merhaba böyle araya giriyorum ama kusura bakmayın.klomen kullandım demişsiniz,ardından çatlatma iğnesi oldumu.1. kullanımda hamiş kaldınızmı?bende şuan iğneyi oldum ve çalışmalara başladık.yardımcı olursanız sevinirim
bilmiyorumkismile
sizindemi adetler düzensiz ?
evet cnm 2 yada 3 ayda adet oluyorum
bende pko luyum ve troidlerim az çalaışıyo.
bu ay ilk defa farlutal kullandım ve 4. gün adet oldum,adetimin 5.günü klomen kullandım ve yumurta takibine başladık,cuma günü iğnemi oldum ve çalışmalara başladık bakalım hayırlsı allahtanboshayallersmile
evet cnm 2 yada 3 ayda adet oluyorum
bende pko luyum ve troidlerim az çalaışıyo.
bu ay ilk defa farlutal kullandım ve 4. gün adet oldum,adetimin 5.günü klomen kullandım ve yumurta takibine başladık,cuma günü iğnemi oldum ve çalışmalara başladık bakalım hayırlsı allahtanboshayallersmile
Ancak polikistik over yaşam boyu süren bir hastalık olduğu için modern tedavi yaklaşımı hayat tarzı değişikliğidir. Biz hekimler hastalarımıza "Bu rahatsızlık sizin kardeşinizdir, eğer bununla yaşamayı öğrenirseniz mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz." deriz.
Hekiminizin kontrolünde yapacağınız spor ve diyet, hastalığınızla kardeşçe yaşamanızı sağlar
İlk kural gündelik aktiviteyi artırmaktır, hastalarımıza günlük aktivitelerine 20 dk daha eklemelerini öneririz. Vücudun fizik aktivitesini artıran herhangi bir aktivite artışı etkilidir ama biz hekim kontrolünde düzenli spor yapılmasını önermekteyiz. Bununla birlikte diyetisyen kontrolünde sağlıklı bir diyet planlaması gereklidir.
Az yemek çok harcamak etkilidir öyle ki; obez polikistik over sendromu olan bir kadın %10-15 kilo verdiğinde yumurtlaması kendiliğinden başlar, tüylenme ve adet düzensizliği kendi kendine düzelir, gebe kalma şansı artar. Kilo vermenin ilaçtan daha etkili olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu hastalara hekimin ilaç yazması ya da operasyon yapmasından önce hayat boyu yaşam koçluğu yapması gerekir.
Uzun yıllar polikistik over tedavisinde yumurtalıkların küçültülmesi esasına dayanan cerrahi yöntemler kullanılmıştır. Ancak daha sonra bu ameliyatın yapışıklık meydana getirerek çocuk olmasına engel olması nedeni ile zararları ortaya çıkmıştır. Yumurtalıklara laparoskopik yöntemle müdahale edilmesi söz konusudur ancak bu yöntemin de artıları ve eksileri vardır; örneğin ameliyat sonucu yumurtalık rezervi azalabilmektedir, bu istenmeyen bir sonuçtur.
Cerrahi yöntemler diğer tedavilere dirençli hastalar için düşünülmelidir. Hastaya önce yaşam tarzı değişikliği için doğru bir planlama yapılmalı daha sonra cerrahi alternatifler düşünülmelidir.
ovulasyon testı aynı zamanda yumurtlama takıbı oluyor dr gıderk degılde evde kendınızın yapabılecegı bır yontem canım alınızda olsun
korkma canı yaptır haatta yaptırmanı ıstelerse sana ıyı bır mrkzde buluruz ben bu konuda da cok arastırma yaptım :)
hatta prof dr aydın arıcı hanı su doktorlar fılmının cekıldıgı hastanın kadın dogum bolumu baskanı oluyor kendı bana sanada bır onluk versek drluk yapabılırsın cok uzun zaman arastırdım ve okudum esım yatardı bence gece 4lere kadar arsatırıdım dunya capında cıkan makalerlerı okurdum notlar alırdım dr gıdınce sorulcak sorular lıstesı hazırlardım ahhh ahhh ne gunlerdı allahıma sukurler olsun bıttı sımdı ıkıncı bebıs calısmalarımız var :)
işllh canım bebklrimize kavuşuruz klomeni doktor kontrolindemi içtin kendinmi aldın kullandın?
cnm özel doktora gidiyorum.
adetimin 12.günü ve14. günüve 16.günü yani cuma günü vajinal ultrasyona girdim,
yumuşların boyutu takip edildi ve istenen boyutta olduğu için iğneyi yaptı doktorum.boshayallersmile
hayırlı haberler olur inşllh hepimiz için
yumurtlama takıbıyle aynı sey aslında bırını hastanaye gıderke yaptırıyorsun dıgerını evde kendın yapıyorsun
bahar 27 cnm sen normal yolumu deniyosun yoksa tedavi görüyormusun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?