Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

KAYRAM başınız sağolsun, allah sabır versin....

bu nedir ya? medeniyet nerde kaldı artık???
saol canım aynen ole sabahtan berı aklım almıyor
canım bence mumkun tatlım cunku adetıen bır gun kala hamıle kalan arkadaslar tanıyorum helede bızım ıcın daha da mumkun cunku gec yumurtluyor ve gec adet olma ıhtımalımız var
kırmızılar geldi.. çok üzgünüm bu ay ilaç kullanmasam mı acaba ,hiçbirşey içimden gelmiyor..
canım yaaaa uzulme ne olur en azından yenı bır umut donemı baslıyor hayırlısı olsun
saol canım cok saol bu arada evet farlutal bıttıkten sonra on gun ıcınde adetının gelmesı gerek ama on ıkıncı gunde falan da gelebılır canım cok endıselenme
saol bıtanem benımde aklım almıyoır ınsanın ınanası gelmıyorrrrrr
canım pahalı degıl dıjıtal termometre alacaksın 5 tl falan ben aldım

canım sadece ıncır kuru yapmamalısın bak gecmıste ben yayınlamıstım ıncır havuc kuru bır arada yapılmalı cunku bız pkoluyuz yumurta gelısıp catlamadan kalabılır havuc da onun catlamasını saglıyor canım

sımdı mısafırım geldı kızlar cıkmalıyım opuyorum sızlerı eslerımızle bebeklerımızle mutlu gunlere ınsallah

esperanza ben incir kürünü hiç uygulamadım.Sadece acaba uygulasam mi diye düşündümde sonra kilo vermek bu etapta daha önemli düşüncesi ile vazgeçtim.

pardon cnm ya ben uygulamaya başladın zannettim. ben daha dün başladım, ondan önce de soğan kürünü kullandım. şimdi incirle devam edicem ama aşırı tatlı geldi bana. havuçla denesem daha ii olucak galiba

çok tatlı geldiyse doğru değil canım yani kilo aldırabilir havuçla karıştır istersen ve inciri az tüketmeye çalış.... ay valla nedir bu çektiklerimiz... :)

bilmezmiyim canım kesınlıkle ateşinizi doğru ölçtüğünüz zaman sizi yanıltması imkansız bende çok güvenıyorum ateş ölçmeye kı ben ilk ay ateş takıbı yumoş takıbı ıkısını bırlıkte yürüttüm ve yumurtlama tarıhını aynı gün verdı ıkısıde

canım sen madem kı dogrusunu yapmıssın bana da bahsedermısın bıraz bende yaptım ama benımkını vermedı belkıde yumurtlama olmadı anlamadım o sıteden yapmıstım bende ama daha ılk ayımdı belkıde ondan gecerlı olmadı bılemıyorum bırde sen a seffaf akıntıyı gormusmuydun

kızlar bu arada mısafırım geldı ama esımle bırlıkte gıttıler yıne esımın arkadasıydı zaten gelen bı tarafa dagıldı ıkısı de bırazdan gelırler yıne dıye yazıyordum kı geldıler zaten
bu arada kızlar yaaa benım seffaf akıntıdan geldı bugun bıraz ama yanı herkesın dedıgı gıbı camasırı ıslatacak sekılde degıl ama yanı cok afedersınız ama az bırsey ınsallah yumurtlamadır budemek oluyor kı bugun calısma var hehe

selam kızlar
sabahtan beri hastanedeydim anca fırsat bulup girdim
benim kızımda kilolu 2 yaşına kadar vermezse götürürüm diye bekledim
çocuk endokrine götürdüm isülin direnci yüksek çıktı,glukozuda.
yani şeker hastası bu yaşta ilaç tedavisi veremiyoruz tek çare kilo vermesi dedi
nasıl verecek çocuğa ne yapabilirim ki..zaten çok boğazlı bi çocuk değil çokta hareketli ama
genetik bazı şeyler demekki off ana kız ne yapıcaz bu kiloları bilmem..

bicimcim dün akşam bişey soracaktım şimdi sorayım
farlutal bitsin öyle başlarsın diane ye demiştin yanlış hatırlamıyorsam
bana dr sıra söylemedi beraber başladım yarın sabah bitecek farlutal
adet olana kadar bıraksammı dianeyi 5 gün kullandım
nasıl kullanılacağını söylemiştir dr belki ama o an pko deyince ben anlamamış olabilirim

farlutal adet söktürücü diane 35 ise yumurtalık kistlerini engelleyecek...sivilcelenme şikayeti varsa yok edecek falan filan...
yani farlutalı için adetiniz gelsin.. doğum kontrol haplarına adetin 5. günü sabah ya da 4. günü akşam başlanır... 21 gün içilir sonra adet görülür yine diğer kutuya adetin 4. günü gece başlanır.... yada 5. günü sabah yani sabah ya da akşam hangisi sizin için daha iyiyse her gün 1 tane 21 günü tamamlayacaksınız...
bana doktorum polikistikoverde bu şekilde içilir demişti böyle uygulattırmıştı....ben de yaklaşık 4 yıl kullanmıştım bu haplardan...

Son düzenleme:

genetik tabi... mesela annem şeker hastası olduğundan ben de risk taşıyorum hem depko olduğum için 2 katı risk taşıyorum....bu arada gebelik şekeri olduysa bundan ötürü de kızınızda ünsülin direnci olabilir doktorlar bahsederler bundan bu sebeple pko hastalarının özellikle gebelikte perhiz yapmaları veya sık sık kan şekeri ölçtürme şartı vardır...
güzel kızınız için yapabileceğiniz karbonhidrat tüketimini azaltmak esmer ekmek olabilir... meyve sebze ama şekerli meyvelerden uzak durmak muz ve karpuz gibi... sonra pirinç makarna bunları esmer pirinç makarna almak çünkü şekeri yükselten şeylerdir çok dikkat edilmeli bence iyi bir diyetisyenle görüşün sizin ve kızınıza uygun perhiz önersin seçenekler sunsun.... bence şeker çok yüksek ise kaç yazmamışsınız ünsilin iğne en iyi çözüm...doktor ne dedi bilmiyorum tabi kızınıza 2 yıl sonrası için falan olabilir herhalde... annem şeker hastası iğnelerle 6 ayda normale döndü şimdi sadece yediği birkaç şeye dikkat ediyor...ben de dikkat etmesem sonum o olacak yani üzülmeyin herşeyin çözümü var... tv de denk geliyorum 4 yaşında çocuklar kendi ünsülin iğnelerini kendi yapıyorlar çünkü öğretiliyor onlara ve ilerisi için daha büyük sorun teşkil edilmemesi için bunu yapmak zorundalar...kızınızın şekerini de sürekli takip etmelisiniz bence evde şeker ölçme cihazınız olsun mutlaka hem kendinizinkini hem de onunkini kontrol altında tutmak için... bir çok aile çocuğunun şeker hastası olduğunu anlamaz kilo alsa bile anlamaz ama kötü belirtilerden sonra anlarlar.... siz erken teşhis etmişsiniz işiniz çok daha kolay panik yapmayın...yüksek şeker sonucu bilinç kaybı yaşayarak hastaneye kaldırılan çok çocuk var haberlerde görüyoruz... aileler bundan sonra anlarlar çocuklarında şeker olduğunu... yani siz bilinçli davranmışsınız....

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar.

Biliyorsunuz bugün bana adet olmam için farlutal vermişti.Ben bu sabah bi adet içtim.Akşam ilacını içmeden adet oldum az önce.Şimdi ben bu farlutala devam etmelimiyim yoksa bırakmalımıyım?

adet kanaması ise çok çok geliyorsa hemen bırak ilacı canım...zaten amaç o adet gelince bırakmak zaten gelesi varmış adetinin ki hemen etki etmiş...
ben de progestan içerken adetim hemen başlar doktoru aradığımda kırmızıyı gördüğünde hapı kes der hep bana...

Son düzenleme:
adet kanaması ise çok çok geliyorsa hemen bırak ilacı canım...zaten amaç o adet gelince bırakmak zaten gelesi varmış adetinin ki hemen etki etmiş...

canım çok çok bi kanamam yok.Adetin ilk günü böyle koyu renkte akıntı başlar ya hani,aynen öyle.Ama adetim söktü bence çok şükür.O yüzden kullanmayayım en iyisi bu ilacı.Cuma günüde hormon testine giderim artık.
Ben bilseydim bugün geleceğini boşu boşuna doktor stresi çekmezdim bide

içtiğin bir hap bile adetinin başlamasına yardımcı olmuş olabilir... önümüzdeki aylarda da bu konuda sıkıntı yaşarsan bu hapla ya da benzer haplarla başlatabilirsin adetini canım...zaten cuma günü de 3. günün dolmuş olacak hormon testi için doğru zamanlama olur...

Son düzenleme:
içtiğin bir hap bile adetinin başlamasına yardımcı olmuş olabilir... önümüzdeki aylarda da bu konuda sıkıntı yaşarsan bu hapla ya da benzer haplarla başlatabilirsin adetini canım...

Canım çok teşekkür ederim ya.
Sayende bilmediklerimi öğrenmiş oluyorum.

Herkese hayırlı geceler diliyorum.

Canım çok teşekkür ederim ya.
Sayende bilmediklerimi öğrenmiş oluyorum.

Herkese hayırlı geceler diliyorum.

rica ederim bildiğim bişey osun yeterki... doktorlara gide gele ezberledim artık biçok şeyi...yakında zaten ultrason cihazını alıp kendim bakacağım yumurtalarıma da
bir onu öğrenmediğimiz kaldı...
iyi geceler :)

Son düzenleme:
kızlar ben regl olacakmışım gibi kasıklarımda ağrılar dolaşıyor... ama regl olmam için daha çok erken 8-9 gün en az var yani nedir bu acep? :97:
geçen ay da böyle oldum erken regl gördüm anlamıyorum ki neler oluyor delirdi benim yumurtalıklar herhalde...
doktora da sırf bu sebepten gitmek istemiyorum aslında uzunca süre doktor görmek istemiyorum :)

Son düzenleme:
sağol canım o zaman hemen keseyim diane 35i adet olunca başlarım
hiç farkında değilim dr ne dedi bu aralar çok dalgınım
kızım küçük olduğu için ilaç tedavisi için erken dedi
eşimin annesi şeker hastası gebelikte şeker hastalığım yoktu ama genetik işte..
insülin değeri 27 glukoz 95 çıkmış 15 saat açlıkla ama insülin üretimi arttıkça glukozu arttıracağı için önemli olan onu kontrol altına almak
hormonlarımızla başımız dertte

hep geç kalacak değilya bu seferde erken gelesi gelmiş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…