Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Aynı sorunla karşı karşıyayız sanırım doğum kontrol hapı icemezsem adet olamıyorum içince düzenli oluyorum,ama çocuk sahibide olmak istiyorum 3 aylık bir tedavim vardı 3 tane hap kaldı bu cumartesi doktora gidicem yumurtlama hapına başlıcaz inşallah eger kistler yok olsuysa...Rabbim kimseye yaşatmasın zor durum

Sonuc belli olunca bziede yazın lütfen inşallah herşey istediğiniz gibi yolunda gider bebeşinize kavuşursunuz...

kızlar merhaba bugün doktora gittim kistim yok olmuş aşılamaya start verdik puregon iğneyle başladım allahım emeklerimizi boşa çıkarmaz inş..allah hepimizin duasını kabul eder inşallah

Süper çok sevindim rabbim gönlünüze göre verir inşallah.Bende bu cumartesi kontrole gidicem 3 aylık kist tedavisi görüyordum bitti bakalım eger kistler yok olmuşsa bizde yumurtlama hapına başlayacağız banada dua edin

kızlar sizdede pko var yoksa yumurtalık kistimi?benim bildigim pko asla gecmez diyorlar ama menepoza kadar hap kullanmak zorundayız demisti gittigim 10 doktorun 10da.su anda 2.bebegime tedavi görüyorum.klomen kullanıyorum yani yumurta olusturucu bir hap ve kistim hala mevcut.bebek tedavisi icin kistin gecmesi gerektigini düsünmüyorum.tabi bu yumurtalık kisti degilse...benide bilgilendirseniz sevinirim
:enbuyukkk:

canm inşallah senin kistlerde yok olmuştur yalnız kist derken pco dan bahsetmiyosun dimi 3 aylık tedavi demişsin de bende pco nun dışında kist olmuştu normal yumurtalık kisti yani adet söktürücü içtim 10 gün sonra adet oldum ve yok olmuşlar :1rolleyes:ve rahim temiz çıkınca da tedaviye başladım..

Ya benim hikaye biraz karişık doğrusu,evlenmeden öncede adet düzensiliğim vardı olamıyordum diane 35 kullanıyodum evlendikten sonrada doğum kontrolu olarak kullanmaya devam ettim.2008 in mayıs ayında hapı bıraktım ve cocuk sahibi olmak istedim 3 ay adet olamadım doktora gittim kist var dedi polistik over yani her adet olamadığım ayda peş peşe diziliyormuş farlutal verdi iç adetli iken gel dedi gittim kistler yok olmuştu tedaviye falan başlamadılar sonra aradan 2 ay daha gecti ve ben yine adet olamadım yine kist olustu tekrar gittim bu sefer doktor hamilelik için tedaviye başlamadan önce kistlerden kurtulman gerek dedi ve 3 aydaha diane 35 kullan dedi osana iyi yarıyo 3 ay sonra gel yumurtlama hapına baslarız dedi.Anlıcanız karıştı işler doktorlordanda bişey anlamıyorum.Şimdi hap biiti 3 tane kaldı cumartesi gidicem bakalım ne dicek ben size yazarım burdan bana polistik over dedi yani hap kullanınca güzel adet oluyorum ama içmeyince olamiyorum içincede çocuk olmaz hiç bişe anlamadım

canım bilmiyorumki benimkilerde yok olup hap içmezsem geri gelenlerden herhalde:)

Yumurtalık kisti dediler polistik over ama yok oluyolar söktürücülerle sorun ise hap icmeden adet olamamak.Biraz oyaladılar gibi geldi bana bir gidiyim bakalım ne dicek olmazsa doktoru değişicem

canım kis dediğin over yumurtalık kistimi benimde vardı adet olduğum da çok ağrılı oluyordu doktorlar hiç anlamadı sonra doktorun biri 20 tane olduğunu söyledi senin kide aynı okittenmi

arkadaşlar ben bundan 1 yıl önce doktora gittim basit bi yumurtalık kisti vardı ve doğum kontrol hapıyla o kisti erittik sonrasında 7 ay önce ben doğum kontrol haplarını bıraktım ve 7 ay boyunca gayet düzenli adet gördüm taki geçen aya kadar geçen ay adet gecikmesi sebebiyle doktora gitti ve ultrasonda baktı pko olduğumu söyledi tabi cok moralim bozuldu ağlamamak icin zor tuttum kendimi sonrasında bana adet söktürücü farlutal verdi ilac bittikten üc gün sonra adet oldum ve adetin ikinci günü doktora gittim ultrasonda baktı 5 er tane yumurta var dedi her iki tarafında ve kistlerde yok olmuştu adet zamanı gidiyo dedi bu kistler sonra hormon tahlillerim icinde iyi dedi ben bebek istediğim için 3 ay dogal yolla hamilelik deniceksin dedi ve sadece bana folik asit ve dupaston verdi dupastonada adetin 16.günü başlıcam bakalım ne sonuc cıkacak sizlerinde adet döneminde kistleriniz kayboluyomu arkadaşlar pko böyle biseymi adet dönemi kaybolan kistler mi bunlar

birde benim arkadaşımdada pko vardı ama ona ilk ay diane35 adlı ilacı vermişti doktor kistelri yok etmek icin bana gerek duymadı cünkü adet dönemi baktında ultrasonda gitmişti kistler zannedersem o yüzden gerek duymadı bana o ilacı veremye arkadaşım diane35 i kullandıktan sonra yumurta catlatma ignesi vuruldu ve ikizlerine hamile kaldı onunda toplam tedavisi 3 ay felan sürdü 3 ayın sonunda hamile kaldı anlıcanız

canım kis dediğin over yumurtalık kistimi benimde vardı adet olduğum da çok ağrılı oluyordu doktorlar hiç anlamadı sonra doktorun biri 20 tane olduğunu söyledi senin kide aynı okittenmi

çok detaylı bilmiyorum ama evet adet olamadığımda her seferinde birtane peş peşe artabiliyolar over kist

evet adet olunca yok oluyor bende de oyle bende 3 ay tedavi oldum şimdi gidicem doktora banada hamilelik için herhalde sana uygulanan gibi tedavi verecek diye düşünüyorum

Bakalım işte bende nasıl olacak inşallah çok uğraşmadan bende hamile kalabilirim diane 35 bitti bakalım şimdi nasıl bir yol izlicez

Bakalım işte bende nasıl olacak inşallah çok uğraşmadan bende hamile kalabilirim diane 35 bitti bakalım şimdi nasıl bir yol izlicez

inşallah hayırlı sonuçlar alırsın arkadaşım içini rahat tut en önemlisi bu pko çözümlenmeyecek bir rahatsızlık değil allah beterinden saklasın arkadaşım hic ugraşmadı onunda cok ileri derecedeydi üstelik rahatsızlığı igneyi vurulduğu ay ikizlerine hamile kaldı şimdi nur topu gibi bir kızı bir oğlu var

arkadaşlar ben de aynı sorundan yıllardır çekiyorum ve sanırım çekmeye devam edicem. bana pko teşhisi nerdeyse 2 yıl önce kondu. düzenli olarak 1,5 yıl kontrol hapı kullandım. sonra mantar şikayeti ile doktoruma gidince hapa ara vermem gerektiğini söyledi. 2 ay düzenli adet gördüm ve sonra 2 ay hiç görmedim. tekrar doktora gittiğimde başka bir doktorla görüştüm ( dr.um emekli olmuş) bana bırakmamam gerektiğini söyledi ve 1 yıllık rapor verdi. bende 3 ay kullandım ama hormon hapı olduğundan sürekli almak istemiyorum. bir yakınım 2 yıl kullandı ve sonra çocuk yapmak istediğinde hemen hamile kalamadı. bende yaza evleniyorum ve ilaca devam etmek istemiyorum. ama ilaç kullanmadan da adet olamıyorum.( 2 ay oldu gene tık yok) bunun dışında tipik pko belirtisi olan tüylenme sorunu da yaşıyorum. Durumum umutsuz gibi napsam bilmiyorum.

Merhabalar,

PKO tanısı 2002 Ağustos'unda kondu ve o zamandan beri bazen ara vererek diane 35 kullandım/kullanmaya devam ediyorum. Ancak buna rağmen kilo alışım ve adet düzensizliğim düzelmedi. Obez denilecek kıvama geldim, 2002'den bu yana 26 kg aldım. Bu kadar uzun bir süre doğum kontrol hapı kullanmanın zararlarını merak etmiyor değilim. Geçen hafta tamamen kontrol amaçlı (koruyucu sağlık hekimliğine inanıyorum, sorunum olmasa da kontrole gitmeye çalışıyorum) doktora gittiğimde (doktorumu değiştirdim ve çok memnun kaldım; bazen yeni fikirler iyi geliyor), insülin direncim olduğu için PKO olabileceğimi söyledi. Glukoz yüklemesi yapıldı (ki gerçekten zorlayıcı) ve ortaya çıktı ki gerçekten de insülin direncim varmış. Bu hafta başı itibari ile glucophage kullanmaya başladım. Mide bulantısı, uyku ve ishal yapıyor. Doktorumun söylediğine göre kg vermem kolaylaşacakmış. Cumartesi günü diyetisyen randevum var. Tedavisini bu şekilde sürdüren var mı aranızda?

evet banada 2000 yılında konmuştu pko tanısı benzer ilaçları kulladım. şu an glucophage yi devam ediyorum ama yanında gebelik içinde ilaç kullanıyorum. glıcophage mide bulantısı bir süre sonra geçiyor ve gerçekten kilo verdiriyor diyetlede desteklenince de kilolar geri alınmıyorum. benim kilo problemim yoktu ama arkadaşımda öyle oldu.

canım benimde aynı senin gibiydi. ama benim doktorum gebelik tedavisine başlamak için vakit kaybetmeyelim dedi ve kistleri iğneyle boşalttı sonra tekrar yumurtlama tedavisi başladı.
senin tedavinde inşallah hayırlı olur bebişine kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…