Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

benim de 0.780 çıkmıştı mart ayındaki yani 1 bile değil çok düşük demişti doktor ama neden böyle biz geç yumurtluyoruz da ondan canım telaş etme yumurta gelişimi takip et elbet bizde yumurtluyoruz...

evet kızlar ateş ölçün ve hangı günler yumurtladıgınızı öğrenmıs olursunuz ateşi değerlendırecek kadar bılgım var kesınlıkle ateş ölçünnn takıldıgınız yerde nyardım ederım sıze

Canım dil altından ateş ölçün diyorsun ya hani.Benim evdeki termometre şu klasik koltuk altından ölçenlerden.Dil altı termometreler çok pahalıymış ded eczanedekiler.
Acaba bu kol altından ölçülen ile mi dil altından ölçecez?

kırmızılar geldi.. çok üzgünüm bu ay ilaç kullanmasam mı acaba ,hiçbirşey içimden gelmiyor..

canım birbirimize destek olacağız her birimizin başına gelebilir bu... üzülme ne olur... tedavilerine devam et olana kadar
sıkma canını...

canım çok sevindim allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin...sadece zayıflayarak mı gebe kaldın yoksa ilaç da aldın mı?

yok canım sadece zayıfladım o süreçte hiç ilaç kullanmadım en son adetimden sonra progestoron için gittiğimde kan verdim doktor her ihtimale karşı klomenle progestan söktürücü verdi test sonucunu gösterirken ilkaçların yanında olsun tarif edicem dedi umutsuz bi şekilde biliyosunuzdur devlet hastaneleri vajinal ultrasondan bakmazlar beni özeline çağırmıştı tahlil sonucumu internetten aldım sonuç 8,9 filandı zaten ağzım açık gittim doktora özelinde vajinal baktı ilaçlar yanındaysa hemen çöpe at dedi zaten bi dahaki aya kalmaz görüşürüz dedi hiç bişeyin yok tertemiz dedi kurtuldun kistlerden gözün aydın dedi meğer ultrasonda yumurtada sıvı görmüş gebe kaldığımdan emindi muaneden çıkarkenden azmin ve oto kontrolün için çok teşekkür ederim dedi verdiğin kilolar sebep oldu demişti... Yani böle hikayem kısaca canm rabbim sizede nasip etsin en yakın zamanda inş...

canım elektronıkse ölçer dıl altından o demır ucunu dil altına koyuyorsun ateş ölçme ile ilgili güzel buır yazı eklıcem buraya

canım beklenen adet tarihini bekle gelmezse progestan içersin tamam mı adet günün gelene kadar bişey içmene gerek yok...

turuncu canım sana da farlutal vermiş senin de adet düzenleme sürecin başlayacak... yumurtlama takibi de yaptırabilirsin ya da ateş ölçme yöntemi de olabilir...

turuncu canım sana da farlutal vermiş senin de adet düzenleme sürecin başlayacak... yumurtlama takibi de yaptırabilirsin ya da ateş ölçme yöntemi de olabilir...

canım şimdilik yumurta takibinden söz etmedi doktorum.Belki hormon tahlili için gittiğimde bahsedebilir bilmiyorum.
adetimin 1.günü ateş ölçmeye başlayacağım bide incir kürü yapayım diyorum ama ben zaten fazla kilo var.Şimdi ben hergün o kaynattığım 5 inciri suyu ile beraber yersem daha fazla kilo almazmıyım.:44:
Şimdi inciri yeme diyeceksiniz ama o zamanda hergün o incirler ziyan olacak

gerçekten ben de azminden dolayı seni kutluyorum... kilo vermek ile hem kistlerden kurtulmuşsun hem de bebeğin geliyor...çok güzel benim 5 kilo fazlam vardı ben de onunla boğuşuyorum günlerdir... bakalım neler olacak? :) umutluyum

bence düzenli kilo kaybı incirden daha önemli ve etkili bizzat geçen ay gördüm bunu ben.... sen bilirsin canım...bırak yabana gitsin...

Evet ya çok haklısın.Şu üstüme yapışan kilolalardan artık kurtulmak istiyorum.

canım kurtulmak bizim elimizde bak zor da gelse her sabah 40-50 dk arası plates yapıyorum...yürüyüş falan da.... yoksa sırf dietle yapışıp kalıyor dediğin gibi kilolar...

cnm bende incir kürüne başladım tadı aşırı tatlı geldi bana. bende korktum kilo alırım die. incirleri yemiyorum ben, en azından daha fazla kilo aldrmasın die. sen içine havuç atıyormusun

KIZLAR ATEŞ ÖLÇME İLE İLGİLİ DETAYLI BILGI VAR BURDA AYNI ZAMANDA GEBELIK BÖLÜMÜNDE ATEŞ TOPIGINI TAKIP EDERSENIZ PRATIK BILGINIZ OLUR DAHA KOLAY ÖĞRENIR VE UYGULARSINIZ

Ateş ölçme ağızdan, dil altından, yataktan kalkmadan, hep aynı saatte, en az 3 saatlik uyku sonunda ölçülüyor. Sabah 06,00-ve 08,00 saatlerı ateş ölçmek için ideal saatler Işin özü şu ateşiniz yumurtlayana kadar düşük, yumurtladıktan sonra ortalamanızın üzerinde seyrediyor. Ateş listelerimizi yaparak aşağı yukarı her ay ne zaman yumurtladığımızı buluyoruz ve ona göre çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgi ve örnek listeler ateş ölçme başlığı altında.

Adım adım fertilityfriend sitesine üyelik ve kullanım:

1. Ovulation calendar and ovulation chart - fertility charting sitesine girin.
2. Sağ taraftaki ikinci buton olan join now a tıklayın.
3. Ilk boşluğa almak istediğiniz adı yazın. Türkçe karakter olmamalı. Ikinci boşluğa email adresinizi girin. üçüncü satırda herhangi birini seçin.
4. çıkacak olan sayfada seçtiğiniz isim ve email adresi yer alacak (ben aşağıda bunları sildim.) 3. Satıra şifrenizi unutursanız diye bir hatırlatma kelimesi girin. Gene türkçe karakter kullanmayın. Login isminiz ve şifreniz emailinize yollanacak.

5. Aşağıdaki ekranı görünce işleminiz bitmiştir. Star denen tuşa basın.

6. ı accept diyen yere tik atıp ı accept diyen tuşa basın.

7. şimdi bilgilerinizi girmeye başlayacaksınız. Ilk seçenek ana sayfanızda grafik mi takvim mi görmek istediğiniz. Bunda grafiği seçin. Soldaki seçenek. Onun altında doğum tarihiniz var. 3 pencereden ilki ay, sonra gün ve yıl geliyor. Onun altında takvimde haftaların hangi günle başlamasını istediğiniz soruluyor bunu monday yapın biz genelde pazartesiyle başlıyoruz. Son seçenek de tarih ve zaman. Zamanı seçin 1-12 arası. Yanında a.m. Seçeneği öğlene kadar olan saatler için. Pm ise öğleden gece 12ye kadar olan saatler için.
Bunun altında adet bilgileriniz için iki seçenek var. Birincisi son adet tarihiniz, sıralama gene ay, gün, yıl. Altındaki de adet döngünüzün ortalama süresi.

En alttaki de derece cinsinde mi fahrenheit cinsinden mi istediğiniz. Bunda celciusu seçin. Alttaki de nereden ölçtüğünüz. Ağızdan ölçüyorsanız orally seçili kalsın. Setup tuşuna basın.

8. Bu çıkan sayfa sizin ana sayfanız. Giriş yapınca bu sayfa çıkacak karşınıza. Bura dönmek için her zaman maine tıklayabilirsiniz. üstteki takviminiz, alttaki grafiğiniz. Ateşinizi kaydetmek için mini takvimde günün üzerine tıklayın, mesela 12 kasım.

9. çıkan ekranda temperature yazan yere derecenizi yazın, altına ölçtüğünüz saati girin (am-pm olayı burada da var), 3. Seçenek akıntı durumunuz (dry=kuru, sticky=yapış yapış, creamy=krem gibi, watery=su gibi, eggwhite=yumurta akı), altından kanama durumunuzu işaretleyin (spotting=sadece kahverengi lekelenme, light=az kanama, medium=orta, heavy=seller gidiyor). Bir şey yoksa bunu işaretlemeyin. Eğer l, m veya h işaretlerseniz o günü sizin adet gününüz olarak algılar. En son seçenek ilişki durumunuz. Varsa yes, yoksa no, sabah, akşam, hem sabah hem akşam gibi seçenekler var.

10. Bitince mutlaka save tuşuna basın basmazsanız kaydetmez. Siz ısınızı girdikçe grafik oluşur.

11. Adetinizin başından itibaren düzenli olarak derecelerinizi ve akıntınızı kaydederseniz, grafik yumurtlama gününüzü otomatik olarak belirler. Ancak bunu sadece 3 gün üst üste ateş artışı gördükten sonra yapabilir. Yani bu grafik size yumurtlamayı önceden bildirmez. Ama ay ay döngünüzü çizerek yumurtlama gününden emin olmanızı aşağı yukarı hangi günler yumurtladığınızı anlamanıza yardımcı olur.
12. 9 nolu resimde görülen seçeneklere ek olarak secondary, tests, specific gibi seçenekleri kullanarak ek bilgiler de girebilirsiniz. örneğin tests altından opk yani ovulasyon testinizin negatif pozitif olmasını da kaydedebilirsiniz. Savelemeyi unutmayın. Bu bilgi de grafikte yer alır ve yumurtlama gününüzün bulunmasında yardımcı olur.
13. Yumurtlama program tarafından algılanınca grafik üzerinde enine ve boyuna iki kırmızı çizgi çıkar. Enine olan yumurtlama tarihinizin üstündedir. Boyuna olan da ortalama derecenizi gösterir. Yumurtlamadan önce ısınız bu ortalamanın altında veya hizasındadır. Yumurtlamadan sonraysa üstünde seyreder

-alıntıdır -

kızlar hadı bılgıımız herseyı paylaşalımm

ilk aklıma gelennn hamıle kalmak ısteyen yada tedavı gören bayan kesınlıkle tuz oranını azaltıcakk tuz hamıle kalmayı zorlastırıyorrr
kalorılı yıyecekler zorlastırıyor
deterjanlarr kımyasal maddeler yerleşmeyı zorlastırıyor
eğer ılaç kullandıysanız büyük olasılıkla kullandıgınız ayın yarısı sayısı kadar ay hamıle kalma ihtimali azalıyor

cnm bende incir kürüne başladım tadı aşırı tatlı geldi bana. bende korktum kilo alırım die. incirleri yemiyorum ben, en azından daha fazla kilo aldrmasın die. sen içine havuç atıyormusun

esperanza ben incir kürünü hiç uygulamadım.Sadece acaba uygulasam mi diye düşündümde sonra kilo vermek bu etapta daha önemli düşüncesi ile vazgeçtim.

canım biliyorsun bende bahsettiğin topicteyim
ve bir yılı aşkın bir zamandır ateş ölçüyorum
ve beni hiç yanıltmadı
bu ayda ateşim emin olamadı yumurtladığıma yani olmamış gibi duruyordu
bunu malesef bugün kan testiylede teyit ettirdim
pko olan arkadaşlar için mucizevi bir yöntem ateş ölçme
fertility friend çok güzel bir site
orda bizler gibi pko olan kişilerin tabloları var
inanırmısınız 70.gün yumurtlamış ve hamile kalmış
yumurtlamayı tespit için süper

ben de kayıt olayım o zaman teşekkürler minietek ve ronya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…