pko lu olanlar yani benim gibi bilidiğim kadarıyla 3 ay kadar bile olmadığı oluyor yumurtlama oluyor ama catlamıyor bunun içinde regli göremiyoruz ama söledğin gibiyse zannetmiyorum pko lu olduğunu ama mutlaka dr gidip bi ultrasonla ve bazı testlerle bunu öğrenebilirsin.umarım böle bi rahatsızlığın yoktur canım.
selam kizlar ben 35-37 bazen 27 gibi gunlerde adet oluyorum.sizce benim adetlerim duzenli mi?bir de pko lu oldugunuzu nasil ogrendiniz?cevaplarinizi bekliyorumm
selam kizlar ben 35-37 bazen 27 gibi gunlerde adet oluyorum.sizce benim adetlerim duzenli mi?bir de pko lu oldugunuzu nasil ogrendiniz?cevaplarinizi bekliyorumm
Keops bana da cevap yazarsan sevinirim. Bende pkoluyum dr. glucophage diye bi ilaç verdi günde 1 kez 850 mg alıyorum inşallah en kısa zamanda sonuç verir. Sen hemen sonuç aldığını söylüyorsun. Ne kullandın günde kaç adet alınıyor? Benim tek glucophage işe yarar mı diye tereddütlerim varda?
Canım Progestan zaten adetin 15-16 veya 17.gününde başlanıyor,endişelenme.Progestan yumurtayı geliştirmez,için rahat olsun.
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun . bende pco luyum.hemde ergenliğin ilk dönemlerinden beri.yaklaşık 5 sene ilça tedavisi gördüm ama geçmedi.sıkıldım bıraktım sonra kendi kendine düzene girdi. burdan öğrendiğim kadarıylada hayıt suyunu içtim ama bu aralar içmeyi bıraktım. şimdi 6 aylık eliyim ve evlendiğimden beri adetlerim düzensiz günü gelince oluyorum ama ara ara kanama ve ara ara kahve rengi lekeler halinde. geçen hafta dr. giitim pco lar göründü yine yani daimi misafirlerim.gerçi dr. beğenmedimde ben ondan daha fazla bilgi sahibiydim bi d.kontrol hapı verdi hemde hormon testi yapmadan beni tatmin etmedi yani.şimdi aktardan yeni bi karışım aldım hafize sultan karışımı ve 40 bitkiden yapılmış bi konsantre aktar çok ii tanıdığım güvendiğim biri kesinlikle faydası olur diyo .yumurta tembelliğinden tutun iltihaba, kapalı kanallara sancılı adetlere.... daha dün başladım bu ay sonu eski dr. gitcem bakalım o zamana kadar bunlar bende ne gibi etki edecek. allah hepimize şifa versinn umudunuzu yitirmeyin.çok konuştum ama son bişey daha benim ailemde pco lu olup tedavisiz hamile kalanlar var.
d.kontrol hapını bırakınca yine 3-4 ayda bir adet oluyordum.ilk önce klomen ile yumurtlama sağlandı.(ama günde iki tane alınca yumurtam olmadı, ertesi ay günde 4 tane alınca yumurta oluştu).hemen hamile kaldım ama 8 haftalıkken öldü.kalbi atıyordu.sonra bıraktım.umudum da kalmamıştı.o esnada 3 yıllık evli olmuştuk artık ve kimseler anlamıyordu beni.sonra glucophage içmeye devam ettim.sadece glucophage ile adetlerim düzenlenmişti.ve hiçbir ekstra ilaç içmeden hamile kaldım.o ay nasılsa adetim gecikmiştir diye bakmamıştım bile, ama klomen kullanmaya başlamayı düşünüyordum.tabii klomen için adet omak gerekiyor.o nedenle bi baktım test pozitif.hamilelik boyunca 4,5 ay glucophage içmeye devam ettim.ayrıca aspirin de alıyordum.dediğim gibi şimdi kızım 2,5 yaşında.yeni bir bebek düşünmğyorum ama adet de olmuyorum.en son ekimde olmuştu :))) şişiyorum stresteyim ama napıyım.pkos en kolay çözülebilen infertitilite sebebi.nolur üzülmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?