Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

valla ıyı dıyelım ıyı olalım ferıhayı ızlıom bu haftada o hamıle kalırsa hıc sasırmam:))

valla zaten dizilerde hamile kalan kalana maşallah bizlere de bulaşır inşallah :)
öylebir geçer zamankideki cemile de öyle oldu ya....çok seviyorum o diziyi...ferihayı izlemedim hiç...

Son düzenleme:
oohhh dizi muhabbeti...benimde eşim nöbetçi, bende ölesine bakıyorum ferihaya....

yalnız o emirin gıcık ufaklık kardeşi çıkınca hemen değiştiriyorum kanalı, böyle bir itici velet yok yaaa!!!

bizimkiler benzemesin!!!

:)
bizimkiler çok iyi huylu olsunlar :))
biricik sen bu ay ne durumdasın canım bebek için sordum haziranda istiyordun hadi inşallah :)

valla zaten dizilerde hamile kalan kalana maşallah bizlere de bulaşır inşallah :)
öylebir geçer zamankideki cemile de öyle oldu ya....çok seviyorum o diziyi...ferihayı izlemedim hiç...

nerde o gunler keske bulassa valla cemılede bıkerede hamıle kaldı sınır oldum onada

:)
bizimkiler çok iyi huylu olsunlar :))
biricik sen bu ay ne durumdasın canım bebek için sordum haziranda istiyordun hadi inşallah :)

canım benim yine ev maşallah doluydu ya, geçmiştede bahsettim...şaka gibi, tam verimli günlerimde yatılı misafirlerim vardı, dün yolladım!!! çok kötü oldu inan ve hiiçç değerlendiremedik!!!

şimdi evet haziranda iyice üstüne düşücem ve kimseyi istemiyorum artık evimde!!

valla şimdilik böyle

evet doğru demiştin ama olsun vardır bir hayır... haziranda her şey yolunda gitsin artık bu defa aksilik çıkmasın ve Allah gönlüne göre versin ya...
gelsin artık sıra ile bebişlerimiz :87:

evet doğru demiştin ama olsun vardır bir hayır... haziranda her şey yolunda gitsin artık bu defa aksilik çıkmasın ve Allah gönlüne göre versin ya...
gelsin artık sıra ile bebişlerimiz :87:

Amin canıımmm....
sendeki gelişme nedir? düzenli besleniyorsun ve yürüyüş den başka yani?

Amin canıımmm....
sendeki gelişme nedir? düzenli besleniyorsun ve yürüyüş den başka yani?

ben 5. aydır korunmuyorum öncesinde dk hapları ile korunuyordum kist atılsın vs diye neyse bu sebepten bir süre tedavisiz beklemeye karar verdim 5 ay az süre en az 1 yıl kendiliğinden bebek sahibi olamayanlara genelde tedavilere başlatıyorlar ya bakalım hayırlısı zamana bıraktım bu ay yumurtladığımı hissettim ilk defa emin olamasamda ama öyle olduğunu düşünüyorum istanbuldaydım gidemedim doktora sonra izmire geldim regl oldum işte böyle...
önümüzdeki ay da kısmet böyle giderse akışına bırakıp bol bol dua edip aklımı rahat tutup bu şekilde bebek gelsin diye bekleyeceğim...
platese yürüyüşe ve yediklerime de dikkat ediyorum....

canım sorunu olmayan çiftlerde 1 yıl..bizim gibilerinde derhal tedavi, özellikle yaş 30 un üstündeyse...
pko teşhisi konulan ve 1 yıl deneyin kendiğiliğnden diyen doktora, doktor demem ben zaten....
ama tabiki bazen ara vermemiz gerekiyor bu konuda haklısın, kafayı boşaltmak gerek...

evet ben de sanırım hazır hissetmedim kendimi o uzun tedavilere... böyle karar verdim... çok sabırsız davrandığımı farkettim... umutsuz baktığımı farkettim bu sebeple biraz daha zaman vermeye karar verdim.. içimden öyle geldi yani...
dediğin doğru pko da tedavinin hemn olduğunu benim gittiğim doktor da dedi... ama ben o tedavileri şu anda göze alamadım.... aklım tam bir rahatlasın da kendiliğinden olmazsa tabi ben de tüm o yorucu tedavi süreçlerinden geçeceğim...bakalım zaman ne gösterecek....
bir de ben en son 28 nisanda doktora gittiğimde her iki yumurtalığımda da iki küçük yumurta gelişimi vardı...
ve sanırım sağdaki çatladı gidemediğim için net diyemem ama sağ tarafımda şiddetli ağrı oldu o dönemlerde ve göğüsteki ağrı da oldu yani tüm belirtileri gösterdim ateş de vardı...

Son düzenleme:

hayırlısı canım...zaten sen ne zaman hazır olursan bu maratona, o zaman daha sağlıklı olucaktır....

hadi ben kaçtım, iyi akşamlar canlarım, dizide baydı
yüzüme maske yapiyim bari

pko evet yumurtlayamama ya da geç yumurta oluşumu geç gelişimi ve çatlayamamasıdır canım...
yumurtalık kistleri olarak dizilirler
yumurtluyorsan hiç sorun etme adetin de düzenli olur o zaman gebe kalma şansın da artar...
prolaktin için ne dedi doktor nasıl düzelecekmiş...

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı isticem kafam çok karışık.ben 2,5 yıllık evliyim 2 yıl doğum kontrol hapıyla korundum. 5 aydır da bebek istediğim için bıraktım.fakat adetlerim düzensizleşti çocuk da olmadı.doktora gittik adetin 3. günü yapmam için testler verdi.prolaktin 46,fsh 6.41,lh 9.88 çıktı. doktorum prolaktinimin yüksek çıktığını ve polikistik over olduğunu söyledi.bana prolaktinim yüksek olduğu için bebeğimin olmadığını söyledi.dostinex verdi haftada 2 tane 1 ay boyunca kullanamam için.bu prolaktinimi düşürecekmiş.1 ay sonra bebek olmazssa serophene ve progestan diye 2 ilaç ismi daha verdi bunlara başla dedi. şimdi ben anlamadım pko ve prolaktin birbiriyle mi alakalı.ya da nasıl bir yol izlemem lazım.bi de bu testleri yine adetimin 3. günü tekrarlamalımıyım.doktor çok ilgisizdi ben de olayın şokunda olduğum için çok soru sormadan çıktım.bazıları dostinexi kullanıp hemen hamile kalmış.peki pko nolcak nasıl bi tedavi izlemeliyim.biraz kafanızı şişirdim ama çok stresliyim. bi de eşim asker olduğu için 1 ay sonra tayinciyiz.bulunduğum yerde de bi dokto bulur giderim ama yarım kalır o yüzden yeni tayin yerimizde adam akkılı bi yol izlerim diye düşündüm.ama bu arada da stersten çatlicam lütfen bana biraz olsun bilgi verirmisiniz.

canım senın tsh a neden bakılmamıs asıl onu ıstemesı gerekırdı bence pko ıcın soyluyorum cok bı yukseklık yok lh da ama prolaktın ucmus cıdden.bıraz baktım nette bı suru nedenı var yukselmesının bazı d.kontrol haplarının yan etkısı,goguse alınan darbe,meme uclarının sutun gelıp gelmedıgının kontrolu ıcın sıkılması,karacıger bobrek hastalıkları en basındada troıd sorunu yanı bence tsh a mutlaka baktırmalısın.o hormondada bı dusukluk yada yukseklık olabılır yada stresten sıkıntıdan yukselmıs olabılır dostınex ı baya bı kısıden duydum ınsallah sendede ıse yarar duzenlı olarak prolaktın testını tekrarlat.cok gecmıs olsun

çok teşekkür ederim cevapladığın için.t3 ve t4 gayet normal.sorun pko ve prolkatin.benim merak ettiğim önce prl tedavisimi yapıldı yani önce prl tedavisi bundan da sonuç alınmazsa hemen pko dan şüphelenip onun tedavisi mi olcak.dediğim gibi doktor dostinexi kullan 1 ay,olmazsa seraphone ve progestana başla dedi.sence de bu kısa biir süre değil mi.b i de bu testler hep adetin 3.günü mü yapılmalı.

bu arada serephone yumurta gelıstırıcı progestanda adetını duzenlı olama yarayan bı ılac ama serephoneyı kntrolsuz ıcme olurmu kıst olusturma ıhtımalı yuksek bı ılac.ben adetın 5.gunu baslayıp 10.gunu kntrole gıdıyodum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…