Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bende size katilayim...söylediklerinizin hepsi benim icinde gecerli kizlar...
sogan kürü benim midemi mahvetti maalesef:1no2:
banada doktor bir an önce ilk cocugunu yap,ikincisini istersen 10 sene ara ver demisti..ama olmuyo iste:çok üzgünüm:
hakkimizda hayirlisi...
ya merak ettim sizdede 4-5 ay adet gelmedigi oluyor mu?

yasmin kullanırken soğan suyu kürü ve hayıt tohumunu kullanmanın bir zararı olurmu sizce

bende bu ay 3aya geldi hala adet gelmedi demekki ilerleyen yaşlarda oluyormuş

Slm herkese bende pkoluyum 1 yıl 2 aylık evliyim bebek istedik ama olmadı henüz tüm testler yapıldı birtek ben de pko var başka birşey yok. Şimdi bu ay adetin 3.günü gel dedi yumurtlama takibine başlıcaz sanırım klomen tarzı ilaç vercek ama 20 gün gecti adet olmadım hep böyle gecikmeli oluyorum bazen olmadıgım ay bile oluyor .Dr.umu aradım adet olmadım test yaptım negatif dedim bana kendiliğpinden adet olmayı bekle dedi farlutal adet söktürüzü vermedi iyice stres oldum adet olsamda bir an önce tedavime başlasam. Birde şu adetin 22.günü yapılan test bana yapılmadı o ne testti arkadaşlar?
Burda birbirimize desek olalım inşallah bir an önce hamiş kalırız...

Doktor bana Pko başlangıcı demişti geçen ay. Ama hamile kalmam için de ganofen yumurta geliştirici hap vermişti. Sonuç 4 tane kocaman kist oldu. Hem de 6,7 cm lik. Bu ay doğum kontrol hapı kullanıyorum. Hiç 7 cm.lik kist duyan yada düşüreniniz var mı acaba?

pko başlangıcı demekle ne demek istedi tahlil falan yaptırdın mı?tahlil sonucuna göremi böyle bişey dedi doktor.bendede pko başlangıcı var fakat hormonlar düzenli.adetlerim 45-50 günde bir geliyo.ama doktor sana neden hemen ilaç verdi onu anlayamadım.ilk 4 ay hiç ilaç vermeden kendiliğinden gebe kalmanı bekliyolar sonra ilaç veriyolar.sende başka bir durum olabilir,yani hormonlarında.şutarafagitti

evet canım ben çok yaşadım bu durumu..
bir sefer 6 ay adet olmamıştım.
belli aralıklarla adet düzenlemek için yasmin kullandım ama bırakıp adet olmayı beklediğimde 3-4-5 ay, artık ne kadar beklersem, adet olmuyordum.
son çare olarak doktorum evlenene kadar kullanacaksın bu ilacı dedi.
çünkü 1 ay ilacı bıraktığımda 7cm lik kocaman bir kistim oldu..
içi sıvı dolu zararsız bişeymiş Allahtan..duphaston kullandım ve kist kayboldu.
yani ilacı hiç bırakmamam gerek fakat ben bu ay bir risk aldım, hapı bıraktım, soğan suyunu içiyorum.. bakalım fayda edecek mi?

arkadaşlar bende ilaç içmeden adet göremiyorum ben de 2 senedir çocuk istiyorum doktura gittim kan aldılar sonuçlarını bekliyorum inşallah ilkk seferde hamiş kalabilirim allah isteyen herkeze versin dualarım sizler için

ben varım canım.. bende de 7.28 cm lik yumurtadan büyük bir kist oluştu.
yasmin hapını bir ay bırakmıştım, o arada oluşmuş.
fakat zararsızmış. normalde bizim yumurtalarımız içi sıvı dolu bi kesecik içinde.
işte bu kesecik yırtılıp, yumurta dışarı atılmamış ve içi sıvı dolmaya devam etmiş taa ki 7cm olup, biz farkedene kadar.
duphastone diye bi ilaç kullandım hemen geçti çok şükür..

kistimin fotosunu koymak istedim.. işte bu....kesikli çizgi ile gösterilen kistim.

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum.tek amacım sizlere ümit vermek.3 yıllık evliyim.1.yıl sonra hamile kaldım.8.haftasında bebeğim karnımda öldü.ve ben farketmedim.kanamam olmadı.1 ay karnımda taşıdım.3 lü taramaya gittim ve öğrendiğimde yıkıldım.bende pkoluyum tedavi olmadan hamile kaldım.aslında pkolu olduğumu bile bilmiyordum..1,5 yıl eşimle ayrı şehirlerdeydik tayin işleri yüzünden.temmuzda biraraya geldik.ağustosta bir doktor bana kısırlık tedavisi olman lazım dedi.eşinde sende tedavi olmalısın dedi.yine yıkıldım.başka bir doktora gittim bana senin sadece yumurtalıklarının şekli gerdanlık şeklinde dedi.ben 40 45 günde bir regl oluyordum.bana glukopaj ve folikasit verdi.ilaçları kullandım.1 yıl kullan hamile kalmazsan bile problem değil dedi.en kalmaz dediğimiz hastalar bile kalabiliyor dedi.2 ay yalnızca 2 ay...düzenli bir şekilde kullandım.2.ayımda hamile kaldım...şu an 5 haftalık hamileyim.asla ümidinizi kaybetmeyin arkadaşlar.herşeyin hayırlısı olsun dualarınızı eksik etmeyin sevgiyle kalın...

darısı bize inşallah canım ya. allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsin.bizlerede dua etmeyı unutma olurmu

Slmm bende hala tık yok kızlar adet olmadım 23 gün gecikti 2 kere test yaptım negatif.. Bu ayda bir kist daha rahmime katıldı.. Allahım yardımcımız olsun bu pko nsl bişey anlamış değilim.. Dr.da adet söktürücü vermiyor kendiliğinden ol diyor tedavime başlıcam başlayamıyorum ne yapsam bilmiyorum iyice stres

canım stres yapmamaya calış.stresınde adetı gecıktırdıgını biliyoruz.kendın için rahat ol.rabbım herseyın hayırlısını versın.duadan baska yapacak birseyımiz yok sanırıma.s.

bizlere sabretmekten ve dua etmekten başaka bişey düşmüyo arkadaşlar benim yıllardır denemedigim tedavi kalmadı ama hala hersey aynı hiçbi gelişme yok 8yılımı aldı pkoooo daha nekadar dayana bilirim bilmiyorumm

yadelcım allah yardımcın olsun canım.bene uc yıllık evlıyım.tedavı goruyodum fakat esım askere gıdınce ara vermek mecburiyetınde kaldık doğal olarak.simdi 50 gunumuz kaldı inşallah.bakalım bızı neler beklıyor herseyın hayırlısı demekten baska yapacak birsey yok sanırım.uzme kendını rabbım ol deyınce neler olmazkı.kalb ını ferah tut a.s.

tedaviye hep devammı gerekiyo bunun bir süresi bitişi yokmu klava:
bilen varmı yardımcı olursa sevinirima.s.
ben 2 yıl tedavi gördüm ama suan kontrolede gidesim gelmiyo:çok üzgünüm:
ilaç içmekten sıkıldım mide agrısı yapıyo yaa:a015:
suan ilaçda kullanmıyom kontrolede gitmiyom nolcak bilmiyomdayerimseniben

Bu pko nun kesin bir tedavisi yokmuş araştırmalarıma göre.. Yaa cocuk istiyosan tedavi görcen istemiyosan dogum kontrol hapına devam edicenn... İnşallah bir an önce bununda kesin bir tedavisini bulurlar...

saol canım allah cümlemize yardım etsin sanada sabır versin tez zamanda kavuşursun inş eşine:1hug:

canım bence ihmal etme, doktora git ve uygun bi şekilde tedavi ol..
çünkü adet olmamak vücüda çok zararlıymış.
iç organları çok etkiliyormuş..
adet olmadan geçirdiğin her ay, sana zarar..
bir an önce doktoruna görün bencea.s.

canım ya pkos için kısır döngü tanımını kullanıyo doktorlar yani kesin cözümü yok her cocuk istediğinde sil bastan yapıyosun.ama benım ablam da da var pkos son cocugu kendiliğnden oluverdi.yanı hersey nasip işi.sende sıkma canını.biran once doktoruna git ihmal etme.bız uzerımıze dusenlerı harfıyyen yerıne getırelımki cabalar ve emekler boşa gıtmesın.haaaa su ilac içme konusunda da sana sonuna kadar katılıyorum artık paketını gormem bile yetıyo tıksınmeme ama ne care...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…