Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

yaptım canım testi..kocaman bir negatif yarın için dr.dan randevu aldım.saat 6 da gideceğim..bana bir yol haritası çizmesini isteyeceğim.bugün moralim çok bozuk.

aklıma takılan bişi var. şimdi bu dk hapları pkodaki kistleri yokedio dimi. ama bu durumda dk hapını bıraktıımızda en sağlıklı olduumuz zaman deilmi, yani sonra tekrar oluşuolar ya, dk hapını ilk bıraktığımız zmnlar kistlerin olmadığı veya çok azaldığı zmnlar. ee o zmn nie bırakır bırakmaz hamile kalamıoruzki? zaman geçtikçe hamile kalmamız daha zorlaşmazmı?

cm olduğuna eminmisin mm lik kist oluyor pko en fazla 27mm gibi yani 3 cm denk gelir canım takrar gittiğinde sor iyice öğren ya da sonuç elindeyse oradan yazdıysan bilemedim...

Ya evet bende öyle biliyordum fakat doktor orda birşey söylemeyince bende sorma gereği duymadım kaç cm kaç mm diye... Ama sonradan sonuçlara baktığımda sağ alt köşede işaretlemiş doktor 8,29 yazıyor yani küçük küçük kistlerin kapsadığı alanmıdır o bilemedim..
Eğer kötü bir şey olsa doktor hemen müdahele ederdi yada durumu bana açıklardı diye düşünüyorum yani öyle umuyorum... Adetinin 3. günü gel dedi bütün testlerini yapalım dedi şeker falan bakıcak ona göre tedaviye başlayalım dedi...
Neyse bende şimdi soğan tarifine başlayayım bari o tarifi nerde bulacağımın linkini bilen var mı?

ibrahim saraçoğlunun sitesinde var cnm. yemeklik soğanı 4e böl, 5dk ağzı kapalı şekilde kaynat ama musluk suyu olmycak temiz bi su olucak. sonra ılık ılık sabah-akşam aç karnına iç. adetinden sonra 7.gün başlamak gerekiomuş ve 15 gün dvm edicekdn ben şuan içiorum, elimde fincanla yazıorum sana. tadı kötü deil

Teşekkür ederim benim geceli 10 gün oldu ama ben yinede yapıcam ... Umarım etkili olur :85:

kızlar doktordan çok memnun kaldım tam 1 saat ilgilendi Karşıyakadaki özeline gittim...
ne sorsam ayrıntılı ve çok rahatlatıcı bilgiler verdi...
ultrasonla baktı ve rahim ağzı kontrolü yaptı rahim ağzı yaramda tam iyileşme gözlemek için 2 ayım daha var çünkü dondurma işleminden 3 ay sonra tekrar smear alınıyor benim henüz 1 ay geçmişti ya bu sebepten...
yumurtam bu gün adetten sonra 10. günüm ne yazık ki işe yarar bir gelişme yok dedi... bu arada doktorun eli çok hafif ben bu güne kadar çok doktora gittim ancak kesinlikle muayene ne zaman başladı bitti anlamadım...
bebek tedavisi istediğimi söyledim... kiloma baktı önce...
rahim filmi ve spermiogram istedi bunlar için de kenisi güvenilir yerlere yönlendiriyor...anestezili filmi önerdi...kendisi başımda durup müdahale edecekmiş....
yumurtlama tedavileri öncesi bu ikisinde sorun olmadığını bilmem gerekiyor ki içim rahat başlayabileyim tedaviye dedi...çünkü ilaçta en ağırına kadar gerekirse gideceğiz dedi...
önüme kocaman bir ansiklopedi açarak tüm hastalığı resimli olarak uzun uzun anlattı bana...
eğer dedi 22 yaşlarında olsaydın çok önemli değildi dedi ancak yaşın 30 olduğundan ve 35 yaşından sonrada gebelikte başka türlü sorunlar yaşanabileceğinden bence tedavine başlayalım dedi çünkü 7 aydabir ya da 4 ayda bir yumurtlayarak yumurtlama dönemini yakalayıp hamile kalman çok zor dedi biliyorsunuz yumurtanın ömrüde yumurtlama olduktan sonra sadece 24 saatmiş ...
yani filmler şu yaranın kontrolü derken 2 ay sonra kadar yumurtlama tedavim başlayacak.... bu arada bana 20 mayısa kadar hiç bişey içme ve adet gelmezse gebelik testi yap öyle adetini progestanla getir dedi...farkındaysanız her ihtimale karşı gebelik testi yaptır diyor doktor...
adet bitiminde rahim filmi çekiliyormuş... hayırlısı artık umarım tedavilere hemen cevap veririm...
hpv aşısını da kesinlikle önerdi... kendisi yapacak tekrar gittiğimde...
böyle şimdilik aklıma gelenler bunlar...

doğum kontrol hapları kistleri oluşmadan yok eder ama bırakınca tekrar etti bende hem de baya kötü tekrar etti...

yaptım canım testi..kocaman bir negatif yarın için dr.dan randevu aldım.saat 6 da gideceğim..bana bir yol haritası çizmesini isteyeceğim.bugün moralim çok bozuk.

canım sağlık olsun
üzüldüm elbette ama olacak senin de benim de hepimizin olacak inşallah
bozma moralini diyeceğim ama kolay değil tabi... ama umudunu yitirme bu çok önemli...

reyhancım herkesin hastalık derecesi farklı tabi ama ben hapları kullanmayı 4 yıldan sonra ki 1 yıl 3 ay ara 1 yıl 3 ay ara hep öyle kullandım bıraktıktan sonra daha beter oldu bende... sonuçta progestan da atıyor kistleri aynı şey yani...

çok güzel anlatmışsın canım
doktordan memnun kalmanasevindim her hastalık olduğu gibi bizim hastalığımızdada doktor çok önemli ve bilgili olmas çok önemli hadi hayırlısı bakalım hayırlısıyla yaran iyileşsinde inşallah bebişinde fazla bekletmez seni

inşallah canım ya dediğin gibi olur
ve inşallah sen de bu ay sonuç alacaksın
evet kesinlikle doktor çok önemliymiş... iyi ki bi cesaret değiştirdim doktoru...

Sevgili Pko'lu hanım arkadaşlarım,

bakın size ne güzel bir şey anlatayım da, huzurla umutla dolsun içiniz. Çünkü ben de bu pko denilen illetle başım beladayken böyle şeyleri okuyup, duymayı çok istiyordum. Evvala, bu işte Allah'a güvenmenin ve sadece ondan dilemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Gerçekten, doğru bir inanç, bu yolun zorluklarını atlatmakta çok yardımcı oluyor ; nasıl mı?

Yüce Allah kitabında kendisi yaşlı olan ve karısı kısır olana evlat bahşettiğini açıklıyor, bizlere örnek olması için ;

Meryem Suresi/ Ayet 8-9 : Rabbim, dedi, nasıl benim bir çocuğum olabilir ki karım kısır ben ise son derece yaşlıyım?İşte böyle, dedi. Senin Rabbinim, o bana çok kolaydır, dedi. Daha önce sen de yoktun, seni de yaratmıştım.

Bundan güzel müjde mi olur, bundan güzel örnek mi olur? Bizler yoktuk, bizler de yoktan var olduk. Allahın gücü herşeye yeter, onun ol demesi yeter. Yok pkoluymuşuz da her yerimiz kist dolmuş da yok yumurtalıklarımız alınmış da yok spermler az imiş çok imiş de, bunların hepsi o kadar küçük mesele ki, korkmayın, sadece Rabbinize güvenin. Mutlaka herşeyin iyisini hayırlısını o bilir.

Gelelim benim öyküme ; eşim iki kere varikoselden ameliyat oldu, benim ise yumurtalıklarımda kistçiklerden yer kalmamış durumdaydı. Doktorlar yüzüme bakıp, çok zor dediler, bebek işini çok kocaman tedavilerle belki düşünebilirsin, ama ona rağmen çok zor dediler...

İlk zaman çok ağladım, eşimi de üzdüm kendi yüreğimi de. Sanki yarımdım. Sanki suçluydum. Sanki dünyada en şansız insanlardık biz. Oysa ne güzel aşk ile evlenmiştik hayaller kurmuştuk, aşkımızın meyveleri olacaktı. Doktorlar o hayalimizdeki meyve ağacına bir bir taş attı.

Tam tedavi olacaktım. İlaçlar içecektim, içim dışım hastane koridorlarında mahvolacaktı, hatta olmuştu da. Ağlamamı sağlamaktan psikolojimi bozmaktan ve kanamalarımı artırmaktan başka hiç bir işe yaramadı o bırkalamalar...

Dedim ki, tedavi felan olmuyorum. İlaç da içmiyorum. Eşimi çok seviyorum, evimi çok seviyorum, doğmamış bebeğimi bebeklerimi de çok seviyorum. Allahıma çok güveniyorum, eğer o dilerse, muhakkak ki verecek, eğer dilemiyorsa olmaması gerekiyorsa da olmasın dedim. Ağlamadım o günden sonra. Beni ağlatan, doktorlarıma inat ağlamadım. Daha çok sevdim adetlerimi, misafir ağırlar gibi ağırladım onu,ağrısı sancısı başım üstüne dedim, eyvallah ettim, güldüm gülümsedim...

Ha bir de bu arada çok ağır çalışmaya başladım, baya böyle ağır iş, sabah 7 den gece 2-3 e kadar hiç durmadan, eşime yardım etmek için. Bir de eve gelip işlerimi yaptım çamaşırımı yıkadım astım. Yorgunluğumdan ayak parmaklarımın çatlarcasına sancıdığı sıralarda tatlı uykulara daldım. Sırtımda yük de taşıdım. Üstelik bir de astım hastasıydım, nefesim kesilse bile aldırmadım. Sevine sevine çalıştım, yardım etmenin gururunu yaşadım.

Bir sabah kahvaltı hazırladım, çorbalarımıza ekmek doğradım, ağzıma bir lokma attım, yok yutamıyorum. Bir şey geri itiyor boğazımdan, midem hiç bulanmaz, mide bulantısı çeker oldum. Aldırmadım, çok yorulduk herhalde deyip, aç karnına işe gittim yine. Meğer benim adetim geçmiiiiş gitmiiiş, ondan bile haberim yok. Takip etmiyorum ki. İş yerinde de çalışamayınca, eşim hasta mı oldun ne oldu hayrola dedi, dedim vallahi bilmiyorum, ama her şey kokuyor bana, merdivenler betonlar, demirler, yiyecekler içecekler herşey... Gülümsedi usulca, hadi al arabayı da bi eczaneye git de gel dedi, yok yaav ne eczanesi dedim, karnım ağrıyor benim adet olucam akşama kalmaz dedim. Sonra ikimizin kafasına da dank etti ; benim çoktan adet olmuş olmam lazımdı ki...

Wc'de bile umutsuzdum, testi selpaklığın üzerine koymuş, üstümü başımı toparlıyordum. Ne çıktığına bile bakmadım. Çünkü bebek olmayacaktı ya hani...
Sonra gözüm hafifçecik çıkan çiftinci çizgiye ilişti. Ahah yok artık hayal de görüyorum dedim. Aldım testi gittim eşimin yanına ; iyi bak buraya ben hayal mi görüyorum yoksa burda silik bir çizgi mi var dedim...

İşte o andan sonra, benim karnımın içinde minnacık bir hayat başladığını öğrendik, aşkmızın meyvesi vardı yani. Denk gelmemişti hiç bir taş ona, bundan sonra gelmeye niyetlenen taşlara da siper olmuştu annesi babası çoktan. Karnımın içinde, kıpır kıpır küçük bir kız var şimdi. Aşk meyvesi...

Olmayacaksa bu meyvenin ilk baharı, benim rahmimin çiçeğini açtırmazdı. Sanmayın ki siz de bu pko illeti yüzünden kış ayları içinde kalıp, bahar kokusunu içinize çekmeyeceksiniz... Yanılmayın hiç... Allah'a çok güvenin.

Bebek oluyor, içinize doluyor, kıpırdanıyor, size bir tane daha hayat katıyor, babası seviniyor annesi seviniyor, hayat güzel oluyor ; gülümsemeyi daha güzel öğretiyor.

Şükürler olsun Rabbimize, hepimize sağlıklı evlatlar hayırlı hayatlar versin inşallah. Herkesin gönlündeki meyveye kavuşması, mutlu mutlu olması dileği ile...

İnşallah yanaklarınızda tatlı tatlı gülücükler oluşur, ordan yüreğinize dolar, sonra rahminize bir bebek doğar : )

inşallah canım ya dediğin gibi olur
ve inşallah sen de bu ay sonuç alacaksın
evet kesinlikle doktor çok önemliymiş... iyi ki bi cesaret değiştirdim doktoru...

inşallh canım beklemdeyim bende son 7 gün

o kadar güzel anlatmışsınki durumunu bir yandan çok üzüldüm biyandan çok sevindim amaallaha karşı inancınıda takdir ettim rabbim ol derse olur valla rabbim hayırlsı ve sağlıkla bebeğini kucağınaalamyı nasip etsin inşallah

Amin inşallah, Rabbim hepimize nasip etsin. üzülcek bişey yok yav, güzel herşey : )

kızlar ben size duyduğum birşeyi söyleme istiyorum istiyorum ama yorum yaparken kimse inançla ilgili konuşmasın sonuçta burası inanç ölçme yeri değil burda bir arkadaşımıza özelden göndermiştm ama buraya yazmak istemedim

enbiya suresinin 87 ve 88. ayetini 3 kere euzu besmele ile okuyorsunuz sonra eşiniz ya nasip deyip ilikiye giriyorsunuz deneyenler olmuş vetutmuş duyduğuma göre burad derdinze derman olması açısından paylaşmak istedim

Enbiya Suresi
87. Zünnun'u da (Yunus'u da zikret). O öfkeli bir halde geçip gitmişti; bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı zannetmişti. Nihayet karanlıklar içinde: "Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum!" diye niyaz etti. *

88. Bunun üzerine onun duasını kabul ettik ve onu kederden kurtardık. İşte biz müminleri böyle kurtarırız.

Bak güzel kardeşim, enbiya suresinde okunması gerektiğini duyduğun ayetler bunlar. Allah herkesin duasını kabul eder, bunun için hadi bismillah deyip ilişkiye girerek bebek olacağı doğru olsaydı, Allah kitabında, bunu anlatırdı. Bebeğiniz olmuyorsa böyle böyle yapın ki, ben de size bahşedeyim diye...
Bunun hurafe olduğunu belirtmek isterim. Çünkü herşey kitabımızda yazar. Bak Allah ne güzel dua öğretmiş ;

Araf Suresi / Ayet 189 : Allahım, bize sağlıklı hayırlı bir evlat verirsen, sana elbette şükredenlerden oluruz, diye dua ederler. ' der Allah bizler için.

İnanç meselesinden çok, doğru olanı okuyup araştırmak, batıl olanın yanlış olanın ortadan kalkmasına vesile olur ve bu en güzel şeydir. Herkesin okuyup araştırması, sadece Allaha, Allahla birlikte bir başkasına dua etmeden istemeden dilemeden, hayatını yaşaması dileğimle...

Zira, Aldatıcı bizleri Allah ile aldatabilir, buna çok dikkat edilmeli.
Fatır Suresi/ Ayet 5 : Aldatıcı da sizi Allah ile aldatmasın...

Allah böyle dedi, şöyle yapmak sevapmış, böyle etmek günahmış demek yerine, Kur'anda doğru olanın bilgisine ulaşmak hem bizi hem de bilmeyenleri daha aydınlığa kavuşturur inşallah.

inşallah herşey güzel çıkar canım rabiim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin ama daha önce klomen kulandıysan tekara kullanma derim boşuna hormaon benim gibi körü körüne 6 defa kullandım ve işe yaramadı saglıklı yumurta oluşmadı yaniiii

canım idaraçok güvenme kanda baktır istersen hayırlısı olsun canım benimde buay boş negatif çıktı üzülüyosun ama elden ne gelir......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…