Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım adetinin 21. günü yapılan progesteron testi var onun sonucundan anlaşılır yumurtlama olup olmadığı....

anladım canım bak herşeyde hayır vardır... eşin aracı olmuş çekilmesi iyi olmuş... bence de iyi bir doktor araştır canım...
polip myom pko değil farklı ben de tam bilmiyorum canım ancak rahim filmi sonucuna göre doktor değerlendirecektir...
iyiki çektirmişsin filmi ne olduğu çıktı ortaya...

Son düzenleme:

anladım sağol verdiğin bilgiler için bana da son gittiğim doktor doğumdan sonra pko nun %40 oranında iyileşme gösterdiğini söylemişti... çok sevindirici... annen normal doğum mu yapmıştı? bunun etkisi var mıdır yoksa gebelikteki hormonal değişikler sonucu mu iyileşme oluyor acaba?
bilgin var mı?
kilo verebilmek için ilaçlarla beraber spor yaparak metabolizmayı da çalıştırmak gerekli... sadece ilaçlarla olacak şey değil bana da su içsem yarar bu sebeple her sabah spor yapıyorum...

Son düzenleme:

ultrasonda yumurtalar kist görünümünde ise pko deniyor canım bundan sebep demiştir doktor tsh düşük geldi doktor demedi mi bişey? yeni doktor görmedi mi bu sonuçları bir daha 3. günü aynı testleri yaptır canım daha net anlaşılır... tsh ın 2.0 2.5 civarında olması normaldir..

kızlar neredesiniz :)
umarım herkes iyidir...
ben de çıkacağım birazdan netten sizlere bakayım dedim ama kimsecikler yok...
herkese iyi geceler

Son düzenleme:
Hayırlısı artık dediğim gibi beklemekten başka birşey gelmiyor elimden. Yaşayıp görücez
Sen sadece klomen mi kullandın? Çatlatma iğnesi falan kullandın mı?

evet canim sadece 2 ay clomifen kullandim. Doktorum tedaviyi sonlandirdi, cünkü clomifen bana en ufak bi etki bile yapmamis. Bende sinir oldum. Doktorumu degistirdim. haftaya baska bi doktora görünecem bide. bakalim o ne diyecek.

evet canim sadece 2 ay clomifen kullandim. Doktorum tedaviyi sonlandirdi, cünkü clomifen bana en ufak bi etki bile yapmamis. Bende sinir oldum. Doktorumu degistirdim. haftaya baska bi doktora görünecem bide. bakalim o ne diyecek.

GÜNAYDIN KIZLAR...
yine sabah erkenden kalktım şimdi de spor zamanı... cherryguy canım inşallah haftaya gideceğin doktor iyi çıksın da klomen tedavine devam etsin...2 ay zaten denemek için yetersiz bir süre.. bir de ilacın dozunu da arttırmamış sanırım seni tedavi eden doktor... bu sebeple en güzelini yapıyorsun değiştirmekle... bizleri de bilgilendir... Senin kilon nasıl normal mi?

Canım bu test sonuçlarını gören ilk doktorum bişeyin yok demişti.
Pko teşhisi koyan doktora gösteremedim çünkü sonuçlarım diğer hastanedeki doktorda kalmıştı.
Dün benim aklıma takılınca o hastahanenin labaratuar bölümünü arayıp sonuçlarımı söylemesini rica ettim ve not ettim.Şimdi adetimi bekliyorum bakalım.Hormon testi yaptıracağım tekrar.

Bide bu tsh düşüklüğü neyi ifade ediyor ki ?
diğer fsh lh ve prolaktin normal mi ?

selam sevda, bende glucophage kullananlardanım. benim doktorumda bana ilk 10 gün yarım iç.bünyen alışsın. sonra 10 gün 1 tane iç ve ondan sonra hep 2 iç dedi. ama ben 2 ye çıkardığım anda çok zor günler geçirdim ve doktoruma söyledim. tekrar 1 tane içiyim diye. oda olur ama biraz ağırdan almış oluruz demişti. istersen telefonla doktoruna bi sor. bende anadolu yakasındayım ve doktorum üsküdarda. ssk anlaşmalı. ama gelmen zor olur sanırım.

selam turuncu, benimde lh ve fsh değerlerim eşitti. ve ben doktora ' bana açıklarmısınız bu değerleri hiçbir şey anlamıyorum. ' demiştim. oda bana fshın lh tan 2 kat fazla olması gerekiyor demişti. eğer lh yüksekse pkolusun. eğer eşitse yine pkolusun ama belirti olarak daha az şey yaşarsın demişti. tabiki eşitlik daha kolay. mesela benim iki değerimde 5 ti. ve ben 3 ay şeker ilacı kullandım. 2 ayda kolmen kullandım. gerçi bunları kullanırken yumurtalarım gelişmedi hiç ama ilaçları bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. bence sen doktoruna güveniyorsan devam et. güvenmiyorsanda iyi bir doktor bul. ben 5-6 ay doktoruma gidip geldim sürekli. kadın bana ' hasta olarak seni çok seviyorum' demişti. çünkü kontrollerime hep zamanında gittim. ilaçlarımı aksatmadım. tabi en son klomenler bi işe yaramayınca umutlarım tükenmişti ve tedaviye ara verdiğim bi anda hamile kaldım. umarım sizlerde çok beklemezsiniz.

bu arada sana lh ve fsh la ilgili bi yazı ekliyorum. çok net anlaşılıyo zaten nedemek istediği.

http://www.frmtr.com/saglik-haberleri-ve-makaleler/1033607-polikistik-over-sendromu-nedir-st.html

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

sadece adet düzensizliiği varsa ve arada bir doğalda olsan yumurtluyorsan ne oluyor :97:

Canım çok teşekkür ederim bu açıklayıcı bilgi için.
Ben doktoruma aslında çok güveniyorum.Bu şehirde her 3 kadından 2 si o doktora gidiyor.Şimdi randevu almak istesen en erken ağustos ayına veriliyor.Yani o kadar yoğun bir doktor.

Doktorum pko olduğumu söyledi ilk olarak.Ben biraz korkunca bu durumun korkulacak bişey olmadığını,pkolu kişilerin 3/2sinin hamile kalabileceğini söyledi.Hormon testimi sordu bana bende diğer doktorun testte herşeyin normal olduğunu söylediğini söyledim.
Kan değerlerime baktı,gebelik için çok elverişli,kendine çok iyi bakmışın dedi.
Ben yaşın gereği ilaç ile tedavi başlamak istemiyorum henüz dedi.Zaten korunmayıda daha bırakmamışınız,yani daha yolun çok başındasın dedi.İlk etapta sana şeker ilacı ile güzel bir kilo verdirelim,çok sıkı diyet yap ve her ay tahmini adet bitiminden sonra 8-10-12-14-16.....günlerde ilişki önerdi.Pkolularda yumurtlamanın zamanı belli olmadığı için bu şekilde yapmamı tavsiye etti.Son olarak Pozitif sonucu görür görmez tekrar bekliyorum seni dedi.
Yani kısacası şimdilik ilk etapta kilo verip bu şekilde denememizi istedi.

sogan kürü benimde miğdeme dokunabilir o zmn sürekli miğde ağrısı çekiyorum bal ve çörek otunu deneyecegım bu ay canım adetlerime gelince düzensiz malesef ama neden ilaç vermediğini bende anlamadım

doktora güven çok önemli gerçekten. eğer güveniyosan zaten değiştirme. ama benimde şöyle bi takıntım var. doktora ne zaman istiyosam gitmeliyim. öyle bana 1 hafta sonraya falan gün verirlerse dayanamam. mesela yumurta takibinde 2 günde bir gitmen gerekiyo. nebiliyim tabi herkes farklıdır.
neyse bu arada pkolularda gerçekten yumurtlama zamanı belli değil =)) mesela ben adetimden sonra 14.gün değil 23. gün yumurtlamışım. doktorum bile şaşırdı. biz normalde hastanın yumurtayıp yumurtlamadığına 21. günü bi testle bakıyoruz dedi. 23. gün çok uzun bi zaman ama sonuçta yumurtalmışım ve şansıma hamile kalmışım...

sadece adet düzensizliiği varsa ve arada bir doğalda olsan yumurtluyorsan ne oluyor :97:

ben sadece bende olanları araştırdığım için bu konu hakkında bişey diyemicem. ama bendede adet düzensizliğinden başka bi belirti yok. adet düzensizliğimde mesela her ay ilaçla adet olmaya çalışmıyordum. bazen 35 günde bazen 30 günde bazen 2 ayda adet oluyordum ama sonuç olarak ilaçsız adet oluyordum.tabi ilaçla adet olduğum zamanlarda oluyodu. ama yumurtlayıp yumurtlamadığımı bilmiyorum. 4 ay yumurta takibi yapıldı bana. ilk 2 ay klomensiz. hiçbir kıpırdama olmadı. sonraki 2 ayda günde 3 tane klomen kullandım yine kıpırdama olmadı. en son ilaçları bıraktıktan sonra birkere adet oldum ve sonraki ay 23. günü yumurtlamışım. ve hamile kalmışım. belki daha önceki aylarda da yumurtlamışımdır. ama ben klomenleri kullandıktan sonra adetimin 10. günü 12. günü 14. günü ve 16. günleri gittim hep. 21. günüde şu yumurtlama testlerini yaptık. ve sonuç hep negatifti. belkide hep 23. günden sonra yumurtlamış olabilirim. tabi bu sadece bi varsayım. belkide hiç yumurtlamadım ve sadece şeker hapının ve klomenin etkisini 2 ay sonra görüp yumurtladım. ( ki doktoruma göre böyle. çünkü o bu ilaçların çok etkili olduğunu ve 2 ay sonrada etkisini göstermiş olabileceğini söylüyor) ve ben gerçekten doktoruma nedense çok güveniyorum. artık aile gibi olduk. onun yeğenide pkolu ve hemde kız çok kilolu. şuan yeni doğum yaptı. ve gerçekten benim içinde çok uğraştı. bu arada benim doktorum alternatif tıbbada inananlardan. bitkilerin gücüne inanıyor. tedaviye ilk başladığımda 2 ay boyunca hayıt çayı içtim. ve bi macun karışımı yedim.onlarda işe yaramışmıdır bilmem.

nediyim çok güzel açıklamışsın hepimiz için faydalı oldu inan...
bana da doktorum aynen sendeki gibi yumurta gelişimi büyümesi çatlamasının geç olacağını söylemişti... bakalım önümüzdeki haziran ayında benim nasıl olacak?
bu arada gebeliğinin de çoğu gitmiş azı kalmış :)
nasıl hissediyorsun kendini hamilelik nasıl güzel mi? ben çok güzel bir duygu olmalı diye düşünüyorum birazda bunlardan konuşalım canım havamız değişsin bizimde biraz....moral olsun...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

Herşeyin hayırlısı canım ya...
Benim için herşey daha çok yeni.Verimli günleri değerlendirelim bakalım 2-3 ay.Şeker ilacı ve folik asitide kullanmaya devam ederim.Birde 10 kilo kadar verebilirsem bu zaman zarfında çok güzel olur.Boyum 155 kilom 66.Çok fazla kilom var yani.Baktık olmuyor,o zaman yine doktoruma giderim.

yazdıklarını takip ediyorum bende... egzersiz de uygulayabilirsen kilo vermende çok faydası olur canım... ben de 5 kilo vermek için uğraş veriyorum 2 aydır... henüz tartıda değişmedi ancak belim inceldi...

kendimi genel olarak iyi hissediyorum. şaka maka 7 ay oldu. gerçekten hiç hamile olamicam heralde diye düşünmeye başlamışken hamile olduğumu öğrenince şok geçirmiştim. o yüzden uzun bi süre inanmakta güçlük çektim. zaten sonra şu 2li ve 4 lü tarama da riskler yüksek çıktı falan. o 1 ayım berbat geçti. amniyosentez sonuçlarını beklerken. ama şimdi keyfini çıkaıryorum. umarım hepiniz bu güzel duyguyu yaşarsınız. allahtan hala çok kilo almadım. 7 ay oldu hala 4 kilo aldım. ve bu benim için çok iyi bi sonuç. bu halde bile yarım saat ayakta kalınca acaip yoruluyorum. çok kilo alsaydım heralde hiç ayağa kalkamıcaktım =))) inşallah sağlıkla doğduğunuda görürüm. bukadar zor olunca kaybetme korkusuda büyük oluyo. inşallahhh sizlerde sağlıklı bebeklerinize biran önce kavuşursunuz.bunu yürekten diliyorum

slm canım kaynanana söle evın tüllerini erkek tarafı yaptırır kız sadece yatak odası ve mutfaktan sorumlu ayrıcaa yapmak mecburıyetınde değil yapabılıyorsa yaptırır

nedıyım benım 4 ay bıttı ve 4 kilo aldım inşallah daha fazla almam canımm ben zaten kılolu hamıle kaldım suan 79 kıloyumm :26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…