Plasenta previa yasayanlar dogumu kacinci haftada yaptiniz?

Canım kanama şu şeklde haftada bir kahvernegi lekelenme oluyor 26. Haftaya girecem haftaya doktor un dediği bu plasenra previada heran kanama olablr dedi korkum o risk 30 dan sonramı?

Canım kanama şu şeklde haftada bir kahvernegi lekelenme oluyor 26. Haftaya girecem haftaya doktor un dediği bu plasenra previada heran kanama olablr dedi korkum o risk 30 dan sonramı?
Tabi plesanta büyüdükçe riski artıyor ...aslinda her hamilelik endikasyon dolu .... ağır iş yapmamak lazım bi de ilişki yasak ... öyle hemen patlayacak bise değil ben 37 hafta bitirdim... bittiği için rahat konuşuyorum tabi ... senin o lekeler de plesanta da bir damar çatlamıştır o kanama yapıyordur tabi dr daha iyisini söyler
.. allahın izniyle bebeğine kavuşursun şu haftayı da atlat... bise kalmamış ... :) son zamanlar zaman geçmiyordu benimde ... ben evde yalnızken banyo bile yapmadım düşerim falan diye aslında hiç gerek yokmuş.... doğumdan önce bi gezdim bi gezdim patlasa patlardı olan hamileliğin tadına oldu

Birde ani kanama olursamı doğum başlıyor demektir bu olaylara çok uzağım sen bana umut oldun ama inşalla bende 37 haftaları görürüm

Plesanta bebeği besler yaşatır o olmazsa bebek ölür eğer patlar da zamanında müdahale edilmezse sen de riskli duruma düşersin çünkü plesanta kan damarı dolu ciğer gibi bise ... o kadar kanı aniden kaybeden beden şoka girer ... kanam o yüzden çok riskli .... ben 19 . Hafta epey kanamam oldu dr.a gittim öğrendim ilaç iğne verdi sıkı sıkı tembihledi yolladı.... 19 'dan 26ya kadar çok kötüydüm sonra insan rahatlıyor hani bebek yasatildığı için sonra ben de burda birini okumuştum ondan sonra rahatladim gezdim evin işini yaptım öyle yatmadım akşama kadar ama ağır iste yapmadım cam falan silmedim uzanmadım bi yere çok sıcak suyla duş almadım derken derken sezeryana aldılar
..
. Yine de nolur nolmaz dikkat et eğer kanaman olirsa hiç bekleme hastaneye kos ... bebegi de dusunme o buyur gider senin için rahat olsun ... seninki totalis te değildi de mi parsiyel ise hiç korkma cnm dr hep kötü ihtimali söyler

Çok teşekkür ederi bilgiler için canım benmki tam kapatmyor muş ama aşağda yine baya.herşey güzel olur inşallah

Mrhabaa.bi sıkıntı yok çok şükür ama sürekli tedirginim tabi ya bişey olursa diye sürekli dinleniyorum ne olur ne olmaz

Merhaba bende plasenta previa olduğumu öğrendim 17. Haftamda doktor yukarı çıkabiliceğini söyledi fakat 21. Hafta içerisindeyim hala yukarı çıkmadığını öprendim bu tarz doğumlar riskli olduğundan doktor ve hastane önerileriniz varmı istanbul anadolu yakası için varsa tavsiyelerinizi beklerim

Merhaba... Belki plesanta çıkar 26da cıktı bnm komşunun bnm ise hiç kıpırdamadı beklemek istemiyorum diyorsan devletten baska yere gitm emelisin o tarafta hangi hastaneler doğum hastanesiyse üşenmeden ne kalabalık buralar demeden gitmelisin özel hastaneler malesef bize bakmıyor baksa da son anda şut yiyorsun .. bence biraz daha bekle plesanta düzelebilir gebeliğin yeni sayılır... içini ferah tut derim ben bak bebek pışpışliyorum

Açıkçası bende yukarı çıkar diye düşünüyordum fakat gittiğim perinatolog plesantan rahim kanalıma çanak gibi oturmuş olduğunu söyledi yukarı bi nebze çıkarsa ne ala diye söyledi umarım dediğiniz gibi yukarı çıkar ben bu haftaya kadar çok hareketliydi kendi doktorum hiç uyarmadı tempolu yürüyüşten yüzmeye kadar herşeyi yapıyordum böyle bir durumda sanırım daha sakin yalın yaşamak gerekiyormuş bu arada siz kaçıncı haftada doğum yaptınız herhangi bir kanama vs oldumu 30. Hafta itibariyle risk başlıyormuş sanırım doğumunuz nasıl geçti rahim alınma durumu oluyormu

Merhaba canım bnm de aşağı inmiş 19. Haftada şuan ne durumda bilmiyorum gelecek salı ayrıntılı da belli olacak 22.haftadayım. İlki sezaryen acaba rahmime yapışır mı diye korkuyorum ben de

Merhaba canım bnm de aşağı inmiş 19. Haftada şuan ne durumda bilmiyorum gelecek salı ayrıntılı da belli olacak 22.haftadayım. İlki sezaryen acaba rahmime yapışır mı diye korkuyorum ben de

Kendinizi fazla yorucak işler yapmayın bol su içmeniz gerekiyor bana doktorun söylediği bu yönde 28. Haftaya kadar yukarı çıkma ihtimali oluyormuş sizde mümkün olduğunca dinlenin kalbinizi ferah tutun Allah yardımcımız olsun

benimde tamamen rahim agzını kapatmıs durumda daha cıkmaz dedi dr.um detaylı ultrasonu yapan dr.da aynı seyi soyledi

bendede korku heyecan stres hersey karısdı bu durumdan dolayı

benimde tamamen rahim agzını kapatmıs durumda daha cıkmaz dedi dr.um detaylı ultrasonu yapan dr.da aynı seyi soyledi

bendede korku heyecan stres hersey karısdı bu durumdan dolayı
Merhaba ben 37de yaptım sezeryan oldum..genelde 36da aliyorlar.. kanamam 19.haftada oldu parlak bir kandı ki plesanta parcasiymis... sonra hareketlerime dikkat ettim sürekli soluma dönüp yattım ki bende kalça ağrısı da oluyordu her gece ağrıyla kalkar yine de soluma döner yatardım çünkü o taraftan kalın damarlar geçermiş velhasıl sen de artık kayıp düşmemeye dikkat et ağır kaldırma tuvalette kendini zorlama gerisi allahın izniyle olur gider ıyi bir devlet hastanesi de şart son dakika golü yememek için... şimdi bebeim 5. Ayına giriyor çok sukur allaha ... Evet 30 haftadan sonra plesanta büyüdüğü için tehlikeli oluyor .. normal hayatına devam etmek mümkün değil tabi .. Ama yalnız değilsin oldukça kalabaligiz... rahim alinmasi epey ekstrem bi durum diye biliyorum plesanta rahime yapisiksa rahim eger plesantadan ameliyat esnasinda plesantadan kazinamazsa malesef rahimi aliyorlar eski bir rahim ameliyatı sezeryan falan varsa yapışabiliyormuş....insallah öyle bir durum yoktur ... Bi hamile arkadaş vardı hastanede onun rahmini aldılar 3 kere sezeryan olmuş sonuncu hamileliğinde aldılar rahmini yazık onun ağrısı çok oluyormuş.. olsun bebeğini aldı o da sonunda .. öyle iste hepsi bitiyor... insallah sen de alirsin kucagina unutur gidersin ...sevgiler.... :)

Amin canım inşallah çok sağol

İyi akşamlar .bende aynı durumdayım totalis malesef.dr um çok iyi ama oda her zaman en kötüyü söylüyor. Yarın yani perşembe 38.hafta olacağım ve yaticam cuma sabah alicak ameliyata.1 aydır uyku yok zaten.bende korkuyorum ama iyi şeyler okuyunca iyi hissediyorum.inşallah sağ salim kurtuluruz hepimiz .ilk doğumum epidural olmuştu bu sefer komple uyuyacam. İnşallah herşey güzel geçer hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…