inşallah hayırlı sonuçlar alırsın arkadaşım içini rahat tut en önemlisi bu pko çözümlenmeyecek bir rahatsızlık değil allah beterinden saklasın arkadaşım hic ugraşmadı onunda cok ileri derecedeydi üstelik rahatsızlığı igneyi vurulduğu ay ikizlerine hamile kaldı şimdi nur topu gibi bir kızı bir oğlu var
canım benimde aynı senin gibiydi. ama benim doktorum gebelik tedavisine başlamak için vakit kaybetmeyelim dedi ve kistleri iğneyle boşalttı sonra tekrar yumurtlama tedavisi başladı.
senin tedavinde inşallah hayırlı olur bebişine kavuşursun
Merhabalar,
PKO tanısı 2002 Ağustos'unda kondu ve o zamandan beri bazen ara vererek diane 35 kullandım/kullanmaya devam ediyorum. Ancak buna rağmen kilo alışım ve adet düzensizliğim düzelmedi. Obez denilecek kıvama geldim, 2002'den bu yana 26 kg aldım. Bu kadar uzun bir süre doğum kontrol hapı kullanmanın zararlarını merak etmiyor değilim. Geçen hafta tamamen kontrol amaçlı (koruyucu sağlık hekimliğine inanıyorum, sorunum olmasa da kontrole gitmeye çalışıyorum) doktora gittiğimde (doktorumu değiştirdim ve çok memnun kaldım; bazen yeni fikirler iyi geliyor), insülin direncim olduğu için PKO olabileceğimi söyledi. Glukoz yüklemesi yapıldı (ki gerçekten zorlayıcı) ve ortaya çıktı ki gerçekten de insülin direncim varmış. Bu hafta başı itibari ile glucophage kullanmaya başladım. Mide bulantısı, uyku ve ishal yapıyor. Doktorumun söylediğine göre kg vermem kolaylaşacakmış. Cumartesi günü diyetisyen randevum var. Tedavisini bu şekilde sürdüren var mı aranızda?
evet canım var bende aynı sekıldeyım evlendıkten sonra 16 kılo aldım glucophage kullanıyorum yaklasık 3 haftadır ve 4 kılo verdım ınsalh sendede aynı etkıyı yapar hersey bebeklerımızz ıcınnkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
insallah allah gönlüne göre verir güzelim kilo vermende fayda var ama menepoza kadar pko hastalıgı asla gecmezmis dogustan bir rahatsızlıkmıs:çok üzgünüm:
arkadaslar insallah hepinize umut olurum. yaklasik 20 gun once pko oldugumu ogrendim. korunmayi birakakali 4 ay olacak ve adetime 5 gun kala bugun kan testiyle gebe oldugumu ogrendim. daha tedaviye baslamamistik. ama korkuyorum dusuk riski varmis pkolularda. dr ye ne zaman gitsem bilemedim. darisi isteyen herkesin basinaa:lepi:
merhabalar ben yeni katıldım sizlere önceliklere allah gönlümüze göre hayırlı bir şekilde versin.bende pko lu bir hastayım .geçenlerde arkadaşlarım böğürtlen suyu ve soğan suyundan bahsettiler 2 side ayrı kişiler ve hamileler şimdilk bukadar biliyorum.daha fala bilen varmııııııı:teselli:
selam arkadaşlar hepinize tek tek geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bu illetten kurtulursunuz . kadın olmaz gerçkten zor yaa hiç derdimiz bitmiyobişey sormak istiyorum .. pko ya nasıl teşhis konuyo ultrasonda bakıldıgında anlaşılıyo mu şuan bende normal değilim de ama daha önce 4-5 ay kadar önce kontrole gitmiştim yara yaktırmak için ultrasonda dr bi bakalım dedim yumurtalıkların temiz dedi kist falan yok dedi .. pko yoktur heralde dimi olsa ozaman çıkardı CADIARZU
merhabalar ben yeni katıldım sizlere önceliklere allah gönlümüze göre hayırlı bir şekilde versin.bende pko lu bir hastayım .geçenlerde arkadaşlarım böğürtlen suyu ve soğan suyundan bahsettiler 2 side ayrı kişiler ve hamileler şimdilk bukadar biliyorum.daha fala bilen varmııııııı:teselli:
selam arkadaşlar hepinize tek tek geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bu illetten kurtulursunuz . kadın olmaz gerçkten zor yaa hiç derdimiz bitmiyobişey sormak istiyorum .. pko ya nasıl teşhis konuyo ultrasonda bakıldıgında anlaşılıyo mu şuan bende normal değilim de ama daha önce 4-5 ay kadar önce kontrole gitmiştim yara yaktırmak için ultrasonda dr bi bakalım dedim yumurtalıkların temiz dedi kist falan yok dedi .. pko yoktur heralde dimi olsa ozaman çıkardı CADIARZU
merhaba arkadaşlar herkese acil şifalar diliyorum. ben kendimi bildim bileli adet düzensizliği yaşıyorum adetim devamlı olarak düzensiz geliyordu bekarken gitmediğim doktor kalmadı ama kimse doğru düzgün bir acıklama yapmadı hep kilo problemim vardı zaten bir dönem kendi kendime kilo verdim ve adetlerim çok düzenli gelmeye başladı. tabi bu hastalık nasıl bir şeyse tekrar verdiğim kiloları geri aldım adetlerim düzensizleşti banada diana 35 verdiler o dönemde adetlerim düzeldi şimdi 1,5 yıllık evlliyim bebek istiyoruz diye dr gittik doktorum pko olduğumu kilo vermem geretiğini söyledi. bende 2 aydır dietisyene gidiyorum 10 kilo verdim 86 kiloydum başladığımda ve aynı zamanda glukophage kullanıyorum bunun yanı sıra da gonophen kullanıyorum daha henüz birşey yok ama daha çok kilo vermem gerekiyor. bu hastalık sanırım ömür boyu gitmeyecek şuan tek umudum kilo vermek oldu inşallah yüce rabbim hepimizin bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucagımıza verir.
cevaplarınız için teşekür ederim arkadaşlar.. benim kilo ve tüylenme problemim yok sadece adet düzensizliğim var insan yinede tedirgin oluyo .. adet olsam bittikten sonra sogan kürüne baslamayı düşnüyorum iltihap varsa temizlensin .. tekrardan hepinize acil şifalar :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?