bende de o sorun var canm hap içmesem adet göremiyorum bebek istediğim için direk tedaviye geçti doktorum eskiden doğum kontrol hapı içiodum düzenli adet görüyodum ama hapı bırakınca olmamaya başladım çok zor bi hastalık allah kimsenin başına vermesin :1no2:
bende daha önce doğum kontrol hapı içiyordum. sonra bebek istediğim için glukohage başladık. sonra o bende çok etkili olmadığı için gonaphene yumurtlatma hapı başladık. bu hapıda 2 ay kullandım. yumurta gelişti çatladı fakat endometrium geri kaldı. onun için bu ay ilk kez gonal f iğne göbekten yapıyorum. cuma kontrolüm bakalım cevabını görücez.
kızlar merhaba bugün doktora gittim kistim yok olmuş aşılamaya start verdik puregon iğneyle başladım allahım emeklerimizi boşa çıkarmaz inş..allah hepimizin duasını kabul eder inşallah
Süper çok sevindim rabbim gönlünüze göre verir inşallah.Bende bu cumartesi kontrole gidicem 3 aylık kist tedavisi görüyordum bitti bakalım eger kistler yok olmuşsa bizde yumurtlama hapına başlayacağız banada dua edin
Süper çok sevindim rabbim gönlünüze göre verir inşallah.Bende bu cumartesi kontrole gidicem 3 aylık kist tedavisi görüyordum bitti bakalım eger kistler yok olmuşsa bizde yumurtlama hapına başlayacağız banada dua edin
kızlar sizdede pko var yoksa yumurtalık kistimi?benim bildigim pko asla gecmez diyorlar ama menepoza kadar hap kullanmak zorundayız demisti gittigim 10 doktorun 10da.su anda 2.bebegime tedavi görüyorum.klomen kullanıyorum yani yumurta olusturucu bir hap ve kistim hala mevcut.bebek tedavisi icin kistin gecmesi gerektigini düsünmüyorum.tabi bu yumurtalık kisti degilse...benide bilgilendirseniz sevinirim
:enbuyukkk:
canm inşallah senin kistlerde yok olmuştur yalnız kist derken pco dan bahsetmiyosun dimi 3 aylık tedavi demişsin de bende pco nun dışında kist olmuştu normal yumurtalık kisti yani adet söktürücü içtim 10 gün sonra adet oldum ve yok olmuşlar :1rolleyes:ve rahim temiz çıkınca da tedaviye başladım..
canım kis dediğin over yumurtalık kistimi benimde vardı adet olduğum da çok ağrılı oluyordu doktorlar hiç anlamadı sonra doktorun biri 20 tane olduğunu söyledi senin kide aynı okittenmi
arkadaşlar ben bundan 1 yıl önce doktora gittim basit bi yumurtalık kisti vardı ve doğum kontrol hapıyla o kisti erittik sonrasında 7 ay önce ben doğum kontrol haplarını bıraktım ve 7 ay boyunca gayet düzenli adet gördüm taki geçen aya kadar geçen ay adet gecikmesi sebebiyle doktora gitti ve ultrasonda baktı pko olduğumu söyledi tabi cok moralim bozuldu ağlamamak icin zor tuttum kendimi sonrasında bana adet söktürücü farlutal verdi ilac bittikten üc gün sonra adet oldum ve adetin ikinci günü doktora gittim ultrasonda baktı 5 er tane yumurta var dedi her iki tarafında ve kistlerde yok olmuştu adet zamanı gidiyo dedi bu kistler sonra hormon tahlillerim icinde iyi dedi ben bebek istediğim için 3 ay dogal yolla hamilelik deniceksin dedi ve sadece bana folik asit ve dupaston verdi dupastonada adetin 16.günü başlıcam bakalım ne sonuc cıkacak sizlerinde adet döneminde kistleriniz kayboluyomu arkadaşlar pko böyle biseymi adet dönemi kaybolan kistler mi bunlar
birde benim arkadaşımdada pko vardı ama ona ilk ay diane35 adlı ilacı vermişti doktor kistelri yok etmek icin bana gerek duymadı cünkü adet dönemi baktında ultrasonda gitmişti kistler zannedersem o yüzden gerek duymadı bana o ilacı veremye arkadaşım diane35 i kullandıktan sonra yumurta catlatma ignesi vuruldu ve ikizlerine hamile kaldı onunda toplam tedavisi 3 ay felan sürdü 3 ayın sonunda hamile kaldı anlıcanız
Bakalım işte bende nasıl olacak inşallah çok uğraşmadan bende hamile kalabilirim diane 35 bitti bakalım şimdi nasıl bir yol izlicez
Merhabalar,
PKO tanısı 2002 Ağustos'unda kondu ve o zamandan beri bazen ara vererek diane 35 kullandım/kullanmaya devam ediyorum. Ancak buna rağmen kilo alışım ve adet düzensizliğim düzelmedi. Obez denilecek kıvama geldim, 2002'den bu yana 26 kg aldım. Bu kadar uzun bir süre doğum kontrol hapı kullanmanın zararlarını merak etmiyor değilim. Geçen hafta tamamen kontrol amaçlı (koruyucu sağlık hekimliğine inanıyorum, sorunum olmasa da kontrole gitmeye çalışıyorum) doktora gittiğimde (doktorumu değiştirdim ve çok memnun kaldım; bazen yeni fikirler iyi geliyor), insülin direncim olduğu için PKO olabileceğimi söyledi. Glukoz yüklemesi yapıldı (ki gerçekten zorlayıcı) ve ortaya çıktı ki gerçekten de insülin direncim varmış. Bu hafta başı itibari ile glucophage kullanmaya başladım. Mide bulantısı, uyku ve ishal yapıyor. Doktorumun söylediğine göre kg vermem kolaylaşacakmış. Cumartesi günü diyetisyen randevum var. Tedavisini bu şekilde sürdüren var mı aranızda?
Sonuc belli olunca bziede yazın lütfen inşallah herşey istediğiniz gibi yolunda gider bebeşinize kavuşursunuz...
Ya benim hikaye biraz karişık doğrusu,evlenmeden öncede adet düzensiliğim vardı olamıyordum diane 35 kullanıyodum evlendikten sonrada doğum kontrolu olarak kullanmaya devam ettim.2008 in mayıs ayında hapı bıraktım ve cocuk sahibi olmak istedim 3 ay adet olamadım doktora gittim kist var dedi polistik over yani her adet olamadığım ayda peş peşe diziliyormuş farlutal verdi iç adetli iken gel dedi gittim kistler yok olmuştu tedaviye falan başlamadılar sonra aradan 2 ay daha gecti ve ben yine adet olamadım yine kist olustu tekrar gittim bu sefer doktor hamilelik için tedaviye başlamadan önce kistlerden kurtulman gerek dedi ve 3 aydaha diane 35 kullan dedi osana iyi yarıyo 3 ay sonra gel yumurtlama hapına baslarız dedi.Anlıcanız karıştı işler doktorlordanda bişey anlamıyorum.Şimdi hap biiti 3 tane kaldı cumartesi gidicem bakalım ne dicek ben size yazarım burdan bana polistik over dedi yani hap kullanınca güzel adet oluyorum ama içmeyince olamiyorum içincede çocuk olmaz hiç bişe anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?