ben de yarın doktora gidicem ,yumurtam buyumemişti ilaçla..tekrar bakıcak ..inşallah büyümüştür bu sefer.. sonra haftaya çalışmalar başlarrrr.
yalnız ben ne stresli bir insanmışım,kendimi tanıyamıyorum artık..Sizin hikayelerinizde olumlu ya da olumsuz bişey okuyunca daha çok heyecan yapıyorum nedense.
1 hafta buralarda olmayayım en iyisi.bana dua edin kızlar çooook stres yapıyorum.düşüncelerimi başka şeylere yönlendireyim..herkese bol yumurtalı günler
yanıtın için çok teşekkür ederim.aslında diyetle kilo verebiliyorum öyle çok bi kilo sorunum da yok.ama gün içinde kan şekerimin düştüğünü sıklıkla hissediyorum.tüm belirtiler var.bu sebeple sanırım insülin direncini ölçtürüp ona göre hareket etmek en mantıklısı olucak.
doğum kontrol hapını 2.5 yıldır kullanıyorum.önce çok yan etkisini görmedim ama şimdi sanki baş ağrısı,halsizlik yapıyor gibi hissediyorum.birde açıkcası tekrar bi bebek düşüncesi var kafamda.oğlum 3 yaşında ve bizler hemen hamile kalamadığımızdan hamile kalana kadar geçecek olan süreyide düşünerek hapı bırakmayı düşünüyorum.
bu esnada sadece soğan kürü ..vs..deneyip adetlerim düzenli olacakmı diye bi deneme sürecine girebilirim diye düşündüm.
evet canım senın ıcın gercekten de erken bende 6 aylık evlıyken tedavıye baslamıstyım plates kursu sımdılık yatmak zorunda o zaman cunku burada bulacagımı hıc zannetmıyorum kılo vermemde bır sıkıntı yok cok kıloluyum ama bogazmı tutunca verıyorum yanı bu kadar basıt bıde yuruyuslere cıkıyoruz esımle ılk hedef 80 kı o kılolardayken hep duzenlı adet gorurdum hıc sıkayetlerım yoktu tuylenme falan da yoktu ve stres cok onemlı ben ogretmenım ve ılk tayınım esımden uzak bır yerdeydı doguda ve orada bu hastalık benı buldu stres cok ama cok onemlı bu yuzden su aralar cok relaksım yanı canım bıde seker hapı ıcmıyormusun sen sadece kılo vermeye yardımcı degıl ınsulın dırencını kırdıgı ıcın daha kalıtelı yumurtlamayı saglıyormus bu arada kac yasındasın hade bakalım ınsallah en kısa zamanda bebeklerımıze kavsuruz
kayram ben 30 yaşındayım...
metformine başlamadım egzersizlerle idare ediyorum ama gerekli görürsem başlayacağım....
zaten aklını dağıttın mı rahatladın mı ilaçsız da adet gelebiliyor bunu bu ay gördüm... uzun zamandan beri ilk defa ilaçsız regl oldum... yani psikolojik durumumuz biçok şeyden daha önemli diye düşünüyorum...canım inşallah sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun isteyen herkes kavuşur inşallah :)
bu arada yürüyüşlerine devam et çok iyi geliyor kesinlikle...
şimdi şöyle bir durum var ki.. benim kistlerim çok entresandır 3-4 ay üst üste adet olduğumda hemen yok oluyorlar.. senelerdir doktorlar da buna şaşıyorlar.. yani ben öyle kesin pkoluyum diyemiyorum.. hiçbir doktor da bana bunu söylemiyo, söyleyemiyo daha doğrusu.. çünki hormon değerlerim normal seviyelerde.. sadece 2 yıl önce bir kez lh- fsh dengesi şaşmıştı.. ama 3 ay önceki testlerde değerler normal seviyede.. ben yumurtlayamıyorum ve dolayısı ile adet olamıyorum.. o kadar çok doktor gezdim ki, sonuç hep aynı.. ve artık bir çoğu bana psikolojik olabileceğini söylüyor.. neyse benim hikaye bayaa karışık.. 99 adapazarı depreminden sonra ben hiç düzenli adet olamadım.. hep ilaç takviyesi, ilacı bıraktığımda da hep 3-4-5-6-7 ay sürdü adet olabilmem.. ya da bekleyemedim ilaçla getirdim.. en son geçen sene aralıkta ilaçları bıraktım ve ben temmuza kadar sadece 2 kez adet oldum, temmuzda ilaç takviyesi sonra yine aralığa kadar hiç olmadı.. aralık sonrasında doktor kontrolleri yine ve artık bebek için çalışma vakti.. geçen sene aralıktan sonra hiç korunmadım ama olmadı da tabi.. olacak, elbet bir gün benim de bebeğim olacak.. şimdi haftaya kontroller var, eşime de bakmak istedi doktor.. en baştan herşeyi bilelim öyle devam edelim yolumuza dedi.. cuma günü ak koyun kara koyun çıkacak ortaya..
kusura bakmayın uzattım yine biraz ama idare edin
biricik hoş geldin nihayet ya...
dinlen bol bol tamam mı....
ama menapoza erken girmemek için elimizden geldiğince uğraşmamız gerek...hem bence daha rahat 30 senen var, 29 olduğuna göre...
kemik erimesi gibi bir sürü hastalık çıkıcak sonra ortaya..mutlaka düzenli adet görmek şart,
senin ortalama kaç günde oluyordu? bazen söktürmek istiyorsun biliyorum gecikince....
şu progestan ilacı bakalım sende nasıl olucak???
hoşbulduk bicimciimmm, valla sakin hayatımı özlemişim ne yalan söyliyim...
yalnız son zamanlarda sağlıklı beslenmeme ve sporuma dikkat edemedim, kısmetse yarın yine başlıyorum...sende gezdin galiba ve ondan kafan dağıldı ve regl oldun..
şu metformini artık düşün derim....
ayy kac gunde gelıo bılemıyorumkı evlenmeden once d.kntrol hapı kullanıodum ozamanlar saatını bıle bılıyodum ama evlendıkten sonra ılacıda bıraktım gunumden 10 gun gecınce hemen farlutal ıcıyodum yanı tam olarak bende bılmıyorum normal zamanı ne.aslında sabredıp bekleseydım 2 aya kalmaz gelırdı heralde ama hep acelecıyım ıste.progestanı 3 aydır kullanıyorum umarım ıse yarar
evet 1hafta gezdim :)
hava değişikliği çok iyi geldiçalışmayan hormonlarım çalıştı ve kendiliğinden regl oldum adet günümden 4 gün önce geldi..yumurtlamış olabileceğimi düşünüyorum çünkü ben kendim regl olduğumda böyle oluyor yani yumurtlamadan regl olamıyorum ben....bakalım diğer aylar daha iyi anlarım yumurtlama olup olmadığımı....
metformini düşünüyorum tabiki... bu ay öyle mutlu oldum ki ilaçsız düzenli geldi diye bu sebeple başka bişey düşünemedim...çıkıp ilaç bile almadım o kadar emindim regl olacağımı hissettim resmen..
canım sporuna devam et plates uygulayabiliyorsan en faydalısı ve az yoranı o dene istersen bana çok faydası oldu...
hhıımm anladım ama ....SENİN YUMURTLAMANLA ADET OLMANIN HİÇBİR İLGİSİ YOK, ONU BAŞTAN SÖYLİYİM...ADET OLABİLİRSİN AMA YUMURTLAMAZSIN, O AYRI KONU....
BENCE BİR ERKEN MENAPOZ TESTİ YANİ YUMURTA REZERVİ TESTİ YAPMAN GEREKLİ...
eğer bu kistcikler belirli aralarla yok oluyorsa ve hormonlar normal ise, polikistik over söz konusu değildir...
burada en önemli olan şey hormonlardır zaten. ben tabiki doktorlardan daha iyi bilemem ama inan bir çoğumuz burada aylarca bu konuyu araştırdık ve ben gerek TR de gerekse yurtdışında yaptım araştırmalar. senin sorunun anovulasyon ve adet olamamak bence..pko değil...hadi anovulasyonu klomen ile halledebilirsin ama adet olmanın üzerine mutlaka düşmelisin...
daha bugün TV de izledim sabah..bir kadın mutlaka adet olmalı, olmazsa rahim duvarı yıllar içinde kalınlaşıp rahim kanserine yakalanabilir dendi...seni korkutmak gibi olmasın, ben sadece bunun açabileciği yolu yazıyorum...mutlaka bu konuda UZMAN bir doktor bulmalısın, olmadı tüp bebek denemelisin, doğumdan sonra kadının tüm hücreleri yenilendiği için, senin için tamamen farklı olabilir
durum psikolojik ise (ki bunu hep son çare olarak söylüyor doktorlar, yani söyliyecek başka bir şeyleri kalmadığı zaman) bence ara verip, kafandan atmalısın bebek işini...
yani çok bilmişlik etmiş gibi oldum canım ama bizde bu yollardan geçtiğimiz için, aynı şeyleri ya da buna yakın şeyleri yaşadığımız için böyle konuşuyorum....
hayırlısı olsun, seninde güzel haberlerini alırız inşallah
psikolojik olabilir canım o zamanki stres bozmuştur yumurtlama düzenini bu da mümkün.... sıkılma üzülme tamam mı hiçbirşeyi dert etme bazen bunu yapmak kolay olmuyor belki ama hayata bir kere geliyoruz ve en iyi şekilde değerlendirmek gerekli diye düşünüyorum...
eşinde de sen dede sorun çıkmayacak gör bak... stres etmeyin yeterki... bazen çok sağlıklı eşlerin bile 3-4 yıl bu sebepten kafaya taktıkları için çocukları olamayabiliyor...
yıne topıcte sessızlık hakım
ben adetımın 23.gunude yanı duphastona basladım aslında 15.gunu falan baslanması gerekıyomus bıdahakı aya oyle yapıcam bı duzenlı kullanayım bakalım ne olck.ya klomen hanı etkılı bı ılactı bırakıldıktan sonrada etkısı devam edebılıyodu benım nıye bu ay kendılıgınden olmadıkı yumurtam kafama taktım sımdı.bıde hanı ılk denedıgımde yumurta olmamıstı ya 2.de buyumustu sımdı bu ay yınemı sadece yumurtalık uyarılcak ya olmazsa bu ayda???
arkadaşlar bişey sormak isityorum bugün adetimin 3. günü hormon testimi yaptırdım pazartesi sonuçlar çıkcak bundan sonra beni neler bekliyo bu aşamadan geçen arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim
bi denk gelemedik de ondan :)
duphastona ben de 23. gün başlayıp 6 gün sabah akşam içtiğimde çok çok kanamam olmuştu çok da iyi gelmişti... doğru başlamışsın yanlış değil... ben 23. günü başladığım için 6 gün içmiştim normalde 10 gün içiliyor ya.... yani seninki de yanlış değil...2gün içinde de ilacı bıraktıktan sonra söktürdü...
yumurtaların da gelişecektir merak etme düşünme onları bırak kendiliğinden olsun....
bu ay adetin gelsin 10.günden itibaren bakarsın kaç yumurta var ve kaç mm gidersin canım doktora...
ya da dediğim gibi düşünme rahat tut içini ve akışına bırak...
ben duphastondan sonraki ay 24. gün kendiliğinden regl oldum işte... iyi gelecek diye düşün neden olmuyor diye düşünme...
canım dupaston adeti söktürüp daha sonra yumurta gelişmesinemi yardımcı oluyor tam anlşayamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?