Merhaba kızlar...
Bugün guya doktora progesteron testi yaptırmak için gitmiştim.
Maalesef hiç hoşuma gitmeyen bir doktora denk geldim.
Sıkıntın ne diye sordu doktor,bende 4 ay önce pko teşhisi koyulduğunu ,metformin kullandığımı söyledim.
Bu ay da adetimin 22.günündeyim,progesteron testi yaptırmak istiyorum dedim.
Kadın bi bakalım dedi vajinal ultrasonla.
Şunu unutma ki pko görünümünün bu kadar kısa sürede kaybolması imkansızdır dedi.Çoğu kişide ömür boyu devam eder bu dedi.Tabi bu esnada ultrason ile bakıyordu kadın.
Sonra ben peki gebelik görünüyormu şuan diye sordum,doktor hayır gebe değilsin dedi.
Pko görüntüsüde hala duruyor öyle mi dedim.Evet geçmemiş dedi.
Sonra işte yaşımı sordu ve daha korunmamış deneme süremizin çok az olduğunu,2-3ay daha denemeye devam etmemi istedi.Eğer yine olmazsa takibe başlarız dedi.
Progesteron testi yaptırmak istiyorum dedim.Kadın şimdilik bu bize çok şey söylemez çünkü takipte değilsin dedi ve yapmadı.
Benimde canım sıkıldı ve çıktım odadan.
Ya kızlar benim daha adetime 1 hafta var.Geçen ayın 2.de olmuştum.
Doktor şuan gebeliğin var olup olmadığını bilebilirmi bu kadar net ?
bu arada kızlar doktor metformini muhakkak almamı tembihledi.. içmediğimi söyleyince çok kızdı ve sabah akşam içiyorsun bir süre toparlanman lazım dedi.. gebelik olana dek de o ilaç içilecek unutmak yok dedi.. çok yardımcı o yumurtaların kalitesi açısından dedi..
Bence hayır bilemez benim arkadaşım adeti geçiği halde ve testlerde hamile çıktığı halde doktor yolladı onu daha bişi gözükmüyor diye o nasıl gördü hemen anlayabilmiş değilim
birşey sorabilirmiyim hangi marka alıyorsun ve kaçlık
canım yardımı olur mu bilmiyorum ama ben diaformin 1000lik kullanıyorum günde iki kere.
Merhaba kızlar...
Sıkıntın ne diye sordu doktor,bende 4 ay önce pko teşhisi koyulduğunu ,metformin kullandığımı söyledim.
Şunu unutma ki pko görünümünün bu kadar kısa sürede kaybolması imkansızdır dedi.Çoğu kişide ömür boyu devam eder bu dedi.Tabi bu esnada ultrason ile bakıyordu kadın.
Sonra ben peki gebelik görünüyormu şuan diye sordum,doktor hayır gebe değilsin dedi.
Sonra işte yaşımı sordu ve daha korunmamış deneme süremizin çok az olduğunu,2-3ay daha denemeye devam etmemi istedi.Eğer yine olmazsa takibe başlarız dedi.
Progesteron testi yaptırmak istiyorum dedim.Kadın şimdilik bu bize çok şey söylemez çünkü takipte değilsin dedi ve yapmadı.
hayır bilemez ultrasonla, ancak kan tahliliyle.
Merhaba kızlar...
kızlar eşimin sonuçlarını akşam 6buçuk gibi doktor arayıp söyledi:)
çok şükür elhamdülillah hiçbir sıkıntı yokmuş.. cuma günü sabah 9da çatlamayıp kalan yumurtama bakıcak, geldiğinde detayları konuşuruz dedi.. inşallah benim yumurtacıkta yok olur o güne kadar..
ama eşimin sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim.. en azından içim rahat edicek artık.. hayırlısı ile herşey güzel olacak..
bicim canım eylül ayı bizim ayımız olsun :)) hiç belli olmaz benim çatlamayan hain yumurtadan sebep belki de bu ay çok rahat olucam ve kendiliğinden gelicek bebek :))
bu arada bugün doktordayken bir hastası aradı doktorumun.. bebeğin böbreklerinde polikistler mevcutmuş ve bebek gebelik sonlandırılmazsa kendiliğinden ölecekmiş zaten.. bildiğimiz doğum yapacak kadın, suni sancı ile doğum başlatılıp bebek doğurtulacak, ama bebek daha kanaldan çıkarken zaten ölecekmiş, yaşaması mümkün değil dedi.. Allah'ım dedim, sağlıklı evlatlar ver diye boşuna dua etmiyoruz işte.. Rabbim herşeyin hayırlısını versin..
reyyancım naber canım nasıl gidiyor
kocanla bir sorunun vardı ne yaptın halledebildin mi
iyidir canım ne olsun habire uyuyorum işte haha ay herkez bu ay bana taktı kuşum delircem inanın içimde hamişliğe dair bişey yok bugün eşim o ilacı içme bi bekleseydinn belki hamilesin annem bi yandan etraf bi yandan.eşimle sorunum öyle hemen çözülecek bişey değil canım bekarken gerçekten imthan yokmuş imtahan evlenince başlıyormuşş sen nasılsın güzelliiğinn nasıll
belki herkesiniçine doğmuştur hiç belli olmaz hiç beklemediğin anda geliveriyor bizimkiler inşaallah canım öyledir
sıkmaz canını yinede ne olduğunu bilemiyorum ama rabbim feraha erdirsin inşaallah eşler arasındaki huzursuzluk insanı çok etkiliyor inşaallah çözersiniz canım yaa
bebişimde iyidir inşaallah bende bayramdan sonra gidiceğim dra bakalım cinsiyette belli olur sanırım
ayy zaten bir iki hafta sonra hareketlerinide duyacaksınn ne güzel hayırla sağlıkla alıcaksın inşallah kucağına evet eşle aranın bozuk olması çok kötühelede gurbette ailesi aynı şehirde olmayan için evde sürekli konuşmayarak durmak çok zor.bilmiyorum cnm bu ay hiç ihtimal vermiyorum belki diye içimden geçmiyor dersem ki kim dese bu ay asla düşünmedim inanmamda.10 gün sonra ak kara belli olur benki benn günüm gelmeden bile test alan ben eczaneye gittim ve progestan aldım çıktım kendime şaşıyorum şimdiye 5. testi yapmam lazımdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?