Planlı mı? Beklemek mi?

Eskiden ebeler dönmeyen bebeği elleriyle dönderirdi. Yurt dışında da yapıyorlar da ülkemizde henüz yapan yok sanırım.
Sizin yerinizde olsam beklerim. 2 haftada anne karnında gelişimi çok daha iyi olacak. Bekleyin belli olmaz. Benim oğlumun döndüğünü ben hissediyorum. Bir gün dönüyor Doğum pozisyonuna geliyor bir gün yine dönüyor kafası yukarıda kalıyor :) suyum fazla olduğu için böyle tabi.
Ama bekleyin derim.

Ben normal doğum için bekledim. 40 dolduğunda dönmemişti daha. 40+1de epidural sezaryenle doğum yaptım. Çok rahat oldu. Eşim de yanımdaydı. Ağrısız sızısız sorunsuz bir doğum oldu. İkinci gün ayaktaydım.

Ben oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim. 40+3'te suni sancıyla doğdu. Doktorum suyun azalmış artık başlatsak iyi olur doğumu dediği için başlattık. Yoksa o gelmek isteyene kadar ben daha beklerdim.

Sezeryan için de fikrim aynı. Anne ve bebeğin hayatı için bir risk yoksa bebek gelmek isteyene kadar beklenmeli diye düşünüyorum. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim. Yine normal doğum yapmak istiyorum ama sezeryana dönecekse de, doğum başladığında buna karar verilmeli diye düşünüyorum.

ben sezaryen olunacaksa planlı sezaryenden yanayım. bu arada döneceğini de pek sanmıyorum. dönmeyen bebekte su boşalıyor birden, bence su ve sancı bekleme. tarih konusu da bebeğe bağlı diyorum. kızım 38+2de doğru ama gelişimi 43 haftaya uyumluydu, beklemedik. zamanı doğru gitse 39 40ı beklerdim.

hayırlı olsun.

Normal Doğum illa baş gelişli yaptırılır diye bir kural yok, makat gelişli de yaptırılabiliyor. Ayrıca sancı başladıktan sonra dahi bebeğin dönmesini sağlayan doktorlar var...

Doktor makat gelişli yaptıramam derse, dönmesi de mümkün olmazsa ve sezeryan kesin olursa dahi, tıpkı düşündüğünüz gibi gününün gelmesini bekleyin. Sonuçta hemen Doğum kanalına girmeyecek bebek, önce suyunuz gelir ya da sancınız başlar vs. O arada Doğum başlamadan sezeryana alır doktorunuz.

evet makat gelişli doğum oluyor ama yan duruyorsa çok riskli.
doğum mümkün değil, bebeğin ve annenin hayatı ciddi risk altında oluyor, hatta bebeğin doğumu çok mümkün değil eğer çok küçük bir bebek değilse. sadece ters duruşu düşünmemek lazım.

Evet bebeği döndürmek için hareketler var. Bende bir sağlık ocağına gidip hemşire ile görüşebilirim aslında.
Bende aynı şeyi düşünüyorum sonuçta içeride geçirdiği her gün onlar için değerli :)

Sadece tebrik etmeye geldim, ne sevindim yavrunun olacak olmasina. Cok uzun zamandir gormuyordum seni, nedeni buymus demek:)

İnsan BDV de konu okuyunca strese giriyor :) O yüzden girmedim. Çok teşekkür ederim Allah herkesin gönlüne göre versin :)

38 e girdikten sonra doktorlar almak istiyor açıkcası. Nedenini anlamıyorum.
Anne ve bebek sağlıklı ise ve bende normal istiyorsam bekleyelim demeleri gerekiyor diye düşünüyorum.
Gün vermeleri garip geliyor.

Sezeryandan korkuyor muyum bilmiyorum :) Normalde anne daha çabuk toparlıyor süt daha çabuk geliyor hemde sancın olmuyor diye bütün hamilelik boyunca bu yönde düşündüm. Sezeryan fikrine alışamıyorum.
Tabi şimdi her şey çok gelişti sezeryanlar daha kolay. Dediğiniz gibi anne hemen ayağa kalkabiliyor :)
Amin teşekkür ederim :) sizde sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Planlı sezeryan önermeyen çok nadir sanırım. Normal istiyorum dediğim halde gün verilmesi sinirimi bozuyor.
Bir bakayım o pozisyona artık Allah ne verdiyse yapmaya hazırım resmen :) Amin sağlıkla gelsinler

Değil mi, bebek ve anne sağlıklı ise neden hiçbir şey yokken bugün gidip aldırayım?
Doktorlar bir garip.
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.

Sezeryan planlansa dahi gününden önce gelebiliyo, benim oğlum planlanan tarihten 8 gün önce alındı mesela, hafif kanamam oldu 2 cm açıklıkla sezeryana alındım

Doğum yapacağınız hastanede gece acil giriş yapmanız durumunda doğum ekibi var mı? Mesela anestezi uzmanı dışardan parayla nöbetçilik yapan mı yoksa hastanenin kendi doktoru mu? Bunları da araştırın bence.

bebeklerınız hayırlısıyla dönsün inşallah
ama dönsede dönmesede sağlıkla dogsun inşallah ,
ama lütfen olmayanlara isteyenlere BOL BOL dua edin ,
şuan öyle güzel anları yaşıyorsunuz ki lütfen tadını çıkarın ,
normal diye tutturmayın varsın sezeryan olsun ama bebekte sizde iyi olun

Bebek dönmeyecekse (bu haftadan sonra döneni elbet vardır ama ben hiç duymadım) normal doğumu zorlamanın alemi yok bence. Yerinde olsam risk almam. 88 yılında normal yoldan makat gelişli doğmuş biri olarak söylüyorum bunları :) Bu durumda normal doğumu düşünmek cesaret ister, o da bende yok. Eskiler riskleri pek bilmedikleri için üzerine düşünmemişler.

Planlı sezaryene gelince çok enteresan buluyorum bu işi. Fönler çekiliyor, makyajlar yapılıyor, adeta bir ”date” havasında doğuma gidiliyor. Kulağa harika geliyor ama bir yandan da doğmak için hiçbir acelesi ve şevki olmayan bebenin bir anda uğradığı şoku düşünüyorum. Epey şaşırıyor olsa gerek :) Sanırım ben olsam doğum başladıktan sonra yapılacak sezaryene sıcak bakardım. Anne karnında geçen bir gün bile kardır. Tabi bu konuda hiçbir tıbbi bilgim yok. Doğum başladıktan sonra sezaryen kolay mı, değil mi, bir noktadan sonra geç kalınma riski var mı yok mu bilmiyorum. Siz araştırmışsınızdır mutlaka.

Öyle veya böyle bu çocuk doğacak en nihayetinde. Fazla fazla düşünüp kendinizi strese sokmayın sakın. Bebeğinizi en güzel şekilde kucağınıza alın inşallah.

Şuan sancım vs yok en azından sancılarım başlayabilir diye düşünüyorum :) NST lerde de sıkıntı yok çünkü.
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Hastanemiz çok güzel. Tam bir yenidoğan ve bebek hastanesi. Gece gündüz ekip hazır bu konuda sıkıntı yok.
Fiyat konusuda acıbademe göre daha iyi tabi.
Doktorumun da acil bir şey olduğunda gelmesi gerekiyor. Sonuçta benimki dönmedi ama dönen ve normal olacak olan hastalara nasıl geliyorsa benimle alakalı bir durumda da planlı olmasa da hastaneye gelebilir. Gelmese de acil kadın doğumcular müdahale ediyor.

External sefalik diye bir uygulama evet Türkiye'de yok. Bebeğe hasar verme riski var maalesef.
Benimki hep aynı pozisyonda kafa yukarıda göbeğimin bir sağ tarafında bir sol ama aşağıya indiğini hiç görmedim :)
Hayırlısı artık.

Sezeryan olup birde epidural olunca fiyat yükseliyor tabi. Doğum sonrası sancıları kesiyor mu tamamen ?
Sezeryan da epiduralın ne kadar etkisi var?
Normal olursa düşünüyordum ama sezeryan için böyle bir düşüncem yoktu

Bizimkinin gelişimi önde gitmiyor yani haftasıyla uyumlu hatta 2 3 gün kilo olarak zayıf geliyordu. Şimdi nasıl bilemiyorum akşam kontrol var.
Benim henüz sancım yok. Sudan önce nişan gelecek o bile gelmedi.
Ayrıca su gelir gelmez doğum hemen başlıyor mu :)

Sağlık Bakanlığı makat gelişi bebeklerin normal doğumunu desteklemiyor diye biliyorum. Makat gelişini her doktor yaptırmıyor ve kalça çıkıklığı yüzdesi yüksek oluyor. Dışarıdan dönmesini sağlayan uygulamayı Türkiye'de yaptıran doktor yok ve bu girişim de epey sakıncalı maalesef. Epeydir bakıyorum bu konulara :)

Bebek zaten dönmediği için doğum kanalına da girse sezeryan için risk oluşturuyor mu ki?
Tabi bu anı doktorum ayarlar diye düşünüyorum ama kafası aşağıda değil ki kanala girdiğinde sezeryan için risk olsun.

Benim hastanede epidural için 300 tl ek ücret alıyorlardı ama sipnal için verilmiyordu bu ücret, sebebi nedir bilmiyorum ikisi de aynı amaca hizmet etmiyor mu

Ben de normal doğum istediğimden 40. haftaya girene kadar beklemiştim. Fakat bebeğim dönmedi. Ben de sezaryen olmak durumunda kaldım. İyi ki normal diye diretmemişim. Çünkü sezaryenden hemen önce bebeğim kakasını yapmıştı.

Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Fiyat etkisini bilemiyorum. Ben sağlık sigortası kapsamında doğum yaptım ama 2015 yılında 5 bin lira civarıydı sezaryen. Epidural olunca bebeğin ilk anlarını görmek ve direkt sizin yanağınıza getirip kokusunu içine çekmek muhteşem bir duygu

Benim hastanede epidural için 300 tl ek ücret alıyorlardı ama sipnal için verilmiyordu bu ücret, sebebi nedir bilmiyorum ikisi de aynı amaca hizmet etmiyor mu

Hiç bilmiyorum bilen varsa aydınlatsın.
300 tl cok iyiymiş. Iki katı suan bizim hastanede.

Teşekkür ederim insallah.

Ultrasonda falan görünüyor mu acaba bebegin dışkısını yaptığı? Doktor bu konuda bir sey söylüyor mu.
Tabi normal diye diretmek mantıksız eğer dönerse diye bekliyorum, dönmezse yapacak bir sey yok sadece herhangi bir sancim vs yokken sezeryan olmak garip geliyor.

Sezeryanda epidural olunca lokal anestezi gibi oluyor anladığım kadarıyla genel olmadığı icin ilk anlari görüyorsun:) bi düşünmek lazim bunu.

doktorum normal dogurmami istiyordu .... sancimin basladigi ana kadar bebegim.donmemisti...sanci gelince döndü bebegim. .ama 20 saat suren sanci sonucunda hala.acilmam olmayinca rahimde anomali farketti doktorum ve sezeryana alindim.....yanarim o sanciyi.cektigime.bastan sezeryan isteseydim planli olacakti en azindan.aglaya aglaya korka korka girdim ameliyata.ama hic korktugum kadar da kotu değilmiş sezeryan dogumda.... uzun lafin kisasi herzaman planli da olsa plansizda olsa farketmiyor.plan yapınca tutmayabiliyor:) en iyisi sknti yoksa bekleyin ama 38.haftada dikkat derim.benim bebegim 38+1 de kan pihticiklari olusmustu kesede once bebegin diskisi diye korktuk hatta . bu yüzden doktor kontrolü sık olmali son haftalarda ihmal etmeyin

Doktorum kesin dönmez pazartesi alalim dedi.
Hayırlısı buymus napalim.
Yazan herkese teşekkür ederim.
Güzel dilekleriniz için sagolun.

Sağlıkla gelsin artık.
Allah isteyen herkese de nasip etsin.

Hemen sonrasında doğuma gireceğimden ultrasonla bakılmamıştı. Ama nst de sıkıntı vardı. Şükür ki hiçbir sıkıntı olmadan doğdu bebeğim.

Benim 38 de dönmüştü. 38+3 de de normal doğum yaptım. Doktorum senin kız geleceği zaman döndü demişti. Eğer dönmeseydi bi hafta daha bekler ona göre sezeryan günü alırdım.

Allah sağlıcakla aldırsın kucağınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…