Planlı mı sürpriz mi?

eslem_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
70
116
28
Kızlar hepinize iyi akşamlar..
Dert değil ama merak ediyorum henüz anne değilim,adayım

Anne baba olmaya konuşarak mı karar verdiniz yoksa sürpriz mi oldu?
Yada hangisi daha doğru,eşlerle konuşarak doğru zamanda mı çocuk sahibi olmalıyız,yoksa plansız oluruna bırakarak en büyük sürprizi mi görmeliyiz?

Anne olmaya hazır olmana bağlı biraz o. Maddi anlamda kafan rahatsa, çocuğunun olması herhangi birşeyi engellemeyecekse. Bakımı vs. sorun olmayacaksa iki şekilde de olabilir.

birlikte karar verip akisina birakilmali diye dusunuyorum..

bence once maddi manevi hazirlanmalisin bu isin plan kismi sonra akisina birakmalisin buda supriz kismi cunku hadi olsun deyince olmuyo

planlı olmalı...
gerçi olsun deyince de olmayabiliyor karar verdikten sonrası sürpriz oluyor zaten :)

Çocuk büyütmek gerçekten eğlenceli ve bir o kadar da zor bir süreç. Bu yüzden eşler karşılıklı konuşmalı bence her şeyii. Hem anne hem baba olmanın sorumluluklarına iki tarafta hazır olmalıı.

İkinizde istiyorsaniz oluruna birakin

Ilk basta esler arasinda konusulmasi lazim. Hani artilari ve eksiler konusulmasi lazim ve beraber bir karara varilmasi lazim. Hani "hamile kalayimda esim zaten kendiliginden isinir bu fikre" çok kötü bir yöntem. Cocuk öyle kolay birsey degil. Gelecek 30 yil boyunca bu çoçugun sorumlulugunu alacaksin yani elbette planli olmasi gerekiyor.

Ayrica planli yaptigin için sürpriz olmasini engellemiyor. Korunmayi birakirsin ve zaten ne zaman gelecegi belli olmuyor ki. Hatta hiç aklinda degilken birden hamile oldugunu fark edebilirsin :)

Evvlendigimiz günlerde bir iki yil çocuk yapmayacağı z diye konusmustuk fakat iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim simdi 17 aylik bi oğlumuz var iyi ki hemen olmuş diyoruz simdi

Sonucta korunmazsan planli olur korunursan buna ragmen tesadufi sekilde gebe kalirsan surpriz olur. Korunmuyosan o zaten surpriz olmaz yani.

Planlı olması daha iyi oluyor tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…