Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar merhaba

bu soğan kürünü 15 gün kullanılacak demişsiniz. Bende başlıcaktım ama ibrahim saraçoğlunun internetteki sayfasında 21 gün diyor. Ayrıca adetinizin 1. günü olarak başlayın diye yazmıyor. Şimdi kaldım uygulama tam olarak nasıl olacak beni aydınlatırsanız cok memnun olurum.

Arkadaşım İbrahim Saraçoğlunun sitesinden aynen kopyala yapıştır yapıyrm. 21 deil 15 gün diyor, evet adetin 1. günü sitede demiyor ama kendisini Seda Sayanın prog. izlediğimde söylemişti. Hoşçakal.

Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

ben de bugün itibariyle soğana başladım.. çok iğrenç ama ne yapalım..
ilaç niyetine içecez.. inş düzene sokar adetlerimizi..

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Değerli okuyucu, kuru soğan üzerine olan ilk çalışmalarıma seksenli yılların ortalarında başlamıştım. Aynı zamanda sarımsak ve pırasayı da inceliyordum. Çünkü üçü de aynı familyadandır.Topraktan henüz çıkmaya başlamış, bu üç bitkinin taze filizlerini kopartıp tadına baktığınızda damak tatları birbirinin aynıdır. Onları birbirlerinden ayırt etmek zordur. Ancak, bir-iki haftadan itibaren morfolojileri, kimyaları ve tatları giderek belirgin şekilde farklılaşır.

Her üçünde de antibakteriyel (antibiyotik) ve ağrı kesici (analjezik) özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Yetişkin dönemlerine gelindiğinde doğal antibiyotik güç, sarımsakta en fazladır. Soğanda bu güç orta derecede bulunurken, pırasada bu ölçü en minimum düzeyde kalır. Yetişkin soğanın ağrı kesici gücü ise maksimum düzeye çıkar. İleri tarihlerde sarımsak ve pırasanın içeriğinde saklı olan etkin özelliklerini ayrı başlıklar altında sizlere tanıtmaya çalışacağım. Çünkü, aynı aileye (familya) ait bu üç sebze yetişkin evrelerinde kür olarak uygulandıklarında birbirlerinden tamamen farklı hastalıklara karşı potansiyel bir güç oluşturabilmektedirler. Pırasa, böbrekte oluşan litogen yapıya karşı etkili olurken, sarımsak ise vücudun bazı bölgelerinde oluşan plaklara karşı etkin rol oynayabilmektedir. Bu kısa girişten sonra bugünkü, sebzemize tekrar geri dönelim.
Onu doğrarken gözyaşlarını tutmak ne mümkün... Gözlerden yaş gelmesine sebep olan yapısında kükürt bulunan propanthial-S-oksit maddesidir. Eğer soğanı doğrarken gözyaşı dökmek istemiyorsanız, ağzınıza bir lokma ekmek alıp çiğneyerek doğrayınız.

KADINLAR İÇİN

Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım. Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini fark ettim. Onu, 2009’un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi keşfettim. Bu nedenle 2008’in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum.

Kuru soğan, Polikistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan kadınların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren kadınların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan kadınlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.

Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri âdet (regl) görmüyorlar ise, âdet görmeye başlayabilirler. Aynı şekilde menopoza yeni girmiş kadınlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilir. Rahim duvarı incelmesi olan kadınların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. Kuru soğan sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze...
Endometrioma, rahimin içini döşeyen zar tabakasının yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.

ERKEKLER İÇİN
Yıllar önce kuru soğanı araştırırken prostatite (prostat içi iltihaplanma) bağlı ağrı çeken erkeklerin imdadına yetişebileceğini bulmuştum. Prostatite bağlı ağrı çeken bazı hastalar için uygun bir ağrı kesici bulmak da çok zordur. Bilinen hiçbir ağrı kesici onlara derman olmaz. Almanya’da “Medizin Forum-Prostatitis” sitesine yazı yazan bir prostatit hastası, prostatite bağlı sürekli ağrı çektiğini ve bu durumun kendisini intiharın eşiğine getirdiğini yazmıştı. Bu hastaya soğan kürünü uygulamasını önermiştim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra nasıl teşekkür ettiğini hâlâ unutamam.

GÜNÜN KÜRÜ -1
‘Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

GÜNÜN KÜRÜ -2
‘Prostatit’e bağlı şiddetli ağrılara karşı
Bir hafta boyunca her gün iki öğün, sabah ve akşam ikişer adet orta boy kuru soğan preslenip yarım dilim ekmekle beraber tüketilir. Presleme esnasında çıkan soğanın suyunu ziyan etmeyiniz ve de kesinlikle tuzlamayınız. Soğanı presleme imkânı bulamıyorsanız, ağızda uzun uzun çiğneyerek beraberinde yarım dilim ekmekle beraber tüketebilirsiniz. Katı meyve sıkacakları, soğan suyunu çıkarmak için de mükemmel bir çözümdür. Kuru soğanın suda veya ateşte pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi gerekir.

Milliyet

alintıdır..

slm kızlar 2 bucuk senelik evliyim geçen hafta doktora gittim ultrasonda polikistik overlere rastladı 71 kiloyum tüylenmede var bu yüzden oluyor dedi doktor hastalanmadım daha adetinin 2. günü gel kan tahili yapalım dedi yumurtlamana falan bakalım kan tahlilinde dedi tedavi nasıl sürüyor yani tedaviden ne kadar süre sonra hamile kalınıyor bilgilendirirseniz sevinirim kızlar

Arkadaşlar ben de pkoluyum.Önce hap tedavisi oldum.Sonra iğneye geçtik ve aşılama yapıldı.Ama maalesef olmadı.Doktor çok önemli.Doktoruma çok güveniyorum.Doktorum inferlitite uzmanı başka bir doktora yönlendirecek.Acıbademe gidiyorum.Mükemmel ilgi var.Orada Şahin Beye yönlendirileceğim.Adını çok duydum.Sanırım biz tüp bebek deneyeceğiz.Bu ay görüşülecek.Allah herkezin yardımcısı olsun.

arkadaşlar bu soğan kürünü soğuk olarak ve beklemiş haşlama suyu içilmemelidir diyo ama ben programda öğleden önce hazırladığınız 2 bardk suyun yarısını sabah yarısını akşam diye dinledim ve öyle uyguladım yani buzdolabına koyup akşam mikrodalga fırınında ısıtıp içiorum yanlışmı uyguladım sizce bana cvp verirseniniz çok memnun olucam

Aynı şeyi bu ay ben de yaşadım. ilişki esnasında sol taraftaki o ağrı :çok üzgünüm: sanırım kistten oluyor. bu ay adetim de çok gecikti. bir hafta belki 10 gün göğüslerim öyle şişti ve hassaslaştı ki :1shok: neyseki sonunda başladı.. hamile olabilirim sandım, 3 kere test yaptım; malesef negatif. aylardır doktora gitmiyorum, glucophage vermişti, 2 ay kullandım sonra onu da bıraktım :çok üzgünüm: bu ay gitsem iyi olacak ama bu sefer de maaş alamıyoruz, arayamıyorum bile doktoru.. bir yandan annemler durmadan soruyorlar, soğan soğan diye peşimde dolaşıyorlar.. off iyice yoruldum artık..

Ben 6 ay klomen kullandım. ama bu ilacın son 3 ayını hep pas geçtik çünkü yumarta gelişimi olmadı. doktora gittiğinde en kötüsüde bu oluyo. Büyük bir hevesle oturuyorsun masaya sana güzel şeyler söylücek diye sonra ağzından çıkan sadece bu ay pas geçiyoruz. Sadece PAS kelimesi yüzüne bebek tedavimden vazgeçmiştim. tam 1 yıl ara verdim Şimdi ise başka bir doktora başladım ama bu sefer ben kazanıcam buna eminim.

Özür ne demek öyküm, birbirimize bir nebze faydamız olabiliyosa ne mutlu. Ve haklısın gittiğin doktor çok önemli, ben 1 sene ilaç kullandım ve sonuç alamayınca çok sıkıldığım için ara vermeyi düşünüyrm. yeniden işe girdiğimde iyi bir doktora gidip daha hızlı sonuç alırım umarım. Umarım hepimiz çabalarımızdan en kısa zamanda sonuç alır burada müjdeleriz.

canım tesekkur ederim cevabın icin cok belirtim var inşallah bu belirtiler beni yanıltmaz cok hayal kırıklıgı yasarım bende cok yoruldum aynı seyleri benim cevremde soyluyor yok sogan suyu yok incir suyu artık vallahi insan icine cıkmak icimden gelmiyor ya :çok üzgünüm:Allah ım sabırlar versin ne diyim dualarımızı kabul etsin inşallah

canımm merhaba.. inan aynı durumdayız.. yazdığın şeylerin hepsi ama hepsi -ki bu kadar olur-benim de başımda..
bana da doktor glukophage vermişti ama bi fayda görmediğim için bırakmıştım.
ben de yasmin kullanıyorum 4 yıldır, tüy problemim kalmadı.
kilo problemim de var ve veremiyorum.yasmin acayip iştah açıyor.
ilacı bıraktığım an adetim kesiliyo,adet olmazsak da kist oluyor biliyorsun ki.
bir de aynı şekilde benim doktorum da bana bir an önce çocuk yapman lazım dedi, en güzel tedavi yöntemi budur dedi.
ben bu ay yasmini bıraktım ve soğan kürünü deniyorum. Risk aldım ama soğan işe yarayacak mı çok merak ediyorum.
Eğer işe yaramaz da adet olmazsam doktora gitcem.
Mecbur evlenene kadar kullanmalıyız yasmini. çünkü adet olmamak çok ama çok zararlıymış.
İç organları bile etkiliyormuş. 1-2 gün bile olsa muhakkak her ay adet olmak gerekliymiş.

yalnız değilsin canım, bizim gibi bir sürü bayan var inan ki..
çok kafaya takmamalısın.. her işte bir hayır vardır muhakkak..
öpüyorum senia.s.

tezelcimm bende bursalıyım bende acıbademde aylin karahasana gidiyorum oda çok iyi bir doktor

kader arkadaşlarım nerdesin yahu pkonun caresi yok belli ben herseyden ümidimi kestim bu hastalık bana agır bir yuk oldu taşıyamıyorum desemde allah beterinden korusun mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

arkadaşlar unutmayın ki pko da fazla kilo herşeyi zorlaştıran bir durum. lütfen yılmayın ve kilo vermeye çalışın, ben pko tedavisine başladığımda endokronoloji doktorum kontrolünde 22 kilo verdim. 1 senedir diane35 kullanıyorum ve bırakmak için son kutumun bitmesini bekliyorum. bir sonraki ay kendiliğinden adet olabilirsem bunda kilo vermemin çok büyük etkisi olacak

ben kendimi bildim bileli pkoluyum ve hiç kilo sorunum olmadı yılmak yok diyosun ama ben gercekten yıldım sen evlimisin canım

kader arkadaşlarım nerdesin yahu pkonun caresi yok belli ben herseyden ümidimi kestim bu hastalık bana agır bir yuk oldu taşıyamıyorum desemde allah beterinden korusun mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

bence de yılmamalısın arkadaşım,tüm olumsuzluklarını kontrol altına alabildiğimiz bir problemimiz var sonuçta,sadece biraz sabır...
ben 2 yıl boyunca hamile kalabilmek için uğraştım,pko olduğumu 3 ayrı doktor göremedi,sonra teşhis konup tedavi başladı.ilk ayda sonuç verdi ilaçlar,hamile kaldım.ve hamileliğim 9. haftamda bebeğimi kaybederek kürtaj olmamla sonuçlandı.yani bu hastalık benden çok şey götürdü,çok acı çektirdi.yine de yılmak yok,olmamalı.şimdi yeniden ilaçlarıma başladım,size buradan müjde vereceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum.sizden de iyi haberler gelecek,buna hepimiz inanmak zorundayız.

merhaba tezel. ben de pko luyum ve uzun araştırmalar sonucunda şahin zeteroğluna başladım. gerçekten çok iyi bir doktor. ve tezi pko üzerineymiş. ben çok memnunum. En kısa zamanda inşallah Allah tüm isteyenlere bebek verir

ben kendimi bildim bileli pkoluyum ve hiç kilo sorunum olmadı yılmak yok diyosun ama ben gercekten yıldım sen evlimisin canım

hayır canım bekarım. önceleri pko ile ilgili o kadar çok şey okudum ki, moralim sıfırlandı. ama her hastalıkta olduğu gibi bunda da en önemli şey pozitif düşünme. pko tedavi olunamaz bi hastalık değil ümidinizi kesmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…