kızlar dün 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şoktayım . çünkü ben nasıl hamile kalırım , ben hamile kalamam diyordum.
rabbim nasip edince her şey yalan. pko hastasıyım 13 yaşından beri. tiroid problemim var, ama önemli değil.
6 ayda bir kontrol ettir dedi doktor. vücudumda insilün direnci var. ben mide bulantılarını, tansiyon düşmelerini ilaçların etkisi sanıyordum
ama değilmiş. ve hamileyim. şaşkınım, mutluyum, üzgünüm. inşallah rahatsızlıklarımdan dolayı bir sorun çıkmaz.
arkadaşım senin adına çok sevindim.Böyle senin durumunda olanları çok duydum.Uğraşıp uğraşıp sonra doğal yolla hamile kalanları.Ne kadar şanslısın bende 2 aydır uğraşıyorum daha klomenler işe yaramadı yumurtam büyümedi,bu ay iğne bakalım nolcak.bende 3 aydır soğan kürü yapıyorum ama şimdilik yok faydası sen neler içtin anlatır msın bize.Acaba bir gün bende hamile kalabildim diye yazabilecek miyim buraya??:sm_confused:
Araştırmalarıma göre Pkolu olanlar er ya da geç doğurmuşlar çok şükür. Kimi kendiliğinden kimi tedavi ile. Daha 8 ay olmuş dur bakalım bu ne ümitsizlik.Bugün PKolu oldugumu öğrendim sanki hayat bitti benim için 8 aylık evliyim çocugumun olma ihtimali nedir sizce :'(
Bugün PKolu oldugumu öğrendim sanki hayat bitti benim için 8 aylık evliyim çocugumun olma ihtimali nedir sizce :'(
selam kızlar 4 ay tedavinin sonunda polikistik over hastası olduğu öğrendim proklaktin yüksekliğimde var onun içinde dostineks kullanıyor ama nerden çıktı bu pco ?
bu ay hsg yapılcak diğer ayda aşılama olcam ALLAHIN izniyle ..
ama ben 55 kiloyum aşırı kililu değilim adetlerimde düzenli oldukça
ben nasıl olyomda pco oluyom ki?
merhaba arkadaşlar bende 5 yıllık evliyim evlendiğim ilk 3 yıl adetlerim düzensizdi 3 ayda bir adet olurdum hormanlarım bozuktu artı pko vardı yapmadığım yöntem gitmediğim doktor kalmamıştı tam umutlarım bitti derken ve evliliğim bitmek üzereyken hamile kaldım fakat çocuğumu aldırmak zorunda kaldım.şimdi 2 yıldır hormonlarım çok iyi adetlerim düzenli fakat yine olmuyor.ama umudumu kaybetmedim.allah herşeye kadirdir.
ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi. acaba ne yapsam ki şeker ilacımı kullandınmerhaba bayanlar.. pko lu olarak bu konuda bildiklerimi nacizane sizinle paylaşmak istedim.. öncelikle şunu unutmayalım.. pko sonradan gelişen bir sorun değildir.. adı üstünde polikistik over sendromu.. sendrom; yani bu bize daha anne rahminde geçen bir sorundur.. ve ne yazık ki siz de kızlarınıza miras olarak devredeceksiniz.. bu sendromun ortaya cıkması yıllar olabiliyor.. hatta en ufak bir kilo alımı bile günyüzüne çıkartır.. diğer hanımlara nazaran bizim tüy sorunumuz bile daha fazladır.. yumurtalarımız zamansız çatlar.. belki bir müddet hiç çatlamaz.. regl dönemleri belli belirsizdir.. (günü şaşmayan regl dönemleri geçiren hanımlar da pko lu olabilir)
pko nun başlıca sebebi kandaki şeker düzensizliğidir..bu yüzden kanda şeker düzenleyici diyabetik ilaçlar önerilir.. yani anlayacağınız klomen gibi ilaçlar pek tavsiye edilmez bu durumda.. reçeteye ilave edilmesi de protokol gereği doktorumun tabiri ile :)
her neyse nasıl başa çıkılır? ne yenir ne içilir? bunlar nette herbirimizin elinin altında mevcut.. bol bol araştırıp doktor kontrollerimizi ihmal etmeyelim..
şimdi gelelim bana; ben 5 yıllık evliyim.. ilk 2 yıl hiç korunmadım hiç de dr a gitmedim.. sonra bi baktık kendiliğinden olacağı zor.. gittik doktora; tahliller tetkikler derken pko çıktı.. doktorum hemen bana glukofen sandoz yazdı ve kullanmaya başladım.. bu arada kendi isteğimle solgarın folik asitini temin edip doktorumun onayı ile kullanmaya başladım.. 3 aylık düzenli bir ilaç alımı sonrasında 4. ay hamile olduğumu öğrendik bu arada kızıma hamile kaldığımda yaklaşık 4cm çapında bir kistim bile vardı.. ama gebeliğim süresince eridi gitti.. kızım şu an 1.5 yaşında çok şükür..
kızım yaşına basınca dedik ki ona bir kardeş daha yapalım dedik allahın izni ile.. ama bu arada pko sorunum olduğu için farklı bir doktora danışarak yine glukofen sandoz kullanmaya başladım.. 4. ayın sonunda sonuç yine gebişim.. ama haber daha çok taze geçen hafta öğrenmiş bulunuyoruz.. haftaya kontrolum var hayırlısı ile keseyi görelim bakalım da.. gerisi allah kerim..
ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi
rabbim sizlere de nasip eylesin en kısa sürede inşallah.. sağlıkla sıhhatle mutlulukla büyütün hiç doymayın inşallah :)
dualarım herbiriniz için..
selametle..
ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi. acaba ne yapsam ki şeker ilacımı kullandın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?