bende tek seferde alınan kandan 5 hormona bakılmıştı.... belki başka şeyler de gördü sizde sistit vs.iltihap gibi bundan sebep idrar almış olabilir....tedavi için ne diyecek bekleyin sonucu yazarsınız...
kilo verememe sorununuz varsa evet şeker hapları yani metformin işe yarıyor.... ancak egzersiz ve diyet ile kilo verebileceğinizi düşünüyorsanız eğer bence şeker metformin haplarına gerek yok....
doğum kontrol haplarına da gerek yok....progestan ile de adet görebilirsiniz.... yumurtlamanın olabileceği ki bizlerde çok seyrek oluyor o sayılı günlerde korunursunuz yeterli olur bence... dk haplarının yan etkileri çok ben de 5 yıl içmiştim kalp çarpıntıları nefes darlığı krize kadar gitti hemn bıraktım yine de siz bilirsiniz...
evet canım senın ıcın gercekten de erken bende 6 aylık evlıyken tedavıye baslamıstyım plates kursu sımdılık yatmak zorunda o zaman cunku burada bulacagımı hıc zannetmıyorum kılo vermemde bır sıkıntı yok cok kıloluyum ama bogazmı tutunca verıyorum yanı bu kadar basıt bıde yuruyuslere cıkıyoruz esımle ılk hedef 80 kı o kılolardayken hep duzenlı adet gorurdum hıc sıkayetlerım yoktu tuylenme falan da yoktu ve stres cok onemlı ben ogretmenım ve ılk tayınım esımden uzak bır yerdeydı doguda ve orada bu hastalık benı buldu stres cok ama cok onemlı bu yuzden su aralar cok relaksım yanı canım bıde seker hapı ıcmıyormusun sen sadece kılo vermeye yardımcı degıl ınsulın dırencını kırdıgı ıcın daha kalıtelı yumurtlamayı saglıyormus bu arada kac yasındasın hade bakalım ınsallah en kısa zamanda bebeklerımıze kavsuruzcanım çift rahim duymuştum çok geçmiş olsun bir dahaki sefere dinlenerek ve yatarak geçirmelisin gebelik sürecini...ben progestan ya da duphaston içiyorum iki hap da progesteron içeriyor ikisinden de memnunum... ancak 19. gün değil ben normal adet tarihimi bekliyorum ondan sonra başlamazsa haplara başlıyorum doktorum böyle önerdi çünkü yumurtlama şansımız da var hiç yok değil eğer yumurtlama olursa adet de oluyor ya bu sebepten ilacı içmek için acele etmiyorum... bekliyorum yumurtlama olsun diye gebelik olabilsin diye çünkü benim yumurtalarım geç gelişiyor...eğerki yumurtlama olmadıysa adet görmüyorum o zaman içiyorum progestanı ben bu şekilde dengeliyorum şimdilik...
sana 19. gün iç dediyse öyle iç tabi değiştirme farlutal da progesteron içeriyor ancak progestan en etkilisi ben hepsini denediğimden biliyorum...
klomifen sitrat tarzı haplara da henüz başlamak için kendi adıma erken olduğunu düşündüm çünkü eşimle 5 aydır korunmuyoruz daha erken....
bahsettiğim spor plates kuzenim plates eğitmeni o çalıştırdı beni 1 haftada bile çok yararını gördüm ancak dvd alıp yapmakla olmaz platesin kursuna gitmeni tavsiye ederim...çünkü baş şekli ayak el şekillerine dikkat edilerek yapılması gereken bir egzersiz bu... kasıkları bacakları karnı çalıştıran egzersizleri var beni hem rahatlatıyor hem de kilo vermeme yardımcı...
öptüm canım inşallah tedavilerinden bir an önce sonuç alırsın...
arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım. PCOS dan şüphelenip doktora gittim son kan tahlili sonuçlarımı p.tesi alıcam ama pcos var mı yok mu ben de anlayamadım :) obeziteye yakın kilolu olurmuş o hastalar ben aksine çok zayıfım, ayrıca insülin seviyem de normalin çok çok altında normal değer aralığı 6-10 iken bende 2 :) adet düzensizliğimde yok fakat tek sorun tüylenme ve onları aldırdığımda da sivilce gibi alerjilerin çıkması.. Bu konuda bilgisi olan birileri beni de aydınlatabilir mi? Şimdiden çok sağolun
selam kızlar ben dönddümmm...
misafirleri sabah yolladım, artık kimseyi doğuma kadar istemiyorum valla!!!!
tam 1 aydır koşturmacam bitmemişti, sakin hayatıma bugünden itibaren devam inşallah!
misafirim varken hiç ilişki olmadı, hep geç yatıldı, eşim zaten önceden uyudu genelde!!!
şimdi konsantre zamanı!!!
canım herkeste yumurtlamada akıntı olmuyor... ateşte çoğu insanda zaman zaman yükselebilir... bence bu kadar bu tarz şeylerin üstüne düşme akışına bırak çok kafaya takmamak gerek yoksa hormonlarımız iyice deliriyor...
bu arada ben sıkı çalışıyorum :)
hem de kendi gayretlerimle bakalım neler olacak?
ohh be sonunda gittiler demek
günlerin boş geçmesine üzüldüm, ama evde de biri varken olmuyo ki
inşallah bundan sonra hayırlısı ile güzel verimli günler geçirirsin, hepbirlikte mutlu haberle seviniriz..
haftaya cuma kontrolüm var benimde.. çok heyecanlıyım.. inşallah kistciklerim yok olmuştur..
eveet gelelım sonuclara sımdı benım adetımın 22.gunu ve ben 2 gun once yumurtladım gıbı bısıler oldu ama sonuca gore yumurtlamamısımbugunde yaptırdıgım testlerı yazayım sızde bılgınız dahılınde bı yorumlayın bakalım devlet dr.ları saolsun bısı acıklamıo.
Progesteron 1.48
folıculer :0.2-1.5
ovulat. Faz. :0.8-3
luteal :1.7-27 (bıraz daha zorlasam olcaktı galıba:))
post.menopoz:0.1-0.8
aclık ınsulın:7.31
normal deger2.6-24.9)
tokluk ınsulın 20.43
normal deger18-56)
glukoz(akş):81
normal deger: (74-110)
tokluk kansekerı:60
bunun degerı yazmıyo boyle ıste hastalık hastası olcam yakında:))duphastonumuda aldım bugun baslıcam artık
bende dr.uma sormustum bunu bu kıstler d.kntrl hapıyla gecıyomus dedım aynen menopoza kadar onlar senle dedı basımın belası folkulcukler.bende ıkı supuge yapıom bı buraya bakıom balkonumuda yıkayım ooff sonrada yemek faslı sıkıldım hep aynı seylerden yaa
neden bu kadar şeye bakıldıki canım?
sadece progesteron yeterliydi....yumurtlaman için değerin 8 in üzerinde olması gerekir...
sende 1.48
bu ay klomensiz denedin değilmi?
bırıcık canım bak hazır evde kımsecıklerde olmucak sende bu ay gun asırı calısmalara hız verde bu ay sen guldur bızı valla gına geldı artık bırımızde hamıs kalsın sevınelım yaa
canım içini ferah tut! gerçi bu havada çok zor! pehhh iğrenç bu neya, bu yıl hiç ısımıycak, bahar gelmiycekkk!!!!!
bu dönem elbette geçicektir, sabırlı omaya bak..benimde sinirlerim yerinden oynadı 1 ay ama hep önüne bak dedim kendime, sakinleşmek için....
baharı gormeden yaza gecıs yapcaz sanırım.bakıoz canım onumuzede adetımın tarıhını bıle bılememk cok sıkıo benı ılaclarla her ay duzenlı oluoz ıste ne yapalım menpoza ne kaldı zaten ortalama bı 15 sene sonra kurtulurum:))
öncelikle saol canım, artık önüme bakıcam...
eğer yumurtalıklarındaki kistciklerden bahsediyorsan, onlar asla gitmiycek...doğum kontrol hapıyla gideceğini çoğu insan zannediyor ama gitseydi bende giderdi, çünkü ben 10 yıl kullandım d.kontr. hapı..
ayrca onlara kist demiyelim, içi sıvı dolu çatlayamayan kesecikler...eğer hormonlarında sorun yoksa, düzenli adet görüp yumurtluyorsan onların hiç önemi yok zaten. ben düzenli adet görüyorum, hormonlar çok yüksek değil, o yüzden doktorumunda dediği gibi pek önemi yok onların. yani menapoza kadar seninle onlar....
sadece daha fazla oluşmaması için uğraşmak zorundasın....
şimdi şöyle bir durum var ki.. benim kistlerim çok entresandır 3-4 ay üst üste adet olduğumda hemen yok oluyorlar.. senelerdir doktorlar da buna şaşıyorlar.. yani ben öyle kesin pkoluyum diyemiyorum.. hiçbir doktor da bana bunu söylemiyo, söyleyemiyo daha doğrusu.. çünki hormon değerlerim normal seviyelerde.. sadece 2 yıl önce bir kez lh- fsh dengesi şaşmıştı.. ama 3 ay önceki testlerde değerler normal seviyede.. ben yumurtlayamıyorum ve dolayısı ile adet olamıyorum.. o kadar çok doktor gezdim ki, sonuç hep aynı.. ve artık bir çoğu bana psikolojik olabileceğini söylüyor.. neyse benim hikaye bayaa karışık.. 99 adapazarı depreminden sonra ben hiç düzenli adet olamadım.. hep ilaç takviyesi, ilacı bıraktığımda da hep 3-4-5-6-7 ay sürdü adet olabilmem.. ya da bekleyemedim ilaçla getirdim.. en son geçen sene aralıkta ilaçları bıraktım ve ben temmuza kadar sadece 2 kez adet oldum, temmuzda ilaç takviyesi sonra yine aralığa kadar hiç olmadı.. aralık sonrasında doktor kontrolleri yine ve artık bebek için çalışma vakti.. geçen sene aralıktan sonra hiç korunmadım ama olmadı da tabi.. olacak, elbet bir gün benim de bebeğim olacak.. şimdi haftaya kontroller var, eşime de bakmak istedi doktor.. en baştan herşeyi bilelim öyle devam edelim yolumuza dedi.. cuma günü ak koyun kara koyun çıkacak ortaya..
kusura bakmayın uzattım yine biraz ama idare edin
Hadi ya korktum şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?