Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

kızlar bende pcos hastasıyım...pcos ile yaşamaya tam 6 yıl önce başladım...bir sabah uyandığımda bütün saçlarımı kaybetmiştim yapılan inceleme sonucu pcos çıktı...3 yılıkta evliyim ama hiç korunmamaıza rağmen ben bir türlü hamiel kalamadım...klomen kullandım 3 defa çatlatma iğnesi oldum 3 defa serophene kullandım ne yazıkkı hiçbiri sonuç vermedi...
tabıkı bu süre zarfında benim yeni saçlarım falan çıktı.şimdi orman gibiler...

ama o deönem benim için çok kötüydü herkes beni kanser hastası sanıyordu
ben tayin görmüştüm 1 yıl once eşimle ayrı yaşadık sadece ayda 1 gün görüşebildik en fazla...eşim 4 ay önce eş durumundan yanıma geldi..ve ben 4 aydır gene denemeye başladım ama olmuyor kendimi çok yıpratıyorum kızlar...hani kilolu olsam dicem kilo verem...160 cm boyum 46 kilom var...yani zayıfım oldukça...şekerim yok yapılan tahlilerde doktor geçen hafta sen şeker ilacı kullandın mı dedi..bende hayır dedim ii şekerin yokmuş sne garip bir pco lusun dedi bana...şuan sadece ultrasyonda görülen ufak kistlerim varmış..onun dışında bide fsh:4 lh:5 gibi değerdeleri.

arkadaşlar, geçen travel&living kanalında "hamile olduğumu bilmiyordum" programını izledim. kadının biri pko hastası ve doktor bu şekilde çocuğunun olmayacağını söylemiş, haliyle onlar da korunmamışlar. kadın hamile kalıyor ve haberi yok! karnı çıkmıyor belirti çok hafif denilecek düzeyde. sonra birgün birden sancı geliyo. koşuyo wc ye. baya bi kıvrandıktan sonra bakıyo ki alttan saçlı bişey geliyo. neye uğradığını şaşıran kadın malesef ki kendi kendine doğum yapıyor. ama allahtan çocuğa bişey olmuyor. program sonunda doktorun birinin bu konudaki yorumuysa şu: pko hastaları arada bir yumurtlarlar ve hamile kalabilirler....

diyeceğim o ki arkadaşlar olmayacak diye birşey yok...
nasipse gelir yemenden değilse ne gelir elden...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin......

ben de varım kızlar uzzzuuun zamandır pko ve 4 yıllık evliyim o özlemin nasıl olduğunu çoooook iyi bilirim ve bildiğim tekşey var sakıınnn umudunuzu kaybetmeyin!!!! ben de bugün öğrendim hamile kaldığımı şaşkınım ve mutluyum umudumu hiç yitirmemeye çalıştım pko hiçbirşey inanın. inanın ve güzel düşünün pkoyu hep birlikte böyle böyle yenicez güveniyorum sizlere hepinizin darısı başına Allahım herkese yaşatsın bu duyguyu...

en az bir 5 yıllık bir geçmişimiz var PKOyla..tabi bu benim öğrendiğim tarih..doğum kontrol hapına başladığımda korkardım ya bebeğim olmazsa diye onuda düzenli kullanamazdım..3 ay devam eder ara verir adet olamayınca gene başlardım hep bi kısır döngü..
kilom yok tek şikayetim tüylenme..evlendikten sonra hem adet düzeni hemde korunma amaçlı kullandım hapı..hiç denemeden dr.a kontrole gittiğimde umutsuzdum 1 sene korunmadan deneyin tedaviye başlayalım demişti doktor öyle deyince sanki hiç olmıcakmış gibi geldi hapı bıraktım ama ilk ay denemedik hapın etkisi geçsin bebeğe zararı olmasın diye.ancak netten sipariş ettiğim civanperçemi çayını 21 gün sabah akşam içtim adetimde bir-iki gün gecikmeyle oldu 2.ay dişimden dolayı antbiyotik kullandım başka yöntemle korunmaya devam ettik civanperçemini günde 1 kez içtim adet olduktan sonra gün saydım yumurtlamaya denk gelen günlerde 3 kez ilişkiye girdik dişim yine problem çıkardı ve vazgeçtik derken adetim gecikti,pkodandır normal dedim ama içimde bi umut..eczaneden test aldık negatifti..üzerinden 2 gün geçti yine adet olamayınca tam dr.a gitmeye karar vermişken eşimden habersiz bir test daha yaptım ve silik bir çizgi gördüm sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim yanlıştır belkide dedim eşime söyledim ve farklı bir marka test aldık ve yine silik çıktı ertesi gün kan testinde öğrendik..kızlar sakın umudunuzu yitirmeyin..herşeyin hayırlısı Allah'tan..ben civan perçeminin sebep olduğuna inanıyorum kadın hastalıklarına iyi geliyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim..şu anda 6 haftalık hamileyim darısı başınıza..Allahım kurtarsın inşallah..

pko lu olup da hamile kalanların hikayelerini okumak insana gerçekten umut veriyor,çünkü pko lular doktorların en kolay gördükleri kısırlık vakaları olmasına rağmen sonuç alınması zor bir durum.ben de pko luyum, yaklaşık 5 yıldır evliyim. ilk 1 yıl hariç hep tedavilerle geçti zamanım. iki doktor değiştirdim,üçüncüsünde üniversite hastanesine gitmeye karar verdim.bir hafta önce ilk aşılamam yapıldı şimdi sonuç bekliyorum. umarım aldığım sonuç hepimiz için umut vadeden bir sonuç olur.

arkadaşlar bu pko hastalığının evreleri varmı yani daha yeni yeni araştırıyorumda,benim doktorumda pko olduğunu söledi ama çok ufak ufak dedi ve hiçbir ilaç vermedi,bizde yaklaşık 1yıldır korunmuyoruz ama sonuç yok başka bir doktora gitsemmi acaba?

merhaba arkadaşlar benimde sizden farkım yok ben adet oldum olalı hep düzensiz adetlerim var şuan 21 yaşındayım bekarken 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım bende tüylenme kilo vardı ben doğum kontr. ilacını kullandıkça kilo aldım bıraktım 2 senedir evlendim ve yine düzensizdi adetlerim bazen ilaç kullanmasam adet görmezdim ama 3 ayı buluyordu neyse 4 ay soğan kürü içitim tabi hiç korunmadım baktım olmadı doktora gittim bana klomen günde 4 tablet vardı yumurtamın en büyüyğü 7mm oluyordu normaLDE 19 20 olması gerek dr bana hemn iğne yap dedi başka çaren yok dedi ve tam umutsuzlandım (bide bende troid iltihabı vardı 1 senedir ordan tedavide görüyorum) neyse baktım hayıt tohuumundan bahsediyorlar bende deniyeyim dedim ne eksilirki başladım spor salonuda gittim 5 kilo verdim hayıt ikinci ayımdan sonra adetlerimi düzene soktu hemn dr gittim tahlil yaptım hepsi normal çıktı dr bana yumurta geliştirici verdi en düşük dozda yumurtam kendiliğinden çatladı son adetimi 5 mayısta gördüm ve şuan 2 haftalık hamileyim rabiim olmayan herkese nasıp eder inşllah bence pkolular hayıtı denesin soru sormak isteyen özel msj atsın

merhaba;
yaşım 26.. pko hastası olduğumu öğrendiğimde 20 yaşımdaydım, ama benim adetlerim başlarda hep düzenliydi, sonra ayda 2 kere olmaya başladım, o zaman gitmiştim zaten doktora, 6 ay doğum kontrol hapı kullandım, sonra adetim düzene girdi.. 3 sene sonrada evlendim, adetlerimde 5-6 günlük gecikmeler dışında bir problem yoktu, 4 ay korunduk, sonraki ay hamile kalamadım, ama 2.ayda hamile kaldım, yani pko hastalığı bende hamilelik konusunda sıkıntı yaşatmadı, inşallah 2.bebeği istediğimde de aynı olur... pko hastalığının diğer tüm belirtileri var bende tüylenme, sivilcelenme, kilo... hepsi var, birazda bu durumlar strese bağlı gibi düşünüyorum ben, strese girmeyin, Allah en hayırlı zamanda en hayırlısını verecektir sizlere... Hepiniz sağlıkla kalın...

cok sevındım canım inşallah saglıkla kucagına alırsın bebeşini

gözun aydın canım inşallah saglıkla kucagına lırsın bebgını

gözun aydın umut cok önemlı saglıkla kucagına laırsın ınsllah canım bebesını

bu arada bende pko luyum ıkıncı bebısıme hamişim umut edın bol bol dua ve bebeaspırını kullanın derım benım mucızem bebe aspırını anadolu saglık mrk prof aydın bye gıdıyordum bebe aspırını deneyelım ve gorelım olmazsa asılama yaparız dedı ben 13 yıldır pko luyum ılk oğlumdan sonrada hıc korunmadık dr ıkı yıl yumurtlarsın sonra pkolar gerı gelır demıstı dogumumda oğlum 16 aylık korunmadan gecen 13 ayın sonunda bebeşim gelıyo bı9rde takıntı halne getırmeyın her seyın bır zamanı var zamanını beklıyorlar bunu unutmayın onlar gelecegı zamanı cok ıyı bılıyorlar

bende pko hastasıyım 6 aylık bir tedavi sonunda ikiz gebelik yaşadım fakat 24 haftalık erken doğum oldu ve maalesef bebeklerimins ikisinide kaybettim sonra doktorumuz bir yıl sonra ikinci bir tedaviye başladı ama ben tedaviden önce ibrahim saraç oğlunun soğan kürünü uyguladım pek düzenli uygulayamasamda genede etkisi olmuş doktora gittiğimde bu kadar iyi beklemiyordum dedi sonra tedavi başlandı ve tekrar bir ikiz gebelik oldu ve çok şükür bu kez bebeklerim benimle kaldı şuan 9 aylıklar size tavsiyem kendinizi fazla sıkmayın her şeyi zamana bırakın rabbim ne zaman nasip etmişse o zaman olur allah hepinizi sevindirsin

arkadaşlar pkoluyum..1.5 aylık evliyim ve bugün test yaptırdım sağlık ocağında hamileymişim..Allah devamını getirir inşallah..soğan kürünü yaptım 1 kez ve sürekli yasin ve kenzül arş duasını okudum hayırlısı için dua ettim..rabbim tamamına erdirir inşallah..moralinizi bozmayın kist mist hepsi bahane herşeyin bir tarihi var ana rahmine düşceğimiz tarih de belli o yüzden bolca dua edip sabırla Allahtan isteyelim.. Çünkü o diledimi bütün hastalıklar bahane..Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah..

merhaba bayanlar bende pkoluyum, evleneli daha 3 ay bile olmadı 5-6 haftalık hamileyim. evlenmeden önce(daha önceleri de adetlerim düzensizdi) kontrol amaçlı doktora gittim, tam 7 cm kist var dedi doktor o an dünyalar başıma yıkıldı çok büyük nasıl geçer bu kist diye ağlayıp durdum günlerce, sonra ilaç kullandım ,snra yine ultrasona girdim, bu sefer de 2 yumurtalığımda da milimlik 3-4 er tane kist vardı, moralim çok bozuldu sonra boşverdim kafaya takmamaya çalıştım ama çocuğum olmayacak diye de çok korkuyordum. Rabbime çok şükür demekki bu işler nasip kısmet, herşeyin bir zamanı var. hamile oluşumu öğreneli daha 3 gün oldu kan testi de yaptırmam lazım en yakın zamanda. İnşallah hepimizin hamileliği güzel geçer Rabbim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. pkolu olup hamile kalamayıp da üzülen bayanlar elinizden geleni yapın ve Allaha tevekkül edin. Rabbim herşeyin hayırlısını ve zamanını en iyi bilendir...Kafanıza takmayın stresten uzak durun. hayırlı günlerr..

Merhaba Arkadaşlar;

1 yıllık evliyim. Mart ayından itibaren çocuk düşünmeye başlamıştık. 35 gün olan adetim nisanda 43 günde gelmeyince doktora gittik bir ümitle fakat hamile değildim. Doktor göya ultrasonla baktı ve hiçbir problemim olmadığını söyleyerek geçiştirdi. 1 yıl içinde hamile kalmassam gelmemi söyledi. Bir sonraki ay yine adetim 40 günü geçti ve farklı bir doktora gittim. Orada öğrendim polikistik over olduğumu. Bir önceki doktorum bunu görememişti. (nasıl olduysa) doktorum insülin direncimin yüksek olduğunu bu sebeple yumurtalarımın en fazla 8mm kadar büyüdüğünü ve çatlamadığını söyledi. İlaç vermedi 3 ay sonraya randevu verdi. Bu 3 ay içinde kilomun %10 unu vermemi söyledi. (Buarada çok olmasa da biraz kiloluyum). Doktordan sonra eve gelirgelmez internette araştırmaya koyuldum bu hastalığı. Bu forumlarda okadar çok yorum okudum ki. Umudum büyük ölçüde kırılmıştı. Okuduklarım arasından kendime bazı bitkisel kürler uyguladım. Öncelikle glucophage içmeye başladım sabah akşam günde 2 kere. Hiç tatlı yemedim insülinim yükselmesin diye. Karpuz kavun bile yemedim. adetimin 2. gününden itibaren 12 gün bal polen çörekotu tarçın karışımı yedim sabah akşam 1 kaşık. Civanperçemi, çobançantası, adaçayı, hayıt tohumu, aslanpençesi çayı karışımı içtim günde 2 bardak adetimin 2. gününden itibaren 12 gün. Ve tabi bol bol dua ettim. (Buarada eşime de keçiboynuzu pekmezi yedirdim). Ayrıca adetim düzensiz olduğu için ovülasyon testleriyle yumurtlama zamanımı takip ettim. Yumurtlamadan bir hafta sonra yani adetime bir hafta kala meraktan duramadım ve kan testi yaptırdım sonuç 2.39 yani negatif. Ama daha önce de kan testi yaptırmıştım ve sonuç 0.02 gibi bişi çıkmıştı. Yinede ümitlenmedim ama hafif belirtiler yaşamaya başlamıştım. sonra adetime 4 gün kala idrar testi yaptım ve silik çizgiyi gördüm. Ardından adetime 2 gün kala kan testi yaptırdım ve sonuç 135 ti. Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki hamile kaldım. (allah nazardan saklasın) Umutsuz olduğum günlerde bu forumdan çok umut aramıştım. Şimdi bende umut olmak istedim. Umarım rabbim isteyen herkese evlat nasip kısmet eder.

merhaba kızlar bende 10 aylık evliyim ve 1 aydır pko olduğumu biliyorum.Ama benim hiçbir belirtisi yok adetlerim çok şükürki kendimi bildim bileli düzenli tüylenme falanda yok ama saç dökülmesi problemim var vede 5 aydır korunmamaıza rağmen gebelik oluşmadı bitürlü 3 ayrı doktora gittim 1 yılı tamamla diyorlar ya ben kafayı yicem artık neden 1 yıl folikül takibi bile yapmadılar pko olupta hamile kalan arkadaşlar bi yönlendirin benide neler yapayım mesela?ben hayıt tohumu içiyorum 10 gündür sizce devam etmelimiyim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bi yardımcı olun Allah rızası için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…