Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

yok ben daha önce hiç yumurtlamayla ilgili ilaç kullanmadım...
sen şimdi ne deneyeceksin bir süre ara mı vereceksin....

:) okadar güzel yazmışsın ki masal gibi okudum ama gerçek valla harika hayırlı olsun Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin demek ki kendiliğinden de takmayınca oluyormuş...
ben de bir süre tüm bu inatçı ilaç tedavilerinden önce bu yöntemi mi denesem acaba diye de düşünmeye başladım...
sabrınıza inancınıza ve çalışkanlığınıza da hayran kaldım
en büyük doktor insanın kendisidir ve inanmak başarmanın yarısıdır sözlerini de bu yaşadıklarınızla doğruluyorsunuz :)

Son düzenleme:
canım idaraçok güvenme kanda baktır istersen hayırlısı olsun canım benimde buay boş negatif çıktı üzülüyosun ama elden ne gelir......

napalım, daha zamanı gelmemiş demek ki..yarın dr.a gidiyorum.gelişmeleri yazarım canım.
iyi geceler herkese...

kızlar benim şeker hapım bitmişti benimki 850di bende 1000lik aldım çünkü ben çok işe yaradığını düşünüyorum biraz daha üstüne düşeyim adetim çok kısa sürdü ya 5 gün ilk defa neden acaba normalde bi hafta olurdum ama bitti gitti diğerine başlıycam bu gece d.kntrol.adet olmak bile o kadar güzelki eğer gebelik yaşamazsam adet olmak için her ay herşeyi yapıcam artık.insan nekadar rahatlıyor günü gününe gelincee Yarabbi kulunun çekemeyeceği derdi yüklemezsin beni bizi bununla imtahan ediyorsun çaresi dermanıda sendedir başka kimsede değil Şafi adınla şifa ver Rabbimm...

bu arada adetim biteli iki gün oldu hemen neden öyle ak akıntı geldi bende????nası yaniiii kasıklarımda ağrılı

merhaba kızlar bende polikitoverliyim ve allaha şükürler olsun 2 senenin sonunda 4 gün önce hamile oldugumu ögrendim sizi muhakkak önerdiğim bişey var sogan suyu ben bu ay kullandım ve şükürler olsun sonucumu aldım darısı sizlere olsun inşallah

Son düzenleme:

dk hapıyla adet gördüysen canım kısa süreli oluyor adetler benim 4 gün sürerdi... yalnız dk hapı ile metformin mi kullanıyorsun?
neden?
biri yumurtayı uyaran hap diğeri baskılayan ben anlayamadım mantığını...
metforminin olumlu etkileri olabilir kasık ağrısı belki yumurta gelişimine katkıda bulunduğundan
doğum kontrol hapları da yumurtlamayı başlangıç aşamasında durdurur bilgin olsun...
ama tabi bu haplar beraber veriliyorsa için rahat kullan... sadece etkileri zıt bunu demek istedim..
bir süreliğine amacın sadece kilo vermekse işe yarayactır elbette bu haplar...

günaydın Kızlar hemen eşimle gece doktordan sonra konuştuğum kısmını da anlatayım sizlere

ben doktorun dediği tedaviyi eşimle ayrıntılı olarak görüştüm...ancak eşimin fikirleri şu yönde.... bizim korunmayı bırakalı ve yumurtlamadığımı öğreneli henüz 4.5 ay oldu Uzun bir pko geçmişim var ancak 1.5 yıllık evlilik boyunca yumurtlamadığım son 4.5 aydır belli...eşim bana dediki bir süre daha kilo vermeye devam ederek gebe kalmayı deneyebilirsin.. Çünkü en az 1 yıl hiç değilse denemeden bu sancılı döneme ağır ilaç tedavilerine girmek doğru mu emin değilim dedi..... ben de bu denli ilaç tedavilerine hazır değilim sanırım... ama bu sırada düzenli yürüyüş spor ve 5 kilo vereceğim konusunda da söz verdirdi... bana çok umut verici konuştu...
sen bunlara dikkat edersen ben inanıyorum ki yumurtlaman da olacak dedi...gerekli zamanı bekleriz fazlasını da bekleriz olmazsa o tedavilere başlarız dedi...yaşımın da normal olduğunu söyledi 40 yaşında da sağlıklı çocuk doğuran kadınlar var diyerek senin önünde daha 10 yılın var en azından, ben yeterli süre denemeden o kadar ilaç ve yan etki radyasyon vs. almanı istemiyorum dedi... bekleriz sağlığın önemli diyerek... açıkçası kafamdaki tüm düşünceleri değiştirdi ve çok olumlu başka yönden bakmamı sağladı... aklımdaki bütün ümitsizlikleri ve sabırsız bekleyişlerimi yok etti anlayışı ve bakış açısını çok beğendim.. sizlerle paylaşmak istedim...
yine de bana bıraktı sen nasıl istersen o dedi....
eşim öyle deyince aslında pko yüzünden farketmediğim tarafı gördüm biz gerçekten de sadece 4.5 aydır gebe kalmaya çalışıyoruz öncesinde hep korunmuştuk bu çok kısa bir zaman nasıl görememişim peki ben bu denli aceleci neden davranıyorum diye sordum kendime ve cevabı kesinlikle yumurtlama zamanımı kontrol edememenin ve hamile kalacağım zamanı bilememenin verdiği huzursuzluk ve endişeydi...ancak eşim bu endişelerimi ilginç bir şekilde söküp attı kafamdan... ben dedi senin rahatsızlığını bu denli bilmiyordum daha önce anlattığında tam anlayamamışım dedi... kesinlikle bana güven aşıladı ve birbirimize gerekli zamanı vermeliyiz düşüncesiyle kararı bana bıraktı... yani yakınımda duran ama endişeden ötürü farkedemediğim gerçeği görmemi sağladı...

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım inşallah herşey gönlümüzce olur

canım sogan suyunu adettin kaçıncı günü başladın nasıl kullandın yazarmısın............

çok güzel anlatmışın gözlerim dolu dolu okudum bende çok şükür fazla tedavi görmeyenlerdenim RABBİM ol derse olur bunu çok iyi anladım hep yaşayarak öğrendim bunu iş bulamadım en olmadık zamanda çok iyi bi işe başladım sonrası tedavi süresi 2,ayımda hamile kaldım çok şükür tevekkül etmek lazım kızlar

arkadaşlar PKO hastası birinin adetleri illa ki düzensiz midir...ve illa kitüylenme olur mu?

cnm herkeste belirtileri farklı olabilir. benmde dr yumurtalıklarımda sıra sırra kistcikler gördü pko olablrsn dedi, ama tüylenme, kilo sorunu adet düzenszliği bendede yok...

cnm herkeste belirtileri farklı olabilir. benmde dr yumurtalıklarımda sıra sırra kistcikler gördü pko olablrsn dedi, ama tüylenme, kilo sorunu adet düzenszliği bendede yok...

anladım cnm ...ben de pzt sabah dr.a gidicem bakalım...normal kistle pko arasındaki farkı bi türlü kavrayamadım

sen tedavi oldunmu hamilelik için?

canım sen ne yaptın tedaviye başlayacak mısın doktora karar verdin mi?
kendiliğinden gebe kalma durumumuzda var küçük ihtimal de olsa var ancak kendi kendimizin doktoru da olmayı bilmeliyiz doktor bana insülin direncinden söz etti... su içsen yarar dedi sürekli uygun diyeti yapacaksın dedi... doğumdan sonra da bu pko çoğu kadında %40 oranında iyileşme gösteriyormuş :) bu çok sevindirici...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…