Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ben 6 aydir korunmuyorum ama tedaviye 2 ay önce baslanildi canim. Rahat ol canim hic düsünme umarim insaallah büyür. Rabbim büyüktür. O herseyin en iyisine bizler icin bilendir!!!

Ben 6 aydir korunmuyorum ama tedaviye 2 ay önce baslanildi canim. Rahat ol canim hic düsünme umarim insaallah büyür. Rabbim büyüktür. O herseyin en iyisine bizler icin bilendir!!!

Hayırlısı artık dediğim gibi beklemekten başka birşey gelmiyor elimden. Yaşayıp görücez
Sen sadece klomen mi kullandın? Çatlatma iğnesi falan kullandın mı?

merhaba...
umarım aranızdan birileri banayardımcı olur.ultrasyın muaynesinde pkolu olduğumu söylemişti doktor.reglimin 3. günü hormon testimi yaptırdım sonuçlar şöyle

tsh 2.706
fsh 7.86
lh 5.95
estradiol 62.24
prolaktin 15.50
başka bi doktor sonuçların normal olduğunu söyledi.eğer sonuçlarım normalse ben pkolumuyum,değilmiyim?

son testlerinde durum neydi... benim Lh ile Fsh son testimde birbiriyle aynıydı ilk defa yaklaştı değerler ondan sonra da baktırmadım...Tsh prolaktin onlarda sorun yoksa acil değil canım bence sen yine yumurta takibi yaptırabilirsin... metformini içiyor musun sen şimdi?

canım tsh tiroid çok iyi...Lh Fsh tan düşük yani bu da çok iyi...
diğer iki hormondan pek anlamıyorum ama onların değerleri de bana normal göründü....
:) çok sevindirici bence bakalım doktorun ne diyecek...

Son düzenleme:
sendromun tavan yaptı ne düzenli regl olucan nede hamile kalıcan diyecek diye doktor korkumdan gitmiyorum

olumsuz düşünme sendromunun tavan yaptığını doktora gitmeden nasıl bilebiliyorsun...usg ve testler ile belli olur tavan yapıp yapmadığı... bence korkma hiç ve bir cesaret git doktora bizler gibi...

bence gercekten bır de stres yapmadan dene bakalım canım cok etkılıyor kesınlıkle ama olacak ve zamanı gelınce olacak bız sıkıntı yapsak da o zaman olacak yapmasak da degılmı canım

bıcımcım nasılsın canım ben hemen cıkmalıyım bugun hava yagmurluydu yuruyuse cıkamadım sadece hareketlerımı aparak ıdare edıcem malesef belkı esımle yarın cıkarız yarın tatıl cunku yehuuuuuuuuuuuuu sen nasılsın tatlım gorusuruz yıne sımdı cıkmalıyım allaha emanet ol

bu gün sabah sporumu uzun tuttum evde yapılacak işleri de yaptım şimdi yemeği de pişirdim artık ayakları uzatıp dinlenme zamanı :) en sevdiğim zaman
coffee time....

canım sporunu yaparsın sen de yürüyüşü yarın yaparsın...
görüşürüz

tuanatay canım sırf regl gerginliği de değildir bu... ben de senin gibi duphaston içtiğim ay son 3 hapımda ve başlayana kadar çok gerilmiştim regl olduktan sonra rahatlamıştım... biraz da bu ilacın etkisi canım sen sıkma canını... düzelecek....

doktor sonuçların normal olduğunu hsg çektirmemi söyledi.buraya kadar normalde bana ilk doktorum pkolu olduğumu söylemişti bu sonuçlara göre ben pkolu değilmiyim???

cıddımı ılacta gerıyo demek gercı haklı olabılırsın gecen ay da bu zamanlar esıme kızıp duruyodum yok yere arada gelıp gıodıyo kalıcı degıl allahtan:)benım dıger degerler normaldıde lh yuksektı ıste cok sukur baska hıc bı problem yok ılaclarla yasıcaz kabullenmek lazım heralde bende nefret ederdım ılaclardan allahım oyle bı hastalık verme sureklı ılac ıcmeme sebeb olcak bı derdım olmasın ıdıye dua ettım cok ama buyukmu konustum ne yaptım sımdı sureklı ılac yutuyorum metoformnede devam tatlım.

Kızlar benim son adet tarihim 18 nisan idi.Pko olduğumu öğrenir öğrenmez korunmayı bırakıp çalışmalara başlamıştık.Çalışma günleri sanki yumurtlama dönemime denk geldi gibi geliyor bana.Çünkü son 3-4 aylık adet tarihlerimi internetteki hesaplayıcıya girdiğimde o tarihte yumurtlama olmuş olabilir gibi.Zaten o gün yumurta akı gibi koyu bi sıvı görmüştüm iç çamaşırımda.Gün boyu değildi tabi sadece 1 kere geldi.
Biliyorum henüz gebelik için çoooook erken belki ama bir umut işte

Hadi hayırlısı bakalım

Kırmızıları görünce haber veririm artık (inşaallah görmem tabi )

Bu arada bana pko teşhisi koyulmadan önce gittiğim başka bir doktor vardı.Yine aynı şikayetlerle gitmiştim o doktora ama vajinal muayene sonucu bişeyin yok ,adetin 3.günü hormon testi yapalım demişti.Hormon testini yaptırdığımda ise doktorum sonucumun gayet güzel olduğunu söyleyip sadece farlutal verip göndermişti.

Bundan 2 ay sonra şimdiki doktoruma gittim ve hormon testi istemeden direkt pko sun dedi.
Tabi doktoruma çok güveniyorum ama yinede ben o teşhisten sonra farklı bir doktora daha gittim.O da pko teşhisini doğruladı ama adetin 3.günü hormon tahlilide istedi.

Yani beni düşündüren hormonlarımda bişey olsaydı ilk doktorda söylerdi herhalde bunu.Acaba hormon değerleri normal olan bir kişiye yinede pko teşhisi koyulurmu ?

Bu ay adetin 3.günü yine gideceğim tahlil için ama ne bileyim aklıma takıldı işte bu soru.

inşallah canım ya bende sizleri tanıdığım için çok memnunum
bu arada bu ateş ölçme olayını ben çok duydum ama bu ay ki adetimle başlayacağım artık burdan yazarım benimkini de yorumlarsın canım

yok canım ben doktordan yana şansızım doktor hiç ilaç vermedi ama başka bi doktora gideceğim soğan kürünü çok duydum denemeyi düşünüyorum aslında birde bal tarçın ve çörek otu var denemeyi düşündüğüm

doktor sonuçların normal olduğunu hsg çektirmemi söyledi.buraya kadar normalde bana ilk doktorum pkolu olduğumu söylemişti bu sonuçlara göre ben pkolu değilmiyim???

rahim filmi neden istedi anlamadım sonuçların normal ise tedavi görmeyeceksin demek değil mi bu tedavi görmeyeceksen gebelik oluşması için bir süre beklemek gerekmez mi sonrasında oluşmazsa gebelik hsg çekilir benim bildiğim...
pko olup olmadığını doktor bilir... yumurtlama için ne dedi... yumurta takibi yaptırdın mı canım hiç ultrasonda yumurtlama günlerinde... biraz karıştı kafam benim tam anlayamadım senin durumun ne?

canım metformini ilaç olarak görme zaten bayadır içiyorsun sanırım... Allaha çok şükür büyük sıkıntılarımız büyük hastalıklarımız yok... tedavisi var ya şükür... adetlerinin de düzene gireceği zaman da gelecektir... moralin düzelecek yakında....Lh da düzelecek her ay aynı gitmiyorki bu hormon kafasına göre davranıyor bizim hormonlar çok başına buyruklar....

Son düzenleme:

soğan kürünü ben hiç yapamadım geçen ay denemek için bir adet kaynatıp içmiştim...tadı ve kokusu berbat etti ve miğdeme de dokundu karnımı çok şişirdi...yani ilaçları tercih etmek durumunda kaldım ben...
tarçını sık tüketiyorum kan şekerini dengelediğini okumuştum bu sebepten sık tüketiyorum...zaten çok da severim... çörek otunu da toz halinde alırsan faydası var çünkü siyah susam olarak yedin mi iyi çiğnenmediği sürece öğütülmediği sürece faydası yok.. çörek otunun günde 2 gramdan fazlası da zararlı...çörek otunu toz halinde alıp balla karıştırıp günde 1 çay kaşığı almak yeterli...
neden ilaç vermedi canım adetlerin düzenli mi ondan mı ilaç vermedi...

Son düzenleme:

umarım adet göreceğine dair belirti yoktur ve hamilesindir ay ne mutlu oluruz hepimiz eğer öyleysen... inşallah...tam 1 ay geçmiş üstünden aslında yakın zamanda kanda baktır gebeliğe de canım öğren bir an önce neymiş...
adet düzenin nasıl kaç günde bir adet döngün hadi inşallah hayırlısı :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…