Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bende şüphelenmeye başladım şimdi yaklaşık 6 aydır korunmamamıza rahmen gebe kalmadım kızlar bana yardımcı ne yapmam lazım hemen pko için muayene olayım napım bilgili olan tecrubeli olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum

canım sen acıbademde hangi dokt gidiyorsun

Cemile ALÇAY a gidiyorm. Çok ta memnunum sadece aradığımda kolay ulaşamıyorum ama Aylin hanımın da çok iyi olduğunu duymuştum. Benim Cemile hanıma gitmem raslantı oldu aslında bayan dr istedim o saatlerde de sadece onun boş zamanı vardı. Gider gitmez sende pko var ama ben yinede hormon testi yaptırıcam demişti we haklı da çıktı. Şuan glucophage kullanıyorum bakalım işe yarayacak mı? Reglim düzene girdi ama şuan benim için önemli olan bebiş inşallah en kısa zaman olur inşallah senden de güzel haberler alırım.

pko için erken teşhis şart. Nedenine gelince tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar çabuk olur diye düşünüyorum. Çünkü pkolu bayanlar yani bizlerin hamile kalması biraz daha zor ama olmıcak diye bişey yok. Bence sen en kısa zamanda dr git kontrolde anlaşılır. Hormon tesleri de adetin 3.günü yapılıyor ona göre gidersen dr a 1 ay beklemek zorunda kalmazsın testler için.

kızlar ya bendepkoluyum banada doktorum progestan verdi diğer haplardan hiç haberim yok 5 ay oldu hamile kalamadım acaba bende diğer haplardan kullanmalımıyım

insallah allah gönlüne göre verir güzelim kilo vermende fayda var ama menepoza kadar pko hastalıgı asla gecmezmis dogustan bir rahatsızlıkmıs:çok üzgünüm:
allah inşallah hepimizin gönlüne göre bebek verir.banada inşallah!o kadar çok istiyorum ki....

pkoluyum ama doktorum bana bi bilgi vermedi.ne şeker hapı verdi ne bişey .üstelik kiloluda dilim yani.bi tek progesteron verdi 6 ay kullan gebe kalırsın dedei nerdeyse 5 ay oldu ama halen gebe kalamadım.bana pko hakkında bilgi verirmisiniz?bide kanser riski mi var bizde???

canım ya sürekli şeker hapından bahsediosunuz bana doktorum böle bişi demedi?

beki sende gerekli görmemiştir. Az olabilir yoğun pkolu olmayabilirsin. Bende siteden görmüştüm sadece senin hapınla hamile kalanlar var. Zaten bu tür ilaçlar zaten bildiğim kadarıyla hemen etki etmiyor. Sen bence 1 ay daha dene olmuyorsa başka ilaca gerek vardır. Bana da dr um 6 ay deneyin olmazsa başka tedaviye başlıcaz demişti çünkü

Son düzenleme:
ama bu gluphage için pkolular için mucize ilaç dediklerini biliyorum. bende pek inanmamıştım etkisine ama çok şükür reglimi düzenledi. inşallah bebek içinde etkili olur. sen bi dr una sor bu ilacı belki snada kullanmanı önerebilir. ama dr kontrolü olmadan alma bence gerekli görmediyse vardır bi nedeni. yanlız tek tavsiyem işi bilmeyenlerin elinde zaman geçirmemen. dr un kimdi bu arada?

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim peki bunun için jinekologa mı gidicem ilk olarak ?

kızlar ALLAH hepimizin yardımcısı olsun cok zor işlr
peki ONANCIM acıbademde rahim filmi çektirdinmi hiç bi bilgin varmı benim cuma günü cekilecek

dün hormon tahlillerimi aldım ve 1 yıl önce 80 lerde cıkan prolaktinim 34 cıktı çok şaşırdım doğrusu doktorum ilaca gerek duymadı ilk defa cocuk denemesi yapıcam ilk defa korunmasız bu ay ilişkiye giricem inşallah hemen olur ugraştırmaz beni ayrıca gecen ay adetin 15 gün gecikmişti doktor ultrasonda paktı polikistik over sendromu dedi tamamen stresle alakalı bu durum dedi kesinlikle bu bir hastalık değildir dedi farlutal verdi hap bitince adet oldum baktık ultrasonda yoktu kistler sonra yumurtalarıma felan baktık bu ay işte bir tek duphaston verdi bide folik asit 3 ay normal yolla hamile kalmayı denicem inşallah olurda ugraşmak zorunda kalmam burda okuyorum neler yaşıyo insanlar sadece paylaşmak istedim

canm inşallah herşey dilediğin gibi olur uğraşmazsın inşaallahh..bende de pko var adet söktürücü içtim adet olmayı bekliorum sonrada yeniden tedaviye başlayacam sen kaç yıllık evlisin canm?

selam arkadaşlar benim pko teşhisim yıllar önce kondu. ilk zamanlar progestan kullandım. sonra evlendim doğum kontrol hapı kullandım. sadece yumurtalıklarımda pko görüntüsü var. hormonlarım. kilom herşey normal görünüyordu. sonra gebelik için karar verdim. doğum kontrol hapını kesip glukohage ve elevit başladık. 6 ay olmadı. sonra gonaphene kullandım yine olmadı. şimdi gonal f iğne kullanıyorum bunun sonucunu görücez. evet pko hastalık olarak görülmüyor. ama işimiz çok kolay değil.

kızlar ALLAH hepimizin yardımcısı olsun cok zor işlr
peki ONANCIM acıbademde rahim filmi çektirdinmi hiç bi bilgin varmı benim cuma günü cekilecek

Çektirmedim. Bu tedaviden sonra olmazsa demişti.Bekliyorum bakalım. İnşallah iyi geçer guficim çektiren bi arkadaşım olmuştu çok acı hissetmemiş sadece filmden sonra birkaçgün kanaması olmuş okadar. Burdan paylaşırsan çok sevinirim. Belki birbirimize yardımcı olabiliriz.

BU ARADA DİĞER KIZLAR TEDAVİSİ OLUMLU GEÇENLER VE HAMİŞ OLANLAR SİZDE TECRÜBELERİNİZ LÜTFEN PAYLAŞIN :enbuyukkk:

çok teşekkür ederim peki bunun için jinekologa mı gidicem ilk olarak ?

EWET burcin_54. çünkü ilk olarak jinekolok ultrasonla bakıyor. Evliysen vajinal ultrasonda daha iyi görünüyor. Sonrada kesinleşmesi için adetin 3.günü genelde sabah aç karnına yapıyorlar hormon testlerini. sonra netleşir ve hemen tedavi başlar.

canm inşallah herşey dilediğin gibi olur uğraşmazsın inşaallahh..bende de pko var adet söktürücü içtim adet olmayı bekliorum sonrada yeniden tedaviye başlayacam sen kaç yıllık evlisin canm?

canım ben 5 yıllık evliyim okurken evlendim icin okul bittikten sonrada kpss ye hazırlandığım icin ertelemk zorunda kaldım

arkadaşlar benimde arkadaşım pko luydu hemde yıllardır evlendi 1.5 yıl korunmadı cocuğu olmadı sonra doktora gitti ilk ay diana35 kullandı sonraki ay yumurta büyütücüsü catlatma ignesi kullandı yani 3 aylık bi tedaviyle hamile kaldı hemde ikiz allah nasip ederse olur arkadaşlar rabbim nasip etcek birazda

arkadaşlar merhaba bugun adetin 3. gunu tahlil verdim sonuçlar yarınalacagım..ama doktorum tedavi gördüğüm hastaneden istifa etmiş.. şansa bak bende:uhm: pardorel ve gulokofen kullanıyorum 10 gundur..ilaçlar zaten 3 aylık oldugundan devam edecegim sorum şu:u ilaçlar ne işe yarıyor?bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olablir mia.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…