Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşım merhaba malesef bu pko çoğu kadında var.ümidimizi yitirmeyelim dr.lara güvenelim.gelicek bebeklerimiz allahın izniyle.

evet canım inşallah
valla ben arada kaldım biraz ondan korttum doktorların biri pco dedi diğerleri yok dedi bende şimdi hamile kalamayınca acaba kim doğru söylüyor diye düşünüyorum

valla bilmiyorumki normal soğanla faydası varmı ama dedimya ben yiyemedim tv ye çıkan dr beyaz demiş gittim aldım şimdi bide bunla denicem

bende deniyim o zaman ya bnide normalde hiç aklıma soğan yemek gelmez sevmemde fazla ama yicez artık

evet canım inşallah
valla ben arada kaldım biraz ondan korttum doktorların biri pco dedi diğerleri yok dedi bende şimdi hamile kalamayınca acaba kim doğru söylüyor diye düşünüyorum

canım bence sen git bi dr.a iyice bi tahlillerin yapılsın pko varsa çıkar zaten.bi sorun varsa zamn kaybı senin için.

canım bence sen git bi dr.a iyice bi tahlillerin yapılsın pko varsa çıkar zaten.bi sorun varsa zamn kaybı senin için.

ya yaptırdım hormon testlerimde hiç bi şey çıkmadı son dr um bariz bi yumurtlama problemin var
pco bulgular bütünüdür hormonlarında bişey yok diyor tüylenme yok bende adetlerimde düzenli görüntüde pco benzeri görüntü normal yumurtalıklarda da görülebilir dedi

Hormon testlerin yapılmadımı bide pkonun başlıca belirtileri ki hepsi bende var vücutta erkeksi tüylenme,kilo alma ve adet düzensizliği ben 3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum bebek düşünmüyorduk ilaç kullanırken bi sorun yoktu ilacı bırakınca regl olmadım gerçi ben rahatsızlığımı genç kızlığımdan biliyordum o zaman tedavi olup kilo verince herşey düzene girmişti evlendikten sonra kilo aldım ve hooppp başa döndüm ama bu belirtiler yoksa en garantisi hormon testleri bencede düzgün bir doktora gidip olayı kesinleştirip zaman kaybetmemelisin

şimdi okudum yazılanları ama pco benzeri görüntü normal yumurtalıkta nasıl görünüyoki dr um ultrasonda bana gösterdi kistleri gayet net sıralanmışlardı :))

benimde ultrasonda kistelerimi gösterdi bir sürü.bende adet düzensizliği var başkada pek bir belirtisi yok ama hormon tahlillerimde çıktı pko olduğum.

kızlar hormon testlerinizi kadın doğum uzmanımı yaptı ?
benimde yalnızca ultrasonla bakıldı
herhangi bir tetkik yapılmadı

Bende ilk pkolu olduğumu öğrendiğimde 18 yaşındaydım ve bekardım o zaman ultrasonla bakmıştı doktor ve hormon testi istemişti tabi hangi hormonların değerlerini istiyorsa onları işaretlemişti şehir olarak Sakaryada sın sanırım burda ana sağlıkta hormon testi yapıldığını duydum orda yaptırabilirsin ama tabi doktorun tetkik istemesi lazım önce. Ben evli olduğum için vajinal ultrasonla net görüldü kistler

benimde vajinal ultrasonda net görüldü.dr herşey normal dior şuan ama neden hamile kalamıorum anlamıorum.

evet canım inşallah

meraba ben de pkosluum hormonlarım normal ama ultrasonda kistler görünüyor doktorlar hormonlar normal olduğu için pkos demiyor ama1.5 yıllık evliyim ama hala bbeğim olmadı ve 4-5 dr değiştirmeme rağmen tedaviye başlamadılar adetlerim çok düzensiz ne yapacağımı bilmiyorm:çok üzgünüm:

merhaba bende de pko var .1 kere düşük yaptım 1 yıl ara verdim ve tekrar hamile kaldım bu seferde bebiş kiste takıldığı için aldılar :) 3 ay ara dedi dr o nedenle beklemedeyim bu arada da hayıt kullanıyım diyorum ayrıca 2 gün önce sarçoğlu tv da soğan kürü dedi.bi de onu deniycem 15 gün içip ara vermek gerekiyormuş ama

inşallah bir gün bebeğini kucağına alırsın canım. sen hamile kalabiliyorsun bu çok güzel. soğan kürünü bende denemek istiyorum ama zararlı olurmu bilmiyorum ne zaman kullanmamız gerekli acaba :1no2: adetliyken başlasak olurmu ki

slm bendede pko var bebek tedavisi görüyorum.kistler yüzünden sürekli ara veriyoruz tedaviye.doktorum bana glukofen yazdı yumurta gelişmesi için kiloda verdiriyormuş.benim yumurtalar ilk zamanlar gelişti ama kilo vermedim.ama ilk tedavimde hormon hapları yüzünden çok kilo almıştım bu tedavimde hiç kilo almadım.şimdi yumurta oluşmuyar.bünyem glukofenede alıştı bu ilacada direniyor.

kız kardeşim kisti varken hamile kaldı.kist varken hamile kalınabiliyomuş ama tedavi sırasında oluşan kistleri yok etmeden tedaviye devam etmiyo dr.ben kist için doğum kontrol hapı kullandım ve bir seferde yok oldu

slm bende bu sorunlardan yaşadım hamile kalmadan önce bir defa kistim patlada ve günlerce hastanede yattım daha sonra yine oluştular 2 yıl sonra hamile kaldım ve kistim ilk aylarda bebişimin 5 katı filandı dr. büyüme yapar, kendi etrafında dönerse müdahale etmek zorunda kalabiliriz demişti Allaha şükür bebişim sağ salim dünyaya geldi...

Merhabalar
aranıza yeni katıldım sayılır üye olmustum ama bu ilk mesajım :)
bende bi PKOS liyim bende belirtiler kilo alamama ve tüylenme ile başlayıp adet olamamaya kadar varmıştı.
Doktorum diane 35 verdi...
41 kilo 1.67 olan ben 6 ay sonra su an 60 kiloyum ve bunalımdayım ne yapsam verilmiyor bu kilolar.
Bu şekilde kilo alan oldu mu? ne yaptı ? ::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

arkadaşlar bende soğan suyunu duydum adet görüp başlamayı düşünüorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…