Pkoluyum, tedavi olursam bana ne uygulanacak?

slm arkadaşlar bende pcoluyum 2 yıllık evliyim yeni yeni bebek düşünmeye başladık. bana dr diana ilacı vermişdi 3 yıl falan kullandım ama vucudum ilaçdan araınsın diye 4 ay önce bıraktım ve adet göremedim bende sogan suyu kullandım faydasını gördüm yani 20 gün içdim 1 kere adet oldun 2.adetim 1 ay geçikmeli oldu bende yeniden başladım saogan suyuna acaba sogan suyu içerken hamile kalabilirmiyim bilgisi olan varsa cevplasın lütfen. inş herkes bebeklerine kavuşur hayırlısıyla.

selam kader arkadaşlarım bende ilk adet olduğum günden beri yani 16 yıldır pcoluyum bebeğim olmuyor geçen sene bir başarısız bir tüp bebek tedavisi geçirdim maddi olarak yıprandık tabi hala toparlayamadık. bende bitkilerde arıyorum çaremi böğürtlen kökü getirttim memleketten onu içiyorum bide şu bal tarçın çörek otu nasıl yapılıyor onu bilmiyorum bilen varsa yardımcı olurmusunuz biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin rabbim hepimizin kucaklarını doldursun inşallah

canım1 tatlı kasıgı bal 1 cay kasıgı bal tarcın çörek otunu sabah aksam ac karnına kullanıyorsun. ıns bı faydası olur ALLAH HEPIMIZE NASIP ETSIN.
Ben bugun doktora gıttım. glukofage ve progestan kullanıyordum. bunlarla adet olabıldım. fakat doktor pogestanı kullanma bırak dedı. sadece glukofage ıle adet olabılecekmısın dedı. ona bakalım dedı. olursan bı 6 ay beklıcez dedı. olmazsan tekrar gel dedı. canım sıkıldı ne bılım ya. ben ozel bı doktora gıtmıyorum acaba ozel bı doktoramı gıtmelıyım benı daha cok aydınlatır dıe. en azından kafamdakı soru ısaretlerı gıder. kızlar gercekten ALLAH HEPIMIZE BOL SABIR VE SIFA VERSIN.
bu arada glukofage sızdede halsızlık yaptımı ben sureklı uyumak ıstıyorum. elım kolum kalkmıyor evde temızlık felanda yapmıyorum dogru duzgun. esıme yemek bıle hazırlamak ıstemıyorum. kafam kazan gıbı:)
bıde zayıflayan varmı bende hıc degısıklık olmadı. genelde zayıflatıyor denıyor ama bende daha bı etkısı yok. zayıflayan varmı merak edıyorum...
cok uzun oldu ama ınanın daha cokkkkkkkkkkkk yazabılırım. anlat anlat bıtmez yanı herkesın hıkayesı farklı...

"damlalar86" arkadaşım sormak istediğin varsa bana sorabilirsin.eğer bildiğim bişeyse yardımcı olmaya çalışırım.bende sen gibiyim.aklımda ilaçlarla ve tedavi süreci ile ilgili bi sürü soru vardı.hepsini sordum dr lara.en son 2 gün önce tüp bebek dr u buldum.onla uzun uzun konuştuk.aklımdaki her soruyu sordum.ve her konuştuğum dr da başka bi mantık başak bi bakış açısı var.bazısı çok saçma bazısı çok mantıklı.farklı dr a görünmekte fayda oluyor yanii..
mesela bana glifor ilacını yazan dr bu ilacı en fazla 6 ay kullancağımı söylememişti.tüp bebek dr undan duydum bunu.kadın doğum dr ları bana glifor vermemişti endokrin dr u verdi.kadın doğum dr ları sadece hormonlara bakıyor.endokrinse böbrek üstü bezleri,tiroid vb dahil biçok teste.devlet hastanesi dr larına göre infertilite (kısırlık ve ek tedaviye geçme süreci-ilaçlar vb) 1 yıl.tüp bebek dr larına göre (bi rahatsızlığın varsa) 6 ay hatta hemen.devlet hastanesi dr larına göre rahim filmi 1 sene sonra çekilmeli,1 sene bekle diyorlar.tüp bebek dr larının ilk görmek istediği rahim filmi ve semen analizi vb..
mantık o kadar farklı ki...
bi sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışayım arkadaşlar..

bide ilacın etkileri ve zayıflama konusunda şunu biliyorum..eşimin babası şeker hastalığından dolayı bu ilacı kullandı.sporla birlikte (yürüyüş yaparak) yediklerine de dikkat ederek 15 kg verdi.ınternette de araştırdım kg veren çok.
yumurtlama üstüne olumlu etkisi var ve adet düzenliyor diye verdi dr lar bunu bana da ama kg vermeye de yardımcı olduğunu biliyorum..

canım bu ilaçlar ne için içiliyor şekermi oluyor pkolu hastalarda bende doktora gitmeden içebilirmiyim bi tehlikesi olurmu ben bu ilacı tüp bebek tedavisinde kullandım sadece ama bilmiyordum bu işe yaradığını 17 .18 gün falan içtim sonra bıraktım bebek olmadı diye yardımcı olursan sevinirim tşkler
bide sendede pco varmı

canım benim saol peki kaç gün yicez bunu.senin sorunun ne tatlım pcomu ilaçsız olamıyormusun? bebek içinmi gidiyorsun doktora yoksa sadece adetlerin düzelsin diyemi? soğan suyunu denedinmi? oda iyi geliyormuş diyorlar bende sadece farlutal kullanıyorum adet olmak için içmessem olamıyorum 3+4 ayda abca geliyo allahım yardımcımız olsun hepimizin kucaklarımızı doldursun inşallah

evet..bende pko hastasıyım.benim de adetlerim çok düzensiz.en az 2-3 ayda bir adet oluyorum.glifor u doktorlar pko hastalarına veriyorlar.insülin direnci ile ilgili ilaç.yanii şeker ilacı.pko hastalarına verme nedeni de adetleri düzenleyen ve yumurtalamaya faydalı bi ilaçmış.ayrıca kg verdiren özelliği de varmış.genelde 6 ay kullanılıyormuş.ben 2 aydır içiyorum.etkisi olacak mı bende yakında belli olur a.s

evet ilaçsız olamıyorum. en fazla 3 ay sabredebiliyorum zaten belkı olur dıe. daha sonra dayanamayıp hemen farlutal kullanıyordum. 1 aydır doktora bebek ıcın gıdıyorum. 1 senelık evlıyım 1 aydır korunmuyoruz artık cocuk ıstıyoruz. doktorlar bır sene beklemen lazım dıolar. ama hıc beklemek ıstemıyorum. sogan suyunu hıc denemedım. su an glukofage kullanıyorum. onunla beraber bır yan etkısı olurmu bılmıyorum kullanmadım o yuzden. ozelde bır doktor arıyorum ıyı bır doktor bulabılırsem ona gıtmeyı dusunuyorum. ankarada olup onerebılecegınız bır doktor varmı. ALLAH HEPIMIZE BOL BOL BOL SABIR VERSIN. HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN.

anlıyorum damlalar sende benim gibisin.. istanbulda oturuyorum ben ama ankarada anatolia diye bi yer duymuştum tüp bebek için .. allahım emanetini tez zamanda hepimize göndersin inşallah!!

anladım tatlım inşallah faydasını görürsün.. hep aynı dert rabbim dermanınında versin inşşş...hiç tüp bebek denedinmi?

ben baskent hastanesınde esra hanım dıe bı doktor varmıs ona gıdıcem. ıyı dıolar hayırlısı bakalım. tup bebek merkezıne gıtmekmı gerekıyor arkadaslar daha erken degılmıkı. 1,5 aydır bebıs ıstıyoruz. herkesde soruyor ne yapıcam bılmıyorum. soylemedıkte kımseye. moralımde bozuluyor. moralı yuksek tutmak lazım nası olcak bılmıyorum ama . sız ne zamandan berı beklıyorsunuz arkadaslar. nasıl bır tedavı goruyorsunuz. ıns bebıslerımız gelıcek kucagımıza hepımız opup koklucaz onları allahın ıznıyle. ALLAHIM YAR VE YERDIMCIMIZ OLSUN.

anladım tatlım inşallah faydasını görürsün.. hep aynı dert rabbim dermanınında versin inşşş...hiç tüp bebek denedinmi?

hayır tüp bebek denemedim.daha 4 aydır korunmuyoruz çünkü.çok yeni diye dr lar hemen tüp bebeğe geçirmiyo zaten ama tüp bebek dr u ile görüştüm geçenlerde bilgi almak için.bana rahim filmi çektirirsen rahminde olumsuz bişey yoksa sende yumurta uyarıcı tedaviye geçebiliriz dedi.eğer rahminde bi sorun varsa zaten direkt ek tedavilere aşılama,tüp bebek vb geçeriz dedi.bende rahim filmi çektircek yer arıyorum.özellerde 500 tl civarıymış.devlet hastanesi bakıyorum ama antalya da 2 tane büyük hastane var.birinde çekilmiyomuş diğerine bakıcam bende.

bende pkoluyum ve benimde dünyam yıkıldı ben 6aylık evliyim eşiminde ikinci eşiyim eşiminde ilk eşinden cocuğu yok biz hızla bebek istedik ama olmadı denemelerimizde sonra vakit kaybetmeyelim acaba nedir derken bende pcos hastası oldumu öğrendim ve 2 aydır tedavideyim hamile kalamadım bu arada eşimdede sorun oldu ortaya cıktı ondada morfoloji bozukluğu ve ileri hareketlilikte sorun oldu hem bende hem eşimde ne şanssızlık dimi bende şimdi napcam ne edicem tam anlamıyla bilemiyorum kısacası canım cok sıkkınnnnn kılzar sadece öykümü sizinle paylaşmak istedim önermek istedğiniz şeyleri lütfen yazın bana bazen kafayı sıyırcak durumda oluyorum

canım banada dr glifor verdi bende kullanıyorum bunun yanı sıra serophene verdi ve arkasına iğne ama ben ilk ayımda hamile kalamadım şimdi ikinci ayımda yeniden başladık ama özellikle şuan ağlamak üzereyim rabbim artık nasip etsin isyan etmiyorum ama cocuk özlemini cok cekiyorum bende antalayda ali fuat şengöre gidiyorum

öncelikle geçmiş olsun..hepimizin bi hikayesi var..ortak yanımız da malesef PKO..rahim filmi istedi mi dr sizden?ben tüp bebek merkezi ile görüştüm..bana rahim filmi çektirmemi söyledi..eğer rahim filmi ve eşinin sperm tahlili normal çıkarsa sizde yumurta uyarıcı tedaviye geçebiliriz dedi..rahim filmi çektirmeden yumurta uyarıcı ilaçlı ve iğneli tedaviye geçersek belki sorun rahimde,tüpün kapalı vb..boşa çabalamış oluruz dedi..bende işin bu kısmındayım..önce rahim filmi çektirmek istiyorum ama muayene etmeden rahim filmini direkt çekicek yer bulamıyorum antalya da..

kızlar bi faydam dokunursa sevinirim,28 yaşındayım ve müzmin pko luyum.Kendiliğinden hamile kalman zor dedi doktorlar ,9 ayda kendiliğinden hamile kaldım,18 haftalıkken kaybettim,ardından 2 ay sonra yine hamile kaldım onuda 8 haftalıkken kaybettim maalesef... sonra 2 yıl boyunca hamile kalamayınca aşılamaya geçtik,tabi bu arada soğan kürü,hayıt tohumu,bal-çörek otu -tarçın ne varsa kullandım,ama faydaları dokundumu tam olarak bilemiycem... herneyse aşılamaya geçmeden önce 3 ay boyunca glikforun eşdeğeri diaformin ve doğum kontrol hapı yasmin kullandım,56 kilodan 52ye düştüm. ilk aşılamada 3 yumurta oluştu, ve şükür ilk aşılamam tuttu,şu an 7 aylık hamileyim,kızım olucak inşallah( bu arada eşimde bi sorun yoktu)... Sakın moralinizi bozmayın,tüp den önce aşılamayı da bi deneyin...

antalyada kime gidiyosun ben vitaleye gidiyorum

benim şuan devamlı gittiğim bi dr yok..devamlı gideceğim bi dr arıyorum.o yüzden çeşitli hastanelere gidip araştırıyorum..son 1 hafta içinde gittiğim hastaneler : vitale,antalya tüp bebek merkezi,gelecek tüp bebek merkezi,eğitim araştırma hast.
daha nasıl tedavi yoluna gitsem ona karar veremedim..biraz daha bekliyim mi,1-2 ay daha yoksa rahim filmi çektircek yer mi bulayım yoksa ilaçlı ultrason mu çektireyim çok kararsızım..bilmiyorum kafam çok karışık..çok bunaldım çok sıkıldım..
adetim gecikince farlutal kullanıyorum.bugün bütün eczaneleri aradım farlutal yok..eşdeğerini sormak için dr a gittim eğitim araştırmaya..progestan verdi..progestanı eczaneden aldım hatta içtim..prospektüsünü bi okudum bromokriptin ile kullanmamak gerekiyormuş..bromokriptin dediği de parlodel (bende hipofiz tümörü var o yüzden parlodel de kullanıyorum)..parlodeli kullanmasam olmuyo,progestanı kullanmasam adetim olmıcak..belki 3 ay sonra olcam..
çok sıkıldım çok bunaldım allah ım yardım et kafayı yicem yoksaaaaaaaa:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…