Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

herkese merhabalar

ben hala adet olamadım ve idrar testinide dayanamadığım için yaptım çok merak ettim çünkü tabii üzülmüyorum bir dahaki sefere inşallah herkesin bebeişinin bir vakti var bunun bilincindeyimdir her zaman sadece benim canımı sıkan hala adet olamam ve adet olacağıma dair hiçbir belitinin olmaması tekrar kist olmasından korkuyorum tekrar gecikmeler yaşamaktan korkuyorm

biricikcim seninde misafirlerinin her zaman aynı zamanda gelmeside gerçekten bir işaret olabilir ama rahat olman gerekir ne kadar kasarsan o kadar kötü oluyor tabi sen bizden daha bilgilisin bu konularda

ben de farklı problemlerde var onun takibide yapılyor.. sadecepko için değil yanii o sebeplede her gittiğimde smear da alıyor hormon testide yapıyor.. doktorum iyi ama çok kalabalık her gittiğimde saatlerce beklemekten sıkıldıgım için lina yı sordum...
yok artık her gıttıgınde smear testı yapılıyo ha. Bana 3 ay once yapıldı en son.bence sen ıyı bı dr. Arastır canım ve aynı kısıye gıtmeye calıs bana normal gelmedı her ay yapılan smear.

hayır her seferinde aynı hastane ve aynı doktora gidiyorum..özel muayenehanesine gittim devlettede kontroldyim.. smear dediğim gibisadece pko için değil farklı problemlerde var onlarında araştırmasını yapıyor cünkü ilaç kullanıyorum fitil falan ilerleme yada gerileme var mı iye ona da bakıyor.. pko tedavisine sanıyorum haftaya geçeceğiz..
acaba her seferinde farklı bir hastaneye mi gidiyorsunuz ki? ondan her doktor kendisi yapmak istiyor olabilir mi ki? ama yine de eski tahlil sonuçlarını da götürseniz belki her seferinde yenilemezler..

8. günüydü benm

senin dr baya ılımlı heralde benimki adetin9 günü10mm di pazartesi tekrar kontrol edelim ama sanmıyorum büyüyecegini dergibi bişey yaptı inşallah benimkide büyür valla bilemiyorum 2 mm büyürse günlük 16mm oluyor pazartesi heralde

Merhaba kızlar...
2 gün önce bana pko teşhisi koyuldu.
Kendimi bildim bileli adet siklusum 32 gün civarıydı ve 9 gün sürerdi.
Son 8 aydır siklusum 36-37 güne çıktı ve adetim 10-11 gün sürmeye başladı.Bunun üzerine sivilcelenme,saç dökülmesi ve kilo alımı eklenince doktora gittim.Gerçi 4 yıl öncesinde gittiğimde bi sorun olmadığını öğrenmiştim ama neyse...
Herneyse 2 ay önce gittiğim doktor vajinal muayene etti ve hormon testi yaptı.Sonuç temiz dedi ve farlutal verdi düzenleyici olarak.Şikayetlerim devam edince farklı ve branşında çok iyi olan bir doktora gittim.O doktor ise ultrason ile bakınca sol yumurtalığımın bariz pko olduğunu sağ yumurtalığımın ise idare eder durumda olduğunu söyledi.Önce kilo vermem için diaformin başlandı ve şimdiden folik asite başlamamı istedi doktor.Çünkü 3-4 ay sonrası için bebek düşünüyordum.

Açıkçası çok şaşkınım şuanda.Bu gittiğim doktor branşında çok iyi ve şimdi randevu talep etsen en erken 3 ay sonrasına veriliyor yani düşünün o kadar iyi.Ama pko yu kabullenmek istemediğimdenmidir ya da ne bileyim sadece ultrason ile teşhis koymasındanmıdır bilmiyorum.Acaba başka doktora gitsem mi diye düşünmeye başladım.Kafam çok karışık kızlar ya.

banada 3 hft önce bi dr sadece ultrasonla pko demişti. bu hafta başka bi dra gittim pko tanısı sadece ultrasonla konmaz dedi. hormon tahlilleri önemli dedi. kistler biçok kadında olabiliyormuş. bence bi dra daha git

hmm anladım şimdi.. iltihabik bi durum flan var sanırım.. neyse geçmiş olsun.. lina iyi bence.. dün cüzdanımda fişleri buldum, hormon tahlillerine 60 lira smear+muayeneye de 45 lira vermişim.. özelde bir doktora gitsen dünyanın parası muayene ücretleri, ee bir de tahliller vs çıkıyor.. astarı yüzünü geçiyor.. şimdilik memnunum doktorumdan ama bebek için çalışırken belli olacak herşey.. inşallah herşey yolunda gider de çok sıkıntı çekmeden bende hamiş olabilirim..

bnm drum gerçekten çok moral verici bi kişilik:) ben çok panik halde gitmiştim ona, beni baya sakinleştirdi meğerse korktuğum gibi değilmiş

banada 3 hft önce bi dr sadece ultrasonla pko demişti. bu hafta başka bi dra gittim pko tanısı sadece ultrasonla konmaz dedi. hormon tahlilleri önemli dedi. kistler biçok kadında olabiliyormuş. bence bi dra daha git

Çok teşekkür ederim cevabın için.Acaba bekleyip adetin 3.günü hormon testi yaptırmak için başka bir doktora mı gitsem diyorum?
Birde ben küçük bir şehirde ikamet ediyorum.O yüzden iyi bi doktor bulmak çok zor oluyor.Gittiğim doktor ise alanında uzman diye gittim ama birden pko teşhisi koyulunca şaşkınlığımı gizleyemedim açıkcası.
Ultrason masasına yattığımda doktor sol yumurtalığıma doğru kayınca gözleri açıldı ve "oofff off" dedi.Ne oldu falan dedim o da polikistik over gibi görünüyor yumurtalığın dedi.Benim pko nun ne olduğunu bilmediğimi sanıyordu herhalde.
Acaba ultrasonda gördükleri yettiği için mi hormon testi istemedi ki?
Valla düşüne düşüne bir hal oldum inan.

merhaba
bendede ultrasonda bakıpta pko tanısı koydu bende hiç tahlil falan yaptırmadım bende adet düzensizliği vardı kistleri görüncede pko tanısını koydu

bicimcimmmm nasılsın canım hiç girmiyorsun özlettin kendini gerçi gezmelerdesin ondan yazmıyrsundur neyse canım san iyi gezmeler istanbulun tadını çıkar

merhaba
bendede ultrasonda bakıpta pko tanısı koydu bende hiç tahlil falan yaptırmadım bende adet düzensizliği vardı kistleri görüncede pko tanısını koydu

Canım çok teşekkür ederim cevabın için..
Ben ilk adet görmeye başladığımdan beri siklusum hep 32 gün civarıydı ve 9 sürerdi.
Ben herhalde normaldir diye kabullenmiştim taa ki 22 yaşıma kadar.
Adet sancılarına ve uzunluğuna dayanamayınca bi doktora gittim ve o doktor doğum kontrol hapı başladı.1,5 sene evlenmeden önce 1.5 senede evlendikten sonra kullandım ve yaklaşık 8 ay öncesi hapı tamamen bıraktım.
Hapı bıraktıktan sonra adet siklusum 35-36-37 günü bulmaya başladı.Adet uzunluğum bazen 10 gün bazen 15 güne kadar uzadı ve son 5 aydır saçlarım inanılmaz dökülüyor.Yüzümdeki sivilcelenmeyi görenlere espiri olsun diye " daha yeni ergenliğe giriyorum herhalde" diye geçiştiriyordum.Tabi 2 yıllık evliliğim süresinde aldığım 10-11 kiloyuda unutmamak lazım.
Sadece tüylenme olmadı bende hiç.Doktor ise belkide d.k.h kullandığın için tüylenmen hiç olmamıştır dedi ama ben kendimi bildim bileli tüysüzümdür zaten.Bi o belirti yok herhalde bende

Demek ultrason teşhis için yeterli olabiliyor :44:

bende evlenmeden önce sadece 2 ay d.k. hapı kullandım ama çok şişirdiği için beni bıraktım ama bu saydığın sebepler pko tanısı konan bayanlarda olan sebepler yani kilo alımı saç dökülmesi sivilce vs vs bende adet gördüm göreli çok aşırı kanamam olurdu ve 10 gün sürerdi bazen 10da geçerdi evlendiktens onrada hala düzensizliğim var ama bebek için tedavi gördüğümden bir gecikme yaşamıyordum ama bu ay tedavimin son ayı ve ben gecikme yaşadım bakalım kist mi var yoksa bebek mi adet olana kadar umudum var ama olmazsamda üzülmem hayırlısı değilmiş derim yanii

Canım sana da çok geçmiş olsun...Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.

Bekarlığımda bende çok yoğun ve sancılı adet görüyordum.Taa ki d.k.h başlayana kadar.O hap hem sancılarımı hafifletti hemde adet akıntımı azalttı baya .Ben hap kullandığım dönem nişanlıydım ve gelinlik giymenin telaşıyla sürekli diyet yapmakla uğraşıyordum.O yüzden hap bana kilo aldırdı diyemiyorum.Benim doktora gitme sebeblerimden biri adet düzensizliği diğeride 3,4 ay sonrası için bebiş çalışmalarına başlamayı düşünüyorduk.Çalışmalardan önce sağlık durumum hakkında ve folik asite şimdiden başlamam gerekip gerekmediği için gitmiştim.Doktorda pko teşhisi koyunca"bence korunmayı bırakıp çalışmalara başlayın bile dedi".Bende acaba önce doktorun verdiği ilaçla kilo versemde sonra mı korunmayı bıraksam ki diyorum.Sanki korunmayı bıraktığımda hemen bebek olacakmış gibi bir düşünceye kapılıyorum

QUOTE=TuRuNCu;19082208]Çok teşekkür ederim cevabın için.Acaba bekleyip adetin 3.günü hormon testi yaptırmak için başka bir doktora mı gitsem diyorum?
Birde ben küçük bir şehirde ikamet ediyorum.O yüzden iyi bi doktor bulmak çok zor oluyor.Gittiğim doktor ise alanında uzman diye gittim ama birden pko teşhisi koyulunca şaşkınlığımı gizleyemedim açıkcası.
Ultrason masasına yattığımda doktor sol yumurtalığıma doğru kayınca gözleri açıldı ve "oofff off" dedi.Ne oldu falan dedim o da polikistik over gibi görünüyor yumurtalığın dedi.Benim pko nun ne olduğunu bilmediğimi sanıyordu herhalde.
Acaba ultrasonda gördükleri yettiği için mi hormon testi istemedi ki?
Valla düşüne düşüne bir hal oldum inan.
[/QUOTE]

ben ilk gittiğim drda ultrasonda farkedilmişti kistlerim. polikistik yumurtalıkların var pcosun sen demişti bana, 1 yıl dene bebek olmassa tedavi olursun demşti ve çok korkmuştum. kabus gibi 2 hafta geçirdim ve nihayet bu perşembe yeni bi dra gittim. o da yumurtalıklarımda kistler olduğunu ama hormon tahlillerime bakılmadan pco denemiyceni söyledi. görüntün itibariyle pco gibi durmuosun gayet sağlıklı bi halin var dedi çünkü zaten hiç bi belirti yok bende. bunun için hormon tahlili istemedi bile buay. hamile kalamazsam 2 ay içinde, o zmn tahlil istiycek. yani baya farkedio drların teşhisleri bazen, en azından bende öyle oldu.

Son düzenleme:

bende senin gibi düşünürdüm tedaviye başlar başlamaz beeğim olucak düşüncesiyle gittim ama tabi herşeyin hayırlısı dedik başlarda üzüldüm tabi ama yaradan bizim için en iyisi bilir diyorum bence korunmayı bırakın derim çünkü ne zaman olacağı meçhul o yüzden sizde buna engel olmayın tabi kilonuda ver bu rahatsızlıkta kilo vermek çok önemli zaten burda biricik arkadaşımız kilo verdi ve adeti düzene girdi sende şuan korunmayı bırakıp kiloda verebilirsin inşallah hepimizn bebği olu hayırlısıyla sağlıkla gerçekten çok istiyorum uzun zamadırda bu topikte duyamıyoruz hamile haberi onada üzülüyorum rabbim herkese nasip etsin inşallah

Valla bilmiyorum ki canım.
Sende pko belirtileri yokmuydu hiç ?
Ben önceki mesajımda yazdığım gibi bu belirtiler nedeni ile gittim doktora.Yani çoğu belirti bende var diyebilirim.Bakalım bebiş çalışmalarında herşey daha net ortaya çıkar gibi

Hakkımızda hayırlısı olsun canım ya...
Uzun zamandır forumun üyesiyim ve pko rahatsızlığının ne kadar zorlu bişey olduğunu bu forumda öğrendim.
Ultrason masasında doktor pko diyince "eyvah" dedim ve aklıma ilk forum geldi.
Yaradana karşı boynumuz kıldan ince...O yüzden hayırlısını dilemek en güzeli...

canım evet gezmekle meşgulüm iyi geldi gerçekten canım ya sen şimdi hamile değil misin anlayamadım ben değilsen peki yumurtan çatladığı için gebe kalmadıysan regl olman gerekmez miydi bence canım eşin gelsin kandan da bir baktır tamam mı
hiç bişey için de canını sıkma...
öptüm...

bence 4. gün 11mm yumurta çok iyi maşallah tahminimce zamanında çatlar canım...
kızlar bu arada plates de yumurtalıkları çalıştırmaya yardımcı hareketler var harika bir spor tavsiye ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…