Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kaydirigubbakcemile3
SLM HANIMLAR
BUGÜN DOKTORA GİTTİM VE ŞÜKÜR ULTRASON ÇEKİMİNİ ÜSTTEN YAPTI.EPEY Bİ TEDİRGİN OLMUŞTUM ADETLİYKEN ALTTAN BAKICAK DİYE. DOKTORUM SEVİNDİRİCİ ŞEYLERLER SÖYLEDİ BUGÜN.PKO HASTALIĞINI OKUDUM SİZ BANA KORKULCAK BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİNİZ DEDİM ,DOĞRU DEDİ SEN DAHA BAŞINDASIN DİKKAT ETMEN GEREKİYOR TABİKİ DEDİ SADECE SAĞ YUMURTALIĞIMDA ÇOK KÜÇÜK BİR KAÇ TANE GÖZÜKÜYORMUŞ DİĞER YUMURTALIĞIMDA HİÇBİRŞEY YOKMUŞ VE HORMON DEĞERLERİM DE ÇOK İYİ ÇIKTI.KİLO ALMAMAYA DİKKAT ET DEDİ.VE KLOMEN ADINDA BİR İLAÇ VERDİ. SANIRIM YUMURTLAMAYA YARIYORMUŞ.SİZ BU HAPI NASIL KULLANDINIZ. BEN ŞUAN ADETİMİN 3. GÜNÜNDEYİM VE SABAH AKŞAM 5 GÜN KULLANMAMI SÖYLEDİ SONRA YUMURTLAMA TARİHLERİNDE GÜN AŞIRI İLİŞKİDE BULUN DEDİ. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

canım,ben gonaphene kullanıyorum,klomenle aynı.senin gibi adetin 3. günü başlayıp 5gün boyunca günde 2 tane içiyorum.bir de bana progestan vermişti doktorum,muhtemel bir gebelikte rahme tutunmayı kolaylaştırması için.bu ilaçlarla ilk ayda hamile kalıp sonra bebeğimi kaybettim.ekim ayında tekrar ilaçlarıma başladım,olmadı.şimdi ümit etmeye korkuyorum,yine ilk ayda sonuç almayı beklerken kasımda adet görmek moralimi çok bozdu.sen de inşallah tez zamanda meleğine kavuşursun.

bana doktorum 'adet günlerin de dahil,hergün içeceksin.' diye özellikle söylemişti.ben çok faydasını gördüm,umarım sana da yararlı olur.

senağlama
keops cevabın için çok sağol tatlı bu arada bebeğin için çok üzüldüm .allah tez zamanda dileyen isteyen her kuluna versin.kimseyi bu yolda oyalamasın zor gerçekten.inşallah bu hap sayesinde bende kuzuma kavuşurum diğer anneler gibi.:ecrin_bebek:

Arkadaşlar merhaba.Artık bende bir pcos hastasıyım.1 seneden beri doktorum beni oyalamış bunu anladım.Bugün yeni bir doktora gittim ve sonuç hüsran.Ama şimdiki doktorum çok moral verdi ve hiç korkma dedi.Tedavisi var dedi.Glukopage başladı.Aslında daha önce 3 siklus klomen tedavisi görmüştüm.1 tanede aşılama olmuştum.Bu ay zamanım geçtiği için tekrar boş geçmesin klomen kullanalım dedi.Adetimin 5.günü klomen kullanacağım.Bu arada adetimin düzenli gelmesi için progestan verdi.Bir dahaki ay göbekten iğnelerle aşılama tedavisine başlıyacağız dedi.Allah'ım inşallah bana ve benim gibi bebek isteyenlere yardım edersin.Arkadaşlar en ufak bir şüphe duyarsanız kendinizde acaba bende pcos'lumuyum diye nolur tahlillerinizi tekrar yaptırın ve hatta doktorunuzu değiştirip başka bir doktorunda fikrini alın.Yoksa sizde benim gibi boşa kürek çekmiş olursunuz.Bu arada bir diyetisyene gidip ondan da yardım almamı söyledi.Yarım kilo versen bile bizim için süper dedi.Ben 62 kiloyum bakalım kaç kilo verecem?İzmir'de yaşayıpda pcos yüzünden diyetisyene giden arkadaşlar varsa yardımcı olurmusunuz?Benim pcos hakkında bilmem gereken ne varsa lütfen yardım edin.Bende bu arada araştırıp duyduğum en küçük şeyi dahi paylaşacağım.Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin.Şimdiden hepinize teşekkürler.

selam kızlar bende pco luyum ve sadece 3 aylık bir tedavi sonrası hamile kaldım sakın ümınizi kaybetmeyin ...cumartesi test yaptırdım kanda gebelik testi beta Hcg 146 çıktı dün yine istedi o da 594 çıktı doktorum çok iyi dedi....
darısı sizin başınıza...

canim sürekli aliniyor,birakma falan sözkonusu degil,bunu bende sormustum doktoruma ordan biliyorum...ilk baslayinca rahat 1 hafta mide bulantin olur,bendede olmustu,normalmis ama bünye alisana kadar..

tmm sağolun bende hergün alıyorum bu üçüncü günüm mide bulantısından ziyade afedersiniz ishal yaptı. ayrıca dr bana prengyle iğne vermişti onu bulamadım eczaneler nerden bulucam ya

bende pukoyum 4 ay golocophage kulandım ve mi,de bulantısı baş döbmesii zayıfken iyicene kurudum bide her tarfımı kıl doldurdu ama adetim düzen girmişti ve bırakınca acaip dengem bozuldu ve regl aralıgım 46 güne kadar çıktı doktorumdan fazla ilgi görmeyince bide bıraktım

kızlar bende dr gıttım adetım 20 gun gecmıstı polıkıstık over teshısı koydu bıde LH degerım yuksek cıktı klomen kullanmamı soyledı kararsız kaldım kullansammıkı LH degerine fılan faydası yok bıldıgım kadar

:dance::teytey:
zeynepçim çok sevindim senin adına .darısı tüm pko lu hanımların başına.
sana nasıl bir tedavi uyguladılar acaba.nekadardır korunmuyorduz fisfisfis

canım merhabalar,glukopage kullanmaya yeni başlamışsın,diyetisyene gitmeden önce biraz dene istersen.gerçi bu benim kişisel kararım,ben ilaç sayesinde kilo verebilmeye başladım,o yüzden diyetisyene gitmeyi düşünmedim.tatlıya çok düşkündüm,bu ilaç sayesinde o geçti ve kilo vermem kolaylaştı.sana da bu yolda başarılar dilerim,doktorunun dediği gibi kilo vermek tedavimizde çok etkili oluyor.

canım tebrik ederim alahım kucagına hayırlısıyula almayı nasip etsin inşalahh:teytey:a.s.

keops canım glukopage'ı kendi kararınla mı aldın?ve ne kadar sürede kaç kilo verdin.
aynı özellikte bi kaç ilaç var ya glifor falan gibi...sence en etkilisi hangisi..ve ne kadar kullanmak gerekiyorr...

t

selam my celep ben sadece 3 aydır falan korunmuyorum önce adetlerimi düzene soktu sonra da progestan verdi adetim oldu daha sonra da klomen kullandım 10 gün kadar sonra çatlatma iğnesi verdi daha sonrada hamiş işte ... darısı herkesin başına ...

Canım tebrik ederim.İnşallah bizlerde hayırlısıyla hamile kalırız.Ben klomeni daha önce kullanmıştım.Herşey süper gidiyor ama hamilelik olmuyor.Bakalım bu ay son kez klomen kullanacağım yine olmazsa 2.aşılamayı yapacaz.Allah'ıma dua ediyorum inşallah 2009 benim yılım olur ve bebeğime kavuşurum.

zeynepçim tekrar merhaba canım:teselli:
bende şuan aynı senin gördüğün tedaviyi görüyorum.adetlerim düzensizdi progestan adında bir hap verdi 3 aydır onu kullanıyordum bitti hastalandım ve geçen gün doktora gittim tekrar hormaon değerlerim çok iyi çıktı ve klomen verdi ama çatlatma iğnesi vermedi.inşallah bende ve diğer hanımlarda senin gibi zahmetsiz kısa sürede meleğimize kavuşuruzkaydirigubbakcemile3.

Kendimi bildim bileli pkos hastasıyım.Bende 3 ay klomen tedavisi gördüm fakat sonuç alamadım, yumurtalarım gelişmedi. Şimdi gonal f tedavisinde 2. denemedeyim. İlkinde OHSS oldum. Şimdiyse dozu azalttık, normal tek bir yumurta gelişti, beklemedeyim.Glucophage kullanıyorum 3 aydır fakat herhangi bir etkisi olmadı bende. Bu arada hayıt tohumu, civanperçemi.. Ne varsa bende var yani!! :lepi: Aşılama, gonal f tedavisinden sonra yapılacak. o da başarılı olmazsa tüp bebek..:bbo:

keops canım glukopage'ı kendi kararınla mı aldın?ve ne kadar sürede kaç kilo verdin.
aynı özellikte bi kaç ilaç var ya glifor falan gibi...sence en etkilisi hangisi..ve ne kadar kullanmak gerekiyorr...

t

canım ben glukofen kullandım,tabi ki doktorumun tavsiyesi.zaten ben pko olduğumu duymanın şokunu yaşıyordum,tamamen doktorumun tavsiyelerine göre hareket ettim.diğer ilaçlar konusunda da bilgim yok maalesef ama bünyeye göre değişiyordur.
kilo konusunda benim asıl sıkıntım kilo vermekte güçlüktü.mesela şubattan nisana kadar diyet ve yürüyüşle sadece 3 kilo verebildim.glukofeni kullanarak 1 ayda 3 kilo verdim.çok ciddi bir başarı diyemeyiz belki ama benim şartlarımda çok önemliydi.araya hamilelik girdi,sonra kürtaj...ekim ayından beri tekrar kullanıyorum.etkisi biraz azaldı gibi,4 kilo verebildim.
hamileliğimde bu ilacı bırakmam,bırakılması gerektiğini düşündürmesin size.aksine,pko'lu kadınların ilk 3 ay düşük riskine karşı kullanması gerekiyormuş.yani bebeğimi kaybetmemde etkisi oldu. :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…