benden solemesı tatlım bence sımdıden umıtlenmeye basla
canım esım oglelerı eve gelıyor lojmanda oldugumuz ıcın ısı cok yakın her fırsatta eve gelıyor canım sımdı gıttı ama zaten cıkmam gerek
Off adet oldum guya ama akıntım yok denecek kadar az.Gün içerisinde tırnak ucu kadar kahverengimsi lekelenmem oldu sadece.Ne yapsam acaba ?
canım doktorunla telefonla görüşme imkanın varsa bence telefon açıp sor hemen...dün başladı demiştin sen bu gün kesildi mi hemen...demek ki sökmemiş daha o ilaç mı etki etmedi acaba? bu sorularını doktorla bir görüş... böyle az gelecek derse adetten sayarsın bunu.... bebe aspirini iç istersen kan sulandırıyor benim adetlerim o sayede çok çok geliyor...
kızlar dün sabah da bu sabah da ateşim 36.9 çıktı... keşke öncelerini de ölçseydim... sanırım bu ateş benim progesteron salgıladığımı gösteriyor ben öyle anladım sizce?
yani ben geçtiğimiz günlerde yumurtlamış olabilirim de mi?
Canım sen söylemesen aklıma doktoru aramak gelmeyecekti.Teşekkür ederim
Az önce doktoru aradım.Bana hapı bırakmamı ve cuma günü tekrar gelmemi söyledi.Kahverengimsi az lekenleme sorun olmaz adet başlamış sonuçta dedi.
36.9 baya yüksek bence.Yumurtlamış olabilirsin bencede.
Ben bu sabah başladım ölçmeye.İlk gün 36.5 çıktı benimki.
canım zaten ole olmalı ben umıtlenmelısın derken kesınlıkle olcak gozuyle bakma ama belırtıler onu gosterıyor sende bu azım oldukca bu ay olmadı bıdahakı ay mutlka olacak canımiçimdeki ümit bitmiyor benim bebekle ilgili hiç bir zaman ancak zaman olarak bu ay kesin olacak olmalı gözüyle bakmıyorum... çünkü hormonlarıma beynime fazla müdahale edemem rahat davranıyorum... şu da bi gerçek tabi olsun çok istiyorum....ne güzel dedinolursa kutlarız tabi... ama olmazsa da üzülmeyecek durumdayım yani...nasip derim hayırlı değildir derim ve denemeye devam derim....
canım ya bende bılemıyorum doktoruna sor dıcektım ama sormussun zaten o tekrar bakıp rahımın ıncelıgıne gore adetmı degılmı karar verebılırOff adet oldum guya ama akıntım yok denecek kadar az.Gün içerisinde tırnak ucu kadar kahverengimsi lekelenmem oldu sadece.Ne yapsam acaba ?
kesınlıkle dogru solemısler benımde son dort senede aldıgım kılolarım var ınsallah bıtecek ama ınsallahmerhaba kızlar bende 3yıldır pcosluyum doktorumda kistlerimin küçük oldugunu ve menapoza kadar duracagını söyledi ancak kilo vermemı önerdi çünkü 3yılda 30 kilo aldım maalesef diyet yapıyorum suan ama cogu kızdan duydugum kadarıyla kılo varsa ve verilirse kistlerde gidiyormuş zaten bu hastalığa kilo yaramıyor yanı
kızlar dün sabah da bu sabah da ateşim 36.9 çıktı... keşke öncelerini de ölçseydim... sanırım bu ateş benim progesteron salgıladığımı gösteriyor ben öyle anladım sizce?
yani ben geçtiğimiz günlerde yumurtlamış olabilirim de mi?
canım zaten ole olmalı ben umıtlenmelısın derken kesınlıkle olcak gozuyle bakma ama belırtıler onu gosterıyor sende bu azım oldukca bu ay olmadı bıdahakı ay mutlka olacak canım
canım oncekı olcumlerını bılmedıgım ıcın bısey dıyemem ama bundan sonrakıler onemlı atesınde dusme olmaması gerekır o zaman gebesın demektır saat kacta olcuyorsun ve yataktan cıkmadan olcuyorsun degılmı
evet tabi yataktan çıkmadan ölçüyorum... gerçi gebe olmasamda regl olana kadar progesteron salgısından ötürü ateş düşmezmiş ama bakalım ne olacak...yarın sabah da ölçmeye devam ederim...
artık zaman gösterecek...
ay inşallah canım yumurtlamışımdır... senin de normal çıkmış... 36 buçuk normal ateş... bakalım bundan sonra nasıl gidecek.... bu arada sen bu ay yumurta geliştirici ilaç falan alacak mısın?
canım zaten ben regl olana kadarkı olcumlerını kastetmıstım regl gunun de de olcersın ona gore anlamaya calısırız ben sunu anlamıyorum bu progesteron hormonu madem kı catlama olduktan sonra salgılanıyor ve adet olmayı saglıyor rahmı kalınlastırark faln e o zaman yumurtlaması olmayan ınsanlar nasıl adet olacak progesteron salgılanmaz kı
tuncss çok sevindim canım hormon değerlerin de çok iyi bence ve iki yumurtanın olmuş olması da gebe kalma şansını yarı yarıya arttırıyor bence...güzel haberler verdin canım yumurta gelişimi hızlı oluyor diye biliyorum...cumartesi günü dediyse doktorun o zamana kadar 20 mm lere çıkar bence...çatlatma iğnesi ile ilgili fikrim yok ancak herhangi bir eczaneden alsan doktorun yapmaz mı bide neden fiyat farkediyor ben de anlamadım...
bahsettıgın catlatma ıgnesı pregnyl olması lazım evet o bulunamayabılıyor ama turevı hatta daha da etkılı bır ılac var ovıtrelle neden doktorum on lıralık bır ılaca 40 lıra almak yerıne 80 lıralık ovıtrelleyı tercıhetmemıs acaba bende merak ettım dogrusu
inşallah canım benim.. iğne pregnyl evet.. neden ovitrelle demedi bilmiyorum.. ama sanırım iki ilaç birbirinin muadili çok farkı yok.. bakalım cmtesi günü kliniğe gidince doktora sorarım detaylı ve eğer ovitrelle daha iyi ise onu vurdururum.. bi de sana sabah akşam yapılmış, bana sadece sabah yapacak ve iki doz tek seferde yapacak..canım 15 lık yumoşun cuma gunü buyuk ıhtımal 19mm olcak gunde 2mm buyur 13 lük te 17 olcak
canım dr sana söledıgı çatlatma iğnesının adı ne benım oldugum ovıtrelle idi 84tl
yumoşum 21,9 mm idi sabah akşam da iğne oldum ertesı gün çalışma oldu
dr sana iğnenın adını yazsın sen dısardan al bencee eğer ovıtrelle ıse kı en çok kullanılan ovıtrelle di sana yazılan büyük olasılıkla pregnyl 5000 olan
hadi gelişmelerden haberdar ett inşallahh hamıle kalırsın bu ıkı yumoştan bırı sana bebiş verır
canım elimizde yok diye bir şey yok! o telefon edicek, depo ya yada firmaya 10 dakika içinde getiricekler! o kadar!
şimdi senin doktorun tavsiye ettiği iğne orijinaldir ya da o iğnenin firması o doktoru güzel bir tatile yollamıştıremin ol, benim eşim eczacı..o yüzden bu işleri çok iyi biliyorum...
ilaçların muadili de var tabiki, kötü olan artık kare barkod olayından dolayı sen fiyatları göremiyorsun, bence doktorun tavsiye ettiği iğneyi ve eczanedekinin markalarını araştır....
aaa bi de birşey daha sormak istiyorum... doktor cmtesiye kadar ilişki yasağı koydu.. ve iğneyi olduktan sonra 3 gün boyunca her gün sonrasında gün aşırı ilişki dedi.. acaba bi gün öncesinde ilişki olsa mı? iğne ne kadar sürede etkisini gösterir ki? offf be amma karışık çetrefilli bi işmiş bu :))
bende bugün onu araştırdımm
progesteron salgılanmayınca yani yumurtlama olmayınca
östrojen salgılanmaya devam edermiş
ve endometriumm en sonunda östrojenin uyarmasına dayanamayıp kanarmış
yani endometirumu kalınlaştıran östrojenmiş
normal yumurtlayan kadında ise endometriumu kalınlaştıran progesteron hormonu
bizlerin yumurtladığını anlayabilmesi için en güzel yöntem ateş ölçme
vücudun ısısını yöneten hormon progesteron çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?