Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

walla canım gidicem bakalım biliosun doktor deiştirdim bakalım bu ne diycek ben klomen kulandm ama ondan sonuc alamamıstım bi önceki ay gecen ay serephone die bi ilaç verdi doktor onla degerim 9.81 e cıkmıstı bakalım bu doktor ne dicek reglinin 3 gunu gel demişti gitcem oda ona göre bi ilaç falan yazar heralde.bakalım inş bu sefer tutar ya kırmızıları görünce inanrmısın sinirimden agladım :2: sonrada dedim kendi kendime demekki daha zamanı var ne aglıosun hayırlısı olsun her seyın dedim eşimde cok destek oluo bana saolsun üzülme aşkım bidaki ay olur ne kafana takıosun akışına bırak her şeyi dio bakalım perşembe günü gittigimde ne dicek doktor

canım ben de senin gördüğün tedaviyi göreceğim de mi? çatlatma iğnesi olacak mı sende de ? bence de rahminde bişey çıkmayacak Eylülde olacak bu iş artık inşallah Yarabbim....ateşim çok dengesizdi benim yanıltacağı belliydi aslında...hayırlısı artık doktor takip etsin valla ben uğraşmam...

Son düzenleme:

eşinin de desteği ne güzel canım benimki de çok destek bu yüzden de biraz rahatım aslında sen de öyle ol... haklısın beklentin bu yöndeyde ama herşeyde hayır var öyle düşün umudun da hep olsun içinde....

hayıt (vitex agnus-castus); el şeklinde yaprakları olan,yaz aylarında morumsu çiçekler açan, çalı görünüşünde 1-3 metre yüksekliğinde bir ağaççıktır. yarim cm’ lik küre şeklinde, acımsı meyveleri vardır. rengi iyice koyulaşan meyveler, ekim-kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulur. fransa, italya, yugoslavya, yunanistan, suriye, lübnan ve türkiye’ de akdeniz ile ege bölgelerinde yaygın olarak yetişir.
adet öncesi sendromlar (pms), adet zorlukları ve menopoz kadınlık tarihi kadar eski problemlerdir. kadınlara bu konularda yardımcı olmak için çok çeşitli çareler araştırılmıştır. şüphesizki doğal terapi yöntemleri bu alanda da yol göstermektedir. bu naturel terapilerden birisi özellikle göze çarpmaktadır: hayıt meyvesi veya tohumu. hayıt meyvesi veya kısaca hayıt her yaştaki kadın için ebedi bir bitkisel çaredir. m.ö 450’ de hayıt’ tan ilk olarak bahseden tıbbın babası kabul edilen hipokrat’ tır (hippocrates). o zamandan beri geleneksel herbalistler hayıtı yüksek ateş, başağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle “kadın hastalıkları” için tavsiye etmişlerdir. adet öncesi gerginlik (pmt), genellikle östrojen (oestrogen) ve progesteron (progesterone) hormonları arasında dengesizliğe neden olur. progesteron’ un göreceli noksanlığı; adet gecikmesi, göğüslerin hassasiyeti, sancı, kramp ve depresyon gibi semptomlardan sorumlu rahatsızlıklara yol açar. hayıt bu semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkilidir. hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjetik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. bilindiği gibi hipofiz bezi pekçok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. hayıt meyvesi, hipofiz bezini yumurtalıklardaki corpus luteum tarafından progesteron üretiminin artmasına yol açan belirli hormonları daha çok veya daha az üretmek için uyarır. hayıt meyvesi vücuttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. hayıt meyvesi, başkaca progesteron terapilerinin başarılı olamadığı durumlarda bile başarılı olmuştur. hem de bazen sentetik hormon yerleştirme sonucu oluşan yan etkilerin hiçbirine neden olmaksızın. hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik (pmt) semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. fakat, en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 ay süre ile alınmalıdır. yapılan çalışmalarda daha uzun süreli olarak hayıt meyvesi alımının pmt’ yi tamamen ortadan kaldırdığı görülmüştür.
hayıt meyvesi çok nazik bir bitki de olsa, etkisi inip çıkan bir piston gibidir. sivri yerleri düzleştirir, çukur yerleri yükseltir. o adet periyodunuzu (menstural cycle); ister çok kısa olsun, isterse hiç olmasın, kanama zamanı çok uzun veya çok kısa olsun, kanamanız çok hafif veya ağır olsun herşeyi normale döndürmek için elinden geleni yapacaktır. o aynı zamanda hem afrodizyak (cinsel istek arttırıcı) hem de anti-afrodizyak özelliğe sahiptir. yani cinsel isteğiniz çok fazla ise onu azaltacak, az ise yükseltecek ve normale döndürecektir. menopoz hormonal iniş çıkışın sonunda büyük bir çukurdur. hayıt meyvesi progesteron’ daki dramatik inişi yavaşlatarak ve hormon seviyesindeki değişikliklere vücudu alıştırarak bu süreçte yardımcı olmaktadır. sıcak basması, vajina kuruluğu, baş dönmesi ve depresyon gibi menopoz semptomları hayıt meyvesi terapisine olumlu tepki vereceklerdir. hormon dengesizliği kısırlığa da yol açabilmektedir. bu nedenle hayıt meyvesi yumurtlama periyodunu düzenlemeye ve hamile kalma şansının artmasına yardımcı olabilir. doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde hayıt meyvesi alındığında, süt verimi belirgin şekilde artmaktadır. doğum kontrol hapına son verdikten sonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesinde çok yararlı olur. hayıt meyvesinin, her ne kadar kullanım alanlarının çoğu bayanlar için olsa da erkeklerde depresyon ve buna bağlı cinsel iktidarsızlık durumlarında da kullanılılabilir. erkeklerde testesteron, kadınlarda ise östrojen fazlalığının neden olduğu aşırı kıllanma ve sivilcelere (akne) karşı, hayıt meyvesi terapisi hormonları dengeleyerek yardımcı olabilir. hayıt, 2400 yılı aşan kullanım süreci buyunca tamamen güvenli ve yan etkisiz olduğunu kanıtlamış bir bitkidir.

kızlar bilgisayarım çok ısındı kapanacak yine gece evden girerim nete hala ablamdayım dönmedim daha görüşürüz...

YUMURTA İŞLEVLERİNİ ARTTIRICI: Meyankökü, Hayıt tohumu, Yeni bahar, Ginseng (balla karıştırılırlar).

ERKEKTE SPERM SAYISI VE HAREKET AZLIĞI: Ballı karışım (Bal, Dut pekmezi, Tarçın, Polen, Anason, Zencefil kökü, Kekik, Çörekotu, Biberiye, Defne tohumu, Isırgan tohumu, K. Hindistan cevizi, Karabiber, Kebabiye, Kişniş, Kitre, Mahlep otu, Meyan kökü, Tere tohumu, Topalak, Çakşı otu, Çemen otu, Çentiyane, Eğirkökü, Halile, Hardal, Havlıcan, Kakule, Karanfil, Kereviz tohumu, Kimyon, Kuşburnu, Ravent, Roka tohumu, Soğan tohumu, Maltoz, Zencefil kökü, Besbaze, Damla sakızı, Ginseng, Propolis, Vanilya, Arı sütü, Fildişi tozu, Keçiboynuzu pekmezi, Zerdeçal, Cakşır) ve Bio zink (çinko minerali).

SPERM SAYISINI ARTTIRICI BESLENME DİYETİ: 5 ay süresince keçiboynuzu meyvesinin çayı içilir. Hayvansal besinler yerine sebze ve meyve ile beslenilmelidir. Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.

ERKEKTE ERKEN BOŞALMA: Şerbetçiotu çayı.

YUMURTALIK İLTİHABI (kadında): Ayıüzümü yaprağı, Kadın tuzluğu, Maydanoz tohumu, Atkuyruğu, Ardıç meyvesi.

CİNSEL İKTİDARSIZLIK (kadında): Andız kökü, Kayışkıran, Ökseotu, Aynısafa.

CİNSEL İKTİDARSIZLIK (erkekte): Yulaf tentürü, D2.

MİYOM: Civanperçemi oturma banyoları.

Aşağıdaki yazıyı hamileliğimi öğrendiğimde kendi sayfamda yazmıştım. Benim sayfam şimdi çok altlarda. sizin sayfanıza da umut ve katkı olsun diye kopyalıyorum. Dilerim hepiniz en kısa zamanda teker teker hamilelik sayfanızı açarsınız.
**
(Tüm anne adaylarına öncelikle merhaba. (aday diyorum çünkü en kısa zamanda hepiniz anne olacaksınız inşallah)
Ben de zorlu bir süreçten geçtim ve zoru başarıp mutlu sona ulaştım. Bu süreci sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Öncelikle çikolata kistiyle geçirdiğim süreci sizlerle paylaşayım;
Benim 52mm çapında çikolata kistim vardı. Laparoskopi önerildi öncelikle. Ancak araştırmalarım hiç iç açıcı değildi. Dikkatli yapılması gereken bir operasyondu, aksi taktirde yumurtalık rezervine zarar verilebilir hatta yumurtalık hepten kaybedilebilirdi.Türkiye'de bu konuda iki uzman dr. varmış. Ben bunlardan birisiyle görüştüm ama yine de şüpheyle yaklaştım bu operasyona. Çünkü yine araştırmalarım laparoskopi sonrası hamile kalma oranının uzun süre sonra da olsa normal yolla hamile kalma oranından daha düşük olduğunu gösteriyordu. Normal denemek istedim. Dr.um klomen tedavisi uyguladı. Yumurtam çok geç gelişti ve iki defa basit kiste döndü. İlaç kullanmak istemediğimi söyledim. Doğal yollar aradım. HAYIT diye bir bitkinin tohumunun çok yararlı olduğunu öğrendim. 2 ay pek düzenli değil ama son 1 ay çok düzenli olarak bu bitkinin çayını içtim. 1 tatlı kaşığı kadar tohumun üzerine sıcak su koyup 5 dk kadar demlendirip aç karnına içiyorsunuz. Ben sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce 1er bardak içtim. Reglimin ilk gününden itibaren de eşim ve ben sabah akşam yine aç karnına polen, pekmez ve bal yedik. Ben yumurtalarımı geliştirmek, eşim de spermlerini güçlendirmek için. Bunun yanında havuç yedim, yoğurt yedim, tümüyle doğal beslenmeye çalıştım. Bu arada yumurta takibi yaptırdım. Folikül güzel gelişiyordu. 18 mmye ulaştığında dr çatlatma iğnesi yapalım sonra aşılama yapalım dedi. Çatlatma iğnesini kabul ettim çatlama zamanını kestirebilmek için. Zaten bu konuda bir sorunum vardı. folikül gelişiyor ama çatlamayıp kistleşiyordu. Aşılamayı kabul etmedim. Çatlatma iğnesi yapılmadan 1 gün önce ve yapıldıktan 32 saat sonra ilişkiye girdik. Çok şükür Allahım çabalarımızı boşa çıkarmadı ve yüzümüzü güldürdü.
Sizlere tavsiyem umudunuzu hiç yitirmeyin. Hamileliğime ne doktorum inanabildi ne eşim.. Hiç beklemiyorlardı, şaşırdılar. Eşimi sürekli uyarıyordum bana moral ver, olumsuz konuşma, ameliyattan falan bahsetme. Düşünsenize yumurta takibi yapılıyor, odaklanılması gereken sadece yumurta ve hamilelik, ama doktor kistin boyutunu ölçüp en kısa zamanda aspire edelim bunu diyor. Çıktım eşim de aynı ağızdan konuşuyor. Susun dedim "ben bu ay HAMİLE KALICAM".. Önce siz inanın, başkaları inanmasa da olur. Kulaklarınızı tüm olumsuzluklara tıkayıp bol bol dua edin. Size yardım edebilecek, bebeğinizi verecek olan Allah.. O'na sığının..

Kısaca tavsiyelerim şöyle;

Öncelikle inanın, umudunuzu hiç kaybetmeyin. Bol bol dua edin. Bir cana ol diyen Allah..
Beslenmenize dikkat edin. Doğal besinler almaya çalışın. Bunca zaman ilaçlara zaman harcadınız. 1 ay da doğal ilaçlara şans tanıyın. HAYIT TOHUMU östrojen ve progesteron hormonunu dengeleyen bir bitkiymiş. Bunun yanında adaçayı ve aslanpençesi bitkisi. ( Ben sadece hayıt tohumunu sabah akşam aç karnına içtim, bazen de adaçayı.)
Yumurtalarınızı geliştirmek için de polen, bal, pekmez, havuç, maydanoz öneriyorum. Ben adetimin ilk gününden itibaren bunları yedim.
Ayaklarınızı ve belinizi sıcak tutun. Şu sıcaklarda çorapla gezdim inanır mısınız? Banyo yaptıktan sonra ayaklarıma, bacaklarıma, belime, karnıma dayanabileceğim sıcaklıkta sıcak su tuttum. Gece yatarken altıma eşofman giydim ve göbeğimin üstüne kadar çektim. (Eşofmanlı Gaffur oldum yani )

canim bana doktor bir kere catlatma ignesi verdi bir kere vermedi. Doktoruna bagli yani. Igneden korkma sinek ignesi gibi battigini bile anlamiyosun. Tedaviye baslarken cok umutlu ve heyecanliydim ama olmadikca cok moralim bozuldu. Tedavisiz gecen 2ay da biraz dinlendim ama gene tedaviye baslamak istedim simdi.yani biz insanoglu boyleyiz iste memnuniyetsiz:) sana tavsiyem cok umutlu olma ozaman heyecan stres ve sonuc negatif oluyor. Hamilelik belirtisiymis falan bunlari da takma cunku ilac sana yapicak. Yumurtam oldu ama hamilelik olmadi kesinlikle besledigim umutlar yuzunden..Sagliksiz bir bebektense,geç olsun ama saglikli olsun di mi. Bu arada esin test yaptrmadysa onu yaptirin.

kızlar ben 3 senelik evliyim. bu güne kadar 4-5 defa pko'm oluşmuştu doktorların verdiği hiçbi ilacı kullanmadım kilo yapar korkusuyla...

neyse internette araştırırken ibrahim saraçoğlunun soğan kürü tedavisini gördüm ve denemee karar verdim. her seferinde pko'm kaç santim olursa olsun kürü tamamlar tamamlamaz kayboldu. doktorum bile gözlerine inanamamıştı ultrasonda göremeyince :)

neyse ona söylemedim tabi soğan kaynatıp içtim iyi geldi diye.. bu sırrı kendime sakladım ama şimdi bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımı görünce paylaşmak istedim.

hatta nisan ayında 6cm pko'm vardı ve hamilelik istiyodum doktorum yine doğum kontrol hapı kullanıp pko yok olduktan sonra hamile kalabilirsin dedi eğer yok olmasa ameliyat olacaksın dedi.

ben yine naptım soğan kürüme başladım doğum kontrol hapı mapı hiç kullanmadım 1 hafta sonra adetle birlikte pko'm kayboldu. sonraki ay da hamile kaldım!

doktrorum yine gözlerine inanmadı bu duruma...

tatlım benim şeker de yok, pco da değilim...ama yumurtam kaitesiz ve az...bu ilacında anladığım kadarıyla yumurta kalitesine iyi geliyormuş...birde ben 2.5 yıldır çok kilo aldım.60 dan 72 ye çıktım..aslında idealim 58...prospektüsünde diyet yapanlara da veriliyormuş...bu kadar artıları olan ilaç heralde bir taraftan fayda eder artık :)

bicim canım nasılsn bi şey sorcam sana?

canım cevap verdim soruna... :) ablamın bilgisayarından yazamadım sorun çıkardı ancak yazabiliyorum.

canım çok mantıklı yazdıkların çok haklısın... aynen katılıyorum... bence de sağlıkla gelsin de zamanını Allah bilir değil mi? ben sadece olması için çabalayacağım yumurta geliştirerek zaten başka da yapabileceğimiz bişey yok değil mi?
tedaviye başlamakla iyi karar almışsın bence...heyecanlı olmak bi parça umuttan kaynaklanıyor bu da kötü bişey değil ama ısrarla beklemek kötü ben de bu konuda sana katılıyorum canım...hakkımızda hayırlısı olsun artık...

Son düzenleme:
Ronyacım Canım doktora göre yumurtlamam olmamış benim. duphastona başladım sonra da klomen ve çatlatma iğnesi ve yine duphaston tedavileri....iyiyim ama moralim yerinde bakalım neler olacak?

Son düzenleme:

bicimmm canım doktora gittiğine sevindim
senin için çok güzel olacak yumurtlama süren kısalacak
ve inşallah bebiş gelecek yakında
canım bu arada doktora ateş tablonu gösterdinmi
neden ateşin o kadar yükseldi acaba herhangi bir enfeksiyonmu yaşadın
neyse kuzum artık önümüzdeki aylara bakalım inşallah tey tey yapmaya az kaldı

kızlar hormon hapı kullanıorum ( farlutal) bugün mide bulantısı ve ateş oldu ... acaba hap mı yapımıştır ? ayrıca çokta ağrı yaptı ... bugün 2. günü ve yarın doktora gidicem
bıraktım akşamkini içmicem

Ronyacım Canım doktora göre yumurtlamam olmamış benim. duphastona başladım sonra da klomen ve çatlatma iğnesi ve yine duphaston tedavileri....iyiyim ama moralim yerinde bakalım neler olacak?

canımm ateş tablonda biliyorsun kesik çizgi çekilmişti
ama doktorun nasıl kesin yumurtlama olmamış diyebiliyor
yumurta çatladıktan en fazla 2-3 gün sonra doktor evet yumurtlama olmuş diyebilir
sonraki günler yumurtlama olup olmadığını bilemez
bunuda yumurta çatladıktan sonra yumurtaladıklarda kalan sıvıdan anlıyorlar
sen duphastonu iç kanaman gelsin
ve yeni ayın hayırlı uğurlu olsun

bende öyle cnm yumurta kalitesi için çoğu doktorda zaten bunu veriyor illa şeker hastası olmasına gerek yok peki birşey sorucam acaba sende mide bulantısı yaptımı herkesin çok midesi bulanıyor ama bende yapmadı arada ishal yapıyor birazda gaz

iyi akşamlar kızlar, ne var ne yok nasılsınız?Ben 2 aydır falan girmiyordum buraya..Pko olup da hamile kalanlar oldu inşallah bu süreçte..Ben 4 aydır glucophage kullanıyorum.Son ayımda kendiliğimden 28. gün adet oldum.:))) Bugün de 21. günümdeyim kasıklarımda ağrı var ve de akıntım.İnşalah yine vaktinde adet olucam:)) Keşke hamile olsam diycem ama ovulasyon tarihlerinde ilişki fazla olamadı..Bakalım hayırlısı..EEE sizlerden ne haber?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…