Arkadaşlar hep hamile kalamayan pkolular yazışıyoruz burda ve okuyunca benim gibi olan herkesi moralim daha da çok bozuluyor.Bir tane bile yok mu diyorum pkolu olupta hamile kalmayı başarabilen.Onları bir duysak inanın moralim düzelcek ve umutlanıcam.Evet soruyorum Var mı pkoyu atlatıp hamile kalabilenler,umutlandırın bizi,biz de sizi görüp sevinelim biz de hamile kalabiliriz diyelim eyvahedigeldismile
merhaba başlığı okuyunca bende yazmak istedim
bende kısmen pkoluyum kısmen diyorum çünkü adetlerim çok dengesiz degil
benimkisi kilodan oluyor ama neticede pko tanısı kondu bende
7 ay denedik olmadı 2. çatlama ignemden sonra mucizlerim oldu 2 tane ogluşum var şimdi 18 aylıklarr
darısı sizlere
hıÇ bıŞey yapmadın mı sen pekı?? Bırkısel kÜr felanbende pkoluyum ve hiç tedavi de görmedim bugün öğrendim hamileymişim bide ileri dercede pko dendi bana kendi kendine gebe kalma şansım % 5 di ve 1 yıllık evliyim. Allah nasip etti
eslemcim, pko'nun farklı farklı düzeyleri var canım. bende pko'lu olduğumu geçen aylarda bebeğimi kaybettikten sonra doktor kontrolünde öğrendim ve çok şaşırdım. çünkü benim de adet düzensizliğim yoktu. kendi kendime yani tedavisiz hamile kalmıştım. ancak bebeğin kalp atışları aniden durdu ve aldırmak zorunda kaldık. sonraki muayenede doktor pko olduğumu ve glucophage kullanmam gerektiğini söyledi. pko'lu bayanlarda insülin direnci oluyor, bu hap da o direnci kırmaya yardımcı oluyor. pko'nun maalesef gebeliği zorlaştırıcı etkisi var, ancak adet düzensizliği gibi bir sorun yoksa tedavisiz hamile kalmak imkansız değil. ben bunu bizzat yaşadım. şimdilerde glukophage kullanıyorum ve kilomu dengede tutmaya çalışıyorum. çünkü fazla kilo adet düzensizliğine yol açıyor. bu da gebeliği engelliyor doğal olarak. sana tavsiyem pko tanısından ve tedavisinden anlayan bir doktora görün. maalesef çoğu doktor pko'nun ne olduğunu dahi bilmiyor. ben buna şahit oldum. pek çoğu sorunun doğum kontrol hapıyla hallolacağını sanıyor.
canım eğer doktorun sendeki pko seviyesini ciddi görmediyse haklıdır, endişelenme. dediğim gibi adet düzensizliğin yoksa mutlaka doğal yoldan hamile kalırsın. benim pko'm ile ilgili doktor endişelenmemem gerektiğini söyledi. düzenli adet görmek düzenli yumurtluyor olmak demek. o yüzden mutlaka bebek olacaktır Allahın izniyle. önemli olan doğru zamanlarda ilişkiye girmek. ben o yüzden ovulasyon testi kullanmaya başladım. böylece ne zaman yumurtlayacağını öğreniyorsun. bu yöntemi kullanıp hamile kalan pekçok insan var. canım lütfen endişelenip stres yapma. biliyorsun stres gebeliğin önündeki en büyük engel.
hazalcım, Allah bebeğini sana bağışlasın. bizlere de hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inş.
kızlar pko'da soan kürü duydunuz ya da uyguladınız mı hiç? ben birkaç ay önce kürtaj olmak zorunda kaldığım için (bebeğimin kalp atışları durmuştu) denemek konusunda tedirginim. çünkü hala rahim kendini toparlamadı ve ara kanamalarım oluyor. adet düzenimi iyice bozmaktan korkuyorm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?