kendimi genel olarak iyi hissediyorum. şaka maka 7 ay oldu. gerçekten hiç hamile olamicam heralde diye düşünmeye başlamışken hamile olduğumu öğrenince şok geçirmiştim. o yüzden uzun bi süre inanmakta güçlük çektim. zaten sonra şu 2li ve 4 lü tarama da riskler yüksek çıktı falan. o 1 ayım berbat geçti. amniyosentez sonuçlarını beklerken. ama şimdi keyfini çıkaıryorum. umarım hepiniz bu güzel duyguyu yaşarsınız. allahtan hala çok kilo almadım. 7 ay oldu hala 4 kilo aldım. ve bu benim için çok iyi bi sonuç. bu halde bile yarım saat ayakta kalınca acaip yoruluyorum. çok kilo alsaydım heralde hiç ayağa kalkamıcaktım =))) inşallah sağlıkla doğduğunuda görürüm. bukadar zor olunca kaybetme korkusuda büyük oluyo. inşallahhh sizlerde sağlıklı bebeklerinize biran önce kavuşursunuz.bunu yürekten diliyorum
slm canım kaynanana söle evın tüllerini erkek tarafı yaptırır kız sadece yatak odası ve mutfaktan sorumlu ayrıcaa yapmak mecburıyetınde değil yapabılıyorsa yaptırır
nedıyım benım 4 ay bıttı ve 4 kilo aldım inşallah daha fazla almam canımm ben zaten kılolu hamıle kaldım suan 79 kıloyumm:26::26::26:
ayy çok güzel ya...yorulman da doğal bele yük biniyor ya ondan... bu arada az kilo alman gerçekten de çok iyi benim bir yakınım da tüm hamileliği boyunca sadece 8.5 kilo almış ve sonrasında da eski haline rahatça dönebilmiş... zaten bebeğin ağırlığı, su, vs. derken hamileliğin tamamında 9 kilo almak normal ve ideal olanıymış canım...daha azı olmazmış yani... bundan sonrasında da senin alacağın 5 kilo falan var muhtemelen çünkü ufaklığının en hızlı büyüdüğü döneme girmişsin... keyfini çıkar gerçekten...7. aydan 8. aya kadar bebeğinin akciğerleri gelişimini hızla tamamlayacak... bebeğin nasıl hareketli mi çınarın?...hissediyorsundur artık kaç cm oldu boyu?
Allah bizlere de nasip etsin de böyle güzel güzel paylaşalım...
aslında yarın öbür gün kontole gitmem lazım. geçen ay gitmiştim. bu aylar en az kontrol olunan zamanlar. =)) bende merak ediyorum ne kadar olduğunu. şaka gibi geliyo kendimden böyle bahsedince. gerçekten inanmakta güçlük çekiyorum =)))
valal son 15 gündür dikkat edıyorumm inşallah çok kilo almam bende korkuyorum şeker çıkmasından ve çok kilo almaktan inşallah almam çok ve doğumdan sonra çabuk verırımmini etek canım senin aldığın kilo da üst sınırı geçmemiş normal ama esas 6. aydan sonra kilo alımı artıyor ya o dönemden sonra dikkat edersen hiç sorun olmaz canım....zaten senin de bu 5 ay boyunca alman gereken en az 5 kilo daha var... bunun üstüne pek çıkmamaya çalış en fazla toplamda 9-11 kilo arası almış ol canım daha fazlası alındığında sonrası için zorluk oluyor... doğum yapan arkadaşlarımdan biliyorum...o kilolar yerleştikten sonra metabolizma da yavaşsa kesinlikle kilo veremiyorlar... çocukları okul yaşına geliyor ama hala daha o kilolardan kurtulmak için gayret gösteriyorlar...büyük konuşmak istemem ama ben çok dikkat edeceğim çünkü şu anda bile su içsem yarar bana o zaman kimbilir neler olacak... tatlıya da düşkünlüğüm var zaten çok zor tutuyorum boğazımı....
canım sen kılolu değilmişsinki gayet iyiymişsin inşallah çabuk kılo verırsın sendeaslında bende kilolu sayılırdım. boyum 1.70 kilom 72 ydi. göbek bölgem kiloluydu. hamileliğinde ilk 4 ayında 2 kilo aldım. amniyosentez falan yapılmıştı hatırlarsan. ozaman stresten çok istifra etmiştim. sonrada 5. ayda da 2 kilo aldım. ozamandan beri kilo almadım. belki sende 7. aya kadar almazsın. aslında kilo almaya çok müsait bi yapım var. çok kilo alırım diye korkuyodum ama korktuğum başıma gelmedi =))) kilo alınca hamilelik şekeri riski var diye doktorum çok korkmuştu. ama şükür ondada bişey çıkmadı. seninde çıkmaz inşallah...
Kızlar bugün doktora gittim adetimin 14. günü yumurtalar 14 mm, büyümesi çok yavaş dimi? kendi doktorum kongrede olduğu için başka bir doktora gittim fazla bilgi alamadım,bu ay hamile kalma ihtimalimin düşük olduğunu söyledi umutlanmıştım halbuki
Pazartesi tekrar gidicem doktorum dönmüş olur bakalım ne olacak?
Sizce de bu ay için şans yok dimi ?
kızlar ben 1 aydır haftada 2 gun spora gıdıyorum 7 aydır cok hareketsız yasamım vardı ve 7 kılo almıstım polıkıstıkoverde var malum spora basladım ıyı hıssedıyorum bırde bugn dıyetısyene gıttım 57 kıloyum boyum 1.60 2 kılo vermem gerekıor ama dayanamıyorum cok yıyorum sımdı salata yedım bolca cacık yaptım onuda yıyorum bırde pırzola yaptım 3 4 tane yedım ıyıce doydum valla ekmek yarım yedım bakalım yarın napıcam bu arada 2 aydır glıfor kullanıyorum ama gram kılo veremedım bakalım hayırlısı adetımı duzene soktuya yeter bana esımde vıtmınını kullanıyor bu ay bıtıyor sonra tedavıye baslıcaz ah ıkı kılo verebılsem :84:
arkadaşlar benim bir sorum olacaktı bu progesteron tahlili ile. adetin 21. günü yapılan bu tahlildeki maksat nedir? mesela yüksek çıktığı yumurtladığımızı mı gösteriyor. eğer böyleyse ilişkiye daha önce mi girmek gerekiyor mesela yoksa 21. günde çıkan yüksekliğe göre mi ilişkiye giriliyor.
bir de bende pkoluyum tüm belirtileri mevcut bnde. doktorum özellikle sol yumurtalığımda çok belirgin olduğunu söyledi ultrasonda bana da gösterdi sağ için aynı şeyi söylemedi onda da var ama çok çok az belirgin çok belli değil dedi. bu bir avantaj mı benim için? çok stres yapıyorum bende 10 aylık evliyim ve gerçekten bebeğim olmazsa diye çok korkuyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun
canım hiç umutsuz olma benım 15, günde 12 mm dı hamıle kaldıgı ay
yaa içimi rahatlattın vallahi
iyice karamsarlaşmıştım gerçi daha ilk ayım ama ne bileyim işte umutla bekliyor insan...
sen ne tedavisi gördün klomenlemi hamile kaldın? Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş
valal son 15 gündür dikkat edıyorumm inşallah çok kilo almam bende korkuyorum şeker çıkmasından ve çok kilo almaktan inşallah almam çok ve doğumdan sonra çabuk verırım
canım hiç korkma sen dikkat ettikten sonra şeker hemen çıkmaz... şüphelenirsen de hemen gider açlık tokluk kan şekerine baktırır içini rahatlatırsın... her şey iradede ve beyinde bitiyor... bizler hepsinin üstesinden geleceğiz Allah ın izni ile
kızlar herkese selamlar..geçmişi çok okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir :) özellikle hamilelerimiz kendinize iyi bakın :) ben bu aralar çok yoğun çalışıyorum,o yüzden pek internete giremedim yine..kısaca gelişmelerden bahsedeyim..duphaston kullandım ve regl oldum dün..eşimin sperm sonuçları %8 çıktı.yani morfolojisi düzgün olanlar %8 krugere göre..dr. orta karar dedi..bu konuda bilgisi olan var mı aranızda??sizce nasıl bu sayı?toplam sperm sayısı da 63 milyonmuş.
ben de önümüzdeki cuma günü rahim filmi çektireceğim.dr. anestezili yapacağım dedi,ama ben yine de korkuyorum..anestezi nasıl oluyor belden mi karından mı uyuşturuyorlar?umarım bir sorun çıkmaz..
amin :)
progesteron 21. günde bakılır ve 21. gün öncesinde yumurtlama olduysa gösterir... değer 9.dan yüksek çıkar oradan anlarsın.. ama o güne kadar 21. güne kadar yumurtlama olmadıysa değer düşük çıkar bu da iyi değil tabi çünkü 21. günden sonra yumurtlayacaksın veya hiç yumurtlayamayacaksın ya da ne zaman yumurtlayacağını bilememek demektir.. işte bu da gebeliği güçleştiriyor... ama çareler var ilaçlar var ve sıkıntı etmemek hormonları olumlu etkiliyor bu sebeple soruların varsa sor... senin test yapıldı mı yumurta takibi 14. günden itibaren yapıldı mı?ilaç kullanıyor musun şu anda ve 10 aydır korundunuz mu yoksa çocuk olmadığı için mi doktora gittin çok soru sordum de mi?
21. güne göre ilişkiye girilmez...zaten yumurta çatladığı anda döllenmesi için sadece 24 saati var sonrasında işe yaramaz hale geliyor doktorum söyledi... yumurta takibi yapılır 14. günden itibaren yumurta ne kadar gelişmiş bakılır gelişmiyorsa bunu geliştirecek ilaçlar verilir ve çatlaması sağlanır.. yumurta çatlayacağı muhtemel gün ve sonrasında gün aşırı ilişki verir doktor...diğer günlerde gebelik oluşmaz...yumurtanın kesinlikle çatladığını bilmek gerekli... bu sebeple biz pkolular doktor kontrolü ile gebeliği sağlayabiliyoruz... ama ender de olsa tedavisiz pko olup gebe kalanlarda var ancak bu biraz düşük bir ihtimal ve şans açıkçası... adetlerin düzenli mi?
canım bende ilk ayımda hamıle kaldım bak canım burda yazıyor hikayemmcanım hiç umutsuz olma benım 15, günde 12 mm dı hamıle kaldıgı ay
yaa içimi rahatlattın vallahi
iyice karamsarlaşmıştım gerçi daha ilk ayım ama ne bileyim işte umutla bekliyor insan...
sen ne tedavisi gördün klomenlemi hamile kaldın? Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş
canım inşallahh emeklerının karısılıgını alırsın sayfada snın ısmını gördüğümde nıhal hamıle değilmıydı yaa dıye gecırdım içimden bır anda inşallahh en kısa zamanda sayfayı bır acım sen dahıl 4-5 kısı aynı ay hamıle olsa ne güzell olurrrkızlar ben 1 aydır haftada 2 gun spora gıdıyorum 7 aydır cok hareketsız yasamım vardı ve 7 kılo almıstım polıkıstıkoverde var malum spora basladım ıyı hıssedıyorum bırde bugn dıyetısyene gıttım 57 kıloyum boyum 1.60 2 kılo vermem gerekıor ama dayanamıyorum cok yıyorum sımdı salata yedım bolca cacık yaptım onuda yıyorum bırde pırzola yaptım 3 4 tane yedım ıyıce doydum valla ekmek yarım yedım bakalım yarın napıcam bu arada 2 aydır glıfor kullanıyorum ama gram kılo veremedım bakalım hayırlısı adetımı duzene soktuya yeter bana esımde vıtmınını kullanıyor bu ay bıtıyor sonra tedavıye baslıcaz ah ıkı kılo verebılsem :84:
ediyorum 1 aydır kılo almadım inşallah almam fazla canımm inşallahh sende hamıle kalırsın vee göbüşün şişerr tek derdın kıloları nasıl verıcem olsun inşallah allah bebeklerle sınamasın bızı yarabbımmvalal son 15 gündür dikkat edıyorumm inşallah çok kilo almam bende korkuyorum şeker çıkmasından ve çok kilo almaktan inşallah almam çok ve doğumdan sonra çabuk verırım
canım hiç korkma sen dikkat ettikten sonra şeker hemen çıkmaz... şüphelenirsen de hemen gider açlık tokluk kan şekerine baktırır içini rahatlatırsın... her şey iradede ve beyinde bitiyor... bizler hepsinin üstesinden geleceğiz Allah ın izni ile
sardunya senınde hamıle kalmanı o kadar çok istiyorum ki hepiniz hemen hamıle kalsanız ALLAH IMMM BAHAR DA ÇİÇEKLERİ KELEBEKLERI NASIL COŞTURUYORSAN BURDAKİ GÜZEL KALPLİ ARKADAŞLARIMIN HEPSİNİN GÖBÜŞLERİNİ KELEBEKLER ÇİÇEKLERLE DOLDUR ALLAH IMM İNŞALLAHHkızlar herkese selamlar..geçmişi çok okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir :) özellikle hamilelerimiz kendinize iyi bakın :) ben bu aralar çok yoğun çalışıyorum,o yüzden pek internete giremedim yine..kısaca gelişmelerden bahsedeyim..duphaston kullandım ve regl oldum dün..eşimin sperm sonuçları %8 çıktı.yani morfolojisi düzgün olanlar %8 krugere göre..dr. orta karar dedi..bu konuda bilgisi olan var mı aranızda??sizce nasıl bu sayı?toplam sperm sayısı da 63 milyonmuş.
ben de önümüzdeki cuma günü rahim filmi çektireceğim.dr. anestezili yapacağım dedi,ama ben yine de korkuyorum..anestezi nasıl oluyor belden mi karından mı uyuşturuyorlar?umarım bir sorun çıkmaz..
sonundaaa kırmızılarım geldii.yarın itibari ile incir kürüne başlıyorum.çamaşır suyu,ağır yemek yok,bakalım anlayabilecekmiyim yumurtlama varmıı yokmuuu.günü gününe adet olmakta ne kadar güzel hepp böyle olsa keşkemm.şu ateş ölçme işinde yumurtladığın günmü bariz bi yükselme oluyor o gün o zaman 24 saat içinde ilişkimi gerekli?inşallahhh Rabbim perşembe gecesine nasip eder.
İNŞALLAHH ADETİNİNN DÜZENE GİRMESİNİ BEKLERKEN BENIM GIBI ADETLER DÜZENE GIRMEDEN HAMILE KAL REYYAN IM
BİRİCİK NE YAPTI KIZLAR EN SON TAKİPTEYDİ AKLIMDA KALDI İYİDİR İNŞALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?