- 23 Nisan 2011
- 2.702
- 661
- 363
ben de istiyorum hormon testlerimi ve her ne gerekiosa yaptrmayı ama drum sadece ultrasonda görüp öyle söyledi ve hiç bir tetkik istemedi. 1 yıl snra gel dedi işte. bende bi an önce başka bi dra gitmeyi düşünüorum ve araştırıorum.
ya saçmalık. hiçbir test yapmadan 1 sene beklenir mi? zaten 5 ay beklemişsin. genelde de 6 ay dene diyolar. bence sen başka bi doktora daha bak.buarada nerde yaşıyosun? ben istanbuldayım. bu taraftaysan kendi doktoruma yönlendirebilirim. sağolsun onun sayesinde hamileyim ve 6. ayımdayım. bende burda çok umut aradım. çok ağladım. hergün biri hamileyim desin diye bekledim. gerçekten zor bi durum. ama senin daha kesin bi teşhin bile yok. normalde pko lh ın fshtan çok yüksek olması durumudur. ama bende ikiside aynıydı. buda pko. ama çok ağır değil. çok ağır olmadığı halde 2 ay klomenle hiç yumurtam olmadı. ama herşeyin başı psikolojik. beynini rahat bırakıcaksın. yumoşlar stresten bile büyümüyolar. bunu sakın unutma. en basiti ben işte. 14. günmüş. 14. günmüş. hiç umursamadım. zaten 23. gün yumurtlamışım.daha sonraki hesaplarıma görede kurbanın arifesine denk geliyo. ve bunların hepsi kısmet. bütün bayram şehir dışında olucaz diye eşimin ısrarlarıyla yapmışitıkve hemen duşa girip hazırlanmıştım. yani öyle yatakta yarın saat yat. yok sola sağa dön falan bunlar gerçekten kafa kurcalama ve stres. ben artık buna inanıyorum. eğer geliceklerse o bebişler geliyolar. sadece biraz gayret. ve kesinlikle glifor... evet başta çok mide bulandırıyo ama bebiş için değer. bana doktorum günde 2 dedi ama asla 2 tane içemedim. hep kustum. bende günde 1 tane gece yatarken içtim. yan etkilerinden etkilenmemek için.
izmirdeki doktor arayan arkadaşlar bornova manavkuyuda ekadom var orda doktor hüseyin ceyberi
şiddetli tavsiye ederim süper bir doktor dünya tatlısı bir insan çok ilgili
ben doktor konusunda acayip pimpiriğim kolay kolay beğenmem ama bu doktor süper kesinlikle bir kerecikte olsa gidin çok memnun kalacaksınız eminim
ya bana doktor glifor ya da metformin vermedi. direk serophene yumurtlama ilacına başlattı. hormonlarım iyiydi, bu yüzden mi acaba?
şu cahil insanlara deli oluyorum. allah benim başıma vermesin. ben çıldırırım heralde =))[/QUOT
hoşgeldşnn canım oğluşun nasıl zıp zıp zıplıyomu göbüşünde.
şu söyleme işinde kesinlikle sana katılıyorum bende yedi düvele duyurdum valla biz KISIR değilizki olacak ama tedaviyle hem daha yumuşak davransınlar koruyup kollasınlar hemde habire çocuk çocukk demesinler diye hemen söyledim öylede oldu kaynanam her zaman ayağında niye çorap yok giy üşütme ağır kaldırma sürekli öğreniğinden beri kolluyor.hatta Allah için bana desarj edici sözlerde söylüyorlar.her aile farklı ama eğer ailelerde çocuk istiyorsa öğrenip ona göre sana baskı yapmamaları lazım benim yegane söylediğim şey pko stresten çok etkileniyor!!!onlarda anlıyorlar ellerinde kültürlerinden geldikçe..
bu arada yeni gelen arkidişler hoşgeldiniz.isteyen herkeze Rabbim versinde haberlerinizi alalım burdan.benimde adetimin 3.günü geri sayım başladı bebe tedavisinde.hamişlerr dua edin bizlere
şu cahil insanlara deli oluyorum. allah benim başıma vermesin. ben çıldırırım heralde =))[/QUOT
hoşgeldşnn canım oğluşun nasıl zıp zıp zıplıyomu göbüşünde.
şu söyleme işinde kesinlikle sana katılıyorum bende yedi düvele duyurdum valla biz KISIR değilizki olacak ama tedaviyle hem daha yumuşak davransınlar koruyup kollasınlar hemde habire çocuk çocukk demesinler diye hemen söyledim öylede oldu kaynanam her zaman ayağında niye çorap yok giy üşütme ağır kaldırma sürekli öğreniğinden beri kolluyor.hatta Allah için bana desarj edici sözlerde söylüyorlar.her aile farklı ama eğer ailelerde çocuk istiyorsa öğrenip ona göre sana baskı yapmamaları lazım benim yegane söylediğim şey pko stresten çok etkileniyor!!!onlarda anlıyorlar ellerinde kültürlerinden geldikçe..
bu arada yeni gelen arkidişler hoşgeldiniz.isteyen herkeze Rabbim versinde haberlerinizi alalım burdan.benimde adetimin 3.günü geri sayım başladı bebe tedavisinde.hamişlerr dua edin bizlere
hoşbulduk reyyan:) ben henüz çok yeni bir pkoluyum, hatta o bile tam kesinleşmedi diyeblrm. tecrübelerinize çok ihtiyacım var gerçekten
hoşbulduk reyyan:) ben henüz çok yeni bir pkoluyum, hatta o bile tam kesinleşmedi diyeblrm. tecrübelerinize çok ihtiyacım var gerçekten
geçmişi okumadım şekerim tam durumun nedir bilmiyorum ama bu hastalık öyle çok zorda bi hastalık değil sadece tek zorluğu hep kontrol altında olması gerekiyor yemenden içmenden ilaçların düzenine kadar her şekilde kendinle iyi ilgilendiğinde hastalıkta puff uçuyorrhepten uçmuyor ama ilgi istiyor pkocuk inşallah değilsindir eğer pkoysanda sıkı bi denetim no stres yes düzenli hayat
geçmişi okumadım şekerim tam durumun nedir bilmiyorum ama bu hastalık öyle çok zorda bi hastalık değil sadece tek zorluğu hep kontrol altında olması gerekiyor yemenden içmenden ilaçların düzenine kadar her şekilde kendinle iyi ilgilendiğinde hastalıkta puff uçuyorrhepten uçmuyor ama ilgi istiyor pkocuk inşallah değilsindir eğer pkoysanda sıkı bi denetim no stres yes düzenli hayat
şuan hiç bir ilaç kullanmıorum sadece soğan suyu içiorum faydası oluyormu sence?
şuan hiç bir ilaç kullanmıorum sadece soğan suyu içiorum faydası oluyormu sence?
olurmuş öyle deniliyor ben denemedim bende bebik istiyorum ama soğan içemem herhalde içenlere imreniyorum ama ama yumurtlamak ve sağlıklı yumurta için soğan suyundan sonra incir kürü yap ben işte bunu daha çok duydum ve bizzat şahitte oldum
olurmuş öyle deniliyor ben denemedim bende bebik istiyorum ama soğan içemem herhalde içenlere imreniyorum ama ama yumurtlamak ve sağlıklı yumurta için soğan suyundan sonra incir kürü yap ben işte bunu daha çok duydum ve bizzat şahitte oldum
evet inciride yapıcam hayrlsyla. soğan kürümün bitmesine daha 9 günüm var. o bitsin hemen başlıycam. herkese soruyorm sana da sorym; pko tanısı konduktan ne kadar zmn snra tedaviyye başladın yani bebek istediğinizde hemen tedavimi verdiler?
rahim filmi istemedi. adetin 2. ya da 3. gunu kan tahlili yapılıyor. onunla hormonlara bakıyor. pko olduğumu ama hormonlarımda pek sorun olmadıgını soyledi.ilaçlara başlamadan önce kan tahlili, rahim filmi fln hangilerini istediler? eşin de kontrol olması gerekiomu bizim tedavimiz başlamadan önce?
soğan hayatta en iğrendiğim şeydir ama içtim. bi değişiklik olmadı.
incir kürü daha etkili bence. incir içtiğim ay yumurtam oluşmuştu. tesaduf de olabilir.
arkadaşlar bende pukoloyum hatta 3 yıllık evliyim ve bir ay önce ögrendim pkolu oldugumu burda gördügümde o da neki diyodum bizzat tanıitım doktorum aynen şöyle dedi bu tür hastalıkta yumurtan her ay çatlayamıyo bu yüzdedn hamile kalama sansımız ortalama olartak düşüyo yani şöylemiş birden fazla yumurta büyümeye çalıştıgı içim yeterli büyüklüge ulaşması daha uzuyo buda adetin ya erken yada geç olmasını saglıyo ve hormonlarımı mahvetti 15 kila aldım kilo verirsem düzelirmiş ama tabi çok zor kilo verebiliyomuşuz 2 yıldır çoçuk istiyoruz ama olmadı çok dua ediyorum bizlerede nasip olur inşallah
kızlar şimdi daha eski tahlillerimi buldum onları bi inceleyim dedim.. eskiden benim de lh fshdan yüksekmiş ama öle aradaki farklar çok çok değilmiş.. 5.26 fsh'ım lsh ise 7.1 miş.. ama sonucta pkoymuşum ben o vakitlerde.. ama en son tahlillerimde böle bi sıkıntı yoktu.. şimdi bu gidişimde son sonucları dosyamdan alıcam.. ama doktorumla o gün sonucları aldığımda konusurken hormonal olarak sıkıntılı bi durum yok.. düzelmiş değerlerin demişti.. ve bende hatırlamıyorum değerleri..
kist görünümü de çok çok azdı.. inşallah bu içtiğim ilaçlar sonucunda o gürüntüler de yok olur..
bu arada bu sıkıntıları eşlerle ve onların aileleri ile paylaşmakla ilgili konusmalar geçmiş..
düşündüm de ben de eşime herşeyi açıkça anlatıyorum ama ailesine anlatamıyorum;
çünki anlayacaklarını hiç sanmıyorum.. sürekli ne zaman olcak ne zaman olcak.. hiç bi sıcaklık yok, acaba bi sıkıntınız var mı diyen yok.. bu süreçte bana destekten çok köstek olacaklarını düşündüğüm için söylemiyorum onlara hiçbişey.. sadece eşim ve kendi ailemle paylaşıyorum sorunları..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?