Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaslar insallah hepinize umut olurum. yaklasik 20 gun once pko oldugumu ogrendim. korunmayi birakakali 4 ay olacak ve adetime 5 gun kala bugun kan testiyle gebe oldugumu ogrendim. daha tedaviye baslamamistik. ama korkuyorum dusuk riski varmis pkolularda. dr ye ne zaman gitsem bilemedim. darisi isteyen herkesin basinaa:lepi:

bukettt burdada yakaladım seniii tebrik ederim canımm darısı başımızaa nasıl umut oldun bilemezsin :))

buketcim tebrik ederim canm gerçekten de bizlere umut oldu bu haber kendi adıma konuşamak gerekirse bu aralar böle bi haber almaya ihtiyacım vardı allah seni ve bebeğini korusun canm:sm_cool:

saol canim benim insallahh

bukett tedavi olmamış sende gördüm diğer sayfada :) ama bence hemen dr git çünkü düşüğü engelleyen ilaçlar var. Onlardan kullandırır belki. canım saol yazdığın için umut oluyor bunlar bize.

Son düzenleme:
bukett arkadaşım umut oldun bana da burda güzel haberlere çok ihtiyacımız var inşallah kucağına alırsın hayırlısıyla..tebrikler:)

arkadaşlar, benim adet olamama gibi bir sorunum var, doktora gittim kaç kere ultrasonda bakıldı, birşey çıkmadı ısrarla kist var mı diye sordum yok dedi, bana adet düzenleyici verdi..burdaki doktor beye de sordum, şikayetlerimi anlattım, pco olabilir dedi....peki kistler ultrasonda görünmez miydi, yoksa görünmesi gerek miyor mu, çok küçük olduğu için görünmemiş olabilir mi, bana bir akıl verin....

doktorumu aradim. simdi gelsen bisey goremem adetin 5-6 gun gecsin oyle gel dedi.folik plus a basla dedi.bu sabahta test yaptim yine cizgi var ama cok net deil. sanirim daha adet gunum gecmedigi icin oyle.umarim hepiniz en yakin zamanda bebislerinize kavusursunuz:Saruboceq:

kızlar, sorumu görmüyor olabilirsiniz ama sizden gelecek yanıt benim için çok önemli...bir yanıt bekliyorum...

kızlar, sorumu görmüyor olabilirsiniz ama sizden gelecek yanıt benim için çok önemli...bir yanıt bekliyorum...

canım yağ tabakaları bazen küçük kistlerin net görünmesini engelleyebiliyor bildiğim kadarıyla alttan muayeneyi dene.ultrasonla alttan bakıyorlar ne varsa ayna gibi görünüyor.

adet olamama sürekli devam ediyorsa o zaman bilindik adet düzensizliği sebepleri ( iklim değişikliği, beslenme, stres vs) değildir tabi pco olabilir..ya da tek büyük kist olabilir. başka bir nedeni de benim bildiğim yok.

canım yağ tabakaları bazen küçük kistlerin net görünmesini engelleyebiliyor bildiğim kadarıyla alttan muayeneyi dene.ultrasonla alttan bakıyorlar ne varsa ayna gibi görünüyor.

en iyisi alttan ultrason diyorsun yani....neden doktor şüphelenmiyor ya, kaç kere gittim..

:ecrin_bebek:
bukett allah hayırlı evlat nasip kısmet eder insallah.ne güzel tedavisiz hamile kalmak darısı tedavilerimize devam ederek bizim basımıza.....:ecrin_bebek::CüvCüv:

en iyisi alttan ultrason diyorsun yani....neden doktor şüphelenmiyor ya, kaç kere gittim..

dr un cevapları yeterli gelmiyorsa mutlaka başka bir dr a görün..ve de alttan muayene olmanı öneririm yumurtalıkların rahimiçi tabakası hepsi çok net görünüyor. pco ise biran önce teşhis koyulması önemli zaman kaybetmemek için.
pco da belirtiler de kişiden kişiye değişiyor.örneğin ben normal kilodayım.sivilce nadiren çıkıyor. fakat tüylenme var ve de ilaçsız asla adet olmuyorum..güvenilir bir hekim bulup muayene olman iyi olur..en doğru bilgiyi yine o verir.

slm kızlar cuma günü ialaçlı rahim filmim çekildi ALLAH a şükür rahmimde ve tüplerimde bişey yok 3 aydır biliosunuz dokt tedavisi altındayım ilk ay yumurtlamam olmadı geçen ay çatlatma iğnesi+klomen kullandıjm yumurtam çatladı progeston tahlilim 10.78 gebelik oluşmadı bu ay rahim filmim çekildi işte cok korkulcak bişey yok ama insan yinede tedirgin oluo dokt bidahaki ay aşılama ypmayı düşünüo benim durumuda olup aşılama ile hamile kalan arkadaşlar bilgileriniz bekliorum

Arkadaşlar merhaba.Ben mayıs ayında kist nedeniyle ameliyat oldum.Ağustosta evlendim ve o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum hem korunma hem de kist için.Ama bu son ayım artık bebek istiyorum.Ama hapı bırakıncada kist olacak diye korkuyorum.:çok üzgünüm:Siz başka ilaç isimleri yazmışsınız.Acaba kist olmasını engelleyip ama hamile kalmaya engel olmayan haplar var mı?Burda okuyunca öyle anladım.yardımcı olursanız çok sevinirim.

selamlar
tabiki öyle haplar var ama sana doktorunun tavsiye etmesi ve onun kontrolünde kullanman gerekiyor.

merhaba
pco lerin değşik çeşitleri var. bazılarında yumurtalıklarda görüntü olmaya biliyor ancak hormon testleriyle tanı konuyor. onun için pco den gerçekten anlayan bir doktora gitmen ve sana hormon testleri yapması gerekir. en belirleyici hormonlar olur senin için

selamlar
tabiki öyle haplar var ama sana doktorunun tavsiye etmesi ve onun kontrolünde kullanman gerekiyor.

Cevabın için teşekkür ederim.Tabiki dr. yazınca kullanıcam hapı.Bilmiyordum sadece d.kontrol hapı kisti yok eder sanıyordum.Sevindim açıkçası.iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…