin belki faydasını görürüm
canım birde benim hiç kilo sorunum olmadı
yani şu bir kaç ayda biraz aldım oda normal kilomdan 3 kilo fazlam var

Son düzenleme:

öncesinde böyle bir belirtim yoktu cnm,hatta bebeğim aşılama ile ilkdefada oldu.gebelide şekerimde çıkmadı,defalarca kontrol etmemize rağmen.diyetisyene gidiyorum ama istediğimiz sonucu alamıyoruzdoktorumun verdiği ilaçla adet görücekmişim,öyle diyor doktorum,başıma böyle bişey hiç gelmedi,şaşırmış durumdayım.emzirmemde bitmedi henüz,eğer ilaç kullanmamgereksekızım ın yaşına girmesine az kaldı bıraktırırm olmazsa,inşallah sorun büyük değildir,korkuyorum,doktorumda şekertehlikesinden söz etti,bakalım nolucak,sağol cevabın için,sonuçlarımı yazarım..

izmirdeki doktor arayan arkadaşlar bornova manavkuyuda ekadom var orda doktor hüseyin ceyberi
şiddetli tavsiye ederim süper bir doktor dünya tatlısı bir insan çok ilgili
ben doktor konusunda acayip pimpiriğim kolay kolay beğenmem ama bu doktor süper kesinlikle bir kerecikte olsa gidin çok memnun kalacaksınız eminim

anladım bana da öyle dendi ancak benim de bana göre 5 kilo fazlam var yani insülin direnci ile kan şekeri bence farklı şeyler yani kafam karışık bu konuda çünkü dediğin gibi şekeri olmayanlar da içiyorlar...
tavsiye ettiğin doktor için de sağol ben başka bir doktordan randövü aldım gerekirse dediğini de düşünürüm...

bence emzirme döneminiz bitene kadar aldığınız ilaçla 2 ay daha adet görmeye devam edin zaten ilk 12 ay emzirmek yeterliymiş... sonra da ilaç tedavisi ile hem kilo verirsiniz hem de adetleriniz düzene girer...

selamlar öncelikle aramıza hoşgeldin..kaç yaşındasın ve ne kadardır evlisin önce onu sormak isterim..doktorlar genelde önce normal yolları denemeni söylerler..sonuçta pko bir tür yumurtlama bozukluğu,ama eşinde sorun yoksa tüplerin açıksa yumurtladığın ilk ayda da hamile kalabilirsin, daha uzun da sürebilir.genelde dr.lar 6 ay ya da 1 yıl normalle denemeni öneriyorlar.(yaşına göre)yumurtlamayı uyarıcı ilaçlar klomen vs. yumurtalıkları biraz yoruyor bu yüzden diğer arkadaşlarımın da bahsettiği gibi önce metformin tarzı ilaçlar ve bitkisel şeyler deneyebilirsin.zaten adet düzensizliğim yok demişsin bu bir artıdır bence..beklemek ve vakit kaybetmek istemiyorsan doktoruna söyleyebilirsin.ama herşeyden önce kafamıza çok takmamız lazım aslında,fazla strese girmemek lazım :) söylediğime bakma ben de başaramadım henüz :)

Biricik iyi yolculuklar canım..hemen git gel :)
kızlar benim size acilinden bir sorum olacak..şimdi benim sat 22 mart..yumurtlama tarihlerime göre(33 gün sürüyor siklusum) 8-9-10 nisan civarında ben servikal akıntıyı görmüştüm,yumurta akı kıvamında..ve yumurtam çatladı diye düşünmüştüm..ama bugün beklenen regl tarihim olduğu halde ben aynı akıntıyı dün de gördüm hem de yoğun olarak..bu ne demek oluyor sizce?dün yumurtlamış olma ihtimalim var mıdır sizce??

eğer 10 nisanda yumurtladıysan yarın ya da 1-2 gün içinde adet görmen gerekir. oradan anlayabilirsin... yeni yumurtladıysan ya da gebelik varsa adet gelmez canım... biraz sabır...
ama bende de yumurta akı gibi olan akıntı her zaman olabiliyor yani yumurtlamıyorum ben mesela 4 aydır ama akıntı olabiliyor...

acaba iki tanemi yumurtan vardı

ben o akıntıyı gördüğüm her ay regl oldum..progesterona baktırmadım hiç ama anlıyordumikasıklardaki sancıdan vs..ama dediğin gibi biraz daha sabır..

arkadaşlar sizlerde hiç ara kanama oluyormu
benim sat göre dün 22.günümde ve ben adet oldum :97:

senin anlattığın durumla bire bir aynı aslında...
canım inşallah öyledir... progesteron testi yaptırdın mı sen yumurtlamayı anlamak için
yaptırmadıysan istersen yarın kanda gebelik baktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…