Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

stres herşeye engel bence de hiç düşünme pko için girme internete başka şeylerle oyala kendini canım film izle çık dolaş yürüyüşler yap hava al mutlaka daha iyi gelecektir...

yazdıkların çok mantıklı geldi kan şekerini ölçtür mutlaka açlık ve tokluk bakarlar...
sonra da akışına bırak bence de korunma 2. çocuk da düşünüyorsan korunma ve akışına bırak canım aklını da rahatlat çok işe yarıyor...

Son düzenleme:

psikolojik olabilir canım o zamanki stres bozmuştur yumurtlama düzenini bu da mümkün.... sıkılma üzülme tamam mı hiçbirşeyi dert etme bazen bunu yapmak kolay olmuyor belki ama hayata bir kere geliyoruz ve en iyi şekilde değerlendirmek gerekli diye düşünüyorum...
eşinde de sen dede sorun çıkmayacak gör bak... stres etmeyin yeterki... bazen çok sağlıklı eşlerin bile 3-4 yıl bu sebepten kafaya taktıkları için çocukları olamayabiliyor...

biricik hoş geldin nihayet ya...
dinlen bol bol tamam mı....

hoşbulduk bicimciimmm, valla sakin hayatımı özlemişim ne yalan söyliyim...

yalnız son zamanlarda sağlıklı beslenmeme ve sporuma dikkat edemedim, kısmetse yarın yine başlıyorum...sende gezdin galiba ve ondan kafan dağıldı ve regl oldun..

şu metformini artık düşün derim....

ayy kac gunde gelıo bılemıyorumkı evlenmeden once d.kntrol hapı kullanıodum ozamanlar saatını bıle bılıyodum ama evlendıkten sonra ılacıda bıraktım gunumden 10 gun gecınce hemen farlutal ıcıyodum yanı tam olarak bende bılmıyorum normal zamanı ne.aslında sabredıp bekleseydım 2 aya kalmaz gelırdı heralde ama hep acelecıyım ıste.progestanı 3 aydır kullanıyorum umarım ıse yarar

evet 1hafta gezdim :)
hava değişikliği çok iyi geldiçalışmayan hormonlarım çalıştı ve kendiliğinden regl oldum adet günümden 4 gün önce geldi..yumurtlamış olabileceğimi düşünüyorum çünkü ben kendim regl olduğumda böyle oluyor yani yumurtlamadan regl olamıyorum ben....bakalım diğer aylar daha iyi anlarım yumurtlama olup olmadığımı....
metformini düşünüyorum tabiki... bu ay öyle mutlu oldum ki ilaçsız düzenli geldi diye bu sebeple başka bişey düşünemedim...çıkıp ilaç bile almadım o kadar emindim regl olacağımı hissettim resmen..
canım sporuna devam et plates uygulayabiliyorsan en faydalısı ve az yoranı o dene istersen bana çok faydası oldu...

progestan bende çok işe yaradı inanılmaz bir söktürücü daha ilaç bitmeden başlatıyor regli ve ben 1 ay farlutal 3 ay da progestan kullandım sonraki ay tam vaktinde kendim adet gördüm... bundan sonra da böyle gideceğine inanıyorum...progestan bende mucizevi bir ilaç etkisi yaptı ve bol kanama olduğundan da yumurtalık kistlerini de parçalayıp atılmasını sağlıyor...
progestanı adet görmezsen normal adet günün gelip de görmezsen sabah 1 akşam 1 içmeye başlıyorsun ve 10 günü tamamlamadan da adeti getiriyor kanamayı gördüğün anda kesiyorsun hapı....

Son düzenleme:

canım bende farlutal ıctım beklemedeyım sımdı dun bıttı on gun ıcınde gelmesı gerekıyor yuruyuslere elımden geldıgı kadar devam edıcem ve sana sunu soleyeyım yumurtlamıssındır mutlaka helede normal tarıhınden erken geldıyse dha da gusel bır durum kesınlıkle mutluluk cok onemlı cok

yıne topıcte sessızlık hakım
ben adetımın 23.gunude yanı duphastona basladım aslında 15.gunu falan baslanması gerekıyomus bıdahakı aya oyle yapıcam bı duzenlı kullanayım bakalım ne olck.ya klomen hanı etkılı bı ılactı bırakıldıktan sonrada etkısı devam edebılıyodu benım nıye bu ay kendılıgınden olmadıkı yumurtam kafama taktım sımdı.bıde hanı ılk denedıgımde yumurta olmamıstı ya 2.de buyumustu sımdı bu ay yınemı sadece yumurtalık uyarılcak ya olmazsa bu ayda???

selam kızlar nasılsınız?* bende bugün gittim doktora yumurtalarım 15mm 1 tane 13 mm 1 tane 5 6 mm de çokmuş ama prolaktinim yüksek çıktı 1 ay daha bekleyeceğim ufff... pko yumurtlayamama değilmiydi? benmi yanlış biliyorum.. yumurtluyorum ya işte.. he daha büyürmü bilmiyorum tabiki 1 ay da beklicem sonuçta

Son düzenleme:

şimdi şöyle birşey var.. ben aslında hiç bebek istemiyordum.. ama geçen sene doktor aklıma soktu, zaten sıkıntılı bir durumun var bence artık çalışmaya başla dedi.. ilaçları bıraktım ve adet olamama hemen başgösterdi.. ee baktım olmuyo, bende Ankara'da kendime bir doktor buldum ve şimdilik herşey iyi gidiyor.. erken menapoz vs bunların hepsine geçmişte bakıldı zaten.. en sonunda psikolojik olabilme ihtimali üzerine düşüldü.. bende artık hiç umursamıyorum.. olmadığı zamanlarda ilaçla getiriyorum.. doktor bununla yaşamaya alışmalısın diyo sürekli.. ve çok da zorlu bir hasta profili çizmediğimi de söylüyor.. neyse ben kendimi pkolu gibi hissediyorum.. doktora da söylüyorum sana kesinlikle pkosun diyemeyiz hormon değerlerin düzgün seyrediyor diyor.. falan filan işte.. ama metformin içiyorum, önümüzdeki aydan itibaren yumurta takibi vs yapılıcak..
bindim bir alamete gidiyorum bakalım.. umarım hayırlısı olur.. bir kaç ay deneyeceğim bakalım.. inşallah çok uğraşmadan herşey yoluna girer..

aynen dediğin gibi hayata bir kez geliyoruz.. şu an sıkıntılarımız pek yok.. çok şükür herşey yolunda.. biraz ekonomik sıkıntılar var ama gelip geçici şeyler bunlar da.. illa çocuk diye bir takıntımız yok zaten.. sadece deneyip görmek istiyoruz olup olmayacağını.. olursa çok sevineceğiz olmazsa da kendimizi paralamayacağız.. elbet uygun vakti zamanı vardır.. Rabbim herşeyi kararlamıştır hakkımızda nasılsa..

** ikinize de çok teşekkür ediyorum.. iyi ki bu site var

tuncss
tabi ben mesela hiç adet göreceğimi ummadığım bir zamanda erkenden ve kendiliğinden adetim geldi hem de sancılı ve normal geldi...demekki çok kafaya takmayıp düşünmeyince hormonal denge bozulmuyor ve kendi kendine oluyor... şimdi takmıyorum artık kafama önceleri düşünüyordum hep olacak mı acaba yumurtladım mı neden hormonum bozuk falan diye ama sonra baktım da kendiliğinden kafaya takmadığımda düzelmeye başladı bu sebeple bende akışına bırakacağım.... umutlu ol sen de bence....
ben de sizlerle patlaştıkça mutlu oluyorum iyi ki varsınız :)

bi denk gelemedik de ondan :)
duphastona ben de 23. gün başlayıp 6 gün sabah akşam içtiğimde çok çok kanamam olmuştu çok da iyi gelmişti... doğru başlamışsın yanlış değil... ben 23. günü başladığım için 6 gün içmiştim normalde 10 gün içiliyor ya.... yani seninki de yanlış değil...2gün içinde de ilacı bıraktıktan sonra söktürdü...
yumurtaların da gelişecektir merak etme düşünme onları bırak kendiliğinden olsun....
bu ay adetin gelsin 10.günden itibaren bakarsın kaç yumurta var ve kaç mm gidersin canım doktora...
ya da dediğim gibi düşünme rahat tut içini ve akışına bırak...
ben duphastondan sonraki ay 24. gün kendiliğinden regl oldum işte... iyi gelecek diye düşün neden olmuyor diye düşünme...

Son düzenleme:
arkadaşlar bişey sormak isityorum bugün adetimin 3. günü hormon testimi yaptırdım pazartesi sonuçlar çıkcak bundan sonra beni neler bekliyo bu aşamadan geçen arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim

hormon sonuçlarını yazarsın canım bize çocuk mu istiyorsun öyleyse ona göre tedavi olur...
yumurta takibi yaptırmıştım ben progesterona bakılmıştı 21. gün çok azdı... progesteron takviyesi aldım...
şu anda durumum çok daha iyi....hormonlarda LH FsH dengesi mühim...
kan şekerime de bakılmıştı açlık tokluk ve şeker yüklemesi onun sonuçları da iyiydi ancak yine de sonraki aylarda metformin
kullanmayı düşünebilirim...
kişiye göre tedavi oluyor aslında kafadan bişey demek yanlış...
yumurta çalışma durumuna göre ve hormonlarının durumuna göre doktorun tedavi sürecini başlatır...
nerede yaşıyorsun hangi doktora gittin?

Son düzenleme:

canım dupaston adeti söktürüp daha sonra yumurta gelişmesinemi yardımcı oluyor tam anlşayamadım.

canım dupaston adeti söktürüp daha sonra yumurta gelişmesinemi yardımcı oluyor tam anlşayamadım.

yumurta gelişimine yardımcı değil bunun için verilmez sadece adet söktürücü ancak benim yumurtalarıma yaramış olabilir çünkü ilk defa uzun zamandan beri mayıs ayında bu ay oldu yumurta gelişimi ama tesadüf tamamen...
benim orada bahsetmek istediğim pkoda yumurta gelişimi çatlaması nadir de olsa kendiliğinden de olabiliyor bu sebeple çok düşünme oraya takılı kalma aklını dağıt demek istedim orada...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…