Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm arkadaşlar bendede pko var.doktor bana glucophage 850ml lik günde 1defa yarım içmemi söyledi.ilaç ilk 2ay işe yaradı.bu 3.ayım ama tam 2 ay olacak olacak nerdeyse ama hala adet olmadım.2kez gebelik testi yaptım fakat negatif çıktı.neden böyle oldu sizce?çocuk istiyorum ben.doktora gitcem ama şöyle düzgün bi doktor bulamadım.

anladım ilacı hep mi yarım içtin?
belki yetersiz gelmiştir dozu...
ben bu ilacı kullanmadığımdan kullanan arkadaşlar yazarlar cevap....
bir de 2 ay adet görememe uzun zaman....adet söktürücü ile gebelik yoksa adeti getirtmen gerekli...
iyi bir doktor bulup tedavine devam etmelisin...

evet canım hep yarım içtim.doktor öyle söyledi.normaldede 3ayda bi adet olurdum.bu ilaç iyi gelmişti.ama şimdi niye böyle oldu anlamadım.dedğn gbi iyi bi dr. bulmam lazım.peki cnm bana istanbul avrupa yakasnda önerebileceğin iyi bi dr varmı.mümkünse ssk anlaşmalı olsun

Günaydın Kızlaaaarrrr!.... sporum bitti... bayramımız kutlu olsun
sewda ben izmirdeyim istanbulda anadolu yakasında var bildiğim doktor ama Avrupa yakasında yok...bilenler cevap yazarlar...
ilacın faydasını gördüğün anda dozu arttırmalıydı doktor... hata orada olmuş bence.... yani 850mg 1 adet öğlen tok karnına alınıyor benim bildiğim... 1 ay böyle içildikten sonra sabah 1 akşam 1 tok içiliyor benim bildiğim bu yanlışsam arkadaşlarım düzeltirler... yani başlangıç bu şekilde diye biliyorum yarım ilaç hiç duymadım... neyse canım sen özel hastaneleri internetten araştır ssk anlaşmalı oluyor onlar zaten telefon açar sorarsın randövunu da alırsın... bir an önce git de tedavin yarım kalmasın...

Son düzenleme:

Canım benim adet siklusum 34-35-36 gün civari oluyor.
Birde ben korunmayı 6 mayısta bıraktım.Bu yumurtlama olayıda 9 mayıs gibi oldu.O yüzden bir "acaba" var kafamda ama daha çalışmalar çok yeni olduğu için umutlanamıyorum.
Kasıklarımda hafif bir adet sızısı başladı bugün.
Hadi hayırlısı bakalım.
Ayın 25e kadar adet olmazsam test yaparım diye düşünüyorum

Ben diaformin 1000 mg kullanıyorum.İlk gittiğim doktorum günde 1 adet 1 hafta boyunca kullanılacak,sonraki hafta bir sabah bir akşam devam edilecek dedi.

Sonraki gittiğim doktorda alışma açısından problem olmaması için ilk iki hafta sabah yarım akşam yarım ,sonraki haftalarda sabah 1 akşam 1 olarak kullan dedi.

Yani aslında ikiside aynı kapıya çıkıyor.

Ben ilk doktorumun dediği şekilde kullanmaya başladım ve 2 hafta oldu başlayalı.Yan etkileri geçti artık çok şükür.İlacı yemek esnasında içtiğim zaman bir sorunum olmuyor.

sewda arkadaşında dediği gibi kullandığın doz düşük gelmiş olabilir.

Ben diaformin 1000 mg ilk bir hafta günde 1 adet sonraki hafta günde 2 adet kullanmaya başladım.

slm kuzuularrr ben evimdeyim artıkın ay artık erken kalkıyorum gün bitmek bilmiyor yavv.eşim işten çıkmadan önce perde diktiriyordum oyy perdelerim geldii inşallah hayırlısıyla öderim çokk şugar oldu evim yaaaa.kaynanamda diyorki tam yeni gelin evi gibi olmuş dedim zamanında yeni gelin tülüalaydın b,z şimdi masraf yapmayacaktık.dalga geçiyor sanki kırmızılarım bugün yarın gelirrr bakalımmmm

Merhaba reyyan cım..
Hani derler ya erken kalkan yol alır diye.Sabah erken kalkıldığı zaman gerçekten günün çok bereketli oluyor.
Perdende hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanman dileği ile..

güle güle kullan canım içine sinsin... yeni gelin tülü mü olurmuş....
:)
neyse adetin geldikten sonra hormonlarına baktıracak mısın yine....

anladım canım o zaman tabi biraz daha bekle hemen belli olmaz haklısın... bu ay olur inşallah olmasa bile bizler gibi umutla yılmadan devam et adet siklusun da normal bence...
bu arada metformin ilacını soran ben değilim sewda arkadaşımız... cevap için sağol sewda okur zaten cevapları...ben metformine başlamadım daha şimdilik adetlerim düzenlendi gibi... eğerki yumurtlayamama durumu ile tekrar karşılaşırsam önümüzdeki aylarda o zaman başlarım bu ilaca...

valla bende bişey anlamadım.rahim filmi ve eşimden sperm örneği istedi onların sonuçlarını al gel dedi.hayır hiç yumurtlama takibinden falan bahsetmedi.oof ya başka doktora gidiyim en iyisi ben böyle olmıcak sonuçlarımı alıyım gidiyim.yani şimdi rahim filmine gerek yokmu

cevap yazan arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederm.6ay boyunca yarım içmemi söyledi doktorum hemde günde 1kez.peki ben doktora gitmeden sabah akşam 1tane alsam bi sorun olurmu acaba?

cevap yazan arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederm.6ay boyunca yarım içmemi söyledi doktorum hemde günde 1kez.peki ben doktora gitmeden sabah akşam 1tane alsam bi sorun olurmu acaba?

önce 1 hafta boyunca günde bir tane iç istersen sonra sabah akşama çıkartabilirsin ama bu arada başka bir doktora da sormayı ve gitmeyi ihmal etme...sonuçta doktor kontrolünde veriliyor bu haplar...

Son düzenleme:

1 yıl boyunca korunmayan ve çocuğu olmayan kadınlarda altta yatan nedenleri araştırmak için bunlar istenir.. bizde pko olduğumuzdan nadir yumurtladığımızdan gebe kalma sorunu oluyor ya doktorlar bu sebepten istiyor bu testleri... yumurtlama tedavisine geçmeden önce tüplerde tıkanıklığa bakıyorlar ve sperm kalitesine....
tabi bunları yaptırıp yaptırmamak sana kalmış...durumunu bilmediğim için bişey diyemiyorum ki...

saol iyiki varsın.kime soracağımı bilemiyorum rahim filmi kolay bişey olsa gözüm görmicek hiç hemen yaptırcam da korkuyorum birazcık:) benim en güzeli iyi bi doktor bulmam lazım.ama benim anlamadığım düzenli regl görüyorum,hormon testimde normal çıktı yinede yumurtlayamama gibi bi durumum olurmuki?

sewdacım dozu arttırmadan bide doktoruna danış istersen.
Eğer bizler gibi kullanacaksan yemekler esnasında ilacı içmeni öneririrm.Yoksa yan etkilerine dayanmak çok zor oluyor.

Kızlar bugün ilk gittiğim doktorun hormon tahlil sonuçlarına baktım.

Tarih 14 mart 2011

Tsh : 0,46
Fsh : 2.8
Lh : 2.69
Prolaktin : 13.89

Yine adet düzensizliği,saç dökülmesi,sivilcelenme ve kilo problemi ile gitmiştim ilk bu doktora.Hormon tahlili sonucu bişeyimin olmadığını söylemişti.

Sonraki gittiğim iki doktor ise ultrason sonucu ile pko teşhisi koydu.

Ben anlamadığım için birde size sormak istedim bu sonucun nasıl olduğunu?

bicim öğlen sana rahim filmi için danışırken eşim çoktan arayıp bugün için randevu almış bile.gittim rahim filmini çektirdim korktuğum kadar değilmiş hatta hiç bişey yokmuş acı,ağrı.neyse sonuçlarım çıktı ordaki doktor polip,miyom dedi.ama bi kadın doğumcuya sonuçlarını göster dedi.pko olduğumu söylemedi.şimdi doktor araştırıyorum bütün tahlil sonuçlarımı göstercem o zaman belli olurherşey.

iyi günler kızlar ben 17 yaşındayım ve adet olduğumdan beri (3 yıldır) pkoluyum. şeker ilacı kullandım ama adetlerim düzene girmedi. doktor kilo vermem gerektiğini söyledi ama başaramadım. hamile kalmak isteyenler için söylüyorum benim annemde pkolu ve yumurtlama iğnesiyle hamile kalmış ve bi doğum yaptıktan sonra pko tamamen geçiyor. o yüzden hiç endişelenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…