saol iyiki varsın.kime soracağımı bilemiyorum rahim filmi kolay bişey olsa gözüm görmicek hiç hemen yaptırcam da korkuyorum birazcık:) benim en güzeli iyi bi doktor bulmam lazım.ama benim anlamadığım düzenli regl görüyorum,hormon testimde normal çıktı yinede yumurtlayamama gibi bi durumum olurmuki?
bicim öğlen sana rahim filmi için danışırken eşim çoktan arayıp bugün için randevu almış bile.gittim rahim filmini çektirdim korktuğum kadar değilmiş hatta hiç bişey yokmuş acı,ağrı.neyse sonuçlarım çıktı ordaki doktor polip,miyom dedi.ama bi kadın doğumcuya sonuçlarını göster dedi.pko olduğumu söylemedi.şimdi doktor araştırıyorum bütün tahlil sonuçlarımı göstercem o zaman belli olurherşey.
iyi günler kızlar ben 17 yaşındayım ve adet olduğumdan beri (3 yıldır) pkoluyum. şeker ilacı kullandım ama adetlerim düzene girmedi. doktor kilo vermem gerektiğini söyledi ama başaramadım. hamile kalmak isteyenler için söylüyorum benim annemde pkolu ve yumurtlama iğnesiyle hamile kalmış ve bi doğum yaptıktan sonra pko tamamen geçiyor. o yüzden hiç endişelenmeyin.
Kızlar bugün ilk gittiğim doktorun hormon tahlil sonuçlarına baktım.
Tarih 14 mart 2011
Tsh : 0,46
Fsh : 2.8
Lh : 2.69
Prolaktin : 13.89
Yine adet düzensizliği,saç dökülmesi,sivilcelenme ve kilo problemi ile gitmiştim ilk bu doktora.Hormon tahlili sonucu bişeyimin olmadığını söylemişti.
Sonraki gittiğim iki doktor ise ultrason sonucu ile pko teşhisi koydu.
Ben anlamadığım için birde size sormak istedim bu sonucun nasıl olduğunu?
Hayırlısı artık dediğim gibi beklemekten başka birşey gelmiyor elimden. Yaşayıp görücez
Sen sadece klomen mi kullandın? Çatlatma iğnesi falan kullandın mı?
evet canim sadece 2 ay clomifen kullandim. Doktorum tedaviyi sonlandirdi, cünkü clomifen bana en ufak bi etki bile yapmamis. Bende sinir oldum. Doktorumu degistirdim. haftaya baska bi doktora görünecem bide. bakalim o ne diyecek.
ultrasonda yumurtalar kist görünümünde ise pko deniyor canım bundan sebep demiştir doktor tsh düşük geldi doktor demedi mi bişey? yeni doktor görmedi mi bu sonuçları bir daha 3. günü aynı testleri yaptır canım daha net anlaşılır... tsh ın 2.0 2.5 civarında olması normaldir..
slm arkadaşlar bendede pko var.doktor bana glucophage 850ml lik günde 1defa yarım içmemi söyledi.ilaç ilk 2ay işe yaradı.bu 3.ayım ama tam 2 ay olacak olacak nerdeyse ama hala adet olmadım.2kez gebelik testi yaptım fakat negatif çıktı.neden böyle oldu sizce?çocuk istiyorum ben.doktora gitcem ama şöyle düzgün bi doktor bulamadım.
Kızlar bugün ilk gittiğim doktorun hormon tahlil sonuçlarına baktım.
Tarih 14 mart 2011
Tsh : 0,46
Fsh : 2.8
Lh : 2.69
Prolaktin : 13.89
Yine adet düzensizliği,saç dökülmesi,sivilcelenme ve kilo problemi ile gitmiştim ilk bu doktora.Hormon tahlili sonucu bişeyimin olmadığını söylemişti.
Sonraki gittiğim iki doktor ise ultrason sonucu ile pko teşhisi koydu.
Ben anlamadığım için birde size sormak istedim bu sonucun nasıl olduğunu?
selam turuncu, benimde lh ve fsh değerlerim eşitti. ve ben doktora ' bana açıklarmısınız bu değerleri hiçbir şey anlamıyorum. ' demiştim. oda bana fshın lh tan 2 kat fazla olması gerekiyor demişti. eğer lh yüksekse pkolusun. eğer eşitse yine pkolusun ama belirti olarak daha az şey yaşarsın demişti. tabiki eşitlik daha kolay. mesela benim iki değerimde 5 ti. ve ben 3 ay şeker ilacı kullandım. 2 ayda kolmen kullandım. gerçi bunları kullanırken yumurtalarım gelişmedi hiç ama ilaçları bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. bence sen doktoruna güveniyorsan devam et. güvenmiyorsanda iyi bir doktor bul. ben 5-6 ay doktoruma gidip geldim sürekli. kadın bana ' hasta olarak seni çok seviyorum' demişti. çünkü kontrollerime hep zamanında gittim. ilaçlarımı aksatmadım. tabi en son klomenler bi işe yaramayınca umutlarım tükenmişti ve tedaviye ara verdiğim bi anda hamile kaldım. umarım sizlerde çok beklemezsiniz.
bu arada sana lh ve fsh la ilgili bi yazı ekliyorum. çok net anlaşılıyo zaten nedemek istediği.
http://www.frmtr.com/saglik-haberleri-ve-makaleler/1033607-polikistik-over-sendromu-nedir-st.html
Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.
Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.
Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.
selam turuncu, benimde lh ve fsh değerlerim eşitti. ve ben doktora ' bana açıklarmısınız bu değerleri hiçbir şey anlamıyorum. ' demiştim. oda bana fshın lh tan 2 kat fazla olması gerekiyor demişti. eğer lh yüksekse pkolusun. eğer eşitse yine pkolusun ama belirti olarak daha az şey yaşarsın demişti. tabiki eşitlik daha kolay. mesela benim iki değerimde 5 ti. ve ben 3 ay şeker ilacı kullandım. 2 ayda kolmen kullandım. gerçi bunları kullanırken yumurtalarım gelişmedi hiç ama ilaçları bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. bence sen doktoruna güveniyorsan devam et. güvenmiyorsanda iyi bir doktor bul. ben 5-6 ay doktoruma gidip geldim sürekli. kadın bana ' hasta olarak seni çok seviyorum' demişti. çünkü kontrollerime hep zamanında gittim. ilaçlarımı aksatmadım. tabi en son klomenler bi işe yaramayınca umutlarım tükenmişti ve tedaviye ara verdiğim bi anda hamile kaldım. umarım sizlerde çok beklemezsiniz.
bu arada sana lh ve fsh la ilgili bi yazı ekliyorum. çok net anlaşılıyo zaten nedemek istediği.
http://www.frmtr.com/saglik-haberleri-ve-makaleler/1033607-polikistik-over-sendromu-nedir-st.html
Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.
Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.
Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.
soğan kürünü ben hiç yapamadım geçen ay denemek için bir adet kaynatıp içmiştim...tadı ve kokusu berbat etti ve miğdeme de dokundu karnımı çok şişirdi...yani ilaçları tercih etmek durumunda kaldım ben...
tarçını sık tüketiyorum kan şekerini dengelediğini okumuştum bu sebepten sık tüketiyorum...zaten çok da severim... çörek otunu da toz halinde alırsan faydası var çünkü siyah susam olarak yedin mi iyi çiğnenmediği sürece öğütülmediği sürece faydası yok.. çörek otunun günde 2 gramdan fazlası da zararlı...çörek otunu toz halinde alıp balla karıştırıp günde 1 çay kaşığı almak yeterli...
neden ilaç vermedi canım adetlerin düzenli mi ondan mı ilaç vermedi...
Canım çok teşekkür ederim bu açıklayıcı bilgi için.
Ben doktoruma aslında çok güveniyorum.Bu şehirde her 3 kadından 2 si o doktora gidiyor.Şimdi randevu almak istesen en erken ağustos ayına veriliyor.Yani o kadar yoğun bir doktor.
Doktorum pko olduğumu söyledi ilk olarak.Ben biraz korkunca bu durumun korkulacak bişey olmadığını,pkolu kişilerin 3/2sinin hamile kalabileceğini söyledi.Hormon testimi sordu bana bende diğer doktorun testte herşeyin normal olduğunu söylediğini söyledim.
Kan değerlerime baktı,gebelik için çok elverişli,kendine çok iyi bakmışın dedi.
Ben yaşın gereği ilaç ile tedavi başlamak istemiyorum henüz dedi.Zaten korunmayıda daha bırakmamışınız,yani daha yolun çok başındasın dedi.İlk etapta sana şeker ilacı ile güzel bir kilo verdirelim,çok sıkı diyet yap ve her ay tahmini adet bitiminden sonra 8-10-12-14-16.....günlerde ilişki önerdi.Pkolularda yumurtlamanın zamanı belli olmadığı için bu şekilde yapmamı tavsiye etti.Son olarak Pozitif sonucu görür görmez tekrar bekliyorum seni dedi.
Yani kısacası şimdilik ilk etapta kilo verip bu şekilde denememizi istedi.
sadece adet düzensizliiği varsa ve arada bir doğalda olsan yumurtluyorsan ne oluyor :97:
doktora güven çok önemli gerçekten. eğer güveniyosan zaten değiştirme. ama benimde şöyle bi takıntım var. doktora ne zaman istiyosam gitmeliyim. öyle bana 1 hafta sonraya falan gün verirlerse dayanamam. mesela yumurta takibinde 2 günde bir gitmen gerekiyo. nebiliyim tabi herkes farklıdır.
neyse bu arada pkolularda gerçekten yumurtlama zamanı belli değil =)) mesela ben adetimden sonra 14.gün değil 23. gün yumurtlamışım. doktorum bile şaşırdı. biz normalde hastanın yumurtayıp yumurtlamadığına 21. günü bi testle bakıyoruz dedi. 23. gün çok uzun bi zaman ama sonuçta yumurtalmışım ve şansıma hamile kalmışım...
Herşeyin hayırlısı canım ya...
Benim için herşey daha çok yeni.Verimli günleri değerlendirelim bakalım 2-3 ay.Şeker ilacı ve folik asitide kullanmaya devam ederim.Birde 10 kilo kadar verebilirsem bu zaman zarfında çok güzel olur.Boyum 155 kilom 66.Çok fazla kilom var yani.Baktık olmuyor,o zaman yine doktoruma giderim.
nediyim çok güzel açıklamışsın hepimiz için faydalı oldu inan...
bana da doktorum aynen sendeki gibi yumurta gelişimi büyümesi çatlamasının geç olacağını söylemişti... bakalım önümüzdeki haziran ayında benim nasıl olacak?
bu arada gebeliğinin de çoğu gitmiş azı kalmış :)
nasıl hissediyorsun kendini hamilelik nasıl güzel mi?ben çok güzel bir duygu olmalı diye düşünüyorum birazda bunlardan konuşalım canım havamız değişsin bizimde biraz....moral olsun...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
slm kuzuularrr ben evimdeyim artıkın ay artık erken kalkıyorum gün bitmek bilmiyor yavv.eşim işten çıkmadan önce perde diktiriyordum oyy perdelerim geldii inşallah hayırlısıyla öderim çokk şugar oldu evim yaaaa.kaynanamda diyorki tam yeni gelin evi gibi olmuş dedim zamanında yeni gelin tülüalaydın b,z şimdi masraf yapmayacaktık.dalga geçiyor sankikırmızılarım bugün yarın gelirrr bakalımmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?