Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

evet ben de aklımdan çıkarmak için uğraşıyorum hiçbir ilerleme yok

sanırım o aklından çıkarma olayı beyinle alakalı bişey. yani ben aklımdan çıkarıcam diye uğraşmadım. sadece tedaviden çok yorulup yıprandım ve kafamı dinlemek istediğime karar verdim. kendiliğinden unuttum diyebilirim. ne adetimi takip ettim ne yumurtlama günümü nede ilişkiden sonra ayağa kalkmamazlık yaptım. zaten 26 yaşımdayım diye düşündüm. 1-2 yıl daha olmasada olmaz dedim. ve sadece 3 ay klomen kullandım. hiçbir işe yaramayınca umutlarım tükenmişti. ama ilaçları bıraktıktan ve beynimden çocuk olayını sildikten sonra sadece bir kere adet oldum. 2. ayda hamile kalmışım. ve son adetimden 55 gün sonra öğrendim =))) okadar umursamamışım yani... adet gecikmem pkodan diye gayet rahattım. sanırım biraz vurdum duymaz olmak gerekiyo...

yumurtlaman olduysa gebelik ihtimali yok mu göremedi mi doktor anlayamadım olsun artık...
ne ilacı bu canım farklı birşey mi...

tatlım adetım gelınce klomene baslıcam ve kesınlıkle ozele gıdıcem suan devlet hast.ne geldım bune yaa dr.lar senın ıstegıne gore hareket edıyo muayene bıle etmıyo kadın dogum doktoru olcak adam benden ne ıstıyosun dıyo delırttı benı bende sız doktorsunuz sız soyleyın ne yapmam gerektıgını dedım zar zor bı progesteron testı yazdırdım dahılıyedende aclık tokluk kan sekerıme bakılacak dusmanımın basına buralar

Kızlar soruyu yine sormuştum ama cevaplayan olmamış.
Bu pkolulardaki saç dökülmesi ömür boyu sürecek mi ?
Peki ya bu sivilcelenmeler? :2:

Kızlar soruyu yine sormuştum ama cevaplayan olmamış.
Bu pkolulardaki saç dökülmesi ömür boyu sürecek mi ?
Peki ya bu sivilcelenmeler? :2:

yok canım o,mur boyu surmuyo ılaclarla durduruluo.bende cok olmadı bu belırtı sadece reglı zamanlarımda bır ıkı sıvılce cıkıo

kızlar selam ben de aranızdayım pkoluyum anlıcagınız benbır kere hamıle kaldım ama 5 aylıkken kaybettım sımdı hıstereskopı ve laparoskopı oldum dogum yaptıktan sonra uc ay boyunca adetlerım duzenlıydı gecırdıgım operasyonlardan sonra bozuldu yıne sızın adetler duzenlımı acaba duzenlenmesı ıcın brsey kullanıyormusunuz sımdı bebek ıcın calısmalardayız bu ay farlutal ıctım yıne adetımden sonra sogan kurunu uygulamayı dusunuyorum tedavısız donemdeyım rutın denıyorum yanı bır ay daha deneyelım dıyorum bakalım ne olacak bazen cok umutsuzum bazen cok umutlu hayrlısı olsun

eveet gelelım sonuclara sımdı benım adetımın 22.gunu ve ben 2 gun once yumurtladım gıbı bısıler oldu ama sonuca gore yumurtlamamısım bugunde yaptırdıgım testlerı yazayım sızde bılgınız dahılınde bı yorumlayın bakalım devlet dr.ları saolsun bısı acıklamıo.
Progesteron 1.48
folıculer :0.2-1.5
ovulat. Faz. :0.8-3
luteal :1.7-27 (bıraz daha zorlasam olcaktı galıba:))
post.menopoz:0.1-0.8
aclık ınsulın:7.31
normal deger2.6-24.9)
tokluk ınsulın 20.43
normal deger18-56)
glukoz(akş):81
normal deger: (74-110)
tokluk kansekerı:60
bunun degerı yazmıyo boyle ıste hastalık hastası olcam yakında:))duphastonumuda aldım bugun baslıcam artık

canım yumurtlaman olmamış yumurtlama olması için 8 in üstünde çıkmalıydı progesteron ama yine de değerin benimkinden iyi üzülme duphaston ben geçen ay içtim bu ay içmedim bakalım kendi halini takip edip içeceğim... adetin geldikten sonra 5. gün klomen içip özele gidip takip ettirmen en iyisi bence de bu sskdan bakan doktorun iyisine düşsende sana vakit ayırmıyorlar ama izmirde bu böyle...
istanbulda bir özel hastane var sskdan baksa da özel gibi muamele ediyor doktorları da iyi ama izmirde hiç öylesine rastlamadım ben de....
kan şekerin de normal canım bu sebeple glifora ara verdirmek istemiştir doktorun...
benim şu anda yaptığım tek tedavi kafama takmamak 1. olarak 2. si de progesteron ile çok düzenli adeti sağlamak kilo vermek ve yumurtaları uyarıcı egzersiz yapmak elbette plates işe yaramazsa bunlar klomene geçerim ama işe yaracağından umutluyum bakalım ilk denemem bu ay....sonuçlarını yazarım....

Son düzenleme:
ben nete girdiğimde de kimse olmuyor bir türlü karşılaşamadık arkadaşlarım iyi geceler hepinize....

geçmiş olsun canım ben de uygulamalarımı yukarıda yazmıştım tuanatay arkadaşıma...yazdıklarım çok faydalı...
bunun dışında yapılabilecek yumurta uyarıcı haplar var 5 aylıkken ne sebep olmuştu bebeğini kaybetmene?

ben kendiliğinden adet göremediğimden progestan içiyorum adet günümü bekledikten sonra gelmezse adet test yapıp onunla getiriyorum adeti ve 6 ay bu tedavi gibi uygulandı mı sonrası için de işe yarayan bir yöntem bunun yanı sıra yumurtlamayı sağlayıcı ilaçları da doktor kontrolünde kullanabilirsin...ayrıca bu progestan hapı gebelik oluştuğunda da bebeğin tutunmasını sağladığından düşük tehlikesi de yaratmıyor yani gönül rahatlığı ile içiyorum...
senin de inşallah kendiliğinden olur ama olmazsa da tedavi çeşitleri var canım...olumlu bakmak en iyisi ve rahat olmak tabi....

Son düzenleme:

canım sondan baslayayım cevap vermeye oncelıkle benımle ılgıledıgın ıcın cok tesekkur ederım yorum yapman bıle mutlu etmeye yettı
canım ben de kendılıgınden adetolamayanlardanım gebelıgımden once de doktor uc ay gynelle vermıstı sonra uc ay daha duzenlı oldu yıne bozuldu evlendıkten sonrada hemen bebek ıstedıgımı soledım altı ay deneyın dedı adet olabılmem ıcınde her ay adetımın 19.gunu farlutal ıcmemı soledı ben progestanla da adetı duzenleyenlerı duydum ama benımkı nedense bole bır yol ızledı ılk hamılelıgımı de zaten serophene adlı ılacla elde etmıstık klomen turu bır ılac zaten duymussundur doktorum adetımın ucuncu gunu serophene e baslamamı soledı ve 19uncu gununden ıtıbarende farlutal ıc gebelık yoksa adet olursun demıstı ve ben o ay hamıle kalmıstım ve farlutal herhangı bır tehlıke yaratmadı zaten bebegı dusurmek bı kenara beslıyormus rahmı kalınlastırıp ıyı tutunmasını saglıyormus duphastonu da doktorumun baska hastalarından duydum ama ne ıse yaradıgını bılmıyorum bu ay yıne farlutal kullanıyorum ve dıyete basladım kesınlıkle sana katılıyorum stresten uzak durup pozıtıf dusunmemız gerek bu ay bende bunu hedeflıyorum allahın ıznı ıle kılo vermek ıstıyorum en azından spontan deneyecegımız bır ay ıcınde bır kac kılo ve sogan kurunu uygulayacagım bakalım ne olacak :) bebegımı aynı zamanda bır cıft rahımlı oldugum ıcın kaybettım ama doktorum bır dahakı hamılelıgımı yatarak ve ılaclarımı kullanarak atlatabılecegımı soluyor bu arada doktorum konyada ben yurt dısındayım ıkı ayda bır falan turkıyeye gıdıyorum doktor ıcın sırf sımdı o sorunumu hıc dusunmek ıstemıyorum once lıklı hedefım hamıle kalabılmek sonrasını sonra dusunurum bu arada yumurtalıkları uyarıcı egzersız demıssın nasıl o haeketler bende ogrenmek ıstıyorum canım cok uzun oldu ama sabırla okursun ınsallah grusuruz herkese bol bebıslı gunler dılıyorum

ben nete girdiğimde de kimse olmuyor bir türlü karşılaşamadık arkadaşlarım iyi geceler hepinize....

aynen karsılasamıoz bıturlu.tahmın ettım zaten yumurtlamamın olmadıgını ama vucudum saka yaptı heralde 2gun once akıntı ates hersey sankı yumurtlamısım gıbıydı aman nebıleyım ıste cok sukur halımıze zamanımız var demekkı.artık bı hamıs haberı duymak ıstıyoruum sıkı calısın kızlar:))

merhaba,birkaç sayfa önce hikayemi yazmıştım sizlere.bende pkoluyum.şu anda doğum kontrol hapı kullanıyorum ama bırakmak istiyorum.daha önceden 2 gebeliğim var biri 30.haftada kaybettik,diğer oğlum çok şükür hayatta.pko dışında rahim ağzı yetmezliğim var ve ilk bebeğimide bu sebebple kaybettim.
benim tedavim bebek istemediğim zaman doğum kontrol hapı ile ,bebek istediğim zaman farlutal-klomen tedavisi ile devam etti.ama yıllar sonra anladım ki pko da kullanılan şeker ilaçlarıda çok önemliymiş ve ben bu zaman kadar hiç kullanmadım.sizler hepiniz bu ilacı kullanıyormusunuz?yani pko insülin direnci yaptıgı için bu ilaç pko için olmazsa olmazmı?aklım çok karıştı

Benimde bugün adetimin 3. günüydü tahlilleri yaptırmaya gittim 4 ayrı seferde 4 kan ve idrar aldılar bir tahlil cmt çıkacakmış? sizinde böyle mi oldu tahliller?

canım çift rahim duymuştum çok geçmiş olsun bir dahaki sefere dinlenerek ve yatarak geçirmelisin gebelik sürecini...ben progestan ya da duphaston içiyorum iki hap da progesteron içeriyor ikisinden de memnunum... ancak 19. gün değil ben normal adet tarihimi bekliyorum ondan sonra başlamazsa haplara başlıyorum doktorum böyle önerdi çünkü yumurtlama şansımız da var hiç yok değil eğer yumurtlama olursa adet de oluyor ya bu sebepten ilacı içmek için acele etmiyorum... bekliyorum yumurtlama olsun diye gebelik olabilsin diye çünkü benim yumurtalarım geç gelişiyor...eğerki yumurtlama olmadıysa adet görmüyorum o zaman içiyorum progestanı ben bu şekilde dengeliyorum şimdilik...
sana 19. gün iç dediyse öyle iç tabi değiştirme farlutal da progesteron içeriyor ancak progestan en etkilisi ben hepsini denediğimden biliyorum...
klomifen sitrat tarzı haplara da henüz başlamak için kendi adıma erken olduğunu düşündüm çünkü eşimle 5 aydır korunmuyoruz daha erken....
bahsettiğim spor plates kuzenim plates eğitmeni o çalıştırdı beni 1 haftada bile çok yararını gördüm ancak dvd alıp yapmakla olmaz platesin kursuna gitmeni tavsiye ederim...çünkü baş şekli ayak el şekillerine dikkat edilerek yapılması gereken bir egzersiz bu... kasıkları bacakları karnı çalıştıran egzersizleri var beni hem rahatlatıyor hem de kilo vermeme yardımcı...
öptüm canım inşallah tedavilerinden bir an önce sonuç alırsın...

Son düzenleme:

canım herkeste yumurtlamada akıntı olmuyor... ateşte çoğu insanda zaman zaman yükselebilir... bence bu kadar bu tarz şeylerin üstüne düşme akışına bırak çok kafaya takmamak gerek yoksa hormonlarımız iyice deliriyor...
bu arada ben sıkı çalışıyorum :)
hem de kendi gayretlerimle bakalım neler olacak?

kilo verememe sorununuz varsa evet şeker hapları yani metformin işe yarıyor.... ancak egzersiz ve diyet ile kilo verebileceğinizi düşünüyorsanız eğer bence şeker metformin haplarına gerek yok....
doğum kontrol haplarına da gerek yok....progestan ile de adet görebilirsiniz.... yumurtlamanın olabileceği ki bizlerde çok seyrek oluyor o sayılı günlerde korunursunuz yeterli olur bence... dk haplarının yan etkileri çok ben de 5 yıl içmiştim kalp çarpıntıları nefes darlığı krize kadar gitti hemn bıraktım yine de siz bilirsiniz...

Benimde bugün adetimin 3. günüydü tahlilleri yaptırmaya gittim 4 ayrı seferde 4 kan ve idrar aldılar bir tahlil cmt çıkacakmış? sizinde böyle mi oldu tahliller?

bende tek seferde alınan kandan 5 hormona bakılmıştı.... belki başka şeyler de gördü sizde sistit vs.iltihap gibi bundan sebep idrar almış olabilir....tedavi için ne diyecek bekleyin sonucu yazarsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…