Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

keşke ilk gittiğim doktoruma gidip onunla devam edebilsem, dr değiştirip durmak istemiorum, hatta ilk başladığın dr doğumunuda yaptrmalı bence, sonuçta durumumuzu o bilio..

ya saçmalık. hiçbir test yapmadan 1 sene beklenir mi? zaten 5 ay beklemişsin. genelde de 6 ay dene diyolar. bence sen başka bi doktora daha bak.buarada nerde yaşıyosun? ben istanbuldayım. bu taraftaysan kendi doktoruma yönlendirebilirim. sağolsun onun sayesinde hamileyim ve 6. ayımdayım. bende burda çok umut aradım. çok ağladım. hergün biri hamileyim desin diye bekledim. gerçekten zor bi durum. ama senin daha kesin bi teşhin bile yok. normalde pko lh ın fshtan çok yüksek olması durumudur. ama bende ikiside aynıydı. buda pko. ama çok ağır değil. çok ağır olmadığı halde 2 ay klomenle hiç yumurtam olmadı. ama herşeyin başı psikolojik. beynini rahat bırakıcaksın. yumoşlar stresten bile büyümüyolar. bunu sakın unutma. en basiti ben işte. 14. günmüş. 14. günmüş. hiç umursamadım. zaten 23. gün yumurtlamışım.daha sonraki hesaplarıma görede kurbanın arifesine denk geliyo. ve bunların hepsi kısmet. bütün bayram şehir dışında olucaz diye eşimin ısrarlarıyla yapmışitık ve hemen duşa girip hazırlanmıştım. yani öyle yatakta yarın saat yat. yok sola sağa dön falan bunlar gerçekten kafa kurcalama ve stres. ben artık buna inanıyorum. eğer geliceklerse o bebişler geliyolar. sadece biraz gayret. ve kesinlikle glifor... evet başta çok mide bulandırıyo ama bebiş için değer. bana doktorum günde 2 dedi ama asla 2 tane içemedim. hep kustum. bende günde 1 tane gece yatarken içtim. yan etkilerinden etkilenmemek için.

ben izmirdeyim cnm üstelik buraya daha yeni taşındığımız için hiç çevrem yok. hangi dr iidir hangisi kötüdür bilemiorum. izmiri daha yeni tanımaya başladım.. aklıma takmamaya çalışıorum ama sürekli aklıma gelio gün içerisinde mayısta burda olmycam, ancak haziranda dra gideblrm en erken. onuda nasıl beklycem bilemiorum...

ronya sen hüseyin ceyberi'yemi gidiosun şuan? muayene ücreti ne kadar biliyormusun?

ya bana doktor glifor ya da metformin vermedi. direk serophene yumurtlama ilacına başlattı. hormonlarım iyiydi, bu yüzden mi acaba?

ya bana doktor glifor ya da metformin vermedi. direk serophene yumurtlama ilacına başlattı. hormonlarım iyiydi, bu yüzden mi acaba?

ilaçlara başlamadan önce kan tahlili, rahim filmi fln hangilerini istediler? eşin de kontrol olması gerekiomu bizim tedavimiz başlamadan önce?

ilaçlara başlamadan önce kan tahlili, rahim filmi fln hangilerini istediler? eşin de kontrol olması gerekiomu bizim tedavimiz başlamadan önce?
rahim filmi istemedi. adetin 2. ya da 3. gunu kan tahlili yapılıyor. onunla hormonlara bakıyor. pko olduğumu ama hormonlarımda pek sorun olmadıgını soyledi.
bir doktor eşimden de tahlil istedi.başka bir doktor gerek yok,sorun ortada zaten dedi. size kalmış.
yaptı eşim ama sorun yok. eşin karşı çıkmıyosa bence yaptırsın, sonuçta daha sağlam olur.
rahim filmini tedavi yanıt vermezse isterler ilerde.

bu sabah civanperçemi,aslanpençesi,hayıt,çobançantası,adaçayı kürüne başladım. sanırım ilk ve son kez içtim o kadar rezalet bir tadı var ki dayanabileceğimi sanmıorum tekrar

sizler de bebişiniz olunca hangi ismi koyacağınızı düşünüyormusunuz şimdiden? ben düşünüorum sık sık. hatta liste bile yaptım

arkadaşlar bende pukoloyum hatta 3 yıllık evliyim ve bir ay önce ögrendim pkolu oldugumu burda gördügümde o da neki diyodum bizzat tanıitım doktorum aynen şöyle dedi bu tür hastalıkta yumurtan her ay çatlayamıyo bu yüzdedn hamile kalama sansımız ortalama olartak düşüyo yani şöylemiş birden fazla yumurta büyümeye çalıştıgı içim yeterli büyüklüge ulaşması daha uzuyo buda adetin ya erken yada geç olmasını saglıyo ve hormonlarımı mahvetti 15 kila aldım kilo verirsem düzelirmiş ama tabi çok zor kilo verebiliyomuşuz 2 yıldır çoçuk istiyoruz ama olmadı çok dua ediyorum bizlerede nasip olur inşallah

merhaba feridesra. bende çok yeni öğrendm pko olduğumu daha doğrusu ultrason görüntümde yumurtalıklarmda kistler gözüküodu net bi şeklde ama kan tahlili olmadm. drun sana ilaç verdimi herangi bişey kullanıomusun?

kızlar şimdi daha eski tahlillerimi buldum onları bi inceleyim dedim.. eskiden benim de lh fshdan yüksekmiş ama öle aradaki farklar çok çok değilmiş.. 5.26 fsh'ım lsh ise 7.1 miş.. ama sonucta pkoymuşum ben o vakitlerde.. ama en son tahlillerimde böle bi sıkıntı yoktu.. şimdi bu gidişimde son sonucları dosyamdan alıcam.. ama doktorumla o gün sonucları aldığımda konusurken hormonal olarak sıkıntılı bi durum yok.. düzelmiş değerlerin demişti.. ve bende hatırlamıyorum değerleri..
kist görünümü de çok çok azdı.. inşallah bu içtiğim ilaçlar sonucunda o gürüntüler de yok olur..

bu arada bu sıkıntıları eşlerle ve onların aileleri ile paylaşmakla ilgili konusmalar geçmiş..
düşündüm de ben de eşime herşeyi açıkça anlatıyorum ama ailesine anlatamıyorum ;
çünki anlayacaklarını hiç sanmıyorum.. sürekli ne zaman olcak ne zaman olcak.. hiç bi sıcaklık yok, acaba bi sıkıntınız var mı diyen yok.. bu süreçte bana destekten çok köstek olacaklarını düşündüğüm için söylemiyorum onlara hiçbişey.. sadece eşim ve kendi ailemle paylaşıyorum sorunları..

prolaktinin yüksek olması da pkoya bağlı bi durummu bilgin varmı bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…