Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ben de yarın doktora gidicem ,yumurtam buyumemişti ilaçla..tekrar bakıcak ..inşallah büyümüştür bu sefer.. sonra haftaya çalışmalar başlarrrr.
yalnız ben ne stresli bir insanmışım,kendimi tanıyamıyorum artık..Sizin hikayelerinizde olumlu ya da olumsuz bişey okuyunca daha çok heyecan yapıyorum nedense.
1 hafta buralarda olmayayım en iyisi.bana dua edin kızlar çooook stres yapıyorum.düşüncelerimi başka şeylere yönlendireyim..herkese bol yumurtalı günler

yanıtın için çok teşekkür ederim.aslında diyetle kilo verebiliyorum öyle çok bi kilo sorunum da yok.ama gün içinde kan şekerimin düştüğünü sıklıkla hissediyorum.tüm belirtiler var.bu sebeple sanırım insülin direncini ölçtürüp ona göre hareket etmek en mantıklısı olucak.
doğum kontrol hapını 2.5 yıldır kullanıyorum.önce çok yan etkisini görmedim ama şimdi sanki baş ağrısı,halsizlik yapıyor gibi hissediyorum.birde açıkcası tekrar bi bebek düşüncesi var kafamda.oğlum 3 yaşında ve bizler hemen hamile kalamadığımızdan hamile kalana kadar geçecek olan süreyide düşünerek hapı bırakmayı düşünüyorum.
bu esnada sadece soğan kürü ..vs..deneyip adetlerim düzenli olacakmı diye bi deneme sürecine girebilirim diye düşündüm.

arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım. PCOS dan şüphelenip doktora gittim son kan tahlili sonuçlarımı p.tesi alıcam ama pcos var mı yok mu ben de anlayamadım :) obeziteye yakın kilolu olurmuş o hastalar ben aksine çok zayıfım, ayrıca insülin seviyem de normalin çok çok altında normal değer aralığı 6-10 iken bende 2 :) adet düzensizliğimde yok fakat tek sorun tüylenme ve onları aldırdığımda da sivilce gibi alerjilerin çıkması.. Bu konuda bilgisi olan birileri beni de aydınlatabilir mi? Şimdiden çok sağolun

evet canım senın ıcın gercekten de erken bende 6 aylık evlıyken tedavıye baslamıstyım plates kursu sımdılık yatmak zorunda o zaman cunku burada bulacagımı hıc zannetmıyorum kılo vermemde bır sıkıntı yok cok kıloluyum ama bogazmı tutunca verıyorum yanı bu kadar basıt bıde yuruyuslere cıkıyoruz esımle ılk hedef 80 kı o kılolardayken hep duzenlı adet gorurdum hıc sıkayetlerım yoktu tuylenme falan da yoktu ve stres cok onemlı ben ogretmenım ve ılk tayınım esımden uzak bır yerdeydı doguda ve orada bu hastalık benı buldu stres cok ama cok onemlı bu yuzden su aralar cok relaksım yanı canım bıde seker hapı ıcmıyormusun sen sadece kılo vermeye yardımcı degıl ınsulın dırencını kırdıgı ıcın daha kalıtelı yumurtlamayı saglıyormus bu arada kac yasındasın hade bakalım ınsallah en kısa zamanda bebeklerımıze kavsuruz

canım merhaba oncelıkle bu hastalıgın kıloyla cok bı ılgısı yok gercekten de cok zayıf olan arkadaslar var pko olan sadece kılo oldukca daha da zorlasıyor hastalık durumu kan tahlılı ve ultrason muayenesınde ancak kesınlestırılebılır belırtıler yanıltıcı olabılır cunku pko genetık bır hastalıktır tamamen gecmez bunlar doktorumun verdıgı bılgıler ınsallah yardımcı olabılmısımdır

selam kızlar ben dönddümmm...

misafirleri sabah yolladım, artık kimseyi doğuma kadar istemiyorum valla!!!!

tam 1 aydır koşturmacam bitmemişti, sakin hayatıma bugünden itibaren devam inşallah!

misafirim varken hiç ilişki olmadı, hep geç yatıldı, eşim zaten önceden uyudu genelde!!!

şimdi konsantre zamanı!!!

ohh be sonunda gittiler demek
günlerin boş geçmesine üzüldüm, ama evde de biri varken olmuyo ki
inşallah bundan sonra hayırlısı ile güzel verimli günler geçirirsin, hepbirlikte mutlu haberle seviniriz..

haftaya cuma kontrolüm var benimde.. çok heyecanlıyım.. inşallah kistciklerim yok olmuştur..

:) bızde bu ay gun asırı moddayız ama yumos yok kuru sıkıyoz yane:))haklısın sende takmamak lazım ama bazen ımkansız oluyo ben bebekten cok adetlerımın duzene gırmesını ıstıyorum ama oda olmuyo neysekı baska bı problem yok herkez cok acele edıyosunuz sıkmayın kendınızı dıyo ozellıkle annem ve kayınvalıdem kucuk gosterıyorum ama yas 29 olcak.acelem bırazda bundan sanırım

öncelikle saol canım, artık önüme bakıcam...

eğer yumurtalıklarındaki kistciklerden bahsediyorsan, onlar asla gitmiycek...doğum kontrol hapıyla gideceğini çoğu insan zannediyor ama gitseydi bende giderdi, çünkü ben 10 yıl kullandım d.kontr. hapı..

ayrca onlara kist demiyelim, içi sıvı dolu çatlayamayan kesecikler...eğer hormonlarında sorun yoksa, düzenli adet görüp yumurtluyorsan onların hiç önemi yok zaten. ben düzenli adet görüyorum, hormonlar çok yüksek değil, o yüzden doktorumunda dediği gibi pek önemi yok onların. yani menapoza kadar seninle onlar....
sadece daha fazla oluşmaması için uğraşmak zorundasın....

bende dr.uma sormustum bunu bu kıstler d.kntrl hapıyla gecıyomus dedım aynen menopoza kadar onlar senle dedı basımın belası folkulcukler.bende ıkı supuge yapıom bı buraya bakıom balkonumuda yıkayım ooff sonrada yemek faslı sıkıldım hep aynı seylerden yaa

neden bu kadar şeye bakıldıki canım?
sadece progesteron yeterliydi....yumurtlaman için değerin 8 in üzerinde olması gerekir...
sende 1.48
bu ay klomensiz denedin değilmi?

bırıcık canım bak hazır evde kımsecıklerde olmucak sende bu ay gun asırı calısmalara hız verde bu ay sen guldur bızı valla gına geldı artık bırımızde hamıs kalsın sevınelım yaa

canım içini ferah tut! gerçi bu havada çok zor! pehhh iğrenç bu neya, bu yıl hiç ısımıycak, bahar gelmiycekkk!!!!!

bu dönem elbette geçicektir, sabırlı omaya bak..benimde sinirlerim yerinden oynadı 1 ay ama hep önüne bak dedim kendime, sakinleşmek için....

neden bu kadar şeye bakıldıki canım?
sadece progesteron yeterliydi....yumurtlaman için değerin 8 in üzerinde olması gerekir...
sende 1.48
bu ay klomensiz denedin değilmi?

ya ben sekerede bakılmasını ıstedım sadece ıstek uzerıne calısıo ya hastneler artık:) klomenı kullanmadım dıyolar ya yumurtalıklarda etkısı devam edıyo koca bı yalan yanı sekıl A yumurta gook.neyse progestana basladım adetım basladıgında klomenlı bı ay baslıcak:)

bırıcık canım bak hazır evde kımsecıklerde olmucak sende bu ay gun asırı calısmalara hız verde bu ay sen guldur bızı valla gına geldı artık bırımızde hamıs kalsın sevınelım yaa

benim verimli günlerim geçti, yumurtamda çatladı...şu an için ölesine ilişki olur, zaten .....
birdahaki ay'a tabanca gibi olucam )))
uzun zamandır hamiş haberleride alamadık değilmi?

baharı gormeden yaza gecıs yapcaz sanırım.bakıoz canım onumuzede adetımın tarıhını bıle bılememk cok sıkıo benı ılaclarla her ay duzenlı oluoz ıste ne yapalım menpoza ne kaldı zaten ortalama bı 15 sene sonra kurtulurum:))

ama menapoza erken girmemek için elimizden geldiğince uğraşmamız gerek...hem bence daha rahat 30 senen var, 29 olduğuna göre...
kemik erimesi gibi bir sürü hastalık çıkıcak sonra ortaya..mutlaka düzenli adet görmek şart,
senin ortalama kaç günde oluyordu? bazen söktürmek istiyorsun biliyorum gecikince....

şu progestan ilacı bakalım sende nasıl olucak???

şimdi şöyle bir durum var ki.. benim kistlerim çok entresandır 3-4 ay üst üste adet olduğumda hemen yok oluyorlar.. senelerdir doktorlar da buna şaşıyorlar.. yani ben öyle kesin pkoluyum diyemiyorum.. hiçbir doktor da bana bunu söylemiyo, söyleyemiyo daha doğrusu.. çünki hormon değerlerim normal seviyelerde.. sadece 2 yıl önce bir kez lh- fsh dengesi şaşmıştı.. ama 3 ay önceki testlerde değerler normal seviyede.. ben yumurtlayamıyorum ve dolayısı ile adet olamıyorum.. o kadar çok doktor gezdim ki, sonuç hep aynı.. ve artık bir çoğu bana psikolojik olabileceğini söylüyor.. neyse benim hikaye bayaa karışık.. 99 adapazarı depreminden sonra ben hiç düzenli adet olamadım.. hep ilaç takviyesi, ilacı bıraktığımda da hep 3-4-5-6-7 ay sürdü adet olabilmem.. ya da bekleyemedim ilaçla getirdim.. en son geçen sene aralıkta ilaçları bıraktım ve ben temmuza kadar sadece 2 kez adet oldum, temmuzda ilaç takviyesi sonra yine aralığa kadar hiç olmadı.. aralık sonrasında doktor kontrolleri yine ve artık bebek için çalışma vakti.. geçen sene aralıktan sonra hiç korunmadım ama olmadı da tabi.. olacak, elbet bir gün benim de bebeğim olacak.. şimdi haftaya kontroller var, eşime de bakmak istedi doktor.. en baştan herşeyi bilelim öyle devam edelim yolumuza dedi.. cuma günü ak koyun kara koyun çıkacak ortaya..

kusura bakmayın uzattım yine biraz ama idare edin

hhıımm anladım ama ....SENİN YUMURTLAMANLA ADET OLMANIN HİÇBİR İLGİSİ YOK, ONU BAŞTAN SÖYLİYİM...ADET OLABİLİRSİN AMA YUMURTLAMAZSIN, O AYRI KONU....

BENCE BİR ERKEN MENAPOZ TESTİ YANİ YUMURTA REZERVİ TESTİ YAPMAN GEREKLİ...
eğer bu kistcikler belirli aralarla yok oluyorsa ve hormonlar normal ise, polikistik over söz konusu değildir...
burada en önemli olan şey hormonlardır zaten. ben tabiki doktorlardan daha iyi bilemem ama inan bir çoğumuz burada aylarca bu konuyu araştırdık ve ben gerek TR de gerekse yurtdışında yaptım araştırmalar. senin sorunun anovulasyon ve adet olamamak bence..pko değil...hadi anovulasyonu klomen ile halledebilirsin ama adet olmanın üzerine mutlaka düşmelisin...
daha bugün TV de izledim sabah..bir kadın mutlaka adet olmalı, olmazsa rahim duvarı yıllar içinde kalınlaşıp rahim kanserine yakalanabilir dendi...seni korkutmak gibi olmasın, ben sadece bunun açabileciği yolu yazıyorum...mutlaka bu konuda UZMAN bir doktor bulmalısın, olmadı tüp bebek denemelisin, doğumdan sonra kadının tüm hücreleri yenilendiği için, senin için tamamen farklı olabilir

durum psikolojik ise (ki bunu hep son çare olarak söylüyor doktorlar, yani söyliyecek başka bir şeyleri kalmadığı zaman) bence ara verip, kafandan atmalısın bebek işini...
yani çok bilmişlik etmiş gibi oldum canım ama bizde bu yollardan geçtiğimiz için, aynı şeyleri ya da buna yakın şeyleri yaşadığımız için böyle konuşuyorum....
hayırlısı olsun, seninde güzel haberlerini alırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…