Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar ben de pkoluyum doktora gittiğimde bana glucopage adlı ilacı verdi ağustosta.65 gün sonra regl olabildimşimdi 50 gün oldu yine yok ağrılarım var her zamanki gibi test yaptırmayacağım hep hayal kırıklığı oluyor sonu çünkü:'(
bu ilacı kullanan herkesin regli hemen düzene girdi mi onu merak ediyorum acaba ben de başka bir rahatsızlık mı var?teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden.

Merhaba cerenora.Senin pko'lu olduğun kan tahlillerinden ve belirtilerinden anlaşılır.FSH ve LH değerlerin düzensizse ve buna bağlı kıllanma,kilo artışı,adet düzensizliği gibi belirtiler varsa pko'lu olabilirsin.Ama öyle birşey varsa zaten doktorun söylerdi.Gerçi benim gittiğim doktor sağolsun 1 yıl teşhisimi koyamadı o başka mesele.

canım sanırım bilgilisin bu konuda..bir iki yorum yukarda benim durumum yazıyor..Bende çok korkuyorum ve benim doktorum da genç kızken koydu bana bu teşhisi ve hemde 1 seferde..bana kan testleri yaptırdı ama bakıyorum hiç sölediğiniz gibi FSH veya LH diye bi test sonucu yazmıyo kime inanacağımı şaşırdım..benim içinde bişiler sölermisina.s.

canım bunu ben ilk kez duymuştum..sendrom mu farklı oluyor? Bende çenemde 3 tüy haricinde tüylenme şikayetim yok..adetlerim düzenli..ama o dediğiniz testlerden yaptırmadı doktor bana..aklım karıştı vllahı ya napıcam bilmiyorum..tek bildiğim bebiş istediğimbenneyaptımki

Canım yaa inan çok güzel aydınlattın beni ve ben bunu bilmiyordum..Buralarda sendromla ilgili bahsedilen testleri yaptırmadıki bana doktor..Sadece kan testlerim var onlardada anormal bir bulgu yok hepsi normal aralıklardaydı..sadece PDW diye bi değer düşüktü oda alt sınırda..Renkli ultrasondada polikistik over ile uyumlu yazıyordu sadece..sendrom diye bişey yazmıyordu..Ve benim adetlerimde hiç gecikme olmuyor günü gününe gelir..Pdw nin ne olduğunu biliyormusun? Canım gerçekten çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için inan içim rahatladı..a.s.

Aralık 3 te gitmiştim doktora tam yumurta çatlama dönemindesin bu bir iki gün hamile kalma şansın yüksek dedi..Eğer adet olursan adetin 2. günü tekrar görmek istiyorum dedi tamam dedim..İşte 19 unda adet günüm..Bekliyorum eğer olmassa tekrar gidicem ve o zaman sorucam adam akıllı..Umarım sonuçlarım olumlu olur..Ama yazdıkların beni çok rahatlattı canım çok teşekkür ederim..:1hug:

Arkadaşlar pkos'ta biliyosunuz doktor hemen kilo ver diyor.Kilo vermek için neler yapıyosunuz.Çok kilolu değilim ama biraz vermem gerekiyor.Kimi yeşil çay iç diyor.Kimi 5'i bir yerde otlar var onları dene diyor.Zaten çok az yemek yiyorum yiyeceğimden kısmadan zayıflamak istiyorum.Evde spor falan yapmaya çalışıyorum.Ama herzaman olmuyor.Yürüyüş bandı almayı düşündüm oda çok ses yapıyormuş ne yapacağımı şaşırdım.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz..

minimalice teşekkür ederim ilgine.Şu söylediğin zayıflama ilacı gibi birşey mi?O konuda biraz bilgi verirsen sevinirim.Eğer ilaçsa kullanamam çünkü bebek istiyorum.Her ay hamile kalacakmışım gibi davranmak zorundayım biliyosun.

a.s.meraba kızlar banada 3 yıl önce biletaral polikistik oversendromu teşhisi koyuldu boyları çok büyük değil demdi ama sadece yasmin verildi .ben bu konuyla ilgili hangi siteye girsem bu meselenin takip gerektirdiğini yazıyo ama bnm gittiğim doktor resmen bni 2. gitiğimde başından salladı klavazaten doktor konusunda hiç şansım denk gelmedi)verdiğim doğum kontrol hapını kullan yeterli dedi ne zmn kontrole geleyim dedim ne kontrolü dedi.anlamadım ben hala adet göremiyorum hala bu yüzden çok gerginim gerçi ondan sonra da bi sürü doktora gittim ama
olmadı.izmirde bildiğiniz iyi bir kadın doğum uzmanı varmı yada hastanesi yardımcı olursanız çoook sevinirim .hepinize sevgiler.benneyaptımki

Şeniz
canım geçmiş olsun öncelikle.bu tür hastalıklarda dr çok önemli.benimde pkom var.çok şükür 2. dr umdan çok memnun kaldım.izmir alsancakta dr.ömer sudekan gerçekten çok ilgili ve güleryüzlü ne zamn istersen cep telefonundan da ulaşabiliosun.sevgilerle.

ben artık çok umutsuzum kızlar 4aydır dr gitmiyorum 4aydır adet olamıyorumm sıkıntıdan patlamak üzereyimm birde soru sormuştum cvp alamadım igne tedavisinde yumurtaların aşırı uyarılması sonucu tedavisi yarım bırakılan varmı

sositososito cnm çook sağol en yakın zaman da kendisiyle irtibata geçicem.inş o derdime çare olur ben doğum yaptıktan sonra nerdeyse hiç adet görmedim bazı doktorlar ilaç veriyolar tek kullanımlık o biraz getiriyo bir gün bile adamakıllı olmuyo ondan sonra yine bişey yok .çok sıkıldım artık .tekrar teşekkür ederim.iyi akşamlar.hihoyyyt:1hug:

anlamıyorum,bu izmir'de ya doğru dürüst kadın doğumcular bir yerlere saklanmış,ya da biz çok şanssızız.ben neler çektiğimi anlatsam...3 ayrı doktor tarafından 2 yıl boyunca "hiçbir sorunun yok" diye oyalandığımı mı söyleyeyim,"pko'lu olabilir miyim?" soruma gülündüğünü mü,benim zorumla yapılan tahlillerde bile hastalığımın görülemediğini mi...
sonra şansım döndü,doğru doktoru buldum,tedavisiyle ilk ayda hamile kaldım,bu kez de başka bir doktor yüzünden bebeğimi kaybettim.
şimdi yine hamileyim,Allah başka doktorun eline düşürmesin,doktorum dokuz eylül üniversitesinden namık demir,özel kent'te çalışıyor aynı zamanda.ben kent'e gidiyorum,doktor yoğun,ücret yüksek ama bence değer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…