benim internetten doktor yorumlarından okuduğum bilgi çatlatma iğnesinden 12saat sonra ilişki ve 24.36.50.saatler yani canım iğneden 1 gün önce ilişki de iyi olur bence...ama spermler de dinlenecek ya ondan ilişki yasağı anladın mı....sen doktorunu dinle bence...
anladım dinlenecek de neredeyse 4 gün olacak acaba kalitesi düşmez mi ki :))) aklıma takıldı işte.. doktoru dinleyelim bakalım :)) ama ben perşembe gecesi ilişki düşünüyorum, en azından çatlatma iğnesi sonrasında içeride az da olsa belki spermler kalır da şans artar gibi geliyor :)
bu arada inşallah hissettiğin şeyler gebeliktendir.. bol bol dua ediyorum hepimiz için.. Allah'ım en kısa zamanda hepimize nasip etsin..
sağol canım ya...
içinden nasıl geçiyorsa öyle yap o zaman ama çatlamadan sonraki ilişkilere dikkat et tamam mı...öncesinde 3 gün perhizi her doktor söyler...spermiogram testi öncesinde de hep dedikleri budur ya 3 gün perhiz yani ilişki yok diye....bunu da onun gibi düşün... ama senin içine öyle sinecekse perşembe gecesi de ilişki olsun...aşılama cumartesi sabah mı olacak eğer öyleyse gecesine de ilişki olsun...canım inşallah tutacak bu ay senin ve tüm isteyenlerin haziran ayını severim uğurlu gelsin hepimize...
ayy ne güzel bilgi bulmuşsun ben de merak ederdim hep yumurtlamadan kanama nasıl olur diye demek mantığı buymuş canım ya... demek ki bendeşu anda progesteron salgılanması var ateşimden anladım bunu bakalım ateş böyle giderse...şu durumda 2 seçenek var...ya yine zamanında regl olacağım ya da tuttuysa gebelik....yani işte bi umut :)
tuanatay kızım nerelerdesin uyuyor musun yine bakayım?
kızlar ben geç saatlarde gelirim yine şimdi çıkıyorum görüşürüz...
bence iğnelerden önce kilo almayı deneyebilirsiniz... b vitamini takviyesi alın iştah açarak kilo almaya yardımcıdır...sonra kilo alabilmek için hiç sıkıntınızın derdinizin olmaması gerekli çok rahat bir yaşam sürmelisiniz...ben hep kilo vermeye çalıştığım için kilo almaya çalışmak çok güzel geldi birden bana :) umarım herşey yolunda gider...
cherryguy her gece yatmadan mantı yesın bak nasıl kılo alıyoo.bende bı ara 49 lara dusmustum hayatımın en guzel donemıydı ıstedıgım kadar yedım ıctım sonunda 3 kg almayı basardım polenlı ballar arı sutlerıde baya bı ıse yaramıstı o donem.
canım o dedıgın bıraz farklı canım ostrojenle rahımın kanaması cok cıddı bırsey ve cok uzun suruyor ve doktorlar rahım kalınlastıgı ıcın kazımak zorunda kalıyorlar kanamayı durdurmak ıcın ve bızıım gıbı pkolular ıcın bu cok ama cok onemlı yanı her ay adet olabılmek yanı ıkı uc ay sureklı ostrojen etkısınde kalmamalı rahım bu yuzden bır sekılde her ay adetımızı ılacla da olsa getırtmelıyız ama ben bu konuyu doktora sorucam gıdınce ama cok guzel bır konuya degınmıstırbende bugün onu araştırdımm
progesteron salgılanmayınca yani yumurtlama olmayınca
östrojen salgılanmaya devam edermiş
ve endometriumm en sonunda östrojenin uyarmasına dayanamayıp kanarmış
yani endometirumu kalınlaştıran östrojenmiş
normal yumurtlayan kadında ise endometriumu kalınlaştıran progesteron hormonu
bizlerin yumurtladığını anlayabilmesi için en güzel yöntem ateş ölçme
vücudun ısısını yöneten hormon progesteron çünkü
ıyı bakalım hayırlısı dıyeyım canım 40 lıra da bısey degıl de doktorların bu tavrı ınsanı sıkıyor bıde ovıtrelle ıthal oldugu ıcın daha pahalı ama ıkısı bırbırının aynısıinşallah dediğin gibi olur ve şansım artar :)) ama doktorum ikizden bile bahsetti biraz gözüm korktu açıkçası :))doktor dışarıdan bulursan getir ben burda yaparım ama piyasada yok dedi :)) ama şimdi düşünüyorum iki doz yazdı reçeteye yani iki kutu ilaç almam gerek.. ee tanesi 10 liradan ikisi 20 lira, demekki 20 lira da enjeksiyon için para alacaklar.. aslında çok da para değil. sıradan bi özel hastaneye de girsem en kötü enjeksiyon 7-8 tldir.. içimi bulandırmayayım ben en iyisi :)))
preynyl evet.. bilemiyorum ki neden onu dediğini.. belki de elinde olduğu için onu söyledi..
inşallah canım benim.. iğne pregnyl evet.. neden ovitrelle demedi bilmiyorum.. ama sanırım iki ilaç birbirinin muadili çok farkı yok.. bakalım cmtesi günü kliniğe gidince doktora sorarım detaylı ve eğer ovitrelle daha iyi ise onu vurdururum.. bi de sana sabah akşam yapılmış, bana sadece sabah yapacak ve iki doz tek seferde yapacak..
bu arada cuma 19mm olsa demek ki cmtesiye 20yi geçecek :)) hadi inşallah yumoşlarım benim büyüyün de bebeğim geldin :))
bende düşündüm zaten tatil olayını :)) benim de bi sürü ilaç mümessili tanıdığım var işleyişi biliyorum.. ama ecza depolarında da maalesef ki ilaç yok :)) sordurdum bulmak çok zor dediler hep.. tüp bebek merkezleri vs gibi kliniklerin etrafındaki eczanelere bi bakın dediler.. ee onunla uğraşacağıma kaçı kaç para sanki yaa altı üstü 40 lira dedim :)) ama içime dert olur ben bu durumu doktorcuğuma sölerim :))
hepinize ilginiz için çok teşekkür ediyorum :))
canım duphaston da farlutalde adet sökturuculer ama ıkısı bır arada nasıl kullanılır nasıl bır etkı yapar bılemıcem ınsallah bırsey olmaz canımarkadaşlar ben pko hastasıyım.düzenli gttiğim bi doktorum vardı yıllardır.en son ocak ayında doğumkontrol hapını bıraktım ve 4 ay regli olmadım. kendisine gittim regli olmam için oragemetril verdi ve hormon testi istemedi tekrardan sonuçta tanın belli diye. ben de bi de başka bir doktora gidiyim dedim. o da regli olmam için duphastone verdi. 20 adet ilaç 10mg'dan 10 gün kullanıcaktım ve regli olunca da 2 veya üçücü günü hormon testi yaptır gel dedi, erken menopoz var mı ona bakıcam yoksa şeker ilacı verebilirim, doğum kontrol hapı tedavi etmez göstermelik regli yapar dedi.
ilk olarak sorucaım hormon ilacı ile regli olduktan sonra hormon testi yaptırmak ne kadar doğru sonuç verir?
ikinci ve büyük sorunum evde yapılan temizlik sonrası benim daha önceki hormon ilacım furlutal ve dupahstone karışmış. ve ben 3 adet duphastone 7 adet furlutal içmişim. kendisini arayıp sorucaktım napıyım diye ama hastane doktoru olduğundan yerinde yoktu cebini de vermiolar. çok morali bozuk. iki hormon ilacı birbirine karıştı napıcam neeye devam edicem bu akşam bilemiorum. yarın sabaha doktoru arayana kadar sinir stres...
acaba ikisini karıştırmış olmam hormon testini olumsuz etkiler mi? hangine devam ediyim bu akşam ?
(
canım ateş ölçmeye devam et
eğer ateşin düşmez ve adet olmazsan bebişin senledir
tani yumurtlama gününü bilmen çok önemli
bizler ateş ölçtüğümüzden hangi gün yumurtladığımızı biliyoz
ve ne zaman adet olacağımızı biliyoruz
arkadaşlar ben pko hastasıyım.düzenli gttiğim bi doktorum vardı yıllardır.en son ocak ayında doğumkontrol hapını bıraktım ve 4 ay regli olmadım. kendisine gittim regli olmam için oragemetril verdi ve hormon testi istemedi tekrardan sonuçta tanın belli diye. ben de bi de başka bir doktora gidiyim dedim. o da regli olmam için duphastone verdi. 20 adet ilaç 10mg'dan 10 gün kullanıcaktım ve regli olunca da 2 veya üçücü günü hormon testi yaptır gel dedi, erken menopoz var mı ona bakıcam yoksa şeker ilacı verebilirim, doğum kontrol hapı tedavi etmez göstermelik regli yapar dedi.
ilk olarak sorucaım hormon ilacı ile regli olduktan sonra hormon testi yaptırmak ne kadar doğru sonuç verir?
ikinci ve büyük sorunum evde yapılan temizlik sonrası benim daha önceki hormon ilacım furlutal ve dupahstone karışmış. ve ben 3 adet duphastone 7 adet furlutal içmişim. kendisini arayıp sorucaktım napıyım diye ama hastane doktoru olduğundan yerinde yoktu cebini de vermiolar. çok morali bozuk. iki hormon ilacı birbirine karıştı napıcam neeye devam edicem bu akşam bilemiorum. yarın sabaha doktoru arayana kadar sinir stres...
acaba ikisini karıştırmış olmam hormon testini olumsuz etkiler mi? hangine devam ediyim bu akşam ?
(
bıcım hosgeldın canım
tamam canım ıyı geceler sanahoşbulduk canım ancak yatıyorum ben tam çıkıyordum yazdın :)
nasılsın her şey yolundadır umarım
selam canım sen nasılsıniyi akşmar kızlar biçimciğim slm nasılsın
kayram canım sabah görüşürüz :) hemen çıkmam gerekli
iyi geceler
canım o dedıgın bıraz farklı canım ostrojenle rahımın kanaması cok cıddı bırsey ve cok uzun suruyor ve doktorlar rahım kalınlastıgı ıcın kazımak zorunda kalıyorlar kanamayı durdurmak ıcın ve bızıım gıbı pkolular ıcın bu cok ama cok onemlı yanı her ay adet olabılmek yanı ıkı uc ay sureklı ostrojen etkısınde kalmamalı rahım bu yuzden bır sekılde her ay adetımızı ılacla da olsa getırtmelıyız ama ben bu konuyu doktora sorucam gıdınce ama cok guzel bır konuya degınmıstır
ıyı bakalım hayırlısı dıyeyım canım 40 lıra da bısey degıl de doktorların bu tavrı ınsanı sıkıyor bıde ovıtrelle ıthal oldugu ıcın daha pahalı ama ıkısı bırbırının aynısı
canım duphaston da farlutalde adet sökturuculer ama ıkısı bır arada nasıl kullanılır nasıl bır etkı yapar bılemıcem ınsallah bırsey olmaz canım
anladım canım bu bızım ıcın dogru bır bılgı tatlım ben normalde her ay duzenlı adet gorenlerı de merak edıyorum hanı dıyorlar yaa adetlerım duzenlıdır bı gıdıyorlar doktora belkı bır snede sadece uc kez yumurtlamıslar falan onları da merak edıyorum ya aslında vucudumuz mucızevı sekılde calısıyor yaa bır fencı olark bunu hep hıssettım ama bu ıslerın ıcıne gırınce daha bır anlıyor ınsan degılmı canım yaaaaaaaaPKO’da yumurtlamanın düzenli olmaması nedeniyle rahim iç tabakası östrojen hormonu tarafından sürekli olarak uyarılır. Bu uyarılma tabakanın kalınlaşmasına neden olur. Kalınlaşma belli bir sınıra geldiğinde tabakayı besleyen damarlar ve östrojen seviyesi artık kalınlaşmış olan tabakanın ihtiyaçlarına cevap veremez ve genellikle gecikmiş bir şekilde ve genellikle normalden fazla kanama ortaya çıkar.
Adet kanamas dzensizlii, dzensiz adet kanamalar - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan Kocatepe
siteden alıntıdır
busmai sen tedavı görmusmuydun bu ay neler denedınn
evet ben serophene kullanıyordum bu ikinci ayımdı.. bu ay çat iğnesi de kullanmıştım o yuzden umitlenmiştim nedense.. yıkıldım resmen.
daha da kötüsü bugun doktora gittim; kistim oluşmuş ve bu ay doğum kontrol hapı kullanacakmışım.. çok kötüyüm ya.
moral veren herkese teşekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?