Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

çok teşekkür ederim hepinize:teselli: ben yeni evliyim 5 ay oldu ilk aylar korunduk ama bu problemlerden korktugum için bıraktım korunmayı çocugum olmuyacak diye çok korkuyor allah isteyen herkese versin sıkmak istemiyorum henüz yolun başındayım ama olmuyor soganı bende deniyecegim öptüm hepinizi:1hug:

Son düzenleme:
arkadaşlar bu soğan kürünü nezamn içmeye başlıcaz.yani adetliykenmi adet bitincemi bilginiz varmı

merhaba arkadaşlar bende pko luyum vajinal ultrasonda teşhis konuldu bana daha sonra adetin 3. günü yapılan hormon testleinde zaten LH ve testesteron yüksek çıktı ...1buçuk senedir çocuğum olmuyor geçen ay aşılama yaptırdım ancak tutmadı malesef...4 aydır glucophage (metformin)kullanıyorum ilk kullanmaya başladığım zaman çok bulantı yaptı ve kilo verdim ama şimdi sadece zaman zaman midem i rahatsız ediyor o kadar acaba vücudum alıştığı için etkiside azalmışmıdır diye düşünüyorum ara mı versem ?bu ilacı kullanan varmı aranızda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba ??
benim öyle bariz adet düzensizliğim yok kıllanmada çok yoğun değil ama kilo problemim var malesef birde ben hipotiroid hastasıyım prof.Saraçoğlundan öğrendiğim kadarıyla hipotiroid olanlkarda PKO da olabiliyormuş bence sizlerde tiroid testi yaptırın bu da benden küçük bir tavsiye aman ihmal etmeyin tiroid çok önemli!!!!!
Şu SOĞAN kürünü bugün bende izledim tarifini aldım ama ne zaman başlıcaz bende onu anlayamadım sağolsun seda ablamız adamı konuşturmuyorki ::))))
benim adetime 1 hafta falan var başlasammı acaba bilmiyorum kii duyanlar varsa nolur bizede söyleyin ...

mrhb canım ben glucophage yi 3 ay kullandım bende pek bulantı yapmadı ama genelde yapıyomuş.benimde adetime 1 hafta var ben başlasammı diyorum soğan kürüne ne zaman başlıcağımızı hiç biyerden bulamadım

slm kıslar....
Ben 1 senenin 8 ayını yanlış tedavi görerek geçirdim,tabiki yanliı teşhisle.....
Bunun uzerine agustosta pkolu oldugumu öğrendim ve dünya başıma yıkıldı.hem bu hastalığımı geç öğrendiğime hem de zor bi süreç yaşayacağımı düşünerek.Bitmeyecek gibi geldi bu süreç,anne olamam gibi geldi,çok üzüldüm,çok....
dr um bana glukofen(metformin) ve yanında yumurtlamam için bi hap ve bi adet söktürücü verdi,ama adet söktürücü yumurtlama hapından sonra alınırsa işlevi farklı oluyomuş....
Her neyse 4 ay kullan dedi bana ,eğer bi değişiklik olmazsa aşılama yapacagız dedi....
İnanaın o yaşadığım belirsizlik öyle kötü bişeydi kiiii....Ama şu an aynı durumda olduğunuzu düsünerek yazıorum arkadaşlar.
Eylül ayında başladım kullanmaya ve 2. ayımda HAmile kaldım,çooooooooooooooookkk şükür.Şu an 5 haftalık yavrum,umarım bi yere gitmez ve dünyaya gelebilir....
Diyeceğim şu arkadaşlar,şu metformini tüm pkolulara veriolar,ve mide bulandırıo bi süre...Ne olur vazgeçmeyin kızlar,sakın bu ilacı bırakmayın,ben hergün içtim,hiç aksatmadım,hala kullanıorum hatta....O ilaç bizim mucizemiz,kurtuluşumuz...
Alternatif tıpın illaki faydası vardır ama ,öncelikle bu ilaca şans tanıyın arkadaşlarım ve ii bi dr bulun lutfen....Umutsuz olmayın ,şükür ki bi çaresi varmış....
Allah hepimize yardım etsin......

metmorfin içerikli ilacı bende kullanıyorum yan etkisi olmadı umarım faydasınıda görürüm yarın doktora gidecem bakalım ne çıkacak (

asyacan tebrikler umarım bebişini sağlıkla kucağına alırsın:ecrin_bebek: darısı bizlere hamileleri duyunca çok mutlu oluyorum (sadece bu kulüptekileri)
dualarınızı eksik etmeyin bizlere:Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba. Bende PKO'luyum. İlaçsız adet göremiyorum. 2 Senedir evliyim, evlilğimin il ayında hamile kaldım ancak bilmeden ilaç kullandığımdan dolayı aldırmak zorunda kaldım. Şimdi 1 senedir bebek için uğraşıyoruz. Bana da 8 ay boyunca boşuboşuna ilaç içirdiler, önceki doktorum çok ihmal etmiş beni bunu yeni anlıyorum maalesef. PKO lularda klomen tarzı ilaçlar geç yumurta oluşumu yapabiliyor. fakat benm doktorum 10 ve 12. günler bakardı ve yumurtan yok deyip gene ilaç verirdi. 8 ay böyle geçti. 3 aydır yeni doktorumdan memnunum. Anlaşıldıki benm yumurtalıklarım 16. günden sonra gelişiyor. Bende Glucopage kullanıyorum, kilo bizim hastalığımızda çok önemli. Geçen ay rahim filmi çektirdim herşey normal, Eşimin testleride normal, Yanlızca hormon testi yaptırmam gerekiyor. Salı günü randevum var bakalım doktorum ne diyecek. Hepimizin Allah yardımcısı olsun, Umudumuzu hiçbirzaman kaybetmeyelim, PKO olupta doğal yollardan hamile kalan çok kadın var. Sevgiyle Kalın...

Hayıt suyu hakkında bir bilgim yok arkadaşım ama Soğan kürünün inanılmaz etkili olduğunu biliyorum.

hadi gözün aydın allahım nasip etsin kucağına almayı

slm arkadaşlar bendede pko cıkmıştı size tavsiyem tek doktorla yetinmeyin başka doktorlarada gidin ilk gittigim doktor pko var dedi ama sonra başka bi doktora daha gittim allaha şükür hiç bişe cıkmadı hepinize gecmiş olsun

Hayıt suyu hakkında bir bilgim yok arkadaşım ama Soğan kürünün inanılmaz etkili olduğunu biliyorum.

canım sen soğan kürünü uyguladınmı.bu kürü ne zamn içicez bunun hakkında bilgi bulamıyorum.benim adetime 1 hafta var şimdi bi gebelik sözkonusu olur die içemiyorum.adetim başlayıncamı bitincemi içeyim.a.s.

Bircan'cım ben soğan kürünü yeni uygulamaya başladım,Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlundan ve kullanan arkadaşlardan duyduğum, araştırdığım ve okuduğum kadarıyla Pko'ya birebirmiş. Nasıl kullanılacağına gelince, Adetinin 1. gününden itibaren 15 gün uyguluyosun. Hergün 2 defa taze olarak hazırlıyosun. 1,5 Bardak su tencerede kaynatılır ve kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş 1 adet soğan suya atılır, beş dakika daha kaynatılır ve ocak kapatılır. Soğan suyu demlenmeye bırakılır ve her seferinde taze olarak hazırlanıp aç karnına içilir. Umarım faydası olur arkadaşım. Ama unutmaki metformin içeren Glucopage tarzı ilaçlarımızıda ihmal etmememiz gerek.

kızlar merhabalar..
Dün doktora gittiğimde yumurtalığım polikistik rasladı takiben bir sürü test ama bende pko'nun hiçbir belirtileri yoktu.Geç gebe kalabilirsin dedi Biri bana anlatabilir mi??

canım çok teşekkür ederim.ben bugün hastalandım ama akşam olduğum için yarın başlıcam inş. soğan suyuna.bu her seferinde taze demişsin ya.günde 2 bardak suda 1 tane soğan kaynatılıp 2 kere içilcekmiş.yani 2 defa kaynatmana gerek yok.rabbım hepimize bu vesileylee şifamızı versin inş.amina.s.

slm arkadaşlar en az kaç kisti olan pko lu oluyor beni aydnlatrsnz sevinirim

arkadaşım pko da şu kadar kisti olan pko dur demek mümkün değil sanırım. çünkü pko yumurtalıklarda birden fazla milimetrik kist (içi su dolu kesecik) olması demek.

slm kızlar bende de dün doktor pko gözüküyor dedi fazla açıklama yapmadı asıl doktorum degildi günüm oldugundan ve kendisi yurt dışında oldugundan bi arkadaşı baktı..normalde bu ay aşılama yapılacaktı ama yarım folikül olmuş gelişmemiş dedi..klomen biteli 4 gün olmuştu normalde yumurta gelişmiş olması lazım dedi bu ay aşılama yapamayız zaten dedi..offf cnm sıkkın çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…