çok teşekkür ederim cevapladığın için.t3 ve t4 gayet normal.sorun pko ve prolkatin.benim merak ettiğim önce prl tedavisimi yapıldı yani önce prl tedavisi bundan da sonuç alınmazsa hemen pko dan şüphelenip onun tedavisi mi olcak.dediğim gibi doktor dostinexi kullan 1 ay,olmazsa seraphone ve progestana başla dedi.sence de bu kısa biir süre değil mi.b i de bu testler hep adetin 3.günü mü yapılmalı.
tsh de gayet iyi
kızlar size bi sorum var:
doktor yumurtamın oluştugunu soyledi ve bana ovitrelle iğne verdi cumartesi ogleye dogru yapılacak. pazar ve pazartesi akşamı ilişki dedi.sonra gün aşırı.yani bu hafta yoğunuz.. kullanan var mı size nasıl söylediler?çatlama anını kaçırmaktan korkuyorum pazar akşam geç olmaz mı
iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı isticem kafam çok karışık.ben 2,5 yıllık evliyim 2 yıl doğum kontrol hapıyla korundum. 5 aydır da bebek istediğim için bıraktım.fakat adetlerim düzensizleşti çocuk da olmadı.doktora gittik adetin 3. günü yapmam için testler verdi.prolaktin 46,fsh 6.41,lh 9.88 çıktı. doktorum prolaktinimin yüksek çıktığını ve polikistik over olduğunu söyledi.bana prolaktinim yüksek olduğu için bebeğimin olmadığını söyledi.dostinex verdi haftada 2 tane 1 ay boyunca kullanamam için.bu prolaktinimi düşürecekmiş.1 ay sonra bebek olmazssa serophene ve progestan diye 2 ilaç ismi daha verdi bunlara başla dedi. şimdi ben anlamadım pko ve prolaktin birbiriyle mi alakalı.ya da nasıl bir yol izlemem lazım.bi de bu testleri yine adetimin 3. günü tekrarlamalımıyım.doktor çok ilgisizdi ben de olayın şokunda olduğum için çok soru sormadan çıktım.bazıları dostinexi kullanıp hemen hamile kalmış.peki pko nolcak nasıl bi tedavi izlemeliyim.biraz kafanızı şişirdim ama çok stresliyim. bi de eşim asker olduğu için 1 ay sonra tayinciyiz.bulunduğum yerde de bi dokto bulur giderim ama yarım kalır o yüzden yeni tayin yerimizde adam akkılı bi yol izlerim diye düşündüm.ama bu arada da stersten çatlicam lütfen bana biraz olsun bilgi verirmisiniz.
kızlar size bi sorum var:
doktor yumurtamın oluştugunu soyledi ve bana ovitrelle iğne verdi cumartesi ogleye dogru yapılacak. pazar ve pazartesi akşamı ilişki dedi.sonra gün aşırı.yani bu hafta yoğunuz.. kullanan var mı size nasıl söylediler?çatlama anını kaçırmaktan korkuyorum pazar akşam geç olmaz mı
kızlar pkolu ne demek ?
günaydın kızlar ben yine sabah erkenden geldim yazdım şimdi plates yapmak için çıkıyorum görüşürüz...
herkeslere iyi hafta sonları....
Kizlar bende de pco var ve bu yüzden hamile kalamiyorum. Iki ay Clomifen kullandim ama nafile, bana hic etkisi olmadi. Hic yumurtaliklarimda büyüme bile olmadi. Doktor bu tedaviyi sonlandirdi normalde 6 aya kadar clomifen tavsiye ediyorum ama sizde iki aydir hic bi gelisme olmadigi icin sonlandiriyorum dedi. Bana lapraskopie olmami tavsiye etti. Yani ameliyatla göbekten hortumla girilip o pco lari patlatalim dedi. Ben cok kararsizim yaptirsam yaptirmasam mi diye. Lütfen bana akil verin. Buna benzer seyleri yasayan varmi aranizda???
ıyı ıste troıdle ılgılıde problem yok.daha ne olsun sen ılaclarını duzenlı kullan gerısı gelır.
bence tedavi yöntemi doğru bu süre içerisinde stres yapmayın gittiğiniz yerdeki doktor da sizin yumurta gelişiminizle ilgilenir... stres bu rahatsızlığı tetikleyip iyice hormonları bozuyor bilginiz olsun.. ilaçlarınızı alın ve serophene kullanımında yumurta takibine gitmeyi ijmal etmeyin çünkü çoğul gebelik oluşumuna neden olabiliyor yumurta geliştirici ilaçlar...
geçmiş olsun :)
sıkmayın canınızı ben de dk haplarını bıraktıktan sonra aynen dediğiniz gibi oldum....bu 5. ayım düzelmeye başladı artık... ama geçen her ay düzenli progesteron hormonu takviyesi ile adet gördüm...
benim prolaktin normaldi önce onu düzeltecek sizde doktor daha sonra da adetleri ve yumurta düzenini...
dozu yukselttımı pekı benımde ılk ayda tek dozla yumurta gelısmedı 2 doza cıkarınca bıtane oldu.bence en son dusun o amelıyatı ve bukadar karamsar bı dr.danda kurtul derım.
teşekkür ederim peki sizin prolaktin kaçtı.bu arada çoklu gebelik demişsiniz ya gece rüyamda ikizlerimin olduğunu gördüm hüngür hüngür ağlıyordum ben bunlara nasıl bakacam diye...neyse bir de doktorum dostinexi kullandıktan sonra yine adet olamazsam diye farlutal adet söktürücü verdi ki testlerime bakabileyim diye.benim prolaktin 46 sen ce çok mu yüksek.bakıyorum burdakilere 88,97,kimisi 100 üstü.rabbim hepimize yardım etsin
gunaydın canım..kız gozunu acar acmaz platesemı gıdıyon neguzel valla gazıemırde olsaydın keske beraber gıderdık sıkılasmaya ıhtıyacım vaaaar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?