allah razı olsun canım uzun uzadıya açıklamışsın :) beni aydınlattın teşekkür ederim. gelelim soruların cevabına 10 aydır korunmuyorum çocuk için değil adet düzensizliği için gittim zaten çocuğum da bu yüzden olmuyor. doktor 1 yıl olmadığı için tedavinin erken olduğunu söyledi ve herhangi bir şey yapmadı sadece düzenli adet olayım diye progestan verdi bir kaç ay kullan yine gebe kalmamış olursan gel dedi yani tedaviye 1 yıl sonrasında başlıycaz. henüz yumurtlama takii falan da yok sanırım onlar tedavi esnasında olacak şuanda oyalanıyorum anlayacağın bebek de olacak gibi durmuyor yumurtlamamda tembellik var belk de yumurtlama bile gerçekleşmiyordur bilmiyorum ki... rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın gerçekten zor süreçler bunlar.
bir de adet siklüsum 21-22 gün çok kısa. dolayısıyla ben erken yumurtluyorum diye düşünüyorum bunu da daha bu ay anladım birşeyler okurken öğrendim. önceden adetin 12 sinden sonrasına ağırlık verirken şimdi adet biter bitmez başladım çünkü 22 günde bir adet oluğum için yumutlamam 7.8.9.... gibi günlere denk gelebiliyormuş bakalım hayırlısı umut etmek çok zor
sonundaaa kırmızılarım geldii.yarın itibari ile incir kürüne başlıyorum.çamaşır suyu,ağır yemek yok,bakalım anlayabilecekmiyim yumurtlama varmıı yokmuuu.günü gününe adet olmakta ne kadar güzel hepp böyle olsa keşkemm.şu ateş ölçme işinde yumurtladığın günmü bariz bi yükselme oluyor o gün o zaman 24 saat içinde ilişkimi gerekli?inşallahhh Rabbim perşembe gecesine nasip eder.
ediyorum 1 aydır kılo almadım inşallah almam fazla canımm inşallahh sende hamıle kalırsın vee göbüşün şişerr tek derdın kıloları nasıl verıcem olsun inşallah allah bebeklerle sınamasın bızı yarabbımm
canım dikkat ediyorsan almazsın kilo bu arada senin hikayeni yeniden okudum çok güzeldi... demek 20. günü yumurtan çatlayacak kadar büyümüş ve çatlatma iğnesi de işe yaramış çok sevindim..ve doktorun seni takibi sadece metformin ile takibi çok doğru bir yöntem olmuş bence.. dediğin gibi Allah tüm isteyenlere hepimize bebeklerimizi versin...
canım bende ilk ayımda hamıle kaldım bak canım burda yazıyor hikayemm
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...itesi/422932-pko-lulara-umitte-hamileyim.html
Senin adına çok sevindim canım ya, tedavin çok kısa sürmüş ve hemen sonuç almışsın inş bizlerinde senin gibi olurda o güzel haberi hemen alırız.
Ben şuanda diaformin kullanıyorum sadece birde 5 gün klomen kullandım doktor başka bir ilaç vermedi.Şimdiye kadar hiç bir kür yada vitamin kullanmadım, doktorumda birşey demedi ama bende kullansam mı acaba?
Sana doktor mu önermişti vitaminleri?
aminn canım inşallahh evet ben hiç düünmüyordum ilk aydan hamile kalacağımı belki 3 yıl belkı de 6-7 ay tedavı görürüm dıye düşünüyordum ama içimde azcıkda olsa bır beklentı vardı herkes te olabılecek kadar ben çok dua ettımediyorum 1 aydır kılo almadım inşallah almam fazla canımm inşallahh sende hamıle kalırsın vee göbüşün şişerr tek derdın kıloları nasıl verıcem olsun inşallah allah bebeklerle sınamasın bızı yarabbımm
canım dikkat ediyorsan almazsın kilo bu arada senin hikayeni yeniden okudum çok güzeldi... demek 20. günü yumurtan çatlayacak kadar büyümüş ve çatlatma iğnesi de işe yaramış çok sevindim..ve doktorun seni takibi sadece metformin ile takibi çok doğru bir yöntem olmuş bence.. dediğin gibi Allah tüm isteyenlere hepimize bebeklerimizi versin...
kızlar bakın bu arada şansa telli babaya gitmiştik o tarafa arkadaşlarla uğrayalım dedık ve ben o zaman bebek dilemiştim
canım bende ilk ayımda hamıle kaldım bak canım burda yazıyor hikayemm
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...itesi/422932-pko-lulara-umitte-hamileyim.html
Senin adına çok sevindim canım ya, tedavin çok kısa sürmüş ve hemen sonuç almışsın inş bizlerinde senin gibi olurda o güzel haberi hemen alırız.
Ben şuanda diaformin kullanıyorum sadece birde 5 gün klomen kullandım doktor başka bir ilaç vermedi.Şimdiye kadar hiç bir kür yada vitamin kullanmadım, doktorumda birşey demedi ama bende kullansam mı acaba?
Sana doktor mu önermişti vitaminleri?
hayır canım bana 2. gıttığım dr vermıstı glifor önce onun dışındakı herseyı kendı kafama göre kullandım eczanede çalışıyorum kendı mantıgıma uyanları kullandım
3. dr a gıdıp yumurta takıbı ıstıyorum dedım şimdi o 3 doktoradfa gitmiyorum bakırköy dıkılıtas da ferhat uysal a gıdıyorum pazartesıde randevum var memenun kaldım ben çok okudum araştırdım aspırın dahıl glifor dısındakılerı kendım kullandım
glukofen ide bır kutudan sonra bıraktım ve glucopage a gectım glukofen bulantı yaptı bana bu ılacların ılk cıkanı ve en ıyı markası glucopage
inşşaallah en kısa zamanda hamıle kalırsın canımmm
tuanatay merhaba nasılsın
adetin başladı mı?
girmiyorsun nete dün görmedim seni....
glukofen ide bır kutudan sonra bıraktım ve glucopage a gectım glukofen bulantı yaptı bana bu ılacların ılk cıkanı ve en ıyı markası glucopage
merhaba minietek.Bebeğin hayırlı olsun.Hikayeni okudum,bende yeni öğrendim pko olduğumu ve hemen korunmayı bıraktım.Ümitle bekliyorum...
Bu arada metformin grubunda en iyisi glucopage demişin.Doktorum bana metformin olarak diaformin 1000mg verdi.Arasındaki fark ne peki?
Eczanede çalıştığını söyleyince sormak istedim
merhaba kızlar ben geldimmm
verimli gunlerim geçti artık geri sayıma başladım.son 11 gün
eger bu ay da bebek olmazsa ,"üçüncü ve son" ilaçla tedavi hakkımı sonraya ertelemeyi düşünüyorum.. önümüzdeki bir ay dinleneyim diyorum..doktor bana 3 kez uyguluyoruz bu tedaviyi ,sonra hsg çektirip iğne tedavisine başlıyoruz dedi. o yuzden son hakkımı biraz daha saklamak istiyorum..
belki bu iki aydır kullanmış olduğum serophene ilacının etkisi önümüzdeki ay da sürer ve kendiliğinden bir yumurta geliştiririm.. :44:
inşallah bu ay olur da bunlara gerek kalmaz.
kızlar haftada bir gün kadın doğumda staja gidiyorum.
oraya gittiğimde hocama durumu anlattım ve dokturn bana hemen evlenmem gerektiğini söyleyip söylemediğini sordu.
nedenini o da tam olarak bilmiyor ama teorisine göre çocuk sahibi olunca kistlerin atıldığını söyledi bana. ama doktorum bana böyle bir şey söylemedi. bilmiyorum belki daha öğrenci olduğum içindir. 24 yaşındayım bir de henüz. kendimi evlenip çocuk yapacak durumda hissetmiyorum.
doktorundan böye bir şey duyan var mı merak ettim.
polikistik over hastasıyım ve dün öğrendim 4 haftalık hamileyim düşük tehlikem var ama bir pkolu olarak buna da şükür
canım yazlıga gıttık daha sımdı gırdım eve ordan sureklı takıp ettım ama yazamadım.henuz baslamadı benımkıde bugun yarın beklıyorum ıns. Daha fazla bekletmez..
merhaba kızlar ben geldimmm
verimli gunlerim geçti artık geri sayıma başladım.son 11 gün
eger bu ay da bebek olmazsa ,"üçüncü ve son" ilaçla tedavi hakkımı sonraya ertelemeyi düşünüyorum.. önümüzdeki bir ay dinleneyim diyorum..doktor bana 3 kez uyguluyoruz bu tedaviyi ,sonra hsg çektirip iğne tedavisine başlıyoruz dedi. o yuzden son hakkımı biraz daha saklamak istiyorum..
belki bu iki aydır kullanmış olduğum serophene ilacının etkisi önümüzdeki ay da sürer ve kendiliğinden bir yumurta geliştiririm.. :44:
inşallah bu ay olur da bunlara gerek kalmaz.
polikistik over hastasıyım ve dün öğrendim 4 haftalık hamileyim düşük tehlikem var ama bir pkolu olarak buna da şükür
kızlar ben bu metformin ve folik asite başladıktan bir hafta sonra çok afedersiniz ama idrarda koku olmaya başladı.Halbuki günde 3 lt su içiyorum.Mantar belirtiside yok.Sadece bu kokuyla beraber şuana kadar 3-4 defa farklı günlerde yumurta akı kıvamında akıntım oldu.Acaba kullandığım ilaçlar mı buna sebeb ?
:)
ay ne güzel bence iyi düşün de tutunsun bebişin bebe aspirini kan dolaşımı için ya da progestan tutunsun diye bu tarz ilaçlar alıyor musun... ilk aylarda doktorlar veriyorlar diye duymuştum... folik asit içiyor musun bunlar önemli... hamile arkadaşlarım demişti...tabi doktorun verdiklerini alman yeterli ancak bunlar gerekli görüldüğünde gebelikte veriliyor hatta gebelikte metformin hapları da veriyor doktorlar...pko da...
fazla bekletmez canım başlar ya gitmen de iyi olmuş hava değişikliği....ne tarafta yazlık...
benim eşimin yaz döneminde izni olmuyor biz ne yazık ki sıcak günleri evde geçiriyoruz...
ama olsun sağlık olsun da...
kızlar haftada bir gün kadın doğumda staja gidiyorum.
oraya gittiğimde hocama durumu anlattım ve dokturn bana hemen evlenmem gerektiğini söyleyip söylemediğini sordu.
nedenini o da tam olarak bilmiyor ama teorisine göre çocuk sahibi olunca kistlerin atıldığını söyledi bana. ama doktorum bana böyle bir şey söylemedi. bilmiyorum belki daha öğrenci olduğum içindir. 24 yaşındayım bir de henüz. kendimi evlenip çocuk yapacak durumda hissetmiyorum.
doktorundan böye bir şey duyan var mı merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?