selam arkadaşlar ben 23 yasında 2 yıllık evli bebek hasretiyle yanan ve maalesef pkoluyum ve bütün özellikleri var kilodan tüylenmeye kadar su ana kadar çk doktora gittim ama hepsinin söylediği tek şey kilo ver öle gel ya mübarekler olmuyo işte bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olcam çünkü bu durumum iyice beni çıkmaza sokuyo çok yıprandım...Rabbim en kısa zamanda evlat isteyen herkeze sonrada bana nasip et..amin..
bende de kist var kızlar
bu arada çok merak ettim çok mu kilolusunuz?
mesela kaç kilo olunca zorlaşıyor gebelik?
canım sen bilirsin ben şimdi ne yapayım önce rahim filmimi çektireyim yoksa iyi bir doktor bulup gideyim mi?
gidersem ne diyeyim?
yumurtlama takibi mi istesem direkt ama kist varken buda saçma olmaz mı?
nasıl kilo veririm konusuna gelirsek zor herkes 5 kilo verirken ben 3 kilo veriyodum ama pes etmedim diyetisyen spor elimden gelen her şeyi yaptım vakit kaybetme lütfen
pkolu arkadaşlarım dün yengem doğum yaptıktan sonra kadın hastalıkları doktoru muayeneye geldi o sırada bende ordaydım hazır doktor ayağıma gelince sordum bu pikonun bi çaresi varmı diye malesef onun tedavisi yok sadece bebek için kilo ver ve aşılama tavsiye etti fakat aşılama için de kilo vermek gerekirmiki acep ben doktora gittiğimde 89 kiloydum su anda 80 ama tıkandı daha da veremiyom yaa pffffffffff...bide çok konustum ama internette pplikistik over üzerine bi muayene hane gördüm polikistik over die bi yer tıklayın burası hakkında bilgi sahibi olan vermıdırki*??
bende pko yu çoook araştırdım sürekli birşeyler okuyorum... artık türk siteleri bitirdim yabancı sitelere bakıyorum :) malesef hastalığın tedavisi yok, ancak hastalığın neden olduğu istenmeyen durumlara yönelik tedavi yapılıyor.. çocuk için gidersen onun için ayrı, düzensizlik için ayrı, kilo tüylenme için ayrı vs... o siteye bende bakmıştım. adam baya ilgili pko ile.. giden varsa eğer nasıl olduğunu anlatabilirmi ???
canım ben koymadım o teşhisi gittiğim doktorlar söyledi sadece kist dediler zararsız dediler.canımm nerdesinn sen hangi şehirr..burdaki arkadaşlara sor tavsiye ettikleri varsa dr sana yakın ilk önce dr gitt..sendeki pko mu yani polikistikover mi...yoksa sadece kist mi ?? sen bu teşhisi kendi kendine mi koydunn ??
ilk dr git bence pkoysan sonrasında yardımcı olabilirim belkii...kilon kaç kilo çok önemli...ve ilaçların var onları içeceksinn..ve tabiki eğer pkoysan hsg de ister dr un ama bunlar bi sonraki aşamalarr...
şimdi sen bi dr git..bakalım ne diyecekk ?? rahim ve yumurtalıklar ne durumdaa...
bencede ya burda ben polikinliğin adıyla araştırdım bişe çıkmıo evet adam baya bilgili işte ama adam işte bende istemiyorum erkek doktor kadına zor muayene oluyom bide erkek düşürmesin allahta yani mecbur kalınca gidion ama okusun kızlarımız doktor olsunlar yafff...:)
canım ben koymadım o teşhisi gittiğim doktorlar söyledi sadece kist dediler zararsız dediler.
hatta gittiğim doktorlardan bitaneside demişti ki bu kistle hamile kalamazsın öteki dedi ki bu doğum kontrol hapıyla geçmez bi başkası bu yağlı kist dedi ne demekse bende anlamadım:44::44:
ben 25 yaşındayım yaklaşık 1,5 senelik evliyim
kilo aldım önceden 62,63 kiloydum şimdi bi kaç ayda 69 kilo oldum malesef ama diyetteyim kısa sürede veririm kilo vermek benim için kolay
işte en son gittiğim doktorda rahim filmi çektir bide eşinde tahlil yaptırsın sonuçları al gel dedi.
her ay adet olurum ama bazen geç gelir bazen erkenhımm...canımm normal kistse şanslısın gibi geliyorr...bi ay kist oldu bende doğum kontrol hapı verdilerr o ay geçtii....
ama dr sana minik minik kistler toplulugu var dediysee...bu polikistikoverdirr..buda çok zararlı değill..ama bazı kişilerde tedavi gerektiriyor çocuk içinn...
öncesinde gittiğim dr larda bana adını koyamadı...ama son senelerde resmen pko dendi..
şimdi bence sen 1 sene korunmasız hamile kalamadıysann..ve bebek istiyorsan..eşin tahlilini versinnn...sende rahim filmini çekil bunların sebebii..ortada var olabilecek diğersorunları kaldırmakk...inşallah eşinde sorun çıkmaz...hsg de açık çıkar tüplerr..bi tek kistler sorun olurr..o zamanda sana ilaç tedavisine başlarlarr...bunlara bakmadan başlamıyor çogu dr..
adetlerini düzenli olurmusun ?? kilonn bence çok değil..yine 3..4 kilo verip eski kilona dönsen yeterr...
sen merak ettiklerini yaz bi deftere dr gittiğinde unutmasor..ben öyle yapıyorum..çünkü orda heycandan herşeyi unutuyorumm...
selam arkadaşlar ben 23 yasında 2 yıllık evli bebek hasretiyle yanan ve maalesef pkoluyum ve bütün özellikleri var kilodan tüylenmeye kadar su ana kadar çk doktora gittim ama hepsinin söylediği tek şey kilo ver öle gel ya mübarekler olmuyo işte bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olcam çünkü bu durumum iyice beni çıkmaza sokuyo çok yıprandım...Rabbim en kısa zamanda evlat isteyen herkeze sonrada bana nasip et..amin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?