Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inşallah cnm...

kızlar ilk öğrendiğinizde eşinize pkodan bahsettinizmi? ben henüz bişey anlatmadım morali bozulmasın diye. ama anlatsammı bilmiorum

seni cok iyi anlyorum ben de cok zorlandım soylerken..
bence buyuk boyutlarını anlatma, en kotu ihtimalleri soyleme.
en iyi ihtimaller uzerinden konus. bunu bi hastalık bi eksiklik gibi anlatma.
doktor bana:
"bu senin genlerinde olan birşey, pko lu bir kadın olmak sarışın ya da esmer bir kadın olmak gibi birşey. bunu değiştiremezsin bununla yaşamayı ogrenmelisin. kilonu kontrol altında tutacaksın,kendini tanıyacaksın .bayanların yüzde 8 i pkolu. çocuğun kolay da olabilir, zor da. hiç bir problemi olmayanların bile çocuğu olmayabiliyor. üstelik şimdi pek çok ilaç var." diye çok moral vermişti.

ben de bunları söyledim eşime. "bir ay içerisinde ;normalde bir yumurta gelişmeliyken benim yumurtalarım hep birden büyümeye çalışıyor ve büyüyemeden orda kalıp inci gibi diziliyorlar.bu her zaman da olmuyor,bazen guzel bir yumurta da oluşabiliyor. dediğim gibi çözümsüz değil. yumurta takibiyle bu sorun halledilebilir.bu da bana adet düzensizliği yapıyor.kısaca yumurtlama tembelliği"
bunu önemsiz bişeymiş gibi anlatınca çok fazla da önemsemedi.
yalnız ben eşimden bunu ailesi dahil kimseye anlatmamasını istedim.insanlar büyütebilir bu durumu dedim. o da sağolsun anlayış gösterdi.
zaten sonuçta insanların bana hastaymışım gibi bakması beni hepten hasta eder. neden başkaları bilsin ki. adet düzensizliğim var deyip geçiyorum. kimseye anlatmayı da düşünmüyorum. sadece en yakın arkadaşım, annem ve eşim biliyor.
hele yumurtlama ilacına başladığımdan hiç kimseye bahsetmedim.sadece eşim biliyor. zaten stres yapıyorum ,bir de başkalarının yorumlarını sorularını çekemem.

canım bende pkoluyum tabi bunu 1 çocugum olduktan sonra 2. çocugu yapmaya karar verdigimizde ögrendim canım benim ilk çocugum tedavisiz ve istemeden oldu yani ama şuan tedavi görüyorum ve hatta dün tahlil yaptırmam gerekiyordu ama korkuyorum:..

ay nasıl bekliyorsun:81: zaten bi çocuğun var maşallah ne güzel.niye bu kadar korkuyosun ki.
benim adetime daha bir hafta var.tahlil yaptırma şansım olsa bir dakka durmam.
bu merak bana geceleri uyku uyutmuyor.. ömrümden ömür gitti.

evet bende bu şekilde anlatabilirim eşime sanırım. ailesinin duymasını kesinlikle istemiorum bende. çünkü bende bi problem, bi hastalık varmış gibi tavır takınabilecek tipler maalesef. ve eşimin ailesinde herkesin en az 2 çocuğu var, bizden sonra evlenenlerin bile çocukları oldu. banada imalı bi şekilde siz daha düşünmüomusunuz soruları gelmeye başladı. çok moralim bozuk çokkk eşim de bilmedii için bu yükü tek başıma taşımak zorunda kaldım, bir kaç gündür geceleri uyuyamıyorum

çocuk düşünmediğinizi zannetsinler.boşver.
benim eşimin ailesi de torun bekliyor deli gibi. hayırlısı olsun falan diyorlar ama ben gerçeği biliyorum.her hallerinden belli.ara sıra sormaları ,duyurtmaları..
eminim ki bu beni strese daha çok soktu. sanki biz kuluçka makinesiyiz.
anlatırken eşine lutfen kimseye soyleme derken biraz da ağlamaklı olursun işe yarar

Son düzenleme:
katılıyorum cnm bende kimseye söylemedim

ya yapmayın kızlar... ben her yerde herkese açık açık tedavi olduğumu söyledim. kayınpedermin bile duyması için uğraştım. bu yüzdende kimseden imalı bişey duymadım. asıl söylemediğimde imalı söz duyucaktım ve sinirlerim daha da bozulucaktı. ben açık açık söyleme taraftarıyım.

cnm benim oturduğum yer öle bir yerki zaten kayınvalideme söylesem anlamaz çevredekilerde hiç anlamaz üstüne 10 tane şey katar etrafa anlatır dedikodu çok var yani

cnm benim oturduğum yer öle bir yerki zaten kayınvalideme söylesem anlamaz çevredekilerde hiç anlamaz üstüne 10 tane şey katar etrafa anlatır dedikodu çok var yani

bende hiç kayınvalideme falan söylemedim banada imalı laflar söyleyip duruyr kaç kere eşim tartıştı ama anlamıyor nato mermer nato kafa işte

bede kayınvalideme söylesem zaten ağzında bakla ıslanmaz hemen söyler birde bana kısır muamelesi yapar zaten söylediği laflar sinir bozucu dahada sinirlerim bozulur zaten her ay tam çalışamalrımız olduğu zamanlar mutlaka bir olay oluyor ve mmoralim bozuluyor vallahi bıktım bunlardan ne illet insanlar

ben hamıle kalmadan yaklasık bır ay önce söyledım kayınvalıdem ve görümceme aynı anda
görümcemdede varmıs pko zaten anladılar gercı olgun insanlar öyle görgüsüz anlamaz insan olsalardı bende söylemek ıstemezdım herhalde

pko için yumurtlama vs tedavisini her kadım doğum doktoru yapabilirmi yoksa bu konuda branşlaşanları var mı? yani ben kime gtsem ve artık çocuk istiorum tedaviye başlayalım desem başlar mı beni on tane ayrı yere mi yönlendirir??

ben de kayın validemin özellikle duymasını istemiorum. kendisi baya bi geç yaşta son çocuğunu doğurmuş okadar gururlanıyorki bu sebepten. benim durumumu duysa kesin bana hasta gözüyle bakar, daha çok canımı sıkar

sana kendi hikayemi anlatmak istiyorum.evlenmeden öncede pkolu olduğumu biliyodum ama hiç umrumda değildi. kilo problemim falan da yoktu. sadece adetlerim düzensizdi. ama her ay olurdum mutlaka. yani 30 günde 25 günde 40 günde yada 15 günde bir mutlaka olurdum. sadece bunun için gitmiştim. ozaman 18 yaşımda falandım. doktorum bana glifor verdi. bu ilaç pkolular için mucizedir dedi. ama ben hiç kullanmadım. evlendiğinde hamile kalmak istediğinde ilaç yardımı alman gerekebilir dedi. ama gerçekten ozaman umrumda değildi.
sonra evlendim. ilk 4 yıl çocuk istemedim. bu sırada kilo aldım. adetlerim dahada düzensizleşti. ama yinede bi şekilde adet oluyodum. yine çok umursamadım. çocuk istedikten sonra bi 5-6 ay denedik. olmadı. sonra 18 yaşımda gittiğim doktora gittim.bana tedaviyi anlattı. önce güzel bi adet olmam için söktürücü verdi. güzel derken yoğun bi adet olmamı istedi. sonra tekrar glifor verdi. onu kullanırken bu sırada tedaviye geçmeliyiz ama önce eşine sperm testi yapılacak dedi. eşim test yaptırdı biraz düşük çıktı ama ii beslenirse düzelir.erkeklerin sperminin kalitesi her ay değişir dedi. neyse bana da rahim filmi çektirdi. çünkü tüpler tıkalıysa hiçbir anlamı yok kullandığımız ilaçların dedi. filmi çekildim temiz çıktı. tabi bu sırada gliforu kullanıyorum. 1 ay sonra kolmene başladık. günde 3 tane. buda yüksek doz. ama hiç büyümediler yumurtalarım. 2. ay tekara klomen içtim. yine büyümediler. gerçekten umutlarım tükendi. psikolojim bozuldu. artık eşime istersen boşanabiliriz demeye başladım =))) okadar çıldırmıştım yani. 2. klomende işe yaramayınca bütün ilaçları bıraktım. çok moralim bozulmuştu. bi süre düşünmek istemediğime karar verdim. ve annem çok ısrar etti. tedaviyi yarım bırakmayalım. bukadar uğraştık. bilmem ne. çok ısrar etti bırakmıyım diye. ama ben karar vermiştim. çünkü 3. klomenden sonra artık iğneyle yumurta büyütmeye geçicektik. buda hem masraflı hemde dahada yıpratıcı göründü gözüme. annemin ve eşimin bırakma diye ısrarlarına karşılık bıraktım ilaçları.
artık kafam okadar rahattı ki anlatamam. hiçbişey umrumda değildi. ilaçlardan sonra 1 kere adet oldum. 2. ye gerek kalmadan hamile kaldığımı öğrendim. düşün normalde son adetinden sonra günün geçince psikolojik olarak test yaparsın. o bile umrumda değildi. pkodan dolayı gecikme diye hiç umursamadım ve 50. günde öğrendim hamile olduğumu. oda artık eşim dayanamayı eczaneden test almış. onun için yaptım =))) bukadar rahattı kafam yani.
ve ben doktorumun söylediğine göre son adetimin 14. günü değil 23. günü yumurtlamışım. tamamen geçmiş ayda glifor ve klomenin işe yaradığını söylüyor doktorum. hepsi güçlü ilaçlardır bıraktıktan sonrada 1-2 ay işe yarayabilir dedi.
gerçekten kafanı bunlarla meşgul etme. rahat olmaya çalış. ve kesinlikle glifor tarzı ilaçları şiddetle tavsiye ediyorum. tabi çok önemli bi kalp rahatsızlığı vs. bi hastalığın yoksa. biricik adında bi arkadaşımız var. bu ilacı 1 yıldır kullanıyor ve şuan klomen kullanmadan yumurtlamaya başladı. benim doktorumda her fırsatta pkolular için mucizevi diyor.
yanlız senin herşeyin normalken sadece ultrasonda gördükleriyle pko demeside şaşırtıcı. bence sen başka bi doktora daha görün ve adetinin 3. günü hormon testini yaptır.

şu cahil insanlara deli oluyorum. allah benim başıma vermesin. ben çıldırırım heralde =))

ben de istiyorum hormon testlerimi ve her ne gerekiosa yaptrmayı ama drum sadece ultrasonda görüp öyle söyledi ve hiç bir tetkik istemedi. 1 yıl snra gel dedi işte. bende bi an önce başka bi dra gitmeyi düşünüorum ve araştırıorum.

sen 5 aydır deniyodun dimi? 6 aydır denediğini ve olmadığını eğer pkoluysanda hemen tedaviye geçmek istediğini söyle. ilk ay sadece yumurtaman olup olmadığına baksınlar. eğer yumurtlama varsa mutlaka eşin den sperm testi sendende rahim filmi isteyebilirler. aslında bunları yumurtlama yoksada istiyolar. çükü tedaviye kesin adımlarla devam edilmesi için...

tmm cnm tşk ederim. umarım 1 yıl bekle gibi saçma bişey tekrar söylemezler, zmn kaybetmek hiç istemiorum çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…