Pko'lu Poppyy'nin Diyet Günlüğü

poppyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
129
2
46
İstanbul
Merhabalarrr :)

Bende aranıza yeni katıldım. Aslında epeydir forumu takip ediyorum ama hiç yazmamıştım.
Benim basen ve göbek sorunum var. Metabolizmam çok yavaş, ayrıca PKOluyum varın halimi siz düşünün yani :/

Biberiye yağının faydalarını okuyarak denemeye karar verdim ama ben kilo verme programı gibi bir şey uyguluyorum.
Yediklerime dikkat ediyorum ( abartmadan, aç kalmadan ) , günlük yaklaşık bir saat kadar yürüyüş artı bazı pilates hareketleri vs. yapıyorum. ( Spor yapmadan önce karnıma ve bacaklarıma biberiye yağı sürüp sauna eşofmanı giyip o şekilde yapıyorum. Ben normalde fazla terlemediğim halde spor bittiğinde duş almış gibi sırılsıklam oluyorum:46: :8:

Sabah ve akşamları elma sirkesi + bal + su karışımı içiyorum, bazen karışıma 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ekliyorum..

17/02/2012 tarihinde ölçülerim

kilo: 81
göğüs: 103
bel: 85
göbek:96
basen: 115

iken,

bugün
kilo: 79,7
göğüs: 98
bel: 84
göbek:93
basen: 113

:21: :32:

dipnot: ( atladığım şeyler olabilir, iyi bir internet kullanıcısı olmakla beraber acemi bir forum kullanıcısıyım mazur görünüz ;) )

Son düzenleme:
Aksatmadan spor yapıp yediklerine de dikkat edince bu iş oluyor gibi ;)

An itibariyle ölçülerim

kilo: 78,5

göğüs: 95
bel: 82
göbek:91
basen: 111 :24: :32:

Teşekkür ederim canım iki gündür rahatsızdım spora ara vermek zorunda kaldım ama yarın devam inş :)

Biraz hüzünlü, biraz mutlu olarak tekrar yazıyorum, bir süre günlüğüme yazamadım ama düzenimi biraz bozdum gibi bu ara :50:
diyette kaçamaklarım oldu, spor yapamadığım günler oldu o yüzden kilo vermem çok yavaşladı ama olsun motivasyonumu kaybetmeyeceğim.

Dışarıdan bakınca zayıfladığım baya belli oluyor artık :21: :46:

"Şimdilik" ölçülerim:

kilo: 77,5

göğüs: 93
bel: 80
göbek:89
basen: 110

:kkk:

Son düzenleme:
hergün tek tek ne yediğimi yazmayı sevmediğim için epeydir günlüğe yazmıyordum.:19:
bu yazmadığım süre içerisinde aynen yazdığım gibi devam ettim. kilom 75 e inince durdu yaklaşık bi 8-10 gündür 75de kaldım :50:

canım çok sıkıldı haliyle, metabolizmayı tekrar hızlandırmak adına yürüyüşün yanına jillian michaels 30 day shred egzersiz programına başladım bugün 6. günüm. bu programın gerçekten işe yarayacağını düşünüyorum. :8:

ayrıca bugün itibariyle sandaloz sakızı+ elma sirkesi+ beşi bir yerde çayı kürü ve lahana çorbası diyetine başladım. lahana çorbasını çok uzun süre sürdürmeye niyetli değilim sadece şu kilo vermem tekrar başlayana kadar harekete geçirmek için bir yöntem olarak düşünüyorum umarım işe yarar.

gelişmeleri buraya yazarım :34:

bu arada bugün itibariyle ölçülerim şöyle;

kilo: 74,9

göğüs: 89
bel: 75,5
göbek:83
basen: 105

:21:

Sevgili Poppy, bende senin gibi pko'luyum ama bununla nası kilo vermem gerektiğini öğrendim. zor kilo veriyoruz ve maalesef kesinlikle aç kalmamız gerekiyor. :( ben 63 kiloya çıkmıştım ne yaparsam yapayım veremedim. protein diyeti yaptım, araştırdım doktorum da aynı şeyi söyledi. pkolu kadınlara karbonhidrat ve yağ yaramıyor. salata yiyeyim diyerek zayıflayamıyoruz çok denedim :( o yüzden diyet programım şu şekildeydi, sabahları 2 tane haşlanmış yumurta yiyordum işe gitmeden önde bu beni 12ye kadar tok tutuyordu hatta hiç deli gibi acıkmadığımdan öğlen iş yerinde yemeklerden sadece ana yemeği alıyordum. akşam üstü 2 kutu light yoğurt yada bir kutu light süt tüketiyorum çünkü 4-5 gibi inanılmaz acıkıyorum eğer önlemini almazsam hemen bisküvi kek falan almak ve yemek istiyorum. akşam eve gelince önce spora gidiyoruz eşimle beraber 7'den 9'a kadar (ben derslere girdiğim için uzun sürüyor spinning ve pilates yapıyorum). spordan gelince tavuk, kırmızı et ya da balık yiyoruz yanında bol yoğurtla beraber. ama bunların hepsi ızgara ya da yağsız tavada. benim vermem gereken kilo aslında 10 falandı ama 5 verebildim sadece :( şimdi tüm ek ürünlere karşı çıkan ben sandaloz sakızını kullanmaya başlayacağım aldım ama dolapta öylece duruyor cesaret edemiyorum bir türlü ya olmazsa ya zarar verirse diye :( ama bu sefer vericem çünkü aylardır yerimde sayıyorum artık hareketlenmem lazım.

çok güzel ve ayrıntılı yazmışsın canım teşekkür ederim.. evet karbonhidrat hiç yaramıyor bize malesef :(
en güzeli düzenli spor yapmak.. bu sayede epey inceldim sayılır. biz pkolu olduğumuz için diğer kişilere göre çok yavaş oluyor bende ama en azından sonuç aldığım için mutluyum.

sandalozla beraber tatlı yenmemesi gerekiyormuş. işin ilginç tarafı ben normalde tatlı sevmeme rağmen, sandalozu denedim 1-2 kez o zamanlarda canım çok fazla tatlı istemeye başladı, o nedenle bir türlü düzeni tutturamadım bıraktım :44:

80 ile başlamıştım bu sabah 72 yi gördüm şükür :34:

yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum bakalım hedef 60 :8:

düzenli bir diyet yapamadığımdan liste veremiyorum ama ( tatlıyı, yağlıyı, hamur işlerini vs. kısarak dikkat ediyorum )

kendi kendime motivasyon amaçlı ölçülerimi buraya kaydediyorum gerçekten etkili oluyor ;) inş. bir gün başarı hikayesi yazmak da kısmet olur :15:

bugün itibarı ile ölçülerim şöyle: :8:

kilo: 72

göğüs: 86
bel: 72
göbek:79
basen: 102

daha verilecek 12 kilo var, devamm devammm :))

Back
X