Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım kaç ay kalmıştı eşinni sen kimle kalıyosun şuan da? Allahım yardım etsin ama gecer biz bile 15 ay nsl geccek diyoduk ağladık resmen ama gecti evlendik şimdi cocuk için ugraşıyoruz... Hatta bi kere eşim askerden izne geldiğinde bana bir çocuk kıyafeti şotrlu takım almıştı o zaman sözlüydük çok tuhaf olmuştum ama şimdi daha tuhaf oluyorum çunku hala olmadı ve ben o takımı giydiremedim sandıkta saklıyorum gördükce ağlıyorum Allahım hayırlısını versin

merhaba hanımlar aranıza yani katıldım ama bende sorunumu paylaşıp düşüncelerinizi bekliyorum.adet düzensizliği nedeniyle gittiğim doktordan pko lu olduğumu öğrendim.3aylık progestan adında bir hap kulanmamı söyledi.buarada bebek planladığımı söyledim ayrıca folikasit verdi.fakat 2 ay üst üste hapım bittikten 1gün sonra adetimi oldum ama bu ay 3.kutu bitti üzerinden 12 gün geçti hala olmadım.5 gün geçtiğinde ecz.den test aldım sonuç negatif.tekrardan test yapıp hüsranla karşılaşmaktan korkuyorum.aranızda benim gibi olan varmı? yorumlarınızı bekliyorum :çok üzgünüm:

annemlerdeyım canım memlekette yanı.48 gunumuz kaldı ınsallah bitti sayılır diyorum ben,insallah sende tez zamanda bır bebıs sahıbı olursun ve sandıktakı takımı gıydırırsın arkadasım.sakın kendını uzme olacak ınsallah ben inanıyorum hemde bu kadar olumsuzluga ragmen.sende ınanmalısın.ümidini kaybeden bizden degıldır demıs peygamberımız unutma olurmusüprizzzzz

oncelıkle aramıza hosgeldın.tatlım.bahsettıgın ilcı bende kullandım. .buyuk bır olasılıkla yumurtalıklarda kıst olmustur tahmınımce yınede ihmal etmeden doktora gorun bence belkıde(inşallahhhh)mujdelı haberle gerı doneceksın.bazen testlerde gorunmeyebılıyo.tabı bu kadar sıkıntı yapma bu yuzdende gecıkıyo olabilir.bunlar benım naçizane fıkırlerım kabulbuyurursanıza.s.

sağol canım benim inşallah yaa... seninde inş bir an önce olur bebişiniz ne güzel olur

karubecim cevabın için teşekkür ederim.umarım bu bir sıkıntıdan ibaret değildir.ümitlenmiyorum dersem yalan olur. hani hamileliğin ilk belirtileri dedikleri şeyler varya(kasık ağrısı,göğüs şişkinliği,bel ağrısı,kahverengi leke ve adet gecikmesi vs..) birden bunları yaşayınca birde eşimin ben hissediyorum sen hamilesin demesi ile koştum hemen eczaneye test aldım.ama tabi sonuç beni üzdü.sonra onada kızdım beni ümitlendiriyosun diye.ayın 1'inde doktor randevum var umarım güzel haberlerle dönerim aranıza:ecrin_bebek:

inşallah canım inşallah bizede haber vermeyı unutma:1hug:

pkolu kızlar nerdesin yahu benden başka bunu ciddiye alıp gecesini gündüzüne katan yokmu çaresini bulan yokmu tedavisinden sonuç alan yokmu

kızlar yaa

pkolu oldugunuzu nasıl ögrendiniz.hangi belirtiler sonrasında doktora gttiniz.?ben 27 yaşındayım.ve bugune kadar adetlerimde hiç sorun olmadı.geçen ay ilk kez gecikince doktora gittim.farlutal verdi.ve 1 kutu bitince 2 gün sonra regl oldum.bu ayda olamaıcam die çok korktum.zaten siteye de sizin deneyimlerinizden faydalanmak için kayıt oldum.neyse ...dün regl oldummm.allaha şükürr...regl olunca doktora gitmekten vazgeçtim...çok para ya regl olsamda içimde sıkıntılar var.acaba pkolumuyum die?
çünkü 1)çok kiloluyumm..2)tiroid hastasıyım 3)tüylenme sorunum var....

ne yapayım ben..devlet hastanesin gidip hangi testleri yaptırmalıyım...bana yol gösterinn..

lütfenn....

canım bende sana tecrübemi anlatayım
bende kiloluyum
tüylenme sorunu var
adetlerim düzenli genelde bazen aksama oluyo
benim gidip ögrenmem tüylenme sorunu nedeniyle olmustu arastırıldı ögrendim ki sebebi pkoymus

canım benımde tuylenme problemım vardı bunun uzerıne doktora gidince pco lu oldugumu ogrendım.illede muayenehaneye yada devlet hastanesıne gıtmene gerek yok ozel hastanelerde ucret alınmadan yapılıyo hormon testlerı yasadıgın yerde varsa eger bıran once gıt bence ihmale gelmez boyle seylera.s.

merhaba kızlar
büyük bir hayal kırıklığıyla yazıyorum tam yarın doktora gidecekken 13 günlük bir gecikmeden sonra hastalandım nasıl iş bu anlamadım.3aydır progestan hap kullanıyorum 2 aydır hiç sekmeden 1 gün sonra hastalandım bu ay 13 gün geçince ümitlenmiştim. ama malesef olmadı.bişey sorucam size doktorum adetinin 3. veya 4 günü gel ultrasonda bakalım demişti,hastayken üstten mi bakıyorlar yoksa alttan mı cevabınızı bekliyorum.bu durum beni rahatsız ediyorda....

dostum ben de aşırı kilo, tüylenme ve adet düzensizliği (neredeyse 3 ay aralıklı) şikayetiyle endokronoloji doktruna gittim ve bu şekilde öğrendim

canım alttan muayene adiyorlar..
Canlarım bende dün dr.gittim bildiğiniz üzre pkoluyum ve 1 yıldır bebiş istiyordum tam bu ay klomen tedavime başlıcaktım ama maalesef 2 ay adet olmadıgım icin tedavime başlayamamıştım.Dr. gittiğimde hala adet olmadım dedim artık tedavime başlamak istiyorum dedim ve bana kendiliğinden adet olman gerekir dedi bende 3 ayda 4 ayda adet olmadıgım oluyor böyle tdavi nsl olucam dedim. Neyse işk önce alttan muayene etti kist oluşmamış sonra gebelik testi yaptık kanda negatif. Ve bana adet söktürücü verdi farlutal bayramdan sonra adet olucam ve 3.günü klomen tedavime başlıcaz. Ayrıca bana glucophage verdi bu ilaç pkolularda çok iyiymiş kandaki insülünü dengeliyormuş,adeti düzenliyormuş,yumurtlamayı kolaylaştırıyormuş,kg verdiriyormuş yani bunla bile hamile kalan cokmuş gebe kalsamda bir zararı yokmuş.FAkat yan etkisi varmış kusma mide bulantısı ishal gibi şimdilik günde bir tane tok karnıma alıcam sonra duruma göre günde 2 tane devam edicem bu hapa çok sevindim acıkcası. Yani hem glucophage hemde klomen kullanıcam bakalım nolcak hayırlısı Allahtan vesile doktorlardan...

alttanda bakabilir.hazırlıklı git bence.

canım glucophage verdigine cok sevindim sen mi sordun kendisi mi verdi ? bu hap bana 10 kilo verdirdi gunde iki tane alıyorum ben ishal yaptı bende ilk baslarda da hafif mide bulantısı yapıyor ama sakın pes etme canım ic cunku bu hap sayesinde cok duzensiz adetim duzene girdi ve bu ay ilk defa kendiligimden adet oldum yumurtayı kaliteleştiriyormus sanırım yemek yedikten sonra bir saat icinde falan afedersiniz wcye cıkarıyor sanırım bu yuzden zayıflatıyor hakkımızda hayırlısıa.s.

canım adetliyken mantık olarak bence ustten bakılır niye derseniz cunku adetinin yogun zamanında cagırıyor dr ve zaten adetliyken doktorlar bile ilişkiye sıcak bakmıyorlar zararlı diye cunku kanı geri itiyor bu da bir nevi oyle birsey ben ilk defa adetliyken dr a gittim klomen verdi ve ustten baktı

cnm doktora ben dedimki şeker ilacı varmış dedim one verin dicektim tam o bana söyledi glucophage hatta benim bilgilerimi karta not alıyor orayada yazmış o anda gösterdi bu hapı bende yazmıştım sana söylücektim diye yani kendisi zaten yazmış benim kartıma.. Bende iki gündür aldım bu ilacı iki gündür ishalim hafif mide bulantısı var canım hiçbişey istemiyor..
Yalnız bu hapı bazıları adetliyken almıyormuş öyle bişey varmı bana dr öyle bişey demedi hergün al dedi.

adetliyken alınıyor normalde ama burdaydı sanırım bir kişiden okumustum adette bırak diye bilmiyorum benim doktorumda hergun alacaksın dedi sende oyle canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…